Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΑΙΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ

Huanaki

Recommended Posts

Σας χαιρετω!Εχω διδυμα κοριτσια που θηλαζουν εδω και 7 μηνες περιπου δινοντας και μικρη ποσοτητα ξενου γαλακτος για συμπληρωμα οποτε χρειαστει!Το ενα μωρο εδω και μια βδομαδα αρνειται το στηθος και προτιμα μπιμπερο οποτε το βγαζω με αντλια και της το δινω .Κατα την αντληση παρατηρησα οτι το γαλα μου ειναι πολυ αραιο ειδικα στην αρχη, σαν διαφανο.Μηπως αυτος ειναι ο λογος της αρνησης και θα πρεπει να αποθηλασω σιγα σιγα?

Διαφημίσεις

Καταρχήν μπράβο σου που θήλασες δίδυμα για τόσο καιρό! Δεν έχω διαβάσει καθόλου για θηλασμό διδύμων αλλά μου φαίνεται πολύ δύσκολο! Το γάλα που παράγει ο μαστός στην αρχή είναι σε όλες τις γυναίκες διάφανο. Είναι πιο νερουλό για να ξεδιψάσει το μωρό. Γι' αυτό τα μωρά πριν αρχίσουν να τρώνε στερεές τροφές δε χρειάζεται να πίνουν νερό. Αυτό το γάλα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Το γάλα που παράγει ο μαστός στη συνέχεια έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες και το τελευταίο γάλα που παράγει ο μαστός περιέχει αρκετό λίπος. Το τελευταίο αυτό γάλα είναι άσπρο (όπως το γάλα της αγελάδας που πίνουμε)

Όταν μία μαμά έχει υπεραγωγή και τα τρία "είδη" γάλατος είναι σε περισσότερη ποσότητα και το μωρό χορταίνει με το νερουλό γάλα πριν προλάβει να πιεί το παχύ και λιπαρό. τότε συνήθως έχει πράσινα κακά. παρατήρησες να κάνουν πράσινα κακά τα μωράκια σου; Μήπως το κοριτσάκι σου αρνείται το στήθος επειδή πνίγεται από την έντονη ροή γάλατος; Φταίει κάτι άλλο; Παρατήρησες αν συνέβει κάτι διαφορετικό΄λίγο πριν αρχίσει να μην θέλει να θηλάσει;

Σίγουρα δεν είναι αυτός λόγος να αποθηλάσεις αν δεν το θέλεις. Μία λύση σίγουρα θα βρεθεί.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά