Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θα με βάλει για γέννα απόγευμα. Ποιά η γνώμη σας???

Recommended Posts

Είμαι 38 εβδομάδων και σε μια βδομάδα γεννάω. Θα ξεκινήσουμε για φυσιολογικό με πρόκληση προφανώς (γιατί το μωρό είναι ψηλά) και αν αποτύχουμε πάμε για καισαρική.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: Μου είπε να πάω απόγευμα από το ιατρείο του, θα με βάλει να περπατήσω κάνα δίωρο, στην συνέχεια θα με μετρήσει και μετά βουρ για το μαιευτήριο.

Εγώ είχα την εντύπωση ότι οι γέννες ξεκινάνε από το πρωί... Εκείνη την ώρα δεν το σκέφτηκα πάνω στον πανικό μου αλλά τώρα έχω αυτή την απορία. Γιατί απόγευμα και όχι πρωί??? Με αυτόν τον τρόπο δεν είναι σαν να χρεώνομαι άδικα κιόλας την ημέρα στο ΙΑΣΩ?

Πείτε μου τις εμπειρίες σας λίγο, είμαι πολύ μπερδεμένη...

Διαφημίσεις

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Οι γέννες δεν έχουν ωράριο, αλλά γιατί ντε και καλά να γεννήσεις πριν της ώρας σου; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αν δεν γίνομαι αδιάκριτη;

Με το καλο κοριτσι μου!Γιατι να σε βαλει για προσκληση δεν καταλαβα?επειδη ειναι ψιλα το μωρο?Εγω στις 39 βδομαδες το μωρο μου ειχε κατεβει το μισο μονο ηθελε αρκετα ακομα και κατεβηκε μια μερα πριν γεννησω,μια βδομαδα μετα δηλαδη στις 39 και 6!Ποτε δεν μου ειπε ο γιατρος μου για προσκληση επειδη ηταν ψιλα.Και οσο για το απογευματινο δεν ειμαι σιγουρη αλλα διαβασα εδω ενα σχετικο θεμα και ελεγαν τα κοριτσια οτι ειναι μονο για ευκολεια του γιατρου να ξεμπερδευει πιο γρηγορα....Εδω στο δικο μας νοσοκομειο πρωι πανε αλλα πιο νωρις κατα τις 6-7.

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Ναι, για δύο λόγους. Το μωρό έχει σταματήσει να παίρνει βάρος και λόγω διαβήτη κύησης (ινσουλίνης). Απλά καλύτερα δεν θα ήταν να ξεκινήσω από το πρωί??? Λέω εγώ τώρα...

Διαφημίσεις

Είμαι 38 εβδομάδων και σε μια βδομάδα γεννάω. Θα ξεκινήσουμε για φυσιολογικό με πρόκληση προφανώς (γιατί το μωρό είναι ψηλά) και αν αποτύχουμε πάμε για καισαρική.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: Μου είπε να πάω απόγευμα από το ιατρείο του, θα με βάλει να περπατήσω κάνα δίωρο, στην συνέχεια θα με μετρήσει και μετά βουρ για το μαιευτήριο.

Εγώ είχα την εντύπωση ότι οι γέννες ξεκινάνε από το πρωί... Εκείνη την ώρα δεν το σκέφτηκα πάνω στον πανικό μου αλλά τώρα έχω αυτή την απορία. Γιατί απόγευμα και όχι πρωί??? Με αυτόν τον τρόπο δεν είναι σαν να χρεώνομαι άδικα κιόλας την ημέρα στο ΙΑΣΩ?

Πείτε μου τις εμπειρίες σας λίγο, είμαι πολύ μπερδεμένη...

γιατι θα πρεπει να γεννησεις χωρις να εχεις πονακια ή να εχουν σπασει τα νερα?γιατι δεν τον ρωτησες για ποιο λογο σε βαζει τοσο νωρις χωρισ να εχεισ φτασει στη 40η εβδομαδα?μια γεννα μπορει να ξεκινησει οποιαδηποτε ωρα αρκει να υπαρχει λογος.

Ναι, για δύο λόγους. Το μωρό έχει σταματήσει να παίρνει βάρος και λόγω διαβήτη κύησης (ινσουλίνης). Απλά καλύτερα δεν θα ήταν να ξεκινήσω από το πρωί??? Λέω εγώ τώρα...

Τότε να ευχηθώ με το καλό!

Σας ευχαριστώ κορίτσια για τις ευχές σας, απλά αναρωτιέμαι όλο αυτό το απογευματινό γίνεται για να βολευτεί το πρόγραμμα του γιατρού ή είναι άνευ σημασίας? Γιατί όπως έγραψα και πιο πάνω, αν γεννήσω βράδυ, δεν θα είναι σαν να χρεώνομαι τζάμπα μια ολόκληρη μέρα στο ΙΑΣΩ?

Αν η επιθυμία σου είναι να κάνεις ΦΤ τότε είτε πρωϊ είτε απόγευμα το ίδιο μπορεί να είναι. Αν καθυστερήσει η πρόκληση το πρωϊ, θα κάνεις καισαρική μάλλον, γιατί το απόγευμα ο γιατρός θα έχει ιατρείο. Θα μου πεις, αντίστοιχα ισχύει και για τη βραδυνή ξεκούραση από ένα σημείο και πέρα. Την μέρα στο Ιασώ θα τη χρεωνόσουν καθώς φαίνεται, είτε είχες πάει από το πρωί είτε το ίδιο απόγευμα. Ποια η διαφορά;

Φυσικά και η πρόκληση κάπως πρέπει να ταιριάζει με το πρόγραμμα του γιατρού. Γιατί να γινόταν διαφορετικά;

Το άλλο που δεν ξέρω αν το βλέπεις ως καλό ή κακό, είναι ότι το "πανηγύρι" θα είναι σε μη εργάσιμες ώρες και θα μπορείς να έχεις πιο πολλούς δικούς σου ανθρώπους εκεί γύρω, αν θέλεις.

Επειδή και εγώ έχω παρόμοιο πρόβλημα, (το μωράκι δεν παίρνει όσο βάρος πρέπει) συζητήσαμε με το γιατρό για πρόκληση ή καισαρική. Μου είπε ότι αν κάνουμε πρόκληση θα πάω από το προηγούμενο βράδυ για να μου δώσει κάτι ειδικά υπόθετα (κολπικά) για να ξεκινήσει ο τοκετός. Αλλά μπορεί να πάρει ώρες αυτή η διαδικασία έτσι ώστε κάποια στιγμή την επόμενη μέρα να γεννήσω. Μάλλον γι αυτό σου είπε και εσένα το ίδιο. Είναι αυτή η διαδικασία της πρόκλησης. Αν κάποια είχε την εμπειρία ας μας πει.

Διαφημίσεις

εγω που γεννησα με προκληση,πηγα τι πρωι 6 ωρα στο μητερα.μου εκανα κλυσμα και η προκληση εγινε με ορ.ο,οχι με υποθετα.ημουν ηρεμη και ξεκουραστη αφου ειχα κοιμηθει το βραδυ σπιτι μου και δνε περιμενα στο μαιευτηριο να πιασει η προκληση.γεννησα μετα αοπο 3 ωρες φυσιολογικα,οχι με καισαρικη αφου το μωρο κατεβαινε κανονικα.με πεισκληριοδο βεβαια.ακομ.α επεισδη ηταν εργασιμη μερα και πολυ πρωι,δεν ειχα πολυ κοσμο εξω να περιμενει,κατι που εμενα μου αρεσε γιατι οταν πηγα στο δωματιο ηταν μονο 2 α 3 ατομα που ηθελα και οχι ολοι αν ηταν βραδυ.αυτα αν θελετε κατι αλλο πετιτε μου.,και με ενα πονο

Εγω προτεινω να αρχισεις τους ποδαροδρομους και να δεις που θα γεννησεις πριν σε φωναξει ο γιατρος ;)...ντυσου καλα παρε παρεουλα και βουρ στα πεζοδρομια !!!!!

Το δευτερο μου παιδακι το εκανα με προκληση και αυτο γιατι ενω με πιασαν οι πονοι και πηγα το πρωι στο Μητερα ο γιατρος μου ειπε οτι δεν ημουν ετοιμη και θα γεναγα το βραδυ και για να μην φευγω και ξαναπηγαινω μου εβαλε ορο και γεννησα φυσιολογικα μετα απο 3-4ωρες.

Ειτε πρωι πας ειτε βραδυ δεν αλλαζει τιποτα ,το μονο που εχει συμασια ειναι να πανε ολα καλα να εχεις μια καλη γεννα και ενα υγειεστατο μωρακι !!!!!

Με το καλο σου ευχομαι !!!!

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Σας ευχαριστώ κορίτσια για τις ευχές σας, απλά αναρωτιέμαι όλο αυτό το απογευματινό γίνεται για να βολευτεί το πρόγραμμα του γιατρού ή είναι άνευ σημασίας? Γιατί όπως έγραψα και πιο πάνω, αν γεννήσω βράδυ, δεν θα είναι σαν να χρεώνομαι τζάμπα μια ολόκληρη μέρα στο ΙΑΣΩ?

το ίδιο είπε και στην αδερφή μου ο γιατρός της. να πάει από το απόγευμα στο ΙΑΣΩ να βάλει υπόθετα και την άλλη μέρα να γίνει η πρόκληση. από το ΙΑΣΩ της είπαν να πάει μετά τις 12 το βράδυ για να μη χρεωθεί τη μέρα. ο γιατρός δε συμφώνησε και τελικά η αδερφή μου άλλαξε γιατρό και μαιευτήριο. σίγουρα το κάνει ο γιατρός για δική του ευκολία. μη χάσει κι όλη μέρα μαζί σου...:|

Ναι, έτσι κατάλαβα και εγώ. Δεν σου χρεώνουν την ημέρα με την πρόκληση τοκετού, αλλά από την στιγμή που σου κάνουν την επισκληρίδιο. Οπότε μου λύθηκε και η απορία μου.

Να σας ρωτήσω κάτι βρε κορίτσια. Ο ορός που λέτε για πρόκληση τι είναι? Γιατί εγώ νόμιζα ότι βάζουν ένα υπόθετο. Και ισχύει ότι η πρόκληση είναι χίλιες φορές πιο επώδυνη από τους φυσιολογικούς πόνους τοκετού?

Είμαι τώρα 38 και 4 και ακόμη το μωρό είναι ψηλά. Υπάρχει περίπτωση να κατέβει λέτε από μόνο του? Δεν μπορώ να περπατήσω και πολύ γιατί έχω και πρόβλημα δισκοκήλης...

Και κάτι ακόμα. Στην καισαρική επιτρέπεται να έχω δίπλα μου ένα άτομο δικό μου?

Διαφημίσεις

Δε θελω να σε απαγοητευσω αλλα προσωπικα το θεωρω απιθανο αν το μωρο ειναι ψηλα να μπεις με προκληση και να γλυτωσεις την καισαρικη...Μπορει να ειναι και δικη μου λαθος πεποιθηση αυτη αλλα εδω το δικο μου που μπηκα με δικους μου πονους και ηταν ψηλα παλι δεν κατεβαινε με τπτ....στο παρα ενα τη γλυτωσα την καισαρικη.

Βεβαια και με καισαρικη να γεννησεις δεν εγινες τπτ...το παν ειναι α παρεις το μωρακι σου στα χερια σου υγιεστατο.ΝΤωρα να κατεβει μονο του μπορει...ποτε δεν ξερεις.

Να εχεις θτικη σκεψη..να μπεις μεσα με χαρα που θα δει ςτο μωρακι σου και οχι με φοβο και ολα θα πανε σουπερ...Με το καλο....

Ster με το καλό το μωράκι σου! Έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις τελευταία για απογευματινά ραντεβού, πάντως το απόγευμα σίγουρα δε γίνεται ο χαμός που γίνεται το πρωί στα χειρουργεία, είναι όλα πιο χαλαρά!

Και βέβαια μπορεί να μείνει κάποιος μαζί σου το βράδυ, εκτός από τον άνδρα σου εάν είσαι με άλλες κοπέλες.

Ster ο κάθε γυναικολόγος χρησιμοποιεί δικές του μεθόδους...και η κάθε γυναίκα έχει την δική της εμπειρία...άλλη έβαλε ορό, άλλη υπόθετο κ ο κατάλογος εμπειριών συνεχίζεται...

Μην αγχώνεσαι εσύ με αυτά..ο γιατρός σου ξέρει. Σχετικά με το ωράριο , εγώ πήγα προγραμματισμένα 6 το πρωί γιατί βάσει του γιατρού μου έχει πιο λίγα χειρουργεία, πιο πολλά εξιτήρια οπότε καλύτερες κλίνες κτλ.Κ όντως έτσι είναι...εμένα με ετοίμασαν αμέσως, ζήτησα κρεβάτι δίπλα σε παράθυρο κ με εξυπηρέτησαν σε όλα.Μην τα βλεπουμε όλα πονηρά.

Δλδ ο γιατρός θα ρίσκαρε την υγεία σου για να μην χάσει τις πελάτισσες του ιατρείου του ή οτιδήποτε άλλο. Ηρέμησε, και κυρίως εμπιστεύσουν τον. Αλλιώς γιατί τον επέλεξες;;;

το ίδιο είπε και στην αδερφή μου ο γιατρός της. να πάει από το απόγευμα στο ΙΑΣΩ να βάλει υπόθετα και την άλλη μέρα να γίνει η πρόκληση. από το ΙΑΣΩ της είπαν να πάει μετά τις 12 το βράδυ για να μη χρεωθεί τη μέρα. ο γιατρός δε συμφώνησε και τελικά η αδερφή μου άλλαξε γιατρό και μαιευτήριο. σίγουρα το κάνει ο γιατρός για δική του ευκολία. μη χάσει κι όλη μέρα μαζί σου...:|

Συγνώμη, άλλαξε τον γιατρό που την παρακολουθούσε 9 μήνες, επειδή της είπε ο άνθρωπος να πάει απόγευμα;

Συγνώμη, άλλαξε τον γιατρό που την παρακολουθούσε 9 μήνες, επειδή της είπε ο άνθρωπος να πάει απόγευμα;

άλλαξε γιατρό γιατί όταν του είπε να πάει στις 12 το βράδυ (όπως της είπαν από το ΙΑΣΩ) για να μη χρεωθεί τη μέρα, ο γιατρός της απάντησε ότι αυτή είναι η επιστημονική του πρακτική κι αν δεν τους αρέσει να πάνε σε άλλον γιατρό!!

Ναι, έτσι κατάλαβα και εγώ. Δεν σου χρεώνουν την ημέρα με την πρόκληση τοκετού, αλλά από την στιγμή που σου κάνουν την επισκληρίδιο. Οπότε μου λύθηκε και η απορία μου.

Να σας ρωτήσω κάτι βρε κορίτσια. Ο ορός που λέτε για πρόκληση τι είναι? Γιατί εγώ νόμιζα ότι βάζουν ένα υπόθετο. Και ισχύει ότι η πρόκληση είναι χίλιες φορές πιο επώδυνη από τους φυσιολογικούς πόνους τοκετού?

Είμαι τώρα 38 και 4 και ακόμη το μωρό είναι ψηλά. Υπάρχει περίπτωση να κατέβει λέτε από μόνο του? Δεν μπορώ να περπατήσω και πολύ γιατί έχω και πρόβλημα δισκοκήλης...

Και κάτι ακόμα. Στην καισαρική επιτρέπεται να έχω δίπλα μου ένα άτομο δικό μου?

το υπόθετο είναι για να μαλακώσει ο τράχηλος. ο ορός είναι οι λεγόμενοι "τεχνητοί πόνοι" για να ξεκινήσουν οι συσπάσεις της μήτρας. και ναι, είναι πολύ πιό δυνατοί και σκληροί πόνοι από αυτούς της φυσιολογικής γέννας. άσε που είναι και συνεχόμενοι, δεν μπορείς να πάρεις ανάσα. καλύτερα να ζητήσεις πρόκληση με το χέρι. τα έχω κάνει και τα δύο και δε συγκρίνονται...

εχεις ακομα 2 εβδομαδες!

γιατι να μπεις με προκληση?

τι ενοεις δεν παερνει βαρος?

ο πλακουντας εχει γερασει....

ξεκινα οσο μπορεις κιαοπως μπορεις να περπατας!

ποσο ψηλα ειναι το παιδι?

θεση εχει παρει?

αν ναι θα κατεβει!

η φυση φροντιζει για αυτΟ!

ειμαστε στην ιδια εβδομαδα...

βεβαια εγω2ο αλλα το πρωτο το γεννησα 37 εβδ...χωρις να εχει κατεβει η κοιλια μου καθολου...απλα με επιασαν οι πονοι!

νομίζω πως έγραψε πως έχει και διαβήτη κύησης;;μήπως παίζει ρόλο και αυτό;;;Γιατί δεν ρωτάς τον γυναικολόγο σου όλες αυτές τις απορίες;;;

Edited by KonstantinaDimitris
ορθογραφικο λάθος

άλλαξε γιατρό γιατί όταν του είπε να πάει στις 12 το βράδυ (όπως της είπαν από το ΙΑΣΩ) για να μη χρεωθεί τη μέρα, ο γιατρός της απάντησε ότι αυτή είναι η επιστημονική του πρακτική κι αν δεν τους αρέσει να πάνε σε άλλον γιατρό!!

Αν της μίλησε με τέτοιο τρόπο, καλώς έφυγε!