Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αποριες, πονοι και συσπασεις απο την αρχη της εγκυμοσυνης!

Recommended Posts

Καλησπερα και απο εμενα!Συγνωμη αν εχει τεθει ξανα το ιδιο θεμα αλλα ειμαι νεα στη πολυ ομορφη παρεα σας, αλλα και νεα μανουλα (θα γινω):rolleyes:

Εχω καποιες αποριες που δυστυχως ο γιατρος μου δεν μου τις εχει λυσει,ισως να μπορουσατε εσεις..!Ενω Ξεκινησε η εγκυμοσυνη μου χωρις ζαλαδες ανακατοσουρες πονοκεφαλους εχω απο την αρχη εντονα -συχνα- πονακια περιοδου.Στην αρχη ο γιατρος μου δεν εβλεπε κατι ανησυχητικο στον υπερηχο, αλλα απο τη τον προηγουμενο μηνα βλεπει πως η μητρα μου προσπαθει να αποβαλει το μωρακι...ομως μου ειπε οτι δεν ειναι θεμα πλακουντα,ο πλακουντας ειναι μια χαρα...οπως μου το εδειξε, ο σακος που βρισκεται το μωρακι κανει κατι σαν "φουσκωμα" στο τοιχωμα και μεγαλωνει σαν μια μπαλιτσα (μεσα στον ιδιο τον σακο), το οποιο συσπαται και μεγαλωνει χωρις να αφηνει πολυ χωρο στο μωρακι.....νομιζω τι σας μπερδεψα, αλλα το εξισου μπερδεμενη ειμαι και εγω. Μου εχει δωσει ultrogestan και μαγνησιο και μου συνεστησε ξεκουραση και χαλαρωση.

Η αληθεια ειναι οτι βιωνω και πολυ ασχημα γεγονοτα σε σχεση με τη μητερα μου και ως τωρα αντι να χαρομαι και να απολαμβανω αυτο το δωρο πουμου δινεται, κλαιω και στεναχωριεμαι καθημερινα...Ξερει καμια τι μπορει να σημαινει αυτο που συμβαινει στη μητρα μου και ποσο επικινδυνο ειναι για το μωρακι, υπαρχουν μεγαλες πιθανοτητες αποβολης??μολιςμπηκα στον 4ομηνα και ο γιατρος μου ενω ειναι πολυ καλος συνηθως βιαζεται και εγω ντρεπομαι να τον βομβαρδιζω..........:oops:

Σας ευχαριστω παρα πολυ προκαταβολικα και θα με βοηθουσατε πραγματικα αν γνωριζατε κατι!!!

Ifk7p3.png

Διαφημίσεις

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

μηπως μαζι με τα μαγνησια να σου δωσει και γιουτοπαρ?η μητρα συσ[αται για να αποβαλλει...ρωτα τον κοπελα μου!

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

Συγχαρητηρια για το μωρο σου!!!

Ειμαι κι εγω στον ιδιο μηνα!

Αυτο το βουναλακι που ειδατε στον υπερηχο ειναι η συσπαση-ετσι φαινεται στον υπερηχο.Πονακια ειχα κι εγω απο τηναρχη εως τωρα, απο μονα τους δεν ειναι κατι ανησυχητικο, ειναι φυσιολογικα.

Αφου εφτασες μεχρι εδω μη στεναχωριεσαι.Οι συσπασεις ειναι κατι συνηθισμενο κι ο γιατρος σου το αντιμετωπιζει σωστα απ'οσο μπορω να κρινω.Τα ultrogestar(προγεστερονη) ειναι πιο ισχυρα απο το yutopar(για συσπασεις) απ'οτι εχω καταλαβει.Αλλωστε σε καλυπτει και με μαγνησιο(για συσπασεις).

Ολα λοιπον υπο ελεγχο! φροντησε να μην κουραζεσαι - η ξεκουραση ειναι πολυ σημαντικη, ειναι το καλυτερο φαρμακο- και βεβαια να μην στεναχωριεσαι...

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

μπουρμπουρ σε ευχαριστω τοοοσο πολυ για την απαντηση, μου εδωσες μια νοτα αισιοδοξιας!!εισαι κατατοπιστικοτατη;).

Ευχομαι τα καλητερα σε σενα και το μωρακι σου,καλο βραδυ :-D.

Ifk7p3.png

Καλησπερα κι απο μενα,

θα συμφωνησω και γω οτι τα utrogestan σε συνδιασμο με το μαγνησιο κανουν καλη δουλεια.Βεβαια πρεπει σιγουρα να μην κουραζεσαι!Επεισης εγραψες οτι ο γιατρος σ ενω ειναι καλος βιαζεται λιγακι οταν τον επισκεπτεσαι.Σε αυτο το θεμα ειμαι καθετη και θα σ πω οτι αυτη ειναι η πιο σημαντικη στιγμη σ και πρεπει να απαιτεις οσο χρονο χρειαζεσαι απο τον καθε γιατρο!!Εγω ειμαι 5,5 μηνων και οταν παω στον γιατρο μ (ο οποιος εχει παρα πολυ δουλεια) δεν νιωθω αγχος και οτι τον καθυστερω.Γραφω σ'ενα χαρτακι ολα οσα εχω να τον ρωτησω κ ο,τι αλλο μ ερθει εκεινη τη στιγμη ωστε να μην εχω αποριες.Καταλαβαινω οτι βιαζεται αλλα ειμαστε πελατισσες κ μαλιστα εγκυμονουσες!!Ρωτα τον για τα παντα!!Ακομα κ κατι που σ ακουγεται χαζο μπορει να ειναι σημαντικο!Σου ευχομαι ολα να σου πανε καλα και ΜΗΝ αγχωνεσαι γιατι το μεταδιδεις στο μωρακι σ!Με το καλο να κρατησουμε ολες τα μωρακια μας αγκαλια..!:mrgreen:

OiM1p3.png

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω ολες για την προθυμια να βοηθησετε!ξεκουραστηκα πολυ το σαββατοκυριακο...υπνος -ξαπλα-διαβασμα και νοιωθω ηδη καλητερα!τα πονακια ειναι αραια και που.....ελπιζω σιγα σιγα να τα εξαλειψω :lol:!

οταν θα παω και στον γιατρο (την αλλη εβδομαδα) θα σας ενημερωσω!!!

καλη εβδομαδα να εχουμε!!

Ifk7p3.png

Μπραβο Μαρου πολυ χαιρομαι!Να μας πεις για τυχον εξελιξεις.Κι εγω κουραστηκα την τελευταια εβδομαδα το αποτελεσμα ηταν να εχω προβλημα, αλλα τσατιζομαι να καθομαι οταν εχω τοσες δουλειες να κανω!!!!!!!!!! γκρρρρρρ

Καλησπερα.Καλως ηρθες στη παρεα μας και με το καλο να δεχτεις το μωρακι σου.Λοιπον...εγω ειμαι στην 23η εβδομαδα και εχω συσπασεις απο την 5η εβδομαδα ο γιατρος μου εδωσε utrogestan μεχρι και την αυχενικη δηλ. μεχρι και την 13η εβδομαδα και μετα ξεκινησα μαγνησιο.Τον τελευταιο μηνα επειδη εχω κατι μικρα πονακια αλλα που και που διπλα απο τον αφαλο μου εδωσε yutopar μισο ανα 4 ωρες.Δεν πρεπει να ντρεπεσαι να τον ρωτησεις και για μενα ο καθε γιατρος πρεπει να αφιερωνει οσο χρονο χρειαζεται η καθε κοπελα, για εγκυμοσυνη προκειται οχι για ιωση!!!!Δεν νομιζω οτι πρεπει να ανησυχεις αλλα καλο θα ηταν να το κουβεντιασεις αμεσα με το γιατρο σου για να εισαι απολυτα ηρεμη.Σου ευχομαι μια καλη και τελειομηνη εγκυμοσυνη.

• 2 weeks later...

εγκυουλες μου τελικα εγω εκτως απο τις συσπασεις επαθα και μια μικρη αποκολληση, οπως την αποκαλεσε ο γιατρος.......:-(

Ευτυχως ομως δεν με ανησυχισε παρα πολυ, δεν μου ειπε δηλαδη να σταματησω ολες μου τις ασχολιες και να κρεβατωθω, ομως μου συνεστισε να ειμαι ξαπλωμενη οσο περισσοτερο μπορω, να ξεκουραζομαι πολυ και να ειμαι ηρεμη. Για τα δεδομενα μου προσεχω παρα πολυ απο τοτε που μου το ειπε...Εχω σταματισει να κανω πολλες πολλες δουλειες, δεν περπαταω, δεν οδηγαω....ομως δεν ειναι τοσο ευκολο αυτο γιατι δεν εχω μαμα ή πεθερα για βοηθεια και ο αντρουλης μου δεν ειναι και ο πιο νοικοκυρης του κοσμου!!!χιχι!

Εσεις εχετε εμπειρια απο μικρη αποκολληση πλακουντα???θεωρείτε οτι με μια απλη ξεκουραση θα πανε ολα καλα???

Σε μια μικρη αποκολληση πιστευετε οτι υπαρχει αυξημενος κινδυνος αποβολης?(οταν ρωτσα τον γιατρο μου, μου ειπε οτι γνωριζει μονο ο Θεος!!!!!!)

Ifk7p3.png

εγκυουλες μου τελικα εγω εκτως απο τις συσπασεις επαθα και μια μικρη αποκολληση, οπως την αποκαλεσε ο γιατρος.......:-(

Ευτυχως ομως δεν με ανησυχισε παρα πολυ, δεν μου ειπε δηλαδη να σταματησω ολες μου τις ασχολιες και να κρεβατωθω, ομως μου συνεστισε να ειμαι ξαπλωμενη οσο περισσοτερο μπορω, να ξεκουραζομαι πολυ και να ειμαι ηρεμη. Για τα δεδομενα μου προσεχω παρα πολυ απο τοτε που μου το ειπε...Εχω σταματισει να κανω πολλες πολλες δουλειες, δεν περπαταω, δεν οδηγαω....ομως δεν ειναι τοσο ευκολο αυτο γιατι δεν εχω μαμα ή πεθερα για βοηθεια και ο αντρουλης μου δεν ειναι και ο πιο νοικοκυρης του κοσμου!!!χιχι!

Εσεις εχετε εμπειρια απο μικρη αποκολληση πλακουντα???θεωρείτε οτι με μια απλη ξεκουραση θα πανε ολα καλα???

Σε μια μικρη αποκολληση πιστευετε οτι υπαρχει αυξημενος κινδυνος αποβολης?(οταν ρωτσα τον γιατρο μου, μου ειπε οτι γνωριζει μονο ο Θεος!!!!!!)

Ifk7p3.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Μαρου μολις ειδα το μηνυμα σου!

Καταρχας ελπιζω ηδη να εισαι καλυτερα!

Για την αποκολληση δεν ξερω κατι συγκεκριμενο αλλα νομιζω οτι πολλες εγκυουλες το εχουν παθει κι ομως ολα πηγαν καλα στο τελος!!!

Ειμαι παντως πλεον πεπεισμενη οτι η ξεκουραση σε τετοιου ειδους περιπτωσεις ειναι πιο σημαντικη κι απο τα φαρμακα!!!

Μου παρουσιαστηκε κι εμενα εινα προβληματακι με συχνες συσπασεις κι ο γιατροςμου ειπε να παρω γιουτοπαρ-ομως εγω δεν θελω και στεναχωριεμαι-δεν εχω αποφασισει ακομα τι θα κανω, σημερα μου το ειπε. Προς το παρον ακολουθω το δικο μου φαρμακο: ξαπλα!!! επισης τρωω και πολλους ηλιοσπορους, που περιεχουν μπολικο μαγνησιο!!!χαχα!!!

Να υποθεσω οτι σου απαγορευσε και τις επαφες ε;εμενα παντως ναι.

ΜΑΡΙΑ-ΕΥΓΕΝΙΑ δεν θελω γιατι:

1) πιστευω οτι ειναι υπερβολικο.Γενικα δεν ειχα μεχρι τωρα εντονο προβλημα, τωρα μου προκληθηκε απο συγκεκριμενη αιτια(ειχα μια σεσουαλικη επαφη) και νομιζω οτι θα περασει αν προσεχω, ηδη σημερα ειμαι καλυτερα.

2)πιστευω οτι μπορουσαμε να ξεκινησουμε με μαγνησιο και να δουμε κι οχι να πεσουμε κατευθειαν στα ¨βαρια¨

3)νομιζω οτι αν τα ξεκινησω θα τα παιρνω μεχρι τον 8ο -ετσι δεν ειναι;δηλ για 3 μηνες

4)οταν τα πηρα προληπτικα μετα την αμνιοκεντηση νομιζω οτι μου μουδιαζαν πολυ την μητρα με αποτελεσμα να χανω την αισθηση του τι μου συμβαινει κι αυτο με ενοχλει

5)μου καρφωθηκε η ιδεα οτι αν τα παιρνω η μητρα μου θα τα συνηθησει και θα χασει τα φυσικα της αντανακλαστικα οταν θα τα χρειαστει,δεν θα ¨γυμναζεται¨ δηλ6)νομιζω οτι δημιουργουν ενταση στο εμβρυο και το εκδηλωνει με εντονη κινητικοτητα

Ξερω οτι ολα μια ιδεα ειναι αλλα το εχω παρει σταβα νιωθω οτι δεν τα χρειαζομαι.

Εσυ τι λες; ποια ειναι η εμπειρια σου; πιστευεις οτι βαζω το μωρο σε μεγαλο κινδυνο;

Εγω παιρνω μαγνησιο απο την 13η εβδομαδα και συν το yutopar τον τελευταιο καιρο.Πινω μισο αν 4ωρο.Δεν ξερω μεχρι ποτε θα το πινω.Γνωμη μου ειναι να το παρεις δεν μπορω να σου πω αν κανεις κακο στο μωρακι σου επειδη δεν το παιρνεις γιατι δεν ειμαι γιατρος αλλα μην φοβασαι δεν επηρεαζεται το μωρακι σου αν ηταν ετσι δεν θα μας το εδιναν οι γιατροι.Αυτο με την κινητικοτητα δεν ισχυει τουλαχιστον στη δικη μου περιπτωση οτι εκανε πριν κανει και τωρα.Υπαρχουν πολλες κοπελες που παιρνουν το συγκεκριμενο φαρμακο.Σιγουρα οι επαφες δεν κανουν καλο στις συσπασεις.Σου τις απαγορευσε?Εγω λογο συσπασεων δεν εχω επαφες απο την 5η εβδομαδα σχεδον.

Διαφημίσεις

Ξερω οτι η αποκολληση μπορει να προκαλεσει αποβολη αν δεν προσεξει η κοπελα που την εχει παθει.Σιγουρα η ξεκουραση βοηθαει και φυσικα η φαρμακευτικη αγωγη.Σου εδωσε τιποτα?

Ναι , επαφες τελος.Δεν ξερω τι να κανω, γιατρος ειναι και πρεπει κανονικα να τον ακουσω αλλα με εχει πιασει ...ξεροκεφαλια;;Δεν ξερω ακομη το ψαχνω και προσπαθω να εκτιμησω την κατασταση, μηπως εγω του τα περιεγραψα υπερβολικα;η αντιθετα βαζω σε κινδυνο την εγκυμοσυνη;

Κοριτσακια πολυ καλησπερα!!!

Ειχα αρκετες μερες να μπω γι αυτο και δεν πηρα εγκαιρα χαμπαρι τα μηνυματα σας!!!Μετα απο αρκετη ξεκουραση ο γιατρος ειδε βελτιωση στο θεματακι της αποκολλησης, ομως συνεχιζουμε την ξαπλα γιατι οι συσπασεις καλα κρατουν!!!!

Μπουρμπουρ και εμενα ο γιατρος μου εχει ιδιεταιρη αγαπη προς τις φρμακοβιομηχανιες αλλα αυτο με βρισκει καπως αντιθετη...Θα προτιμουσα να επιχειρουσαμε πρωτα τη λυση των προβληματων που προεκυπταν με φυσικους τροπους.

Ας πουμε, μου εχει γραψει 2 καψουλες σιδηρο τη μερα, ενω εχω 42 αιματοκριτη....εγω εχω ξεκινησει με 1 χαπακι και βλεπουμε...Με τα utrogestan μου εχει πει πως θα τα παιρνω εως και τον 8ο μηνα....μου φαινεται αρκετο διαστημα, μιας που εχουν και τοοοοοσες πολλες παρενεργιες (οπως εχουν και τα yotopar!!!!!!!!!!!).Επισης παραπονεθηκα την προηγουμενη φορα για μια μικρη (πολυ μικρη) ενοχληση-πιεση στην ουροδοχο κυστη και μου εγραψε αμεσως buskopan γιατι φοβηθηκε για ουρολοιμοξη, πρωτα ομως επιχειρησα με αρκετοοοοο νερακι και χυμους και η μικρη ενοχληση εξαφανιστηκε...αν δω οτι επανερχεται θα τα παρω.

Εννοείται πως αν κριθει απαραιτητο να παρω καποιο φαρμακο, γιατι δεν υπαρχει αλλη λυση και διατρεχει κινδυνο το μικρουλι, θα παρω χωρις 2η σκεψη. Ομως πολυ φοβαμαι πως καποιοι γιατροι ενω θα μπορουσαν να χειριστουν τις καταστασεις λιγο διαφορετικα, μας δινουν τα φαρμακα σαν καραμελιτσες....(ποιος ξερει και τι συμφεροντα εχουν απο τις φαρμακοβιομηχανιες.......)

Νομιζω όμως οτι αφου τους εμπιστευτήκαμε απο την αρχη πρεπει να συνεχισουμε ετσι, ομως να ακουμε και το δολιο το ενστικτακι μας που με τοοοοοοσο φαρμακο πια κοντευει να εξαφανιστει...............και πολύ ξεκουρασηηηηηη σε εμας τις ατυχες που ξεκινησαμε στραβα….

Σας κουρασα με το μπλα μπλα μου, αλλα ηθελα να κανω μια ερωτηση μηπως γνωριζετε…Τι μπορει να προκαλει συσπασεις από τοσο νωρις στην εγκυμοσυνη???Λετε να φταιει η μελλουσα μαμα η πιστευετε ότι είναι κατι τελειως οργανικο??

Ifk7p3.png

Ξεχασα να σας πω πως, ενω εχω και εγω συσπασεις απο την αρχη, δεν μου απαγορεψε τις επαφες. Ομως μου ειπε να συνεχισουμε πολυ πολυ προσεκτικα..

Μαρια-Ευγενια σε ποιο μηνα εισαι??ειχες συσπασεις απο νωρις???Και εγω παιρνω μαγνησιο....

Ifk7p3.png

*Marou*

εχεις μπει ακριβως στο πνευμα μου. :rolleyes:Δεν ειμαι κατα των εξετασεων ουτε των φαρμακων οταν πραγματι χρειαζεται. Θα μπορουσε να μα ειχε ηδη ξεκινησει ηδη με μαγνησιο εφοσον δεν ειναι τοσο εντονο το προβλημα μου η να με βαλει σε καρδιοτοκογραφο για να τσεκαρει την κατασταση, οπως εσενα θα μπορουσε να σου γραψει μια εξεταση ουρων πριν σου πει για χαπια.

Εκτιμω κι εμπιστευομαι τον γιατρο μου και τα πολλα φαρμακα ειναι η μονη διαφωνια που εχουμε, κριμα.

:lol::lol::lol:χαιρομαι πολυ που πας καλυτερα!!! και με λιγη προσοχη θα πας ακομη πιο καλα!!! :-) Ηθικο ακμαιο!!!

Απ'οσο ξερω το θεμα των συσπασεων και των αποκολλησεων μπορει να ειναι κι οργανικο, γι αυτο το λαμβανεις υποψην στις επομενες εγκυμοσυνες,μπορει να το προκαλουμε εμεις αν δεν προσεχουμε, πχ αν σηκωνουμε βαρος η κουραζομαστε πολυ. Μπορει ομως και να ειναι θεμα τυχης, απλα τυχαινει καποιες φορες:? Δεν το εχω ψαξει πολυ οποτε οποια ξερει καλυτερα ας με διορθωσει.