Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

'Εμμηνος ρύση ή κάτι άλλο?

kiknaki

Recommended Posts

Γέννησα πριν 50 μέρες περίπου με καισαρική τομή λόγω προηγηθείσας. Είχα αίμα μέχρι και 2 εβδομαδες μετά τη γέννα και μετά υπήρχαν ελάχιστα καφέ υγρά. Όμως την επόμενη μέρα μου ήρθε πολύ αιμοραγία. Πήρα το γιατρό μου τηλ και μου είπε να πάω επειγόντως να με δει γιατί φοβόταν για μητρορραγία. Τέλος πάντων δεν συναίβαινε τίποτα απλώς υπήρχε παγιδευμένο αίμα στην μητρα που με αγωγή με μητροταν που μου έδωσε μου είπε οτι θα φύγει. Ετσι κι εγινε και το αίμα μετά από λίγες μέρες σταμάτησε. Στις 40 μερες όμως μου ξανάρχεται όχι αιμοραγία αλλά πολύ ωστε να ξαναπάρω τηλ τον γιατρό μου. Πάλι μητροτάν μου συστησε να πάρω και μετά το πρώτο χάπι το αίμα κόπηκε μαχαίρι αν και δεν έπρεπε αφού προκαλούν συσπάσεις στην μήτρα. Μιλάω με τον γιατρό μου και μου λέει όλα καλά. Σήμερα (στις 48 μέρες)όμως πάλι μου ήρθε αίμα και πάλι μου έδωσε μητροταν. Αν κατάλαβα καλά μου είπε οτι μπορεί να είναι και περίοδος. Θηλάζω αποκλειστικά και ήξερα οτι η περίοδος αργεί λόγο θηλασμού. Ο γιατρός όμως έχει αντίθετη γνώμη και μου είπε οτι αυτό δεν είναι κανόνας. Και αναρωτιέμαι εγώ είναι δυνατόν μια θηλάζουσα μητέρα να έχει τόσο νωρίς περίοδο? Αν οχι τι θα μπορούσε να είναι αυτό το αίμα? Έχει κάποια μανούλα ανάλογη εμπειρία?Ευχαριστώ..

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Διαφημίσεις

μπορει να ειναι περιοδος...το αιμα της περιοδου ειναι διαφορετικο-σε μενα δηλαηδ ηταν και σα χρωμα και σαν οσμη....,μολις σαραντισα και μετα απο επαφη μου ηρθε...εκανα κι εγω αγωγη με μιτροταν κατα τα λοχεια...αν ο γιατρος σε ειδ εοκ τοτε μαλλον εινα ιπεριοδος

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

Θήλασα 11 μήνες αλλά παρ 'ολες τις διαβεβαιώσεις όλων ότι δεν θα αδιαθετήσω είχα αίμα τις πρώτες 17 μέρες μετά τον τοκετό και στις 40 ημέρες αδιαθέτησα κανονικά και συνεχίστηκε αυτό κατά την διάρκεια του θηλασμού έχοντας σταθερότατο κύκλο.

Η μητέρα μου πάλι χρησιμοποιουσε το θηλασμό ως αντισιλιπτικη μέθοδο και για τα 2 με 2,5 χρόνια που μας θήλαζε δεν είχε έμμηνο ρύση. Οπότε ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά στο θηλασμό .

κι εγω εμεινα εγκυος ενω θηλαζα...8,5 μηνες μετα απο τη γεννα το ανακαλυψα 6 εβδομαδων ημουν...και διεκοψα αναγκλαστικα το θηλασμο λογω συσπασεων

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

Σας ευχαριστώ κορίτσια μου για τις απαντήσεις σας.

Τελικά όλα είναι μύθος. Το οτι η περίοδος καθυστερείται από τον θήλασμο και οτι ο τελευταίος είναι πολύ καλή αντισύλληψη.

Η αλήθεια είναι οτι ανησύχησα γιατί όλες οι φίλες μου που θήλασαν μου είπαν οτι είναι πολύ νωρίς ακόμα για περίοδο.

Αύριο θα πάρω και το γιατρό μου αφού θα τελειώσει η αγωγή με τα mitrotan και βλέπουμε.

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ κορίτσια μου για τις απαντήσεις σας.

Τελικά όλα είναι μύθος. Το οτι η περίοδος καθυστερείται από τον θήλασμο και οτι ο τελευταίος είναι πολύ καλή αντισύλληψη.

Η αλήθεια είναι οτι ανησύχησα γιατί όλες οι φίλες μου που θήλασαν μου είπαν οτι είναι πολύ νωρίς ακόμα για περίοδο.

Αύριο θα πάρω και το γιατρό μου αφού θα τελειώσει η αγωγή με τα mitrotan και βλέπουμε.

Δεν είναι όλα μύθος. Έχει να κάνει με τον κάθε οργανισμό. Εγώ θήλασα τον γιο μου για 18 μήνες και η πρώτη περίοδος μετά την γέννα ήρθε όταν το μωρό μου ήταν 13 μηνών. Ένα χρόνο δηλαδή μετά την γέννα. Σε εμένα έτσι λειτούργησε. Σε άλλες γυναίκες δεν ισχύει αυτό. Αλλά δεν είναι μύθος. Ούτε και η αντισύλληψη είναι μύθος γιατί και εκεί εξαρτάται από την κάθε γυναίκα. Άλλες δεν έχουν καθόλου ωορηξία όσο θηλάζουν- και κατά συνέπεια περίοδο- και άλλες έχουν από τον πρώτο μήνα. Όλα είναι θέμα οργανισμού.

xAh6.png h1d6.png

Να σου ζησει το μωρακι σου.Εμενα μου ηρθε περιοδος μετα τον σαραντισμο(το μωρακι μου ηταν περιπου 2 μηνων).Μου κρατησε κανονικα 7 ημερες.Τον επομενο μου ξαναηρθε αλλα κρατησε 2-3 μερες και τωρα απο τον Δεκεμβριο(3 μηνες σχεδον δηλαδη)δεν μου εχει ερθει καθολου.Την πρωτη φορα παντως κι εγω ειχα αγχωθει αλλα μιλησα με μια φιλη μου η οποια θηλασε κανονικα την κορη της 1 χρονο και ειχε και αυτη περιοδο απο τον 2 μηνα.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Δεν είναι όλα μύθος. Έχει να κάνει με τον κάθε οργανισμό. Εγώ θήλασα τον γιο μου για 18 μήνες και η πρώτη περίοδος μετά την γέννα ήρθε όταν το μωρό μου ήταν 13 μηνών. Ένα χρόνο δηλαδή μετά την γέννα. Σε εμένα έτσι λειτούργησε. Σε άλλες γυναίκες δεν ισχύει αυτό. Αλλά δεν είναι μύθος. Ούτε και η αντισύλληψη είναι μύθος γιατί και εκεί εξαρτάται από την κάθε γυναίκα. Άλλες δεν έχουν καθόλου ωορηξία όσο θηλάζουν- και κατά συνέπεια περίοδο- και άλλες έχουν από τον πρώτο μήνα. Όλα είναι θέμα οργανισμού.

Δεν υποστηρίζω το αντίθετο οτι δηλαδή δεν είναι θέμα οργανισμού.

Μύθος είναι οτι ο θηλασμός είναι αντισύλληψη και καθυστερεί την περίοδο.

Δε λέω οτι δεν συμβαίνει αλλά δεν είναι κανόνας.

Αυτό εννοούσα.

Και επειδή τα άκουγα συχνά από θηλάζουσες μητέρες τα παραπάνω νόμιζα οτι αυτός ήταν και ο κανόνας. Και ξέρεις φοβήθηκα λίγο όταν σε μένα συναίβει το αντίθετο αφού σπεύσαν να μου πουν οτι δεν είναι περίοδος αυτό το αίμα αλλά κάτι άλλο.

Να σου ζησει το μωρακι σου.Εμενα μου ηρθε περιοδος μετα τον σαραντισμο(το μωρακι μου ηταν περιπου 2 μηνων).Μου κρατησε κανονικα 7 ημερες.Τον επομενο μου ξαναηρθε αλλα κρατησε 2-3 μερες και τωρα απο τον Δεκεμβριο(3 μηνες σχεδον δηλαδη)δεν μου εχει ερθει καθολου.Την πρωτη φορα παντως κι εγω ειχα αγχωθει αλλα μιλησα με μια φιλη μου η οποια θηλασε κανονικα την κορη της 1 χρονο και ειχε και αυτη περιοδο απο τον 2 μηνα.

Σε ευχαριστώ πολύ.:)

Έμένα οι φίλες μου που θήλασαν έτυχε να τους καθυστερήσει η περίοδος και μάλιστα απόρησαν με το αίμα που είχα. Με βάλανε σε σκέψεις και φοβήθηκα. Αλλά οκ όλα καλά τώρα. Εγώ φταίω που δεν είχα ενημερωθεί καλύτερα έπί του θέματος.

Γέννησα πριν 50 μέρες περίπου με καισαρική τομή λόγω προηγηθείσας. Είχα αίμα μέχρι και 2 εβδομαδες μετά τη γέννα και μετά υπήρχαν ελάχιστα καφέ υγρά. Όμως την επόμενη μέρα μου ήρθε πολύ αιμοραγία. Πήρα το γιατρό μου τηλ και μου είπε να πάω επειγόντως να με δει γιατί φοβόταν για μητρορραγία. Τέλος πάντων δεν συναίβαινε τίποτα απλώς υπήρχε παγιδευμένο αίμα στην μητρα που με αγωγή με μητροταν που μου έδωσε μου είπε οτι θα φύγει. Ετσι κι εγινε και το αίμα μετά από λίγες μέρες σταμάτησε. Στις 40 μερες όμως μου ξανάρχεται όχι αιμοραγία αλλά πολύ ωστε να ξαναπάρω τηλ τον γιατρό μου. Πάλι μητροτάν μου συστησε να πάρω και μετά το πρώτο χάπι το αίμα κόπηκε μαχαίρι αν και δεν έπρεπε αφού προκαλούν συσπάσεις στην μήτρα. Μιλάω με τον γιατρό μου και μου λέει όλα καλά. Σήμερα (στις 48 μέρες)όμως πάλι μου ήρθε αίμα και πάλι μου έδωσε μητροταν. Αν κατάλαβα καλά μου είπε οτι μπορεί να είναι και περίοδος. Θηλάζω αποκλειστικά και ήξερα οτι η περίοδος αργεί λόγο θηλασμού. Ο γιατρός όμως έχει αντίθετη γνώμη και μου είπε οτι αυτό δεν είναι κανόνας. Και αναρωτιέμαι εγώ είναι δυνατόν μια θηλάζουσα μητέρα να έχει τόσο νωρίς περίοδο? Αν οχι τι θα μπορούσε να είναι αυτό το αίμα? Έχει κάποια μανούλα ανάλογη εμπειρία?Ευχαριστώ..

Σου έκανε κολπικό υπέρηχο??

Και εγώ είμαι 50 μέρες μετά τη γέννα και έχω ακόμα αίμα ενώ πριν 2 βδομάδες είχε σχεδόν σταματήσει. Πήγα εχτές στον γυναικολόγο μου και μου έκανε κολπικό υπέρηχο και φαίνεται πως έχω κάποιο υπόλειμμα πλακούντα εξού και το αίμα. Μου είπε να περιμένω 20 -30 μέρες μήπως και πέσει μόνο του. Αν όχι θα πρέπει να κάνω απόξεση....

Διαφημίσεις