Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γιατί τα "κακά" μας δεν έχουν πια κίτρινες φακούλες;

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

την τελευταία εβδομάδα μειώθηκε ξαφνικά το γάλα μου. Δεν έδωσα συμπλήρωμα αλλά αύξησα τις αντλήσεις με το νοσοκομειακό θήλαστρο και έτσι καλύπτω οριακά τις ανάγκες του 50 ημερών γιου μου. Τρέφεται αποκλειστικά με μητρικό γάλα από την γέννησή του αλλά το βράδυ δεν δέχεται να θηλάσει και πίνει 3 μπουκάλια αντλημένο γάλα. Το πρόβλημα της μείωσης του γάλακτος το αντιμετωπίζω με μαγιά, τσάι θηλασμού, σούπες, ομοιοπαθητικά, αντλήσεις κάθε 3 ώρες και το παιδί όλη την μέρα στο στήθος. Το πρόβλημά μου είναι ότι τις τελευταίες 5 μέρες άλλαξαν τα κακά του και δεν είναι πια κίτρινα με φακούλες. Είναι ελαφρώς πιο σκούρα και δεν έχουν φακούλες. Ξέρετε γιατί συνέβη αυτό; Και είναι ανησυχητικό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κλέλια

Διαφημίσεις

πρασινιζουν οι κενωσεις?

βασικα γιατι αντλεις κ δεν βαζεις απλα το μωρο να θηλασει??????

μπορεις να γραψεις αναλυτικα το προγραμμα που κανετε σε αντλησεις κ θηλασμους αναλυτικα??ποτε δινεις συμπληρωμα και ποσο..

οσο πιο αναλυτικα μπορεις για να δουμε τι γινεται..

83hKp3.png

Σ' ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση!

Αντλώ γιατί το μωρό το βράδυ δεν θέλει να θηλάσει. Όταν ξυπνάει κλαίει τραγικά, χτυπάει το κεφάλι του πάνω στο στήθος μου αλλά ούτε καν προσπαθεί να πιάσει την θηλή. Έχω προσπαθήσει πολύ να θηλάσει και το βράδυ γιατί με κουράζει απίστευτα να πρέπει να έχω 400ml γάλα κάθε βράδυ, να αποστειρώνω, να αντλώ μέσα στη νύχτα δυο φορές και άλλες δυο μέσα στη μέρα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Οπότε νοίκιασα το Symphony και αντλώ το πρωί μετά τον πρωινό θηλασμό, το βράδυ μετά τον τελευταίο του και συνήθως δυο φορές μέσα στη νύχτα (καμιά φορά αντλώ και το μεσημέρι και αν το στήθος δεν είναι πολύ φορτωμένο γλυτώνω μια βραδυνή άντληση).

Το μωρό όλη την μέρα θηλάζει κανονικά, για ένα 20λεπτο κάθε δυο ώρες. Έχουμε δηλαδή πάνω από 6 γεύματα θηλασμού τη μέρα και 3 ή 4 μπουκάλια με μητρικό την νύχτα (κάθε τρίωρω 100ml). Αυτο ήταν το πρόγραμμά μας μέχρι πριν μια εβδομάδα όπου άρχισα να μην μπορώ να αντλήσω όσο χρειάζομαι για την νύχτα, το στήθος μου να μην γεμίζει όσο παλια και το μωρό να μην χορταίνει. Τις πρώτες μέρες αντλούσα κάθε 2,3 ώρες και από τα δυο στήθη, έβαζα και το μωρό να θηλάζει, άρχισα σούπες, μαγιά, τσάι (είναι τόσο απαίσιο αυτό το τσάι....), κτλ και τώρα που κάπως βελτιώνεται η κατάσταση αντλώ κάθε στήθος μόλις τελειώσει ο θηλασμός. Δηλαδή θηλάζει το παιδί από αριστερά, αντλώ μόλις τελειώσει 20ml περίπου, μετά από δυο ώρες θηλάζει από δεξιά, αντλώ άλλα 20 ml κτλ... Τρελή ταλαιπωρία όπως καταλαβαίνεις, και έχω και τον άντρα μου να με κυνηγάει με το Αλμιρόν στο χέρι.

Τα κακά του άλλαξαν υφή και χρώμα πριν 5 μέρες (τα προβλήματά μας άρχισαν πριν 7). Δεν είναι πια μουσταρδί με φακούλες αλλά ελαφρώς πιο σκούρα - ναι προς το πράσινο - και είναι πιο ενιαία (δεν ξέρω πώς να το γράψω καλύτερα!!!). Ξένο γάλα το μωρό δεν εχει παρει εδω και 45 μέρες.

Ελπίζω να ήμουν όσο αναλυτική χρειαζεται. Το μωρό γεννήθηκε 3 κιλά και είναι 4500.

Ευχαριστω θερμα

Αληθεια,οσο θηλαζει ενα μωρο η μορφη των κενωσεων πρεπει να ειναι αυτη(μουσταρδι με σπορακια)?Εμεις ειμαστε 5 μηνων και περιπου απο την ιδια ηλικια με τη δικη σας,ισως λιγο παραπανω,τα σπορακια εχουν εξαφανιστει.Σημαινει κατι αυτο?Να πω οτι η αναπτυξη του ειναι φυσιολογικη και οτι γενικα ειναι ενα ικανοποιημενο μωρακι στο θεμα φαγητου,εκτος βεβαια απο την περιοδο που περναμε αλμα αναπτυξης.

Να σου ζησει το μωρακι!

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

• Επιστημονική συνεργ.

Δεν είναι πια μουσταρδί με φακούλες αλλά ελαφρώς πιο σκούρα - ναι προς το πράσινο - και είναι πιο ενιαία (δεν ξέρω πώς να το γράψω καλύτερα!!!). Ξένο γάλα το μωρό δεν εχει παρει εδω και 45 μέρες.

Ελπίζω να ήμουν όσο αναλυτική χρειαζεται. Το μωρό γεννήθηκε 3 κιλά και είναι 4500.

Ευχαριστω θερμα

το χρώμα αυτό ίσως οφείλεται είτε στο ότι το μωρό παίρνει λιγότερα λιπαρά γιατί έχεις υπερπαραγωγή. Η μαγιά της μπύρας και το τσάι, δεν είναι καλή ιδέα, ειδικά όταν δεν σε παρακολουθεί κάποιος. Ειδικά η μαγιά, αλλάζει τη γεύση του γάλακτος και ευνοεί τις μυκητιάσεις, και τα δύο μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Διαφημίσεις

Το τσάι και την μαγιά με μεγάλη μου χαρά να τα σταματήσω γιατί και τα δυο με αηδιάζουν, το τσάι δε μου φέρνει και φρικτές καούρες! Δεν κατάλαβαίνω όμως πώς έχω υπερπαραγωγή αφού έχει μειωθεί η παραγωγή μου. Και πότε την έπαθα; Φταίει που αντλούσα συνέχεια για να αυξήσω το γάλα μου;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Είναι πολύτιμες οι συμβουλές σας γιατί προσπαθώ να θηλάσω παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε από την αρχή με τον μπέμπη και ενώ ο σύζυγός μου έχει εκνευριστεί μ' αυτή μου την επιμονή, οπότε έχουμε γκρίνιες κάθε μέρα.

Κλελια μάλλον δε μειώθηκε το γάλα σου. Αλλα όσο απομακρυνεσαι ημερολογιακα απο τον τοκετο τόσο πιο δύσκολο θα ειναι να αντλεις. Εννοώ μια λεχωνα αντλεί με μεγαλύτερη ευκολία την ποσότητα που θέλει απο μια γυναίκα που θηλάζει 1 χρόνο. Αυτο δε σημαίνει οτι η δεύτερη δεν έχει γάλα.

Ρούλα, κανονικα πρέπει να έχουν σπορακια αλλα ο παιδιατρος-ομοιοπαθητικός που το συζητήσαμε μου είχε πει οτι κυρίως στην αρχη ειναι τα σπορακια. Τωρα τι να πω; Η γυναίκα του ειναι συμβουλος θηλασμου οπότε κάτι θα ξέρει.

Παρακολούθησε το χωρίς άγχος.

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

• Επιστημονική συνεργ.
Το τσάι και την μαγιά με μεγάλη μου χαρά να τα σταματήσω γιατί και τα δυο με αηδιάζουν, το τσάι δε μου φέρνει και φρικτές καούρες! Δεν κατάλαβαίνω όμως πώς έχω υπερπαραγωγή αφού έχει μειωθεί η παραγωγή μου. Και πότε την έπαθα; Φταίει που αντλούσα συνέχεια για να αυξήσω το γάλα μου;

.

οι κενώσεις δείχνουν υπερπαραγωγή, φταίνει όλα μαζί: το θήλαστρο, το τσάι, η μαγιά

προσπαθώ να θηλάσω παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε από την αρχή με τον μπέμπη και ενώ ο σύζυγός μου έχει εκνευριστεί μ' αυτή μου την επιμονή, οπότε έχουμε γκρίνιες κάθε μέρα

μήπως υπερέβαλλες λόγω της γκρίνιας του συζύγου;

τι είναι αυτό που τον προβληματίζει;

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Nina-Nana, μακάρι να μην μειώθηκε και απλά να αγχώθηκα εγώ!!!

Aglaia, ο σύζυγος αγχώνεται γιατί χρειάζομαι περίπου 400ml γάλα κάθε βράδυ μιας και ο μπέμπης για λόγους που δεν μπορώ να καταλάβω, αρνείται να θηλάσει τη νύχτα. Τον έχω αφήσει να κλαίει μέχρι και 45 λεπτά με την ελπίδα ότι θα πιάσει την θηλή αφού πεινάει, αλλά μετά λύγισα γιατί έκλαιγε τόσο πολύ ο καημένος... Ο σύζυγος λοιπόν ζει μονίμως με το άγχος ότι δεν θα έχει γάλα την νύχτα να πιει ο γιος του.

Αν κατάλαβα καλά για την υπερπαραγωγή, κόβω τις μαγιές, τα τσάγια και τις υστερικές αντλήσεις ε; Και πώς θα μαζέψω τα 400ml που χρειάζομαι για το βράδυ; Θα δοκιμάσω σήμερα εκ νέου τις αντοχές μας να δω ποιος θα λυγίσει πρώτος. Αυτός και θα πιάσει την θηλή ή εγώ και θα φέρω το μπιμπερό;

Ευχαριστώ και πάλι για την συμπαράσταση και την βοήθεια.

Klelia μια μικρή συμβουλή που ίσως σε βοηθήσει.

Αν έχεις παρατηρήσει περίπου τι ώρα (ή σε πόση ώρα από τον προηγουμενο θηλασμό) ξυπνάει τη νύχτα ίσως θα ήταν καλύτερα να τον προλάβεις και να του προσφερεις το στήθος πριν να πεινάει πολύ και να είναι εκνευρισμένος. Μπορεί να είναι πιο συνεργάσιμος τότε. Ή πάρτον κοντά σου στο κρεβάτι και με το πρώτο κιχ τον βάζεις στο στήθος.

Όσο μπερδεύεστε με μπιμπερό -και ειδικά μεσα στη νύχτα που είναι όλα δυσκολότερα- τόσο κινδυνεύετε να δημιουργείτε προβλήματα από κει που δεν υπάρχουν.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

Αληθεια,οσο θηλαζει ενα μωρο η μορφη των κενωσεων πρεπει να ειναι αυτη(μουσταρδι με σπορακια)?Εμεις ειμαστε 5 μηνων και περιπου απο την ιδια ηλικια με τη δικη σας,ισως λιγο παραπανω,τα σπορακια εχουν εξαφανιστει.Σημαινει κατι αυτο?Να πω οτι η αναπτυξη του ειναι φυσιολογικη και οτι γενικα ειναι ενα ικανοποιημενο μωρακι στο θεμα φαγητου,εκτος βεβαια απο την περιοδο που περναμε αλμα αναπτυξης.

Να σου ζησει το μωρακι!

σπορακια στους 22 μηνες θηλασμου ειδα μετρημενες στα δαχτυλα φορες..

οποτε μην ανησυχεις..

83hKp3.png

Σ' ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση!

Αντλώ γιατί το μωρό το βράδυ δεν θέλει να θηλάσει. Όταν ξυπνάει κλαίει τραγικά, χτυπάει το κεφάλι του πάνω στο στήθος μου αλλά ούτε καν προσπαθεί να πιάσει την θηλή. Έχω προσπαθήσει πολύ να θηλάσει και το βράδυ γιατί με κουράζει απίστευτα να πρέπει να έχω 400ml γάλα κάθε βράδυ, να αποστειρώνω, να αντλώ μέσα στη νύχτα δυο φορές και άλλες δυο μέσα στη μέρα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Οπότε νοίκιασα το Symphony και αντλώ το πρωί μετά τον πρωινό θηλασμό, το βράδυ μετά τον τελευταίο του και συνήθως δυο φορές μέσα στη νύχτα (καμιά φορά αντλώ και το μεσημέρι και αν το στήθος δεν είναι πολύ φορτωμένο γλυτώνω μια βραδυνή άντληση).

Το μωρό όλη την μέρα θηλάζει κανονικά, για ένα 20λεπτο κάθε δυο ώρες. Έχουμε δηλαδή πάνω από 6 γεύματα θηλασμού τη μέρα και 3 ή 4 μπουκάλια με μητρικό την νύχτα (κάθε τρίωρω 100ml). Αυτο ήταν το πρόγραμμά μας μέχρι πριν μια εβδομάδα όπου άρχισα να μην μπορώ να αντλήσω όσο χρειάζομαι για την νύχτα, το στήθος μου να μην γεμίζει όσο παλια και το μωρό να μην χορταίνει. Τις πρώτες μέρες αντλούσα κάθε 2,3 ώρες και από τα δυο στήθη, έβαζα και το μωρό να θηλάζει, άρχισα σούπες, μαγιά, τσάι (είναι τόσο απαίσιο αυτό το τσάι....), κτλ και τώρα που κάπως βελτιώνεται η κατάσταση αντλώ κάθε στήθος μόλις τελειώσει ο θηλασμός. Δηλαδή θηλάζει το παιδί από αριστερά, αντλώ μόλις τελειώσει 20ml περίπου, μετά από δυο ώρες θηλάζει από δεξιά, αντλώ άλλα 20 ml κτλ... Τρελή ταλαιπωρία όπως καταλαβαίνεις, και έχω και τον άντρα μου να με κυνηγάει με το Αλμιρόν στο χέρι.

Τα κακά του άλλαξαν υφή και χρώμα πριν 5 μέρες (τα προβλήματά μας άρχισαν πριν 7). Δεν είναι πια μουσταρδί με φακούλες αλλά ελαφρώς πιο σκούρα - ναι προς το πράσινο - και είναι πιο ενιαία (δεν ξέρω πώς να το γράψω καλύτερα!!!). Ξένο γάλα το μωρό δεν εχει παρει εδω και 45 μέρες.

Ευχαριστω θερμα

αυτα που σου εχω με εντονα γραμματα δειχνουν οτι εχεις μπει σε μια λαθος διαδικασια χωρις κανεναν λογο..

ειναι εντελως λανθασμενη η εντυπωση του γεμιζει το στηθος αρα εχω γαλα και γι αυτο εχεις μπερδευτει τοσο πολυ..

83hKp3.png

Ευχαριστω θερμα

εχεις μπει λοιπον σε μια λαθος διαδικασια..

κοψε ολα τα μαντζουνια γιατι δεν χρειαζεσαι τιποτα..το γαλα σου υπερκαλυπτει τις αναγκες του μωρου σου, αρκει να μην επεμβαινεις..

συνεχισε να προσφερεις οπως κανεις ολη μερα ΧΩΡΙΣ να αντλεις..

το βραδυ μολις το μωρο ξυπνησει βαλτο στο στηθος..παρτο αγκαλια και ηρεμησε το..τραγουδα του,νανουρισε το και περπατα για να το ηρεμησεις προσπαθωντας να το βαλεις στο στηθος..

το στηθος μας ειναι λαθος να περιμενουμε να γεμισει για να ταισουμε..

αυτο συνεβαινε μονο τον πρωτο καιρο..γυρω στις 40 μερες που εδραιωνεται ο θηλασμος το στηθος σταματα να πρηζεται και προσαρμοζεται πλεον στις αναγκες του παιδιου,εδραιωνεται,σταθεροποιειται..ετσι το στηθος μας το νιωθουμε ''αδειο'' ή ''ζελε'' , παντως σιγουρα οχι πρησμενο οπως περιγραφεις..

αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχει γαλα, αλλα οτι το γαλα παραγεται οταν το μωρο θηλαζει..

βγαλε τις λαθος αντιληψεις απο το κεφαλι σου και συνεχισε με το μωρακι σου οπως πολυ καλα θα κανατε εαν δεν ειχες επεμβει..

δοκιμασε ενα -δυο βραδυα με πολλη υπομονη και θα τα καταφερετε..

περιμενουμε νεα σας..

83hKp3.png

paros σ' ευχαριστώ πολύ. Τα προβλήματά μας ξεκίνησαν λίγο μετά τις 40 μέρες οπότε ίσως να μου φάνηκε ότι μειώθηκε η παραγωγή μου γιατί το στήθος μου άλλαξε και βέβαια δεν αντλούσα όσο συνήθως. Τώρα είναι κάπως καλύτερα οι αντλήσεις μου, με τόσα ματζούνια που δοκίμασα, όλο και κάποιο θα έκανε δουλειά.

Τα βραδυνά μας νέα δεν είναι καλα. Ούτε χθες καταφερα να θηλάσει. Έκλαιγε με τις ώρες, λύγισα και του έδωσα το μπουκάλι του. Σήμερα θα τον πάρω στο κρεβάτι και θα τον ξυπνήσω νωριτερα. Μακάρι να πετύχει...

Χίλια ευχαριστώ

paros σ' ευχαριστώ πολύ. Τα προβλήματά μας ξεκίνησαν λίγο μετά τις 40 μέρες οπότε ίσως να μου φάνηκε ότι μειώθηκε η παραγωγή μου γιατί το στήθος μου άλλαξε και βέβαια δεν αντλούσα όσο συνήθως. Τώρα είναι κάπως καλύτερα οι αντλήσεις μου, με τόσα ματζούνια που δοκίμασα, όλο και κάποιο θα έκανε δουλειά.

Τα βραδυνά μας νέα δεν είναι καλα. Ούτε χθες καταφερα να θηλάσει. Έκλαιγε με τις ώρες, λύγισα και του έδωσα το μπουκάλι του. Σήμερα θα τον πάρω στο κρεβάτι και θα τον ξυπνήσω νωριτερα. Μακάρι να πετύχει...

Χίλια ευχαριστώ

δεν χρειαζεται να τον ξυπνησεις..απλα βαλτον στον στηθος..

οσο μπορεις καθυστερησε να του δινεις το μπουκαλι και να προσπαθεις με το στηθος..προσπαθησε να το ξεπερασετε αυτο το σταδιο..

θελει υπομονη και λιγο ξενυχτι,αλλα θα γλιτωσεις απο την ταλαιπωρια για ολον τον υπολοιπο καιρο..

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Επανέρχομαι μετά από δοκιμές δυο βραδιών. Όλα δύσκολα και χάλια. Την πρώτη νύχτα έκλαιγε από την 1:45 μέχρι τις 3 το πρωί με μικρά διαλείμματα που τον έπαιρνε ο ύπνος. Κατά τις 4 και αφού τα χέρια μου πια δεν τον κρατούσα, τον κρέμασα στο σλινγκ. Κάποια στιγμή, κατά τις 5 έκανε μια μικρούλα προσπάθεια να πιάσει την θηλή μου, τον βοήθησα, θήλασε με μια απίστευτη μανία, έβγαλε πιθανόν όσο γάλα ήπιε και τον πήρε ο ύπνος. Ξύπνησε στις 7 και θήλαζε μέχρι τις 12:30. Έτσι κύλησε όλη η μέρα, με απίστευτη γκρίνια, κλάμα και πολύ πολύ θηλασμό. Το βράδυ είχε πληγωθεί η θηλή μου και μάτωνε, η πλάτη μου πόναγε και το μωρό έκλαιγε.

Η χθεσινή νύχτα όμως ήταν το κάτι άλλο. Ξύπνησε κατά τις 2, δεν του έφερα μπουκάλι και προσπαθήσαμε να θηλάσει. Τίποτα πάλι... Κλάμα υστερικό με δάκρυα - πρώτη φορά τα είδα!!!-, έτρωγε τα χέρια του, γυρνούσε το κεφάλι του, την θηλή μου δεν την έπιανε με τίποτα. Κάποια στιγμή είπα να του αλλάξω πάνα και είδα τον αφαλό του απίστευτα πρησμένο και βγαλμένο προς τα έξω (είχε μια ελαφρά ομφαλοκήλη), κατατρόμαξα που έγινε τόσο χάλια και του έφερα το μπουκάλι του για να σταματήσει να κλαίει ο καημένος. Το άρπαξε με μανία και έπινε ενώ έκλαιγε. Κοιμήθηκε στο λεπτό, ξύπνησε στις 10 και από τότε θηλάζει ακατάπαυστα με μανία. Να μην περιγράψω τι πόνο κάνει η θηλή μου...

Διαταράχτηκε όλη η συμπεριφορά του...

Α! Τα κακά μας ξαναέχουν φακούλες και είναι ξανά κίτρινα!!!

Να επιμείνω για να θηλάσει την νύχτα ή να ξαναπροσπαθήσω αργότερα μήπως και είναι πιο έτοιμος;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Δεν μπορω να καταλάβω γιατι αρνείται να θηλασει το βράδυ και γιατι τόσο κλάμα.

Πως έγινε η αρχη; Δηλαδη τι σε έκανε να δώσεις μπουκάλι αντί στηθος την πρώτη φορα και γιατι συνεχίστηκε αυτο;

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Nina-Nana όταν γεννήθηκε είχε λήθαργο και δεν μπορούσε να θηλάσει κανονικά για τουλάχιστον 15 μέρες. Βγαίνοντας από το νοσοκομείο προσπάθησα για αποκλειστικό θηλασμό, το μωρό έχασε βάρος, ανέβασε ίκτερο και η παιδίατρος μας είπε - αφού δεν ξυπνούσε - να τον ταϊζω με μπουκάλι. Σύντομα πήρε τα πάνω του και άρχισε σιγά σιγά να ξυπνάει συχνότερα και να δυναμώνει ώστε να είναι ικανός να θηλάσει, οπότε αφαιρούσα μπουκάλια. Ε, μας έμειναν να νυχτερινά.

Παντως το νεότερο είναι ότι χθες που δεν είχα καταφέρει να μαζέψω όσο γάλα θα χρειαζόμουν για την νύχτα το ετοίμασα ένα μπουκάλι των 70ml αντί των 110ml που θα έπρεπε. Αρχικά μπλάνταξε στο κλάμα και μετά από κανένα 5λεπτο θήλασε για 3,4 λεπτά και κοιμήθηκε. Θα το κάνω και σήμερα την νύχτα αυτό, να δω αν ξαναγίνει.

Σας ευχαριστώ πολύ για την στήριξη και την βοήθεια. Να είστε καλά

Παντως το νεότερο είναι ότι χθες που δεν είχα καταφέρει να μαζέψω όσο γάλα θα χρειαζόμουν για την νύχτα το ετοίμασα ένα μπουκάλι των 70ml αντί των 110ml που θα έπρεπε. Αρχικά μπλάνταξε στο κλάμα και μετά από κανένα 5λεπτο θήλασε για 3,4 λεπτά και κοιμήθηκε. Θα το κάνω και σήμερα την νύχτα αυτό, να δω αν ξαναγίνει.

Σας ευχαριστώ πολύ για την στήριξη και την βοήθεια. Να είστε καλά

To μωρό χρειάζεται λίγο χρόνο για να "εκπαιδευτεί" ώστε να ξαναδεχτεί το στήθος τη νύχτα! Συνέχισε να αντλείς περίπου όσο χρειαζόταν και κάνε το εξής:

Έχε το μωρό κοντά σου το βράδυ (ή και στο κρεβάτι σου, ακόμα καλύτερα) και όταν δεις σημάδια ότι είναι σε ελαφρύ ύπνο, όταν δηλαδή κάνει κινήσεις ή πλαταγίζει τα χείλια του ή φέρνει χέρια στο στόμα κλπ, τότε προσφέρεις το στήθος. Ούτε τον ξυπνάς, ούτε περιμένεις να ξυπνήσει. Θα δοκιμάσεις έτσι όσες φορές τον βλέπεις ότι είναι σε εγρήγορση και όχι σε βαθύ ύπνο. Αν πιάσει το στήθος και θηλάσει (όσο θηλάσει), έχει καλώς. Όταν ξυπνήσει καλά, δοκίμασε να δώσεις πρώτα στήθος. Αν είναι πολύ νευριασμένος και δεν δέχεται στήθος με τίποτα, δίνεις μια ποσότητα από το αντλημένο, όχι όμως ολόκληρο γεύμα. Είσαι έτοιμη και μόλις χαλαρώσει και δεν πεινάει τόσο πολύ, βγάζεις διακριτικά το μπουκάλι και αντικαθιστάς με στήθος. Αν αντιδράσει πολύ έντονα, επαναφέρεις το μπουκάλι και ξαναδοκιμάζεις μόλις ξαναχαλαρώσει. Το ίδιο θα κάνεις και στο επόμενο γεύμα. Εντωμεταξύ, εφόσον θα τον έχεις δίπλα σου και θα αντιλαμβάνεσαι φάσεις που δεν θα κοιμάται βαθιά, θα τις εκμεταλλεύεσαι για να προσφέρεις στήθος ώστε να θηλάσει χωρίς να ξυπνήσει τελείως.

Δεν θα ζορίσεις το μωρό, ούτε θα επιμένεις πέρα από αυτό που μπορεί να ανεχτεί. Σιγά σιγά, μ' αυτόν τον τρόπο, θα αυξηθεί ο χρόνος που θα παραμένει στο στήθος και θα μειωθεί η ποσότητα που θα πίνει απ' το μπουκάλι. Όσο θα γίνεται αυτό, θα μειώνεις και τις αντλήσεις, ώστε να μην αντλείς περισσότερο γάλα απ' αυτό που χρειάζεται. Να είσαι ψύχραιμη και υπομονετική και όλα θα γίνουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί το μωρό καλά όταν θα πεινάει πολύ και θα περιμένει το γάλα όπως το έχει συνηθίσει μέχρι τώρα (με δεδομένο και ότι τη νύχτα η ροή του γάλακτος από το στήθος είναι μειωμένη). Αν προσφέρεις σε φάσεις που είναι πιο χαλαρός, σιγά σιγά θα δεις ότι θα μένει περισσότερο στο στήθος.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές. Όλη την εβδομάδα καταβάλλαμε φιλότιμες προσπάθειες και ο μπέμπης κι εγώ και είμαστε σε καλούτσικο δρόμο. Εννοώ ότι καμιά φορά, καταφέρνουμε να θηλάσει - έστω και μισό γεύμα - αντί να πιει το αντλημένο γάλα. Ευτυχώς η παραγωγή μου έχει αυξηθεί πάρα πολύ οπότε δεν έχω την ανασφάλεια ότι τον αφήνω νηστικό. Μόλις καταφέρουμε να θηλάσουμε όλα τα γεύματα για 2 μέρες θα το γράψω με μεγάλη περηφάνια!

Ευχαριστώ και πάλι

• 1 month later...

Αγαπητοί φίλοι,

γράφω για να ευχαριστήσω όλους όσοι ασχολήθηκαν με το ποστ μου, εκείνες τις μέρες που χρειαζόμουν υποστήριξη. Τώρα ο θηλασμός μας πάει καταπληκτικά. Το μωρό μου θηλάζει ένα δεκάλεπτο κάθε δυο, τρεις ώρες και το βράδυ κοιμάται ένα 6ωρο συνεχόμενο. Είμαι ξεκούραστη, κεφάτη και απολαμβάνω τον μπέμπη μου. Τα βράδυα συνεχίζει να προτιμά το μπουκάλι από το στήθος μου αλλά δεν κάνει υστερίες αν δεν του το δώσω.

Γράφω σήμερα λοιπόν, αρχικά για να σας ευχαριστήσω αλλά και για να δώσω λίγο κουράγιο σε όσες μανούλες διαβάσουν το ποστ μου. Αν επιμείνεις λίγο τα προβλήματα λύνονται και μετά η ζωή με το μωρό γίνεται εύκολη και απολαυστική.

Να είστε όλες καλά