Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπέρα. Αποφάσισα να γράψω, αφού έχω διαβάσει πολλά θέματα του forum, αλλά δεν μπόρεσαν να απαντηθούν οι απορίες μου!!!

Γέννησα στις 13/12/11 ένα κοριτσάκι. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

Εβδομάδα κύησης : 39

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Χρησιμοποιήθηκε επισκληρίδιος

Ε. Εμφάνισε λίγο ίκτερο κατά τον παιδίατρο του νοσοκομείου (μου είπε 5)

Ε. Το μωρό δεν έχει νοσηλευτεί

Το μωρό όταν γεννήθηκε (13/12/11) ζύγιζε 3430 και φύγαμε από το νοσοκομείο στις 17/12/11 στα 3200.

19/12 3280

21/12 3440

26/12 3590

30/12 3720

06/01 3990

15/01 4430

20/1 4600

28/01 4740

10/02 4950

2. Μέχρι 48 ημερών έκανε 7 γεύματα την ημέρα από το στήθος μόνο και δεν παίρνει καθόλου συμπλήρωμα. Τις πρώτες μέρες μόνο όταν επιστρέψαμε από το νοσοκομείο του έδινα συμπλήρωμα.

Άρχισα να χρησιμοποιώ θήλαστρο το swing της medela δυο βδομάδες περίπου μετά την επιστροφή στο σπίτι. Δεν κάνω συστηματικές αντλήσεις. Εκανα μια με δυο την ημέρα. Δεν έχω συγκεκριμένη ώρα που αντλώ. Η άντληση διαρκεί περίπου 6 λεπτά.

Για την ούρηση δεν ξέρω σίγουρα να πω πόσες πάνες. Θα το κοιτάξω όμως με το χαρτί κουζίνας.

Κάνει 6-7 κενώσεις την ημέρα

Θηλάζω αποκλειστικά τη μικρή μετά από 4 με 5 μέρες αφού γυρίσαμε από το νοσοκομείο. Οι θηλές μου όμως είναι πολύ μικρές και γι' αυτό χρησιμοποιώ ψευτοθηλές από το νοσοκομείο ακόμα. Άρχισα το θήλαστρο σχετικά νωρίς. Στην αρχή έβγαζα αρκετό γάλα με το θήλαστρο και μπορεί να άδειαζα κάποιες φορές και τους μαστούς. Άλλοτε 100 μλ, άλλοτε 140, άλλοτε 90μλ. Άρχισα να μαζεύω γιατί θα επιστρέψω και στη δουλεία και θέλω η μικρή μου να έχει μητρικό γάλα. Εδώ και δυο εβδομάδες απλά αποσυμφορίζω τους μαστούς μετά το θηλασμό ή αν η μικρή μου δεν φάει από τον ένα μαστό τότε αντλώ το γάλα. Τις τελευταίες μέρες το γάλα είναι λίγο 60 με 80 μλ σύνολο και από τους δυο μαστούς αντλώντας 6 λεπτά από τον καθένα. Δε θέλησα να αντλήσω περισσότερη ώρα καθώς μπορεί η μικρή ήδη να έχει φάει από το στήθος. Τις τελευταίες δύο μέρες αντλώ στο 2ωρο πριν θηλάσω για να αυξήσω την παραγωγή (μήπως και μειώθηκε) και τότε το γάλα είναι 60-75 μλ. Γάλα δεν είχα από την αρχή πολύ, αλλά ήθελα πολύ να την θηλάσω και θέλω ακόμα και το προσπαθώ!!! Το στήθος δεν πρήζεται και δεν τρέχει. Από την 48 μέρες έτρωγε 7 γεύματα την ημέρα. Τώρα τρώει στην καλύτερη των περιπτώσεων 6 και κυρίως 5 γεύματα, καθώς ο παιδίατρος είπε να μην την ξυπνάμε το βράδυ και να τρώει όποτε και όσο θέλει. Έτσι καταλήξαμε στα 5 γεύματα ανα 3 ωρο με 4 ωρο. Το βράδυ μάλιστα μπορεί να κοιμηθεί στις 12 και να ξυπνήσει στις 5 ή 6 ή και 7 το πρωί με αποτέλεσμα να μην τη θηλάζω όσο συχνά θέλω.

Θέλω αγλαία να σε ρωτήσω τα εξής:

1) Γιατί η μικρή μου τώρα βάζει λιγότερο βάρος από τον πρώτο μήνα; Δεν τρώει αρκετά;;;Τις τελευταίες μέρες από τις 20/1 που πήγαμε στον παιδίατρο έχει βάλει μόνο 350 γραμμάρια. Πρέπει να ανησυχώ;;;

2) Κάνω καλά που αντλώ μόνο για να αποσυμφορήσω το στήθος;;; Πότε να αντλώ;;;Πρέπει να αντλώ πάνω από 6 λεπτά (6 λεπτά από τη στιγμή που ξεκινά η άντληση);;Μπορώ το βράδυ μετά τις 12 να αντλησω δυο φορές μεχρι τις 6 με 7 που ξυπνάει η μικρή μου; Πώς να αυξήσω την παραγωγή γάλακτος;;; Φοβάμαι μήπως κάνω κάποιο λάθος με το θήλαστρο!!!

3) Να αυξήσω τα γεύματα και πάλι της μικρής;;; Και να την ξυπνάω για να φάει, παρόλο που δεν γκρινιάζει και δεν κλαίει για φαγητό;;;

4) Τις τελευταίες βδομάδες η μικρή δεν κοιμάται αμέσως μετά το φαγητό, αλλά μετά από 20-30 λεπτά. Υπάρχει περίπτωση να μην της φτάνει το γάλα;;;Να σημειώσω ότι μετά είναι ήρεμη και δε διαμαρτύρεται.

5) Το θήλαστρο που έχω είναι καλό;;;Βλέπω κάποιες φορες πως για να βγει γάλα πρέπει να δυναμώσω την ένταση κατά την άντληση. Και παρατηρώ πως δεν βγαίνει γάλα πάντα από την ίδια μεριά της θηλής. Συνήθως βγαίνει από κάτω και με τη δυνατή άντληση αρχίζει να βγάζει και από πάνω ψηλά στη θηλή.

6) Επιστρέφω σε μια εβδομάδα στη δουλειά και θα λείπω τα πρωινά μεταξύ 7 με 3 και δεν ξέρω τι να κάνω!!!Λέω να πάρω το θηλαστρο στη δουλειά και να αντλώ ανά 3ωρο δυο με τρια γεύματα και με παγοκύστες- φορητό ψυγειάκι να το μεταφέρω στην κατάψυξη του σπιτιού. Τι λες;;; Το γάλα θα αντέξει;;; Μήπως χαλάσει;;;;

Αγλαια περιμένω με ανυπομονησία τα φώτα σου, καθώς έχω αγχωθεί αρκετά. Σε ευχαριστώ πολύ

Διαφημίσεις

Θα σου απαντήσω στο 4. Δεν είναι απαραίτητο να κοιμάται στο στήθος. Εμένα η κόρη μου γεννήθηκε λίγες μέρες μετά το δικό σου μωρό. έχει πάψει καιρό να κοιμάται στο στήθος. Αν όμως έχει τόσες κενώσεις τη μέρα και ουρεί 6-8 φορές (που νομίζω ότι ουρεί απλά είναι ανακατεμένα τα τσίσα με τα κακά) τότε αυτό σημαίνει ότι χορταίνει. Επίσης αν δε χόρταινε στην ηλικία του να είσαι σίγουρη ότι θα γκρίνιαζε.

Αυτό που μου φαίνεται λίγο περίεργο είναι ότι κάνει μόνο 5 γεύματα. Εμένα πολλές νύχτες κοιμάται 10 ώρες σερί και δεν την ξυπνάω, αλλά τη μέρα τρώει κάθε μία κάθε δύο ώρες. να ακολουθείς τις ανάκες του μωρού σου. Μην κοιτάς το ρολόι. όποτε σου ζητήσει το μωρό σου δώστου να φάει, μη βάζεις πρόγραμμα. Για τις άλλες ερωτήσεις σου ελπίζω θα σου απαντήσουν οι πιο έμπειρες.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

opal σε ευχαριστώ για την απάντηση. Κάθε βοήθεια δεκτή και από σενα και από όποια άλλη έμπειρη του forum. Όσον αφορά στα 5 γεύματα την ημέρα, η μικρή μου ξυπνά κάθε τρεις ώρες περίπου την ημέρα και τρώει. Οπότε βγαίνουν περίπου 5 ή 6. Δηλαδή κοιμάται μέχρι τις 7 ή 8 το πρωί και μετά πάει ο θηλασμός ανα τρίωρο. Αν δεν κοιμάται την ημέρα, χαζεύει τον κόσμο γύρω της και δε διαμαρτύρεται για φαγητό.

αρχικα ελεγξε οτι η χοανη στο θηλαστρο ειναι σωστο μεγεθος:

http://klinikum.gr/2011/06/to-sosto-megethos-tis-xoanis-thilastrou/

οι 6-7 κενωσεις ειναι πολυ καλες, οποτε δεν χρειαζεται να ελεγξεις και τα ουρα..

οσον αφορα τις ψευδοθηλες, θα σου προτεινα να τις σταματησεις αμεσα..το μωρο θηλαζει την αλω και οχι την θηλη της οποιας το μεγεθος δεν παιζει κανενα ρολο. Οι ψευδοθηλες εκτος απο την ταλαιπωρια, μπορουν να δημιουργησουν προβλημα και στον θηλασμο. Βοηθα το μωρο να πιασει το μεγαλυτερο δυνατον μερος απο την αλω.Την σωστη τοποθετηση θα την δεις στην εικονα εδω:

http://www.kellymom.com/bf/start/basics/latch-resources.html

προσπαθησε ξανα και ξανα και κυριως οταν το μωρο δεν πειναει, να πιασει απευθειας το στηθος.

οσον αφορα τον υπνο, οντως δεν ξυπναμε ενα μωρο που δεν εχει προβλημα στο βαρος..

τον πρωτο καιρο το στηθος παραγει συνεχως γαλα κατι που διευκολυνει κατα πολυ τις αντλησεις..οσο περναει ομως ο καιρος το γαλα παραγεται οταν το μωρο μπαινει στο στηθος και ξεκιναει εκεινη την στιγμη η παραγωγη..γι αυτο και γινεται πιο δυσκολη συγκριτικα η αντληση.

Τα ελαχιστα γευματα ειναι τα 8 το 24ωρο. Υπαρχουν ομως και μητερες -ελαχιστες- που τα καταφερνουν και με 5 γευματα. Εφοσον λοιπον προσπαθησεις να αυξησεις τα γευματα και δεν υπαρχει ανταποκριση , δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο..εσυ συνεχισε να προσφερεις το στηθος σου συχνα και απο εκει και περα ακολουθεις το μωρο.

83hKp3.png

1) Γιατί η μικρή μου τώρα βάζει λιγότερο βάρος από τον πρώτο μήνα; Δεν τρώει αρκετά;;;Τις τελευταίες μέρες από τις 20/1 που πήγαμε στον παιδίατρο έχει βάλει μόνο 350 γραμμάρια. Πρέπει να ανησυχώ;;;

Το μωρο δεν παιρνει βαρος με τους ιδιους ρυθμους συνεχεια.Τον πρωτο μηνα παιρνει το περισσοτερο βαρος και αυτο σταδιακα μειωνεται ή διατηρειται..Το βαρος δεν το ελεγχουμε ανα εβδομαδα , αλλα το αξιολογουμε καθε μηνα και βλεποντας την συνολικη εικονα. Δες ποια ειναι η καμπυλη γεννησης και αυτος ειναι ο μεσος ορος σας, οπου εσεις ειστε πιο πανω. Δεν υπαρχει κατι ανησυχητικο λοιπον.

3) Να αυξήσω τα γεύματα και πάλι της μικρής;;; Και να την ξυπνάω για να φάει, παρόλο που δεν γκρινιάζει και δεν κλαίει για φαγητό;;;

οπως σου εγραψε και παραπανω, δεν την ξυπνας. Απλα προσφερεις συχνα το στηθος σου κατα την διαρκεια της ημερας,εαν θελει ανταποκρινεται ,αλλιως δεν μπορεις να την θηλασεις με το ζορι..

4) Τις τελευταίες βδομάδες η μικρή δεν κοιμάται αμέσως μετά το φαγητό, αλλά μετά από 20-30 λεπτά. Υπάρχει περίπτωση να μην της φτάνει το γάλα;;;Να σημειώσω ότι μετά είναι ήρεμη και δε διαμαρτύρεται.

σιγα-σιγα μεγαλωνει και μενει περισσοτερη ωρα ξυπνια..εσυ παρακολουθεις τις πανες για να εχεις ενα μετρο συγκρισης , οι οποιες μεχρι τωρα ειναι πολυ καλες (6-7 κενωσεις)

6) Επιστρέφω σε μια εβδομάδα στη δουλειά και θα λείπω τα πρωινά μεταξύ 7 με 3 και δεν ξέρω τι να κάνω!!!Λέω να πάρω το θηλαστρο στη δουλειά και να αντλώ ανά 3ωρο δυο με τρια γεύματα και με παγοκύστες- φορητό ψυγειάκι να το μεταφέρω στην κατάψυξη του σπιτιού. Τι λες;;; Το γάλα θα αντέξει;;; Μήπως χαλάσει;;;;

εαν γυρισεις στην δουλεια θηλαζεις πριν φυγεις και αμεσως μολις γυρισεις.

Προσπαθησε οπως λες κι εσυ να κανεις 2 αντλησεις για αρχη..

το φορητο ψυγειακι ειναι μια χαρα.Περισσοτερες πληροφοριες εδω:

http://www.mitrikosthilasmos.com/2009/10/blog-post_30.html

83hKp3.png

Διαφημίσεις

2) Κάνω καλά που αντλώ μόνο για να αποσυμφορήσω το στήθος;;; Πότε να αντλώ;;;Πρέπει να αντλώ πάνω από 6 λεπτά (6 λεπτά από τη στιγμή που ξεκινά η άντληση);;Μπορώ το βράδυ μετά τις 12 να αντλησω δυο φορές μεχρι τις 6 με 7 που ξυπνάει η μικρή μου; Πώς να αυξήσω την παραγωγή γάλακτος;;; Φοβάμαι μήπως κάνω κάποιο λάθος με το θήλαστρο!!!

δεν εχω καταλαβει ακριβως τι κανεις με το θηλαστρο..

αυτην την στιγμη πρεπει να φτιαξεις μια μικρη τραπεζα για οταν γυρισεις στην δουλεια την οποια να ανανεωνεις με τις αντλησεις που θα κανεις στην δουλεια.Θα πρεπει καθημερινα να αντλεις την ποσοτητα απο τα γευματα που θα τρωει η μικρη οταν θα λειπεις.

τα 6 λεπτα δεν καταλαβαινω γιατι τα θετεις ως περιορισμο..

καλο επισης ειναι να αποφυγεις να κανεις βραδυνες αντλησεις εφοσον η μικρη κοιμαται για να ξεκουραζεσαι κι εσυ..

διαβασε το παρακατω λινκ για να δεις πως γινεται η τραπεζα:

http://pediatros-thes.gr/%ce%b8%ce%b7%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82/%ce%bf%ce%b4%ce%b7%ce%b3%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b8%ce%b7%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d/%ce%b8%ce%b7%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%ac/

5) Το θήλαστρο που έχω είναι καλό;;;Βλέπω κάποιες φορες πως για να βγει γάλα πρέπει να δυναμώσω την ένταση κατά την άντληση. Και παρατηρώ πως δεν βγαίνει γάλα πάντα από την ίδια μεριά της θηλής. Συνήθως βγαίνει από κάτω και με τη δυνατή άντληση αρχίζει να βγάζει και από πάνω ψηλά στη θηλή.

κανε δοκιμες στην ενταση να δεις σε ποια ανταποκρινεται το στηθος σου καλυτερα..

83hKp3.png

paros, σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου. Το θήλαστρο το χρησιμοποιώ δυο με τρεις φορές την ημέρα. Μια από αυτές είναι βραδυνή ή μπορεί και δυο. Αντλώ περίπου 70 με 80 μλ γάλα με το θήλαστρο τη φορά και επειδή είναι διπλής άντλησης το αφήνω γύρω στα 6 με 7 λεπτά σε κάθε στήθος. Το τελευταίο γεύμα της μικρής είναι περίπου στις δεκα με δεκα και μισή. Οπότε αντλώ στις δωδεκάμιση και μετά στις 4 το πρωί. Προσπαθώ δηλαδή να αποσυμφορήσω το στήθος και να φυλάξω λίγο γάλα για τη μικρή όταν πάω δουλειά. Φοβάμαι να αντλήσω περισσότερη ώρα μήπως η μικρή ξυπνήσει και δεν έχω να της δώσω. Και κάποιες φορές αντλώ όταν η μικρή φάει μόνο από τον ένα μαστό. Ευχομαι να μην κάνω κάποιο λάθος.....:-(:-(

• Επιστημονική συνεργ.

Ίσως.

Το συνολικό βάρος είναι καλό και δεν εμπνέει ανησυχία.

Το βάρος των τελευταίων ημερών είναι αρκετά κάτω του μέσου όρου, πάνω από το ελάχιστο επιτρεπτό.

Με δεδομένο ότι το μωρό αναπτύσσονταν με ρυθμούς πολύ μεγαλύτερους και λογω του ότι κάνει γενικά λίγα γεύματα, θα πρότεινα μια δοκιμή αύξησης των γευμάτων κατά δύο για να δούμε αν το μωρό ανταποκρίνεται.

Μερικά μωρά δεν ζητάνε όσο χρειάζονται για να μεγαλώσουν και αυτά θα πρέπει να προσπαθούμε να τα ταΐζουμε.

Θα πρότεινα να εστιάσεις στο τάισμα το μωρού και όχι στο θήλαστρο.

Ναι και ναι.

Όχι δεν υπάρχει περίπτωση να μην της φτάνει.

Τα υπόλοιπα ερωτήματά σου καλύφθηκαν.:)

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Aglaia, σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου. Η μικρή σήμερα είναι στα 5230 γραμμάρια και σε δέκα μέρες έχει πάρει 200 γραμμάρια περίπου. Προσπαθώ όταν είμαι σπίτι να τη βάζω περισσότερο στο στήθος, όμως έχω ξεκινήσει και δουλειά και τρώει από το στήθος από το μεσημέρι και μετά. Συνήθως είναι 4 φορές....και η μητέρα μου της δίνει άλλες δυο φορές το πρωί που λείπω με μπιμπερό. Το κακό είναι πως έχουν αυξηθεί οι φορές που βγάζω με θήλαστρο το βράδυ και την ημέρα και αυτό με ανησυχεί όσον αφορά στη μείωση της ποσότητας του γάλακτος μου. Τυχαίνει μάλιστα οι φορές που αντλώ να είναι γύρω στις 4 τόσες φορές όσες και ο θηλασμός ή μια παραπάνω. Να αφήνω το στήθος χωρίς θηλαστρο;;;;όλο το πρωί;;;;Υπάρχει κίνδυνος να μειωθεί το γάλα όταν η χρήση του θήλαστρου ξεπερνάει σε φορές το θηλασμό;;;;Προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ για να τη θηλάσω περισσότερο καιρό και έχω αγχωθεί ιδιαίτερα με αυτή την κατάσταση.

• Επιστημονική συνεργ.

Το κακό είναι πως έχουν αυξηθεί οι φορές που βγάζω με θήλαστρο το βράδυ και την ημέρα και αυτό με ανησυχεί όσον αφορά στη μείωση της ποσότητας του γάλακτος μου.

Eννοείς ότι χρειάζεται να αντλείς περισσότερες φορές για να μαζέψεις την ποσότητα γάλακτος που χρειάζεσαι;

Τυχαίνει μάλιστα οι φορές που αντλώ να είναι γύρω στις 4 τόσες φορές όσες και ο θηλασμός ή μια παραπάνω.

Αυτό γιατί σε προβληματίζει;

Να αφήνω το στήθος χωρίς θηλαστρο;;;;όλο το πρωί;;;;

Αν οι αντλήσεις που κάνεις τις υπόλοιπες ώρες σου αρκούν για να καλύψεις τις ανάγκες του παιδιού, δεν χρειάζεται να αντλείς τις ώρες τις απουσίας (αν αυτό εννοείς). Καλό είναι να αντλείς πριν φύγεις.

Υπάρχει κίνδυνος να μειωθεί το γάλα όταν η χρήση του θήλαστρου ξεπερνάει σε φορές το θηλασμό;;;;

Δεν καταλαβαίνω το ερώτημα με τον τρόπο που το θέτεις.

Αν θέλεις ανέλυσε τα όσα σε ανησυχούν.

Υπάρχουν μητέρες που διατηρούν τη γαλουχίας μόνο με το θήλαστρο (αρκεί βέβαια να είναι το κατάλληλο)

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Διαφημίσεις

• 2 months later...

συγγνωμη ξερω οτι δεν πρεπει να το γραψω εδω αλλα εκει που πρεπει δεν μου απαντησαν....κοριτσια θελω επειγοντως τη βοηθεια σας.η μπεμπα μου ειναι 11 μηνων και θηλαζουμε αποκλειστικα μεχρι τωρα.δυστυχως επαθα ζημια στο χερι μου και ο γιατρος μου συνεστησε να παρω ARCOXIA 90MG CONTROLOC 40MG KAI PANADOL EXTRA για 4-5 μερες.μου ειπε να σταματησω οπωσδηποτε τον θηλασμο παρολο που θηλαζω μονο πρωι βραδυ!το ιδιο με συμβουλευσε και ο φαρμακοποιος!τι να κανω?εχει καποια απο εσας εμπειρια απο αυτα τα φαρμακα?πειτε μου γιατι ειλικρινα δεν ξερω τι να κανω.......

συγγνωμη ξερω οτι δεν πρεπει να το γραψω εδω αλλα εκει που πρεπει δεν μου απαντησαν....κοριτσια θελω επειγοντως τη βοηθεια σας.η μπεμπα μου ειναι 11 μηνων και θηλαζουμε αποκλειστικα μεχρι τωρα.δυστυχως επαθα ζημια στο χερι μου και ο γιατρος μου συνεστησε να παρω ARCOXIA 90MG CONTROLOC 40MG KAI PANADOL EXTRA για 4-5 μερες.μου ειπε να σταματησω οπωσδηποτε τον θηλασμο παρολο που θηλαζω μονο πρωι βραδυ!το ιδιο με συμβουλευσε και ο φαρμακοποιος!τι να κανω?εχει καποια απο εσας εμπειρια απο αυτα τα φαρμακα?πειτε μου γιατι ειλικρινα δεν ξερω τι να κανω.......

ειμαι στο facebook σε μια ομαδα θηλασμου περιμενε να ποσταρω το μυνημα σου να δω τι θα απαντησει ο γιατρος.εχεις facebook??θες να το κανεις εσυ???

ειμαι στο facebook σε μια ομαδα θηλασμου περιμενε να ποσταρω το μυνημα σου να δω τι θα απαντησει ο γιατρος.εχεις facebook??θες να το κανεις εσυ???

σε παρακαλω καντο εσυ για μενα!!!!!σε ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

σε παρακαλω καντο εσυ για μενα!!!!!σε ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

το εκανα αλλα δεν εχω απάντηση ακομα θα εχω ανοιχτό τον υπολογιστη με την πρωτη ευκαιρια που θα απαντησουν θα σου κανω αντιγραφη εδω.

• Επιστημονική συνεργ.

δυστυχως επαθα ζημια στο χερι μου

αν επιτρέπεται, τί ζημιά;

και ο γιατρος μου συνεστησε να παρω ARCOXIA 90MG

Αυτό το φάρμακο ανήκει στην κατηγορία 1, δηλαδή θεωρείται μέτρια ασφαλές.

Ως εναλλακτικά προτείνονται το ibuprofen και το diclofenac που είναι ασφαλή.

CONTROLOC 40MG

Δραστική ουσία pantoprasol, πάλι κατηγορία 1, δηλαδή θωρείται μέτρια ασφαλές.

Ως εναλλακτικό προτείνεται το omeprazol που είναι παλαιότερο και υπάρχει μεγαλύτερη εμπειρία. Αυτό δεν έχει σχέση με το χέρι αλλά με το στομάχι (περιορίζει τα οξέα του στομάχου)

KAI PANADOL EXTRA για 4-5 μερες.

περιέχει παρακεταμόλη και καφεΐνη, και τα δύο συστατικά είναι ασφαλή στο θηλασμό

Κανένα από τα παραπάνω φάρμακα δεν αποτελούν αντένδειξη για το θηλασμό.

Ο γιατρός σου έχει επιλογές για πιο ασφαλή φάρμακα. Δεν το κάνει είτε γιατί βαριέται να ψάξει, είτε γιατί αυτά τα φάρμακα είναι πιο καινούργια και πιο ακριβά.

Νομίζω ότι αξίζει να βρεις κάποιον γιατρό που είναι ικανός να σου προτείνει θεραπεία, λαμβάνοντας υπόψην του και την επιθυμία σου να συνεχίσεις το θηλασμό και κυρίως την υγεία τη δική σου και του μωρού σου.

μου ειπε να σταματησω οπωσδηποτε τον θηλασμο παρολο που θηλαζω μονο πρωι βραδυ!το ιδιο με συμβουλευσε και ο φαρμακοποιος

:?

Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά...

Διαφημίσεις

εχω τενοντιτιδα υπερακανθιου εαν το λεω σωστα, υγρο στον ωμο οστικο οιδημα αλατα και αρχη παγωμενου ωμου σκεψου οτι το βραδυ κοιμαμαι σαν να καθομαι σε καρεκλα δεν μπορω να ξαπλωσω απο τον πονο και το χερι μου παραμενει κολλημενο στα πλευρα μου οσο και αν προσπαθω να το μετακινησω!τα μετρια ασφαλη χαπια θα τα παιρνω μονο καθε μεσημερι μεχρι το βραδυ που θηλαζω δεν φευγει η δραση τους?εσυ αν θηλαζες θα τα επαιρνες?σε ευχαριστω

• Επιστημονική συνεργ.
εχω τενοντιτιδα υπερακανθιου εαν το λεω σωστα, υγρο στον ωμο οστικο οιδημα αλατα και αρχη παγωμενου ωμου σκεψου οτι το βραδυ κοιμαμαι σαν να καθομαι σε καρεκλα δεν μπορω να ξαπλωσω απο τον πονο και το χερι μου παραμενει κολλημενο στα πλευρα μου οσο και αν προσπαθω να το μετακινησω!τα μετρια ασφαλη χαπια θα τα παιρνω μονο καθε μεσημερι μεχρι το βραδυ που θηλαζω δεν φευγει η δραση τους?

έχεις προβλήματα και με το στομάχι;

γιατί σου δίνει το controloc?

Τα φάρμακα μπορείς να τα πάρεις,

εσυ αν θηλαζες θα τα επαιρνες?

Εγώ δεν θα τα έπαιρνα έτσι κι αλλιώς, ανεξάρτητα από το θηλασμό. Γενικά δεν παίρνω φάρμακα που δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετά. Θα προτιμούσα τα πιο δοκιμασμένα.

Τα δύο πρώτα φάρμακα δεν κυκλοφορούν στις Η.Π.Α. (δεν έχουν πάρει ακόμη έγκριση από το FDA, κάτι που μπορεί να έχει σχέση με κάτι ουσιαστικό από ιατρική άποψης ή με οικομικά συμφέροντα που είναι άσχετο με την ιατρική). Αν ήσουν εκεί, τι θα σου έδινε ο γιατρός;

τα controloc μου τα δινει γιατι λεει οτι τα arcoxia ειναι τοσο δυνατα που σιγουρα θα μου πειραξουν το στομαχι.

τα εχω παρει πριν 2 χρονια που ειχα κι εγω προβλημα στο χερι εκτος οτι δε μου εκαναν τιποτα κι εκανα τελικα επεμβαση δεν πηρα το φαρμακο που μου εδωσε για το στομαχι - γενικα δεν ειμαι των φαρμακων- και τα επινα φαγωμενη. αν ομως εχεις ευαισθητο στομαχι πρεπει να παρεις κατι αν οχι αυτη τη μαρκα καποιο αλλο πιο δοκιμασμενο.

έχεις προβλήματα και με το στομάχι;

γιατί σου δίνει το controloc?

Τα φάρμακα μπορείς να τα πάρεις,

Εγώ δεν θα τα έπαιρνα έτσι κι αλλιώς, ανεξάρτητα από το θηλασμό. Γενικά δεν παίρνω φάρμακα που δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετά. Θα προτιμούσα τα πιο δοκιμασμένα.

Τα δύο πρώτα φάρμακα δεν κυκλοφορούν στις Η.Π.Α. (δεν έχουν πάρει ακόμη έγκριση από το FDA, κάτι που μπορεί να έχει σχέση με κάτι ουσιαστικό από ιατρική άποψης ή με οικομικά συμφέροντα που είναι άσχετο με την ιατρική). Αν ήσουν εκεί, τι θα σου έδινε ο γιατρός;

τον πηρα τηλ και του προτεινα αυτα που μου ειπες και μου εδωσε τα voltaren 50 kai lozec 20 αλλα δεν πιστευει οτι θα γινω καλα με αυτα.τελος παντων θα δειξει.....αυτα ειναι απολυτα ασφαλη ετσι?

• Επιστημονική συνεργ.
τον πηρα τηλ και του προτεινα αυτα που μου ειπες και μου εδωσε τα voltaren 50 kai lozec 20 αλλα δεν πιστευει οτι θα γινω καλα με αυτα.τελος παντων θα δειξει.....αυτα ειναι απολυτα ασφαλη ετσι?

είναι ασφαλή

εκτιμώ ότι θα προσφέρουν ανακούφιση όπως και τα άλλα

όμως καλά δεν γίνεσαι, ούτε με αυτά, ούτε με τα προηγούμενα, γιατί αυτά τα φάρμακα δεν είναι θεραπευτικά, είναι απλώς ανακουφιστικά, μπορείς να βρεις τις ενδείξεις όλων και να τις διαβάσεις, κανένα δεν θεραπεύει

η διαφορά είναι ότι το controloc έχει πενταπλάσια τιμή από το lozec

το ίδιο και το arcoxia από το voltaren

Προσωπικά δεν θα πήγαινα ποτέ ξανά σε έναν γιατρό που προσπαθούσε να προωθήσει τα ακριβότερα φάρμακα, που δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετά και που δεν έκανε τον κόπο να ελέγξει καν αν τα φάρμακα που προωθεί (γιατί περί προώθησης πρόκειται) είναι συμβατά με το θηλασμό που αφορά και τη δική μου υγεία και του παιδιού μου.

• Επιστημονική συνεργ.
τα εχω παρει πριν 2 χρονια που ειχα κι εγω προβλημα στο χερι εκτος οτι δε μου εκαναν τιποτα κι εκανα τελικα επεμβαση δεν πηρα το φαρμακο που μου εδωσε για το στομαχι - γενικα δεν ειμαι των φαρμακων- και τα επινα φαγωμενη. αν ομως εχεις ευαισθητο στομαχι πρεπει να παρεις κατι αν οχι αυτη τη μαρκα καποιο αλλο πιο δοκιμασμενο.

αυτό ήταν το 666ό ποστ σου!

• Επιστημονική συνεργ.

http://www.physio.com.gr/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=7&id=153&Itemid=544〈=el

Στο παραπάνω λινκ, μπορείς να διαβάσεις τις οδηγίες ενός φυσικοθεραπευτή

είναι ασφαλή

εκτιμώ ότι θα προσφέρουν ανακούφιση όπως και τα άλλα

όμως καλά δεν γίνεσαι, ούτε με αυτά, ούτε με τα προηγούμενα, γιατί αυτά τα φάρμακα δεν είναι θεραπευτικά, είναι απλώς ανακουφιστικά, μπορείς να βρεις τις ενδείξεις όλων και να τις διαβάσεις, κανένα δεν θεραπεύει

η διαφορά είναι ότι το controloc έχει πενταπλάσια τιμή από το lozec

το ίδιο και το arcoxia από το voltaren

Προσωπικά δεν θα πήγαινα ποτέ ξανά σε έναν γιατρό που προσπαθούσε να προωθήσει τα ακριβότερα φάρμακα, που δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετά και που δεν έκανε τον κόπο να ελέγξει καν αν τα φάρμακα που προωθεί (γιατί περί προώθησης πρόκειται) είναι συμβατά με το θηλασμό που αφορά και τη δική μου υγεία και του παιδιού μου.

ΑΓΛΑΙΑ χιλια ευχαριστω για την βοηθεια σου και ολα τα κοριτσια σας ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου!!!αποφασισα πριν κανω ο,τιδηποτε να παω και σε εναν αλλο γιατρο να δω τι θα μου πει!να σας πω οτι και ο φυσικοθεραπευτης που πηγα το απογευμα και του ειπα την ιστορια με τα φαρμακα μου ειπε οτι πρεπει να τα ξεκινησω αμεσως και να κοψω τον θηλασμο γιατι ποσο θα θηλασω αλλο πια σε λιγο χρονιζει το παιδι και δεν του προσφερω τιποτα.....εμεινα με ανοιχτο το στομα και δεν του απαντησα.....μα ολοι κατα του θηλασμου???γιατι πρεπει να νιωσω ασχημα που θελω και να γινω καλα και να συνεχισω να θηλαζω???τι να πω.............

• 1 year later...

Γεια σας! Είμαι νεα μαμά&νεα στο φόρουμ. Έχω ένα μικρό τσαντίλα 5 εβδομάδων. Θηλαζουμε εξ αρχης&αποκλειστικά. Και ενώ ο θηλασμός πήγαινε καλα & πηραμε& βάρος πάνω από το οριακό την τριτη εβδομάδα ξεκίνησαν οι κολικοι και μαζί το χάος. Άρχισε τους μαραθωνιους θηλασμους&δεν έπαιρνε το απαιτούμενο βάρος. Αφού αποκαταστάθηκε η λήψη βάρους (θηλαζωντας το 24 ώρες σχεδόν) αρχισε να μένει ξύπνιος 12 ώρες την ημερα&να θηλάζει χωρίς ύπνο. Δοκίμασα συμπλήρωμα για μια μερα αλλα δεν βοήθησε. Επειδή το φοβήθηκα το δοκίμασα πολυ περιορισμένα (μονο σε ένα γευμα&λιγότερη ποσοτητα από οτι ήθελε. Το υπόλοιπο το καλύψαμε με στήθος). Δοκιμασα ταμπλετες μπύρας αλλα έκανε πράσινες εκκενωσεις&τις μειωσα οποτε από ότι διαβασα&στο φόρουμ δεν έχει νόημα πια γιατι δεν δρουν. έχουμε εξαντληθει&εγω&αυτος.το στήθος μου φαίνεται άδειο κατα τη διάρκεια των 12 ωρών ενώ γεμίζει οταν κοιμάται. Οι εκκενώσεις ειναι μπόλικες (μια σιγουρα μετά από γεύμα)&ο θηλασμός φτάνει οταν ειναι ξύπνιος ανά μισάωρο. Τι μπορει να φταίει και ειναι τοσο ανήσυχος 12 ώρες? Κλαιει σπαραχτικα&σταματαει μονο στο στηθος αλλα οταν τον βγαζω ξαναρχιζει). Μήπως δεν επαρκεί το γαλα μου λογω κόπωσης? Τι μπορει να συμβαινει? Κανω κατι λαθος? Φτανουμε να σαραντισουμε&θελω τοσο να εδραιωσω το θηλασμό αλλα φοβάμαι μήπως απλά τον βασανίζω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.