Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κρέμα για το στήθος από πότε?

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα! Είμαι στην 7η βδομάδα και μιας και πρόκειται για την πρώτη μου εγκυμοσύνη οι απορίες είναι αμέτρητες. Πάντως το forum μου έχει λύσει πολλές από αυτές. Ήθελα να ρωτήσω από πότε μπορούμε να χρησιμοποιούμε κρέμα για το στήθος γιατί έχω ήδη αρχίσει να πρήζομαι.

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Κορίτσια καλησπέρα! Είμαι στην 7η βδομάδα και μιας και πρόκειται για την πρώτη μου εγκυμοσύνη οι απορίες είναι αμέτρητες. Πάντως το forum μου έχει λύσει πολλές από αυτές. Ήθελα να ρωτήσω από πότε μπορούμε να χρησιμοποιούμε κρέμα για το στήθος γιατί έχω ήδη αρχίσει να πρήζομαι.

Καλησπερα tatyana..! ειμαστε κοντα περιπου,ποτε εχεις πητ? εγω 17 σεπτεμβρη..:D Τωρα γενικα απ'οσο μου εχουν πει κ εμενα καλυτερο ειναι να βαζεις λαδακι..πχ οπως της johnson η να παρεις αμυγδαλελαιο που πουλανε στα φαρμακεια σε μπουκαλακια,εγω τετοιο βαζω,οχι βαζελινη ή κρεμες γιατι απ'οσο ξερω η βαζελινη ειναι σκετο πετρελαιο(μονο την παιδικη αν θες) κ απο κρεμες μου ειπαν μια εξαιρετικη,την SALBA MAMA γιατι γενικα οι κρεμες του εμποριου περιεχουν χημικα..!!Βεβαια τον σημαντικοτερο ρολο τον εχει το δερμα κ η διατροφη γιατι αν ειναι να κανουμε ραγαδες θα κανουμε οπως λεει ο γιατρος μου οτι κ να βαλουμε πανω..!! ολα εξαρτουνται απο τον τυπο του δερματος. Παρε ενα λαδακι κ εσυ κ βαζε οχι μονο στους μαστους αλλα κ κοιλιτσα κ γλουτους..οτιδηποτε φυτικο παντα..!! Σου ευχομαι να εχεις μια καλη εγκυμοσυνη κ ηρεμια για το νινι :D

Όσο πιο νωρίς μπορείς, βάλε! Εγώ έχω ήδη παρουσιάσει τις πρώτες ραγάδες στο στήθος!:roll: Και είμαι μόλις στον πέμπτο μήνα...

Φυσικά, αποφεύγεις την βαζελίνη γιατί έχει ως βάση το πετρέλαιο και απαγορεύεται ρητά στην εγκυμοσύνη.

8OgYp3.png

Καλημερα κοριτσια εγω σε μια εβδομαδα μπαινω στον 7ο και παρολο που δεν εχει μεγαλαωσει πολυ το στηθος μου,το δεξι εχει κανει κοκκινες γραμμες και βαζω την κρεμα σχεδον αν θυμαμαι καλα απο τον 5ο αλλα οποτε το θυμομουνα για να ειμαι ειλικρινης!!!!!Μια φορα στο τριημερο ενω κανονικα πρεπει 2 φορες την ημερα!!!!!

Ειδικα στο στηθος δεν ειχα βαλει κρεμες και λαδια ουτε μια φορα και δεν εκανα καθολου ραγαδες...οποτε ειναι καθαρα θεμα δερματος...

Σε γλουτους εβαζα μια οποτε θυμομουνα...και παλι δεν εβγαλα ραγαδες...γενικα αυτη η διαδικασια με το αλειμμα δεν ειναι και το καλυτερο μου.

Ευχομαι ουτε σε αυτη την εγκυμοσυνη να βγαλω.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις απαντήσεις και τις ευχές. ANGEL FACE η ημερομηνία μου είναι 13 Οκτωβρίου. Πήρα ήδη και χρησιμοποιώ αμυγδαλέλαιο μία με δύο φορές την ημέρα. Μου άρεσε πολύ αυτή η συμβουλή σου καθώς προτιμώ οτιδήποτε πιο αγνό και φυτικό. Όσο για τις κρεμούλες λέω να τις αφήσω για λίγο αργότερα μετά το πρώτο τρίμηνο.

Koρίτσια, όχι Johnsson, με τίποτα! Έχει παράγωγα πετρελαίου. Καλύτερα αγνό αμυγδαλέλαιο (σε νωπό δέρμα για να μη λαδώνεστε και για καλύτερη απορρόφηση) και αν θέλετε κρέμες δείτε στο topic με τα βιολογικά προϊόντα.

it's never too late to start all over again

Γεια σας κορίτσια και εγώ ετοιμάζομαι να γίνω νέα μανούλα και έχω άπειρες απορίες αυτό για τις κρέμες αν δεν το κάνατε θέμα δεν θα το ήξερα καν από ποιο μηνα τις κύησης πρέπει να ξεκινήσουμε τις κρέμες ? είμαι ακόμα στο πρώτο τρίμηνο (ημερομηνία πητ 24 σεπτέμβρη) :-)

mVgep3.png

N63tp3.png

Λοιπον ρωτησα και εμαθα. Απο τον 4ο μηνα οπωσδηποτε ειδικα αν θελετε να θηλασετε. Φυσικα η μη χρηση της δεν συνεπαγεται υποχρεωτικά και με επωδυνο θηλασμο αλλα αφου το συστηνουν και οι γιατροι κατι θα κανουν. Εγω εχω παρει μια κρεμα απο το φαρμακειο που εμπιστευομαι . Ειμαι πολυ ευχαριστημενη την χρησιμοποιω εδω και 2 εβδομαδες. Οποια κοπελα θελει να της στειλω με πμ τη μαρκα. Επισης πριν την αγορασετε μπορειτε να ζητησετε δειγματακι απο το φαρμακειο να τη δοκιμασετε. Εγω ετσι εκανα. Κόστος 15?. Το σωλημαριο βεβαια δεν ειναι τοσο μεγαλο. Α και μου ειπα οχι μονο στη θηλη αλλα και στη θηλαια αλω. Ακομα μια χρησιμη πληροφορια:idea: που εμαθα απο μαια. Οι κρεμες αυτες παρολο που γραφουν οτι μπορουν να χρησιμοποιηθουν και στο θηλασμο καλο ειναι να μην χρησιμοποιουνται. Αν ειναι επιβεβλημενη η χρηση τους , πριν απο καθε θηλασμο πολυ καλο πλυσιμο. Ειδαλλως υποκαταστατο της αλοιφης ειναι το μητρικο γαλα το ιδιο. Θα το απλωνουμε (μικρη ποσοτητα) στη θηλη και στη θαλαια αλω μετα απο καθε θηλασμο. :wink:

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

Στην θηλη κ την αλω απαγορευονται οι κρεμες τοσο στη εγκυμοσυνη οσο κ στον θηλασμο.

Εμενα ο γιατρος μου οπως και η μαια (συναντηση mothercare) παροτρυναν τη χρηση. Ποιος σε συμβουλεψε κατι τετοιο?

Όλα είναι μια ιδέα...

Κοριτσια καλο είναι αν θέλετε να βάζετε κρεμουλεσ να το κάνετε μετα τον 4 μήνα! Η αδερφή μου πάντως που ειχε κανει εξωσωματικη της είχαν πει ούτε άρωμα να μην βάζει τουλαχιστον μεχρι τον 4ο γιατι αυτά δουλεύουν στον οργανισμό ως εμβρυοτοξικα...εγώ πάντως έβαζα στο σώμα και στο στήθος μια κρεμα τησ Palmers που είναι για έγκυεσ με βούτυρο κακαο την έχουν μεγαλη αλυσιδα καταστηματων με καλλυντικά προιοντα μετα τον 4ο βέβαια!

Με το καλο εύχομαι σε όλες...

img<a href=http://davf.daisypath.com/ksy3p2.png' alt='ksy3p2.png'>rYfvp2.png

Στα μαθηματα ψυχοπροστατευτικης στο Ελενα και στο μαιευτηριο μετα που γεννησα και απο φιλες.Μαλακωνουν οι θηλες και μετα ειναι πολυ πιο ευκολο να τραυματιστει το στηθος.Εγω και στις 2 εγκυμοσυνες εβαζα αμυγδαλελαιο στο στηθος αλλα ποτε στη θηλη και δεν ειχα κανενα προβλημα στο θηλασμο!

Κοριτσια καλο είναι αν θέλετε να βάζετε κρεμουλεσ να το κάνετε μετα τον 4 μήνα! Η αδερφή μου πάντως που ειχε κανει εξωσωματικη της είχαν πει ούτε άρωμα να μην βάζει τουλαχιστον μεχρι τον 4ο γιατι αυτά δουλεύουν στον οργανισμό ως εμβρυοτοξικα...εγώ πάντως έβαζα στο σώμα και στο στήθος μια κρεμα τησ Palmers που είναι για έγκυεσ με βούτυρο κακαο την έχουν μεγαλη αλυσιδα καταστηματων με καλλυντικά προιοντα μετα τον 4ο βέβαια!

Με το καλο εύχομαι σε όλες...

Δεν ειναι απιθανο να ισχυει αυτο. Και εμενα ο γιατρος απο τον 4ο μου ειπε και μετα. Δεν ρωτησα βεβαια το λογο αφου δεν ειχα πρηστει τοτε κιολας η αληθεια ειναι.

Καποια κοπελα ειχε αναφερει το αμυγδαλελαιο που ειναι επισης μια φυσικη λύση αν και εμενα προσωπικα το δοκιμασα για λιγο και "δεν μου ταιριαξε" . Παντως επειδη τα ψαχνω ολα τα τυχον επιβλαβη για εγκυμοσυνη κλπ πηρα κρεμα για το στηθος αφου τσεκαρισα απο 2 ειδικους οπως προειπα (γυναικολογο και μαια)το καλως εχειν της χρησης και φυσικα αγορασα προϊον πιστοποιημενο απο τον ΕΟΦ. Αν παρολα αυτα υπαρχει καποια ιατρικη τεκμιριωση για την μη χρηση θα ηθελα να τη δω .Με ενδιαφερει αφου οπως ειπα τα ψαχνω πολυ. Μπορει να μου ξεφυγε κατι.:wink:

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

Στα μαθηματα ψυχοπροστατευτικης στο Ελενα και στο μαιευτηριο μετα που γεννησα και απο φιλες.Μαλακωνουν οι θηλες και μετα ειναι πολυ πιο ευκολο να τραυματιστει το στηθος.Εγω και στις 2 εγκυμοσυνες εβαζα αμυγδαλελαιο στο στηθος αλλα ποτε στη θηλη και δεν ειχα κανενα προβλημα στο θηλασμο!

...τι να πω...η μαια που προανέφερα ειναι 20 χρονια στο Ελενα (γυρω στα 50-55 χρονων την εκοψα) οπως μας ειπε η ιδια , και ειπε ακριβως τα αντιθετα. Οτι οταν ειναι ξηρο το δερμα υπαρχουν ανοιγματα και τραυματισμοι ενω οταν ειναι ενυδατωμενο υπαρχει ελαστικοτητα. Και ακουγεται και λογικο ετσι δεν ειναι?

Όλα είναι μια ιδέα...

...τι να πω...η μαια που προανέφερα ειναι 20 χρονια στο Ελενα (γυρω στα 50-55 χρονων την εκοψα) οπως μας ειπε η ιδια , και ειπε ακριβως τα αντιθετα. Οτι οταν ειναι ξηρο το δερμα υπαρχουν ανοιγματα και τραυματισμοι ενω οταν ειναι ενυδατωμενο υπαρχει ελαστικοτητα. Και ακουγεται και λογικο ετσι δεν ειναι?

Τι να σου πω?Εγω τα βιωσα αλλιως!Γιατι να ειναι ξηρο το δερμα?Ετσι οπως θυμαμαι τις πρωτες μερες με το δερμα τσιτα και τπ μωρο ολη μερα στο στηθος δεν νομιζω οτι προλαβαινε να ειναι ξηρο η αφυδατωμενο.ασε που νομιζω οτι αν ειναι πολυ μαλακο ειναι πιο ευκολο να ανοιξει!Ισα ισα οταν πληγωνουν οι θηλες το καλυτερο ειναι να αεριζεται το στηθος και αυτο νομιζω ειναι κ το καλυτερτο και πριν γεννησεις.Καλο πλυσιμο με ουδετερο σαπουνακι και καλος αερισμος φοροντας κατιαερινο βαμβακερο και ουτε κρεμες ουτε τπτ!

Τι να σου πω?Εγω τα βιωσα αλλιως!Γιατι να ειναι ξηρο το δερμα?Ετσι οπως θυμαμαι τις πρωτες μερες με το δερμα τσιτα και τπ μωρο ολη μερα στο στηθος δεν νομιζω οτι προλαβαινε να ειναι ξηρο η αφυδατωμενο.ασε που νομιζω οτι αν ειναι πολυ μαλακο ειναι πιο ευκολο να ανοιξει!Ισα ισα οταν πληγωνουν οι θηλες το καλυτερο ειναι να αεριζεται το στηθος και αυτο νομιζω ειναι κ το καλυτερτο και πριν γεννησεις.Καλο πλυσιμο με ουδετερο σαπουνακι και καλος αερισμος φοροντας κατιαερινο βαμβακερο και ουτε κρεμες ουτε τπτ!

εμενα παντως πριν την κρεμα -οχι οτι τωρα εχει στρωσει τελειως- απο την 6η εβδομαδα και μετα το στηθος μου δεν ειναι πρησμενο οπως ειπα αλλα οι θηλες μου ειναι τρομερα ξηρες. Με βοηθησε αρκετα η κρεμα.

Παντως καταληγουμε στο οτι δεν απαγορευεται η χρηση σωστα? Αν καταλαβα καλα...

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφωνω. Θα σου δωσω παραδειγμα.Οπως και τα χερια μας οταν ξεραινοντε απο το κρυο το χειμωνα κανουν ανοιγματα (πληγες) ' date=' το ιδιο και οι φτερνες το καλοκαιρι. Πως το αντιμετωπιζουμε αυτο? Με ενυδατικες κρεμες. Οποτε το ενυδατωμενο δερμα δεν εχει προβλημα.[/color']

Όλα είναι μια ιδέα...

Μετα τον 4ο που εχουν σχηματιστεί τα περισσότερα όργανα του μωρου δεν υπάρχει πρόβλημα! Απο τα λίγα που έχω διαβάσει και απο τα λίγα που έχω ρωτήσει τον γιατρό μου ο οποίος εργάζεται και σε κέντρο εξωσωματικης! Γι αυτό λένε μετα τον 4ο... Έτσι κι αλλιώς πιστευω πως κατα τον 6ο είναι που την χρειαζόμαστε πραγματικά την κρεμουλα..

Δεν ειπα οτι ηταν ενδατωμενο αλλα νομιζω οτι θ παπαριαζε. μην συγκρι νεις τα χερια με τη θηλη...καμια σχεση!Το στηθος παραγει μονο του οση "υγρασια "χρειαζεται!οσο η ξηρασια οσο και η υπερενυδατωση τα ιδια αποτελεσματα θα εχουν!Αυτα ξερω και αυτα εκανα και δεν ειχα προβλημα ποτε!

Η φυση εχει προβλεψει και γι αυτο!:wink:

Γενικα εχω την αισθηση οτι ολα αυτα τα προιοντα κυκλοφορουν χωρις σκοπο απλα για να [πουλησουν!

Δεν ειναι απιθανο να ισχυει αυτο. Και εμενα ο γιατρος απο τον 4ο μου ειπε και μετα. Δεν ρωτησα βεβαια το λογο αφου δεν ειχα πρηστει τοτε κιολας η αληθεια ειναι.

Καποια κοπελα ειχε αναφερει το αμυγδαλελαιο που ειναι επισης μια φυσικη λύση αν και εμενα προσωπικα το δοκιμασα για λιγο και "δεν μου ταιριαξε" . Παντως επειδη τα ψαχνω ολα τα τυχον επιβλαβη για εγκυμοσυνη κλπ πηρα κρεμα για το στηθος αφου τσεκαρισα απο 2 ειδικους οπως προειπα (γυναικολογο και μαια)το καλως εχειν της χρησης και φυσικα αγορασα προϊον πιστοποιημενο απο τον ΕΟΦ. Αν παρολα αυτα υπαρχει καποια ιατρικη τεκμιριωση για την μη χρηση θα ηθελα να τη δω .Με ενδιαφερει αφου οπως ειπα τα ψαχνω πολυ. Μπορει να μου ξεφυγε κατι.:wink:

Μετα τον 4ο που εχουν σχηματιστεί τα περισσότερα όργανα του μωρου δεν υπάρχει πρόβλημα! Απο τα λίγα που έχω διαβάσει και απο τα λίγα που έχω ρωτήσει τον γιατρό μου ο οποίος εργάζεται και σε κέντρο εξωσωματικης! Γι αυτό λένε μετα τον 4ο... Έτσι κι αλλιώς πιστευω πως κατα τον 6ο είναι που την χρειαζόμαστε πραγματικά την κρεμουλα..

Δεν ειπα οτι ηταν ενδατωμενο αλλα νομιζω οτι θ παπαριαζε. μην συγκρι νεις τα χερια με τη θηλη...καμια σχεση!Το στηθος παραγει μονο του οση "υγρασια "χρειαζεται!οσο η ξηρασια οσο και η υπερενυδατωση τα ιδια αποτελεσματα θα εχουν!Αυτα ξερω και αυτα εκανα και δεν ειχα προβλημα ποτε!

Η φυση εχει προβλεψει και γι αυτο!:wink:

Γενικα εχω την αισθηση οτι ολα αυτα τα προιοντα κυκλοφορουν χωρις σκοπο απλα για να [πουλησουν!

οκ.καταλαβα. Καθε αποψη σεβαστη!

Όλα είναι μια ιδέα...

Στα μαθήματα ανώδινου τοκετού που έκανα στο Έλενα- και που σας συστήνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ να κάνετε ό,που κι αν γεννήσετε- μας είπαν ότι δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία για το στήθος.Ούτε μασαζ που λένε ούτε τίποτα. Βέβαια, κρεμούλα καλό είναι να βάζετε αλλά καλό είναι όχι στις θηλές. Πάντως, μια φίλη μου που έβαζε βαζελίνη-νομίζω- στις θηλές πριν γεννήσει, μετά τον τοκετό δεν μπορούσε να θηλάσει γιατί ήταν μαλακές οι θηλές της και δεν τις έπιανε η μικρή.Αποτέλεσμα: να βγάζει με το θήλαστρο και, δυστυχώς, μόνο για 40 μέρες!!!!

Καλή συνέχεια...

Πιθανοτατα να ειναι ετσι. Ουτως η αλλως εγω δεν εβαζα ουτε ενυδατικη στο προσωπο μου εως και τελος 3ου μηνα. Ενστικτωδως.

Μια γυναικα μπορει να μη χρειαστει και καμια κρεμα στην εγκυμοσυνη. Εμενα προσωπικα μου ηταν απαραιτητη απο νωρις γιατι η ξηροτητα στο στηθος ειναι πραγματικα πολυ ενοχλητικη....

ασχετο: η μαμα μου που της τα λεω τα θεωρει περιττα γιατι στην εποχη τους δεν ειχαν εφευρεθει αυτα και τα ψιλοκατακρινει. Δε συμφωνω βεβαια μαζι της διοτι πιστευω οτι η επιστημη εξελισσεται και δεν χρειαζεται να περναμε οτι περνουσαν εκεινες. Αν υπαρχει κατι δηλαδη που μπορει να με ανακουφισει γιατι να μην το χρησιμοποιησω...:wink:

Όλα είναι μια ιδέα...