Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ΕΨΕΣ ΠΡΟΣΕΞΑ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΟΥΒΑΡΑΚΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΕΤΕ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟ ΠΙΕΖΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΜΕΣΑ .

ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΑΓΓΛΙΟ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΤΡΙΧΡΟΝΟ ΓΑΓΓΛΙΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ Η ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ΕΨΕΣ ΠΡΟΣΕΞΑ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΟΥΒΑΡΑΚΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΕΤΕ ΛΙΓΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟ ΠΙΕΖΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΜΕΣΑ .

ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΑΓΓΛΙΟ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΤΡΙΧΡΟΝΟ ΓΑΓΓΛΙΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ Η ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ

καλησπέρα. Και μένα ο μεγάλος μου, όταν ήταν 2 χρονών παρουσίασε ξαφνικά στο αριστερό του χέρι ένα γρουμπούλι. Φυσικά ανησυχήσαμε γιατί δεν ξέραμε τι ήταν, τρέξαμε στο Παίδων και μας είπε ο ορθοπεδικός ότι είναι γάγγλιο και ότι πρέπει να το αφαιρέσουμε άμεσα. Όμως επειδή ήταν μικρούλης και φοβήθηκα την επέμβαση, πήγαμε σε έναν ιδιώτη ορθοπεδικό που μας σύστησε ο δικός μας παιδίατρος. Αυτός όταν το είδε, μας επιβεβαίωσε ότι είναι γάγγλιο αλλά μας είπε να μην το αφαιρέσουμε επειδή είναι πολύ κοντά στο νεύρο και υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί πρόβλημα. Και επειδή εμένα ο γιος μου είναι αριστερόχειρας, δεν το πειράξαμε καθόλου. Τώρα που κοντεύει τα 10, υπάρχουν στιγμές που του εμφανίζεται, ειδικά όταν το κουράζει, και άλλες που δε φαίνεται καθόλου. Ούτε όμως τον ενοχλεί, ούτε τον πονάει.

s-age.pngs-age.png

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Τελικα πηγατε στο γιατρο? Μπορει να μην ειναι και τιποτα. Πχ εγω εβγαλα ενα καρουμπαλο πισω απο το γονατο. Ειμαι κοτζαμ γαιδαρα βεβαια αλλα και αυτο εχει 6εκ διαμετρο. Εκανα υπερηχο και τελικα ειναι μια αθωα κυστη...

• 2 years later...

Καλημέρα σας.

Τον Αύγουστο χειρουργήθηκε ο γιος μου, 8 ετών, στη δεξιά πηχειοκαρπική χώρα, διότι είχε ένα πολύ μεγάλο γάγγλιο, το οποίο μεγάλωνε διαρκώς και είχε πρόβλημα στην κίνηση (είναι λίγο πιο κάτω από τον καρπό). Για το λόγο αυτό η μόνη λύση ήταν η ριζική εκτομή. Υπεβλήθη σε ολική νάρκωση (στα παιδιά δεν κάνουν τοπική αναισθησία και ο παιδοχειρουργός, γνωστός μας, μας είπε ότι όλα πήγαν καλά. Μας είπε, ωστόσο, ότι πολλές φορές υποτροπιάζουν. Δεν μας είπε ότι απαγορεύεται να αθλείται. Δυστυχώς, επαληθεύτηκε. 6 μήνες μετά το γάγγλιο εμφανίστηκε στο ίδιο σημείο. Το παιδί παίζει μπάσκετ, τένις και κολύμβηση, όχι εντατικά, και 1 φορά την εβδομάδα πιάνο.

Μίλησα μαζί του, μου είπε πως η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη λόγω του σημείου στο οποίο βγαίνει, ωστόσο μου είπε να μιλήσω και με άλλους παιδοχειρουργούς. Έτσι την ερχόμενη Τετάρτη έχουμε ραντεβού με τον παιδοχειρουργό Αλέξανδρο Πασσαλίδη, που είναι διευθυντής στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού.

Θα ήθελα να ρωτήσω, "έχει συμβεί σε κάποιον από εσάς η επανεμφάνιση μετά από χειρουργική επέμβαση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, και τι κάνατε;" Διότι αν αυτό υποτροπιάζει συνεχώς, θα υποβάλλω το παιδί μου σε χειρουργική επέμβαση (με ολική νάρκωση) κάθε 6 μήνες; Ειλικρινά, φοβάμαι πολύ και ανησυχώ. Έχω σκοπό να τα θέσω όλα αυτά υπ' όψιν του γιατρού. Και βέβαια, εννοείται πως δεν θα κάνει αθλήματα και πιάνο, μέχρι νεωτέρας. Είναι όμως αυτό λύση; Άλλωστε και στο σημείο που βγαίνει, ακόμη και η κίνηση με το μολύβι για να γράψει, τον ενοχλεί!

Διαφημίσεις

ξέρω οτι δε βοηθάω ιδιαίτερα αλλά απο οτι έχω ακούσει είναι σύνηθες να επανεμφανίζονται. Εγώ έχω ένα στον καρπό εδώ και 10 χρόνια, τότε είχα πάει σε γιατρό και μου είχε πει οτι δε χρειάζεται αφαίρεση και οτι να ξέρω οτι και να το αφαιρέσω μπορεί να ξαναβγεί. Δε με ενοχλεί βέβαια...

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Το πρόβλημα στην περίπτωση του παιδιού μου είναι ότι είναι στην πηχειοκαρπική χώρα, μεγαλώνει και πονάει. Εξάλλου, δεν μιλάμε να το προσέχει και να μη γυμνάζεται, ακόμη και το μολύβι που γράφει τον ενοχλεί. Το μήνυμα το έγραψα, γιατί θέλω να μάθω εάν κάποιος γνωρίζει προσωπικά περίπτωση υποτροπής μετά από χειρουργική αφαίρεση και κυρίως για να ακούσω πώς το αντιμετώπισε.

τώρα που το λέτε η κόρη μου έχει μέσα στην παλάμη στην βάση του ένος δαχτύλου ενα σκληρό γρομπαλάκι αλλά σκληρό σαν κόκκαλο....όταν το είχα δείξει στην παιδίατρο μου είπε γάγγλιο αλλά λέει θα φύγει μόνο του....δεν ξαναδωσα σημασία και ούτε φαίνεται να την ενοχλεί. Νόμιζα οτι τα γάγγλια ειναι μαλακά ενω αυτό είναι σαν οστό σκληρό. Ο άντρας μου λέει οτι είχε κάτι αντίστοιχο σε κάποιο σήμειο του χεριού του όταν ήταν μικρός και έφυγε μόνο του. Νομίζω δεν πρέπει να του δώσω σημασία....

Καλημέρα!

Cateyes, όταν λες ότι το παιδί έκανε ολική ααναισθησία, εννοείς διασωλήνωση ή απλώς μέθη; Ολική αναισθησία για γαγγλιο είναι υπερβολή!

Μπορείς να πάρεις γνώμη και από το Τμήμα Άκρας Χείρας του ΚΑΤ. Για την ακρίβεια, το γαγγλιο είναι, πρωτίστως, αντικείμενο της ορθοπαιδικής, και όχι της γενικής χειρουργικής.

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Cateyes' date=' όταν λες ότι το παιδί έκανε ολική αναισθησία, εννοείς διασωλήνωση ή απλώς μέθη; Ολική αναισθησία για γάγγλιο είναι υπερβολή!

Μπορείς να πάρεις γνώμη και από το Τμήμα Άκρας Χείρας του ΚΑΤ. Για την ακρίβεια, το γαγγλιο είναι, πρωτίστως, αντικείμενο της ορθοπεδικής, και όχι της γενικής χειρουργικής.[/quote']

Όχι απλή μέθη, αλλά ολική αναισθησία έκανε σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο από τον Διευθυντή της Παιδοχειρουργικής που τυγχάνει μνα είναι και οικογενειακός μας γνωστός. Επίσης, 3 γιατρούς που ρωτήσαμε (παιδοορθοπεδικό, ορθοπεδικό και παιδοχειρουργό) μας είπαν πως σε παιδιά κάτω των 12 ετών δεν κάνουν μέθη, διότι δεν μπορούν να μείνουν εντελώς ακίνητα για να το αφαιρέσουν. Ήταν πολύ μεγάλο, μας το έδειξε αμέσως μετά το χειρουργείο και ήταν εξαιρετικά μπλεγμένο στο πήχεο. Ήταν στο χειρουργείο περίπου μισή ώρα και μας είπε ότι το καθάρισε πολύ καλά. Μας μίλησε για κάποιο μικρό βέβαια ποσοστό υποτροπής, αλλά δεν περιμέναμε σε 6 μήνες! Ούτε μας είπε να μην αθλείται. Άλλωστε το σημείο που βγαίνει στην πηχειοκαρπική χώρα, είναι τέτοιο, που όπως ανέφερα, τον εμποδίζει στην παραμικρή κίνηση, ακόμη και στο γράψιμο! Επομένως, δεν μπορούμε να πούμε, ΟΚ το παρακολουθούμε, γιατί τον εμποδίζει! Εννοείται πως αν έβγαινε σε σημείο που δεν τον εμπόδιζε, δεν θα τρέχαμε σε νοσοκομεία και γιατρούς. Έχει τεράστια σημασία αυτό. Δηλαδή πού ακριβώς το έχεις και πόσο μεγάλο είναι και κατά πόσον σου δημιουργεί πρακτικά προβλήματα στην καθημερινότητά σου. Σκέψου μάλιστα για ένα παιδί 8,5 ετών!

Ρώτησα εδώ να μάθω αν έχει τύχει σε κάποιον άλλο υποτροπή μετά από χειρουργική αφαίρεση, στο ίδιο σημείο ακριβώς και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα (6 μήνες).

Την Τετάρτη έχουμε ραντεβού στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού με τον Διευθυντή της Παιδοχειρουργικής, Πασσαλίδη. Η αλήθεια είναι πως έχω μεγάλη αγωνία!

Το Τμήμα Άκρας Χείρας του ΚΑΤ αναλαμβάνει και παιδιά;

Η αλήθεια είναι πως η ηλικία του γιου σου είναι οριακή για το Τ, καθώς εκεί χειρουργουν από 9 και πάνω. Δε χάνετε τίποτα να το ρωτήσετε, τηλεφωνικά.

Πάντως, επιμένω πως το γάγγλια (οπως και το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα), καταχρηστικά αναλαμβάνονται από τους γενικούς χειρουργούς.

Η αλήθεια είναι πως η ηλικία του γιου σου είναι οριακή για το Τ' date=' καθώς εκεί χειρουργουν από 9 και πάνω. Δε χάνετε τίποτα να το ρωτήσετε, τηλεφωνικά.

Πάντως, επιμένω πως το γάγγλια (οπως και το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα), καταχρηστικά αναλαμβάνονται από τους γενικούς χειρουργούς.[/quote']

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση, θα πάρω τηλέφωνο οπωσδήποτε. Η αλήθεια είναι πως ο παιδοχειρουργός που το αφαίρεσε μας είπε πως την αφαίρεση γαγγλίου σε παιδιά κάνουν είτε παιδοορθοπεδικοί χειρουργοί είτε παιδοχειρουργοί. Πάντως, αυτή τη φορά και μετά από την υποτροπή, θα το ψάξω πολύ περισσότερο. Όποιες άλλες πληροφορίες έχεις είναι ευπρόσδεκτες!

Η αλήθεια είναι πως η ηλικία του γιου σου είναι οριακή για το Τ' date=' καθώς εκεί χειρουργουν από 9 και πάνω. Δε χάνετε τίποτα να το ρωτήσετε, τηλεφωνικά.

Πάντως, επιμένω πως το γάγγλια (οπως και το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα), καταχρηστικά αναλαμβάνονται από τους γενικούς χειρουργούς.[/quote']

Πραγματικά, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες. Μίλησα ήδη με τη Γραμματεία στην Παιδοορθοπεδική (Άκρα Χείρα Μικροχειρουργική) και έκλεισα ραντεβού με τον κ. Φίλιππο Γιαννούλη. Η κοπέλα στο τηλέφωνο μού είπε πως αναλαμβάνουν όλες τις ηλικίες, απλώς εάν πρόκειται για παιδιά κάτω των 10 ετών, οι επεμβάσεις γίνονται από γιατρό του ΚΑΤ στο νοσοκομείο Παίδων. Θα πάμε την Τετάρτη 11/2 (την ίδια μέρα που θα δω και τον κ. Πασσαλίδη, παιδοχειρουργό, στο Αγλαϊα Κυριακού).

Θα σε ενημερώσω για την εξέλιξη. Και πάλι σ' ευχαριστώ. Ό,τι άλλο γνωρίζεις, μου είναι απολύτως χρήσιμο!

Σου έστειλα π.μ.

Διαφημίσεις