Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΤΟΜΑΤΙΤΙΔΑ HELP!!!!!!

Recommended Posts

Η κόρη μου είναι 9 ετών και εδώ και 10 ημέρες υποφέρουμε απο στοματίτιδα.Έβγαλε αρχικά κάτι άσπρα μικρά σπυράκια στη γλώσσα, τα οποία σταδιακά αυξήθηκαν και πονούσαν φοβερά.Η παιδίατρος συνέστησε υπομονή και θα τ'αποβάλλει οργανισμός μόνος του, το ίδιο και μια δεύτερη γιατρός που την εξέτασε.Η μικρή υπέφερε, έκλαγε συνέχεια και σε 4-5 μέρες έφυγαν.Χθές όμως ξαναεμφανίστηκαν και δεν ξέρω τι να κάνω.Η μικρή έχει απελπιστεί τελείως γιατί γνωρίζει τι θα περάσει και ότι "γιατροσοφι" χρησιμοποιούμε δεν πιάνει.Κάναμε σοδόνερο, πλύσεις με διάλυμμα bedatine, βάλαμε μέλι, μαγειρική σόδα, σάλιο.............. κάτι άλλο help!!!!

Γιαννούλα:P

Διαφημίσεις

Μου κάνει εντύπωση που καμία γιατρός δεν συνέστησε φαρμακευτική αγωγή. Ο ανιψιός μου ήταν 5 χρονών όταν το έπαθε και η παιδίατρος έδωσε μια αλοιφή την οποία την έβαζε η αδερφή μου καθημερινά στο στοματάκι του στα επίμαχα σημεία και το παιδάκι έγινε περδίκι χωρίς να υποτροπιάσει. Πάρε και μια τρίτη γνώμη.

Η κόρη μου είναι 9 ετών και εδώ και 10 ημέρες υποφέρουμε απο στοματίτιδα.Έβγαλε αρχικά κάτι άσπρα μικρά σπυράκια στη γλώσσα, τα οποία σταδιακά αυξήθηκαν και πονούσαν φοβερά.Η παιδίατρος συνέστησε υπομονή και θα τ'αποβάλλει οργανισμός μόνος του, το ίδιο και μια δεύτερη γιατρός που την εξέτασε.Η μικρή υπέφερε, έκλαγε συνέχεια και σε 4-5 μέρες έφυγαν.Χθές όμως ξαναεμφανίστηκαν και δεν ξέρω τι να κάνω.Η μικρή έχει απελπιστεί τελείως γιατί γνωρίζει τι θα περάσει και ότι "γιατροσοφι" χρησιμοποιούμε δεν πιάνει.Κάναμε σοδόνερο, πλύσεις με διάλυμμα bedatine, βάλαμε μέλι, μαγειρική σόδα, σάλιο.............. κάτι άλλο help!!!!

ρωτα τον γιατρο σου..εμεις βαζαμε την dactarine γελη αλοιφη τριψημο επανω στην γλωσιτσα καθε 8 ωρες αν θυμαμαι καλα . κ ετσι εφυγε αργησε μεν ενα μηνα ολοκληρο αλλα τα καταφεραμε..

Εύχομαι περαστικά στην μικρούλα σου! Ξέρω ότι υποφέρει η μικρή γιατί η δικιά μου το πέρασε 14 μηνών!!!!:(:(:(:( Αυτό που κάναμε, με την συμβουλή της γιατρού μας βέβαια, είναι κρέμα dactarine στο στοματάκι της αλλά και αντιβίωση amoxil. Πέρασε σε 10 μέρες περίπου αλλά τα σπυράκια που είχε βγάλει γύρω από το στοματάκι της καθυστέρησαν λιγάκι. Απορώ που δεν της έδωσαν τίποτα:shock:. Γιατί να υποφέρει το κοριτσάκι!:(:(

Πολλά περαστικά και πάρε κι άλλη γνώμη!

3OQKp2.png

Tyj9p2.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Πήραμε την dactarine γέλη και κάπως βελτιώθηκαν τα πράγματα.Δεν γνώριζα ότι μπορεί να μας πάρει και 1 μήνα αυτη η ιστορία.Ο φαρμακοποιός που συνέστησε να βρούμε απο τη προέρχεται γιατί αλλιώς θα υποφέρουμε.Τα δικά σας παιδάκια παθαίνουν στοματίτιδα απο κάποια τροφή ή είναι τυχαίο γεγονός?Αντιβίωση δεν μας δίνει η παιδίατρος εαν δεν υπάρχει πυρετός.Πάντα είναι της άποψης ότι πρέπει να δούμε τα όρια του οργανισμού μας και εαν καταπολεμείται κάτι χωρίς φάρμακα το προτιμούμε.Τουλάχιστον τώρα είναι σε θέση να πάει σχολείο γιατί την προηγούμενη φορά την είχα μια βδομάδα στο σπίτι.

Γιαννούλα:P

Στις διακοπες των χριστουγενων παθαμε ερπητικη στοματιτιδα στον μεγαλο μου. Βαζαμε και μεις dactarin αλλα το παιδι δεν μπορουσε να φαει τιποτα και ηρθε και ερεψε - ειναι ουτως ή αλλως πολυ αδυνατος. Μας εσωσε μαι συνταγη που εδωσε η παιδιατρος "αναισθησινη" λεγεται (ρωτα το γιατρο σου) μας την εφτιαξε φαρμακοποιος δεν ξερω τί ακριβως βαζουν μεσα, τη δινουν στο παιδων απο οτι μου ειχε πει. Πριν το φαι βαζαμε στο παιδι αυτο το διαλυμα με ενα πινελακι και αναισθητοποιουσε τον πονο και μπορουσε με προσπαθεια βεβαια να φαει κατι. Αλλιως ήμασταν για ορο. Πάντως εκτος του οτι στοματιτιδα μπορεις να παθεις απο αντιβιωση, εμας ήταν ιος με πολυ ψηλο πυρετο 39αρια 4-5μερες και μετα ηρθαν και οι αφθες!Περαστικα

s-age.pngs-age.png

Στοματίτιδα κόλλησα και εγώ μια φορά από τα μικρά.. δεν σας λέω τίποτα. Σαν να είχε γεμίσει το στόμα μου βελόνες ήταν, ούτε νερό μπορούσα να πιω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι κολλητικό και συνήθως οφείλετε στα βρώμικα χέρια κ αντικείμενα που βάζουν τα παιδιά στο στόμα, γι αυτό άλλωστε το βλέπουμε συχνά στις μικρές ηλικίες 1-2 χρονών που ότι βρουν το βάζουν στο στόμα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Πήραμε την dactarine γέλη και κάπως βελτιώθηκαν τα πράγματα.Δεν γνώριζα ότι μπορεί να μας πάρει και 1 μήνα αυτη η ιστορία.Ο φαρμακοποιός που συνέστησε να βρούμε απο τη προέρχεται γιατί αλλιώς θα υποφέρουμε.Τα δικά σας παιδάκια παθαίνουν στοματίτιδα απο κάποια τροφή ή είναι τυχαίο γεγονός?Αντιβίωση δεν μας δίνει η παιδίατρος εαν δεν υπάρχει πυρετός.Πάντα είναι της άποψης ότι πρέπει να δούμε τα όρια του οργανισμού μας και εαν καταπολεμείται κάτι χωρίς φάρμακα το προτιμούμε.Τουλάχιστον τώρα είναι σε θέση να πάει σχολείο γιατί την προηγούμενη φορά την είχα μια βδομάδα στο σπίτι.

κοριτσακι μου μακαρι να ηταν το προβλημα του κοσμου μια απλη στοματιτιδα..μην αγχωνεσαι θα περασει...πλυσιμο στο δακτυλακι σου κ τριψημο επανω στην γλωσσιτσα..θα φυγει..εμεις το κολισαμε απο βρωμια προφανως καποιος ειχε πιασει τα χερακια του παιδιου με βρωμικα τα δικα του εκεινο τα εβαλε στο στομα του κ να το βακτηριδιακι..γι'αυτο λοιπον οποιος αγαπαει το μωρακι δεν του πιανει ποτε το χερακι..

pyralvex στο στόμα πάνω στα σπυράκια.....και αναισθησίνη που στην φτιάχνει ο φαρμακοποιός και το βάζεις στο στόμα πριν φάει...

Και τα δύο μου παιδιά περάσαν στοματίτιδα όταν ήταν 2 χρονών....με τα παραπάνω σώθηκα!!

Διαφημίσεις

• 9 months later...

Καλησπέρα!ο γιος μου 2,5 ετων εχει στοματιτιδα!και πυρετο χθες μονο 39!η παιδιατρος μας έδωσε μια φτιαχτη αλοιφη,το παιδι δεν δείχνει να πεθαίνει στον πόνο ομως θέλει συνέχεια αγκαλια και όλη την ώρα πίνει νερο!

Ειναι απαραιτητο το φάρμακο?καποια εναλακτικη?