Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Όποτε αλλάζει ο καιρός βήχει!!

Recommended Posts

Η κόρη μου είναι 6 ετών και απο πέρσυ έχει το εξής θέμα....όποτε αλλάζει ο καιρός βήχει....ο βήχας είναι καθαρός χωρίς φλέματα ούτε μύξες ούτε βραχνάδα...

Πέρσυ το πάθαινε κάθε φθινόπωρο και άνοιξη!!! Βήχει ανά ένα λεπτό, όποτε πιάνουν απότομα κρύα ή ζέστες!! παλιά όταν έβυχε πάνω απο 2 ώρες ασταμάτητα το γύρναγε σε λαρυγγίτιδα και έπαιρνε soldesanil

Φέτος που ο καιρός έχει τρελαθεί, η μικρή βήχει και εγώ την βγάζω στην βεράντα να πάρει αναπνοές για να σταματήσει, αν δεν σταματάει τις κάνω aerolin όπως μου έχει πει η γιατρός και κάτι γίνεται.

Όλο τον Φεβρουάριο τον έβγαλε με βήχα, όταν έκανε πολύ κρύο ή την πήγαμε στα χιόνια για λίγες μέρες δεν έβυχε καθόλου, όταν ο καιρός φτιάξει λίγο αρχίζει πάλι και όταν ξανακρυώσει σταματάει, όταν αρχίζει να έχει υγρασία ξανααρχίζει..έχω τρελαθεί!!!

Η γιατρός λέει ότι είναι λόγω καιρού, αλλά τι κάνουμε???

Το έχει αυτό καμία άλλη μαμά και τι έχει κάνει???

Διαφημίσεις

Εισαι σιγουρη οτι το να βγαινεις εξω βοηθαει;Ετσι οπως το περιγραφεις μου μοιαζει πολυ με το προβλημα που εχω με την μικρη μου κορη.Εμεις εχουμε φτασει σε σημειο να νοσηλευτει δυο φορες λογο δυσπνοιας.Το να βγαινει εξω την χειροτερευε λογο υγρασιας,αφου αν αρχισει να βηχει σημαινει οτι εχει αρχισει και αλλαζει ο καιρος και συνηθως ξεκιναει βροχη.Δεν ξερω αν βοηθαει ,ρωτα και τον γιατρο αλλα εχω ακουσει οτι ενας αφρυγραντηρας βοηθαει πολυ σε τετοιες περιπτωσεις γιατι στις περισσοτερες φορες φταιει η υγρασια.

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Να επισκευθείτε ΩΡΛ. :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Έχουμε αφυγραντήρα και όντως κάνει δουλειά!!!

Επίσης όταν την βγάζω για 1 λεπτό στην βεράντα και πάρει καμία 10αρία ανάσες βαθιές τότε ο βήχας σταματάει...όχι όμως όλες τις φορές!!!

Σήμερα για παράδειγμα που κάνει πολύ κρύο δεν βήχει...όμως το πσκ που μας πέρασε επειδή είχε φτιάξει ο καιρός την έπιανε κατά διαστήματα όχι όμως όλη την ημέρα όπως παλιά!!!

Το έχω συζητήσει με την γιατρό και μου έχει πει ότι είναι αλλεργικό λόγω καιρού και ενώ την ρώτησα αν πρέπει να κάνουμε εξετάσεις είπε όχι...ο ΩΡΛ θα βοηθήσει????

Προσωπικά είχα απίστευτη ταλαιπωρία για χρόνια με βήχα. Από παιδί. Στα 25 μου χρόνια, βρέθηκε ένας Παθολόγος να μου πει να πάω σε ΩΡΛ. Πήγα, και από εκεί και πέρα, τα πράγματα βελτιώθηκαν αρκετά (στο βαθμό που γινόταν).

Είχα βήχα που όταν ξεκίναγε δε σταμάταγε. Δε μπορούσα να πάρω ανάσα, τρέχανε τα μάτια μου δάκρυα, κοκκίνιζα ολόκληρη (από την πίεση).

Όλο αυτό προερχόταν από οπισθορινικές εκκρίσεις που ερέθιζαν το λαιμό. Όταν τις καθάρισε αυτές... μου έκοψε το βήχα! (κυριολεκτικά!) :lol::P

Έκανε και τη διάγνωση... κι έτσι ήξερα τι (δεν) μπορώ να κάνω.

Μέχρι τότε δεν είχε βρεθεί κανένας, παιδίατρος ή παθολόγος ή άλλος γιατρός να με οδηγήσει σε ΩΡΛ.

Ειδικά μια παθολόγος όταν της λέω πως βήχω έτσι ένα μήνα (μιλάμε να μη μπορώ να σταθώ πουθενά), μου απαντάει... "κι εγώ βήχω!" :shock:

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

οπισθορινικές εκκρίσεις, δηλαδή είχες βουλωμένη μύτη ψηλά και όσο και να φύσαγες δεν είχε μύξα???

η κόρη μου καμία φορά όταν βήχει εμφανίζει βουλωμένη μύτη ψηλά, αλλά δεν έχει μύξες, φυσάει και δεν βγαίνει τίποτα, ενώ καταλαβαίνω ότι στο ύψος των ματιών υπάρχει μύξα!

Αυτό ακριβώς!

Όοοοοσο κι αν φυσάς.... όοοοοτι κι αν κάνεις... δε μπορεί να βγει σα μύξα. Αν ξέρεις να το βγάζεις σα φλέμα έχει καλώς, αλλιώς... πάει στο λαιμό. Τα παιδιά φυσικά δεν ξέρουν να το διαχειριστούν, σα φλέμα.

ΩΡΛ ... οπωσδήποτε! ;)

Eχουμε και μεις θέμα με το βήχα με τη μεγάλη μου κόρη εδώ και 3 χρόνια, την παρακολουθεί παιδοπνευμονολόγος γιατί πρόκειται για άσθμα, το οποίο ξεκίνησε όταν πρωτοπήγε παιδικό σταθμό. Με το παραμικρό συνάχι ή όταν έχει υγρασία ξεκινάει τρελός βήχας που κρατάει μέρες. Συνήθως γύρω στα 7-8 χρόνια το ξεπερνάνε τα παιδιά, αν δεν πρόκεται για κληρονομικό άσθμα, μας είπε ο γιατρός. Και σε ΩΡΛ πήγαμε αλλά δεν είχε πρόβλημα, ώσπου η παιδίατρος μας παρέπεμψε στον παιδοπνευμονολόγο. Μήπως να έπαιρνες και από κει μια γνώμη αν δεις ότι το πρόβλημα συνεχίζεται?

linav να επισημάνω πως δεν υπήρχε τίποτα από παθολογική άποψη... Δηλαδή οι παιδίατροι και οι παθολόγοι αργότερα, δεν έβρισκαν καμία αιτία που να δικαιολογεί το βήχα.

Στην περίπτωσή μου ο βήχας ήταν καθαρό αντανακλαστικό στις εκκρίσεις.

Επίσης ο καιρός έχει σημασία. Ειδικά (για μένα) το κρύο. Από το πρώτο κρύο του Σεπτέμβρη έως τις αρχές της Άνοιξης...

οπισθορινικές εκκρίσεις, δηλαδή είχες βουλωμένη μύτη ψηλά και όσο και να φύσαγες δεν είχε μύξα???

η κόρη μου καμία φορά όταν βήχει εμφανίζει βουλωμένη μύτη ψηλά, αλλά δεν έχει μύξες, φυσάει και δεν βγαίνει τίποτα, ενώ καταλαβαίνω ότι στο ύψος των ματιών υπάρχει μύξα!

μηπως θα βοηθούσε να βαλεις ορό (με σπρει ή νεφελλοποιητή)?

Διαφημίσεις

μηπως θα βοηθούσε να βαλεις ορό (με σπρει ή νεφελλοποιητή)?

Έχω δοκιμάσει και ορό αλλά δεν φέρνει κάποιο αποτέλεσμα...απλά ξεβουλώνει την μύτη, ο βήχας δεν φεύγει!!