Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προς και από το σχολείο

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Χρειάζομαι πραγματικά τη βοήθεια σας στο θέμα που με απασχολεί έντονα τον τελευταίο καιρό μία και τον Σεπτέμβριο ο γιος μου θα πάει 1η Δημοτικού.

Εργαζόμαστε και οι δυο και φεύγουμε πολύ νωρίς το πρωί και γυρίζουμε αργά το απόγευμα, ούτε το ολοήμερο μας σώζει δηλαδή. Χρειάζομαι λοιπόν άτομο να έρθει σπίτι στις 7 παρά 15 το πρωί μα μείνει μαζί του ώσπου έρθει η ώρα να τον πάει σχολείο και μετά να τον πάρει και να μείνει μαζί του ώσπου γυρίσουμε. Είναι περίπου 6 ώρες σύνολο.

Πόσα λεφτά άραγε πρέπει να δώσει κανείς σε αυτή τη περίπτωση? Αν έχετε κάποια εμπειρία παρακαλώ να την μοιραστείτε μαζί μου. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. :confused:

Διαφημίσεις

καμιια γιαγια δεν ειναι κοντα σας????

τωρα ποιος προσεχει το παιδι σας???

παντως να εχεις υποψην σου πως αν τελικα βρεις γυναικα να ξερεις πως θα την χρειαστεις περισσοτερο απο τις ωρες που υπολογιζεις....στις αρχες της σχολικης χρονιασ για μια ή δυο εβδομαδες τα πρωτακια θα σχολανε μια ωρα νωριτερα λογω προσαρμογης.....να υπολογισεις τις διακοπες χριστογεννων και πασχα που ειναι 15 μερες κλειστα τα σχολεια άλλα και απο 15 ιουνιου εως 11 σεπτεμβρη...και επιπλεων να υπολογισεις και τις εχτρα μερες που το παιδι ή δεν θα παει σχολειο ή θα σχολαει νωριτερα δλδ παραμονη 25ης μαρτιου,28ης οκτωβριου,17 νοεμβρη,3 ιεραρχων,εκλογες και σεμιναρια δασκαλων.....κτλ. καθως και τυχων ιοσουλες που θα περασεται...(ευχομαι ελαχιστες....)...νομιζω πως δεν ξεχασα κατι.....οποτε καλυτερα στην συμφωνια που θα κανεις με την γυναικα που θα αναλαβει το παιδακι σου να τα εχεις ολα υποψην....

ελπιζω να βοηθησα....

Ευχαριστώ Κλάρα!

Τα σκέφτομαι όλα αυτά αλλά δεν ξέρω πως πληρώνονται για όλα αυτά, με την ώρα?

Δεν έχουμε κάποιον κοντά μας, μέχρι τώρα ήταν και είναι σε ιδιοτικό αλλά πόσα να πληρώνω πια? Γι'αυτό ψάχνω να δω τι κοστίζει όλο αυτό γιατί αν είναι πολλά τα λεφτά ίσως το αφήσω εκεί που είναι.

Ευχαριστώ Κλάρα!

Τα σκέφτομαι όλα αυτά αλλά δεν ξέρω πως πληρώνονται για όλα αυτά, με την ώρα?

Δεν έχουμε κάποιον κοντά μας, μέχρι τώρα ήταν και είναι σε ιδιοτικό αλλά πόσα να πληρώνω πια? Γι'αυτό ψάχνω να δω τι κοστίζει όλο αυτό γιατί αν είναι πολλά τα λεφτά ίσως το αφήσω εκεί που είναι.

Σκέψη κάνω με βάση τα δεδομένα στην πόλη μου....

Μια γυναίκα που κρατάει παιδιά για 8 ώρες τη μέρα, παίρνει περίπου 600 ευρώ (+-50).

Αν το κρατάει για 6 ώρες τη μέρα, να μην πάρει 500;

Ξέρω επίσης ότι για 3 μέρες την εβδομάδα (8ωρο) παίρνουν 450....

Πλάκα κάνεις!!! Αυτά είναι πολλά λεφτά! Αν είναι έτσι μπορεί να μείνει στο ιδιοτικό που πηγαίνει, λιγότερα θα πληρώσω! Κι εγώ έλεγα να ξεμπερδέψω με το να πληρώνω τόσα λεφτά σε ιδιοτικό...

Διαφημίσεις

...τοτε να μην το συζητασ καθολου.....αστο το παιδι στο ιδιωτικο και λιγοτερο θα σου βγει....ακομα ξεχασα να σου γραψω πιο πανω στις μερες που τυχων θα ειναι κλειστα τα σχολεια στις τυχων απεργειες που θα κανουν οι δασκαλοι.....και στην περιοχη μου τα σχολεια εχουν κλεισει λογω κακοκαιριασ απο την προηγουμενη πεμπτη....και απο οτι φαινεται....θα φαμε και αυτη την εβδομαδα...μην σου πω και την αλλη γιατι τα χιονια ειναι ατελειωτα.....:cry:.....ευτυχως εγω εχω κοντα μου την μαμα μου που την εχω κανει μπαλακι...γιατι αλλιως δεν γινεται....

Ax sylviamammy!

Πόσο σε καταλαβαίνω, κι εγώ όλο αυτά σκέφτομαι τώρα που από σεπτέμβρη θα πάει ο μικρός στο νηπιαγωγείο. Δεν ξέρω πόσα παιδιά έχεις. Αν είναι 1 ίσως σε συμφέρει να μείνεις στο ιδιωτικό αν είσαι φυσικά ευχαριστημένη. Αν έχεις 2, τότε μάλλον σε συμφέρει η λύση της γυναίκας γιατί θα έχεις το ίδιο έξοδο για 2 παιδιά. Πάντως να ξέρεις ότι λύσεις βρίσκονται. Επίσης, μίλα και σε γείτονες, μπορεί να υπάρχουν και νέοι άνθρωποι (π.χ. φοιτήτριες) που να μη σε καλύπτουν μεν για όλες τις ώρες, αλλά να μπορούν να σε καλύψουν τις ώρες που σε ενδιαφέρουν, πριν και μετά το σχολείο.

Θα ρωτήσω και συνάδελφο που είναι σε παρόμοια φάση, τί κάνει και θα σου πω

Καλά να είναι η μανούλα σου, άγαλμα να της κάνεις!!! Κι έχεις δίκαιο, όλο κάτι έχουν αυτά τα σχολεία. Τι κάνουν τόσοι γονείς που δεν έχουν βοήθεια και πρέπει να εργαστούν? Πολλά ιδιωτικά σχολεία δεν είναι για τους πλούσιους πλέον αλλά για τους απλούς εργαζομένους οι οποίοι δεν έχουν τι να κάνουν τα παιδιά τους ενώ βρίσκονται στη δουλειά.

Αχ, δημόσια παιδεία σου λένε... Δημόσιος παιδεμός είναι...

Σκέψη κάνω με βάση τα δεδομένα στην πόλη μου....

Μια γυναίκα που κρατάει παιδιά για 8 ώρες τη μέρα, παίρνει περίπου 600 ευρώ (+-50).

Αν το κρατάει για 6 ώρες τη μέρα, να μην πάρει 500;

Ξέρω επίσης ότι για 3 μέρες την εβδομάδα (8ωρο) παίρνουν 450....

Δεν είναι ετσι ακριβώς τα πραγματα...

Μην ξεχνας οτι οι 6 ωρες δεν ειναι ουτε καν συνεχομενες!

Για σπαστό την θέλει!

Ax sylviamammy!

Πόσο σε καταλαβαίνω, κι εγώ όλο αυτά σκέφτομαι τώρα που από σεπτέμβρη θα πάει ο μικρός στο νηπιαγωγείο. Δεν ξέρω πόσα παιδιά έχεις. Αν είναι 1 ίσως σε συμφέρει να μείνεις στο ιδιωτικό αν είσαι φυσικά ευχαριστημένη. Αν έχεις 2, τότε μάλλον σε συμφέρει η λύση της γυναίκας γιατί θα έχεις το ίδιο έξοδο για 2 παιδιά. Πάντως να ξέρεις ότι λύσεις βρίσκονται. Επίσης, μίλα και σε γείτονες, μπορεί να υπάρχουν και νέοι άνθρωποι (π.χ. φοιτήτριες) που να μη σε καλύπτουν μεν για όλες τις ώρες, αλλά να μπορούν να σε καλύψουν τις ώρες που σε ενδιαφέρουν, πριν και μετά το σχολείο.

Θα ρωτήσω και συνάδελφο που είναι σε παρόμοια φάση, τί κάνει και θα σου πω

Καταλίνα, 2 παιδιά εχω... Πληρώνω τα κέρατα μου. Προτιμώ τον παιδικό σταθμό, είμαι πιο σίγουρη. Εκεί μεγάλωσε ο γιος μου και τώρα η κόρη μου.

Έχεις δίκαιο, πρέπει να ρωτήσω τους γείτονες. Θέλω όμως να μάθω τι χρήματα θέλουν οι γυναίκες / κοπέλες γιατί αν ζητάνε πολλά να μην το πάρω το παιδί από κι που είναι.

Αν μάθεις κάτι άλλο θα χαρώ να το μοιραστείς μαζί μου.

Διαφημίσεις

Για σπαστό την θέλει!

Για σπαστό ισχύ κάτι διαφορετικό κορίτσια? Σίγουρα και η πολύ πρωινή ώρα δεν βοηθάει. Βοηθήστε την άσχετη!!!!!!!!!

Για σπαστό ισχύ κάτι διαφορετικό κορίτσια? Σίγουρα και η πολύ πρωινή ώρα δεν βοηθάει. Βοηθήστε την άσχετη!!!!!!!!!

To πολυ πρωινο, δεν νομίζω οτι ανεβαζει το κοστος...

Το σπαστό μάλλον...

Καλησπέρα! Γιατί δε βάζεις μια αγγελία στην ανάλογη στήλη του φόρουμ ότι ζητάς κοπέλα για τις ταδε και τάδε ώρες συγκεκριμένα? Τόσες μανούλες είναι άνεργες, φαντάζομαι δεν θα σου ζητήσουν και 500 ευρώ! Θα μπορούν να παίρνουν και τα παιδάκια τους μαζί και θα βολεύεστε όλοι!

Μια ξαδέρφη μου, που ασχολείται με το να φυλάει παιδάκια (πιο μικρα όμως) μου είπε ότι για φύλαξη παίρνουν 4-5 Ε την ώρα (ανάλογα). Οπότε, με λίγο πρόχειρους υπολογισμούς είναι όντως 500+..

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Καλησπέρα! Γιατί δε βάζεις μια αγγελία στην ανάλογη στήλη του φόρουμ ότι ζητάς κοπέλα για τις ταδε και τάδε ώρες συγκεκριμένα? Τόσες μανούλες είναι άνεργες, φαντάζομαι δεν θα σου ζητήσουν και 500 ευρώ! Θα μπορούν να παίρνουν και τα παιδάκια τους μαζί και θα βολεύεστε όλοι!

συμφωνω με το τελευταιο.....ψαξε στην γειτονια σου...μανουλες που εχουν παιδακια και θα πανε στο ιδιο σχολειο....στα δισκολα χρονια που ερχονται.....ολα πρεπει να τα ψαχνουμε....

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια!

Έχω τρομερό άγχος ώσπου τακτοποιηθεί αυτό το θέμα. Δεν μπορώ να το αφήσω για μετά, πρέπει από τώρα να υπολογίσω τα πράγματα.

Κλάρα έχεις δίκαιο, πρέπει να αρχίσω να ρωτάω στη γειτονιά για άνεργους γονείς συνομήλικων παιδιών που θα πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο.

Τελικά αν δουλεύεις έχεις πρόβλημα με τα παιδιά κι αν δεν δουλεύεις πάλι έχεις... Αι στο καλό!:cry:

Καλημέρα! Δεν βάζω ακόμη αγγελία γιατί δεν γνωρίζω τι πληρώνουν σε αυτές τις περιπτώσεις. Γι'αυτό ζήτησα την γνώμη και την βοήθειά σας, να μοιραστούμε τις σκέψεις μας και να δω κι εγώ πια είναι η πραγματικότητα. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να ξεκινήσω συζήτηση με κάποιον πρότιμο να βοηθήσει χωρίς να ξέρω τι του προτείνω για να μην τον φέρω σε δύσκολη θέση ούτε να με πιάσουν κορόιδο λόγο της άγνοιας μου.

Για σπαστό την θέλει!

Έχεις δίκιο.

Και η κυρία που θα αναλάβει ουσιαστικά δεν θα εργάζεται για 6 ώρες, αλλά για πολύ περισσότερες, μια και στο ενδιάμεσο δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο......

Δηλαδή, θα έρχεται 7 στο σπίτι και θα κάθεται μέχρι τις 8 που θα πηγαίνει το παιδί σχολείο (1 ώρα) και μετά από τη 1 μέχρι τις 6 (5 ώρες).

Από τις 8και μέχρι τη 1παρά τι δουλειά να βρει;

Εγώ θα υπολόγιχα γύρω στα 600 (+-)

η φύλαξη είναι 5 ευρώ την ώρα. αν βρεις κυρία για σπαστό ωράριο, μπορεί να κάνει και κάτι άλλο στο ενδιάμεσο (πχ να καθαρίζει σπίτια, σκάλες). αλλιώς μπορείς να βρεις 2 κυρίες. άλλη το πρωί κι άλλη το απόγευμα.

Δίο άτομα?.... Θα το τρελάνω το παιδί!

Ωραία! Η κυρία που θα το πάρει το μεσιμέρι και θα το κρατά μέχρι το απόγευμα θα πληρώνεται με την ώρα όχι με το μήνα? Με το μήνα δεν βγαίνει πιο οικονομικά ή κάνω λάθος?

Δίο άτομα?.... Θα το τρελάνω το παιδί!

Ωραία! Η κυρία που θα το πάρει το μεσιμέρι και θα το κρατά μέχρι το απόγευμα θα πληρώνεται με την ώρα όχι με το μήνα? Με το μήνα δεν βγαίνει πιο οικονομικά ή κάνω λάθος?

το σωστό είναι να πληρώνεται με το μήνα. στις εποχές που ζούμε μπορείς να βρεις άτομο και με πολύ καλά λεφτά. μια γνωστή μου που έχει 2 παιδάκια και απλά θέλει κάποιος να τα πηγαίνει στο σχολείο και να τα παίρνει (κάνα 2ωρο συνολικα) κάθε Δευτέρα και Παρασκευή μόνο, της δίνει 10 ευρώ την εβδομάδα. είναι αλλοδαπή. δεν ξέρω αν έχεις πρόβλημα.

όσο για τα 2 διαφορετικά άτομα, από τη στιγμή που το παιδί σου πηγαίνει ήδη σχολείο δε νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα με τη συναναστροφή με πολλά άτομα.

Ωραία, πες πως ταχτοποιήται αυτό με το πήγαινε-έλα.

Στις διακοπές τι γίνεται? Ποιές είναι οι διακοπές και πόσες μέρες? Θα πληρώνω 12ωρο αυτές τις μέρες...

Στις διακοπές τι γίνεται? Ποιές είναι οι διακοπές και πόσες μέρες? Θα πληρώνω 12ωρο αυτές τις μέρες...

η συμφωνία θα γίνει από την αρχή (με 1 από τις 2 κυρίες) ότι θα σου κρατάει τα παιδιά και στις αργίες, διακοπές, όταν αρρωσταίνουν κλπ. και το ποσό θα είναι συμφωνημένο από την αρχή.

εγώ έχω κοπέλα για τη μικρή μου στο σπίτι, 7.30-15.30. η συμφωνία είναι ότι θα κρατάει και τον μεγάλο όποτε δεν πάει σχολείο (άρρωστος ή κλειστό σχολείο). μου κάνει και όλες τις δουλειές του σπιτιού και της δίνω 600 ευρώ.

Οι διακοπές στα σχολεία είναι 9μέρες που τα σχολεία είναι τελέιως κλειστά): 28η, 30 Ιανουαρίου, 23 Δεκεμβρίου με 8 Ιανουαρίου, 25η, τοπικός πολυούχος, τοπική απελευθέρωση, 15 Ιουνίου μέχρι 11 Σεπτεμβρίου.

Γιορτές γίνονται: 27 οκτωβρίου, 17 νοεμβρίου, 24 Μαρτίου.

Υπολόγισε ότι κάποιες άλλες γιορτές (π.χ. Χριστουγέννων, Πάρτυ αποκριάτικο, καλοκαιριού) συνήθως επίσης γίνονται σχολικές ώρες και τα παιδιά σχολάνε νωρίτερα. Επίσης, υπάρχουν μέρες που τα σχολέια είναι κλειστά λόγω καιρού ή λόγω δικής μας (των εκπαιδευτικών) επιμόρφωσης (απάνια, αλλά συμβαίνει 1 ή 2 φορές το χρόνο), δικών μας εκλογών (1 φορά το χρόνο), απεργιών (πλέον πολλές) ή για κάποιον άλλο λόγο (π.χ. πέρυσι ήταν το σχολείο κλειστό γιατί έπεσε το ταβάνι, ευτυχώς όχι πάνω σε παιδί, άλλη χρονιά γιατί γεμίσαμε ψίλους και έγινε απολύμανση και το σχολέιο έκλεισε μέχρι να καθαριστεί)....

silviamammy αν συζητούσες με τον εργοδότη σου ώστε να αργείς κάποια ώρα από τη δουλειά σου ?

Στο προτείνω διότι και εγώ μετά τον παιδικό είχα το ίδιο άγχος για το πρωινό, είπα στον εργοδότη μου τον προβλημαστισμό μου και μάλιστα από μόνη μου πρότεινα και κάποια μείωση. Μου άφησε το ελεύθερο να πηγαίνω πιο αργά στη δουλειά και δεν μου κράτησε τελικά χρήματα.

Λογικά σε αυτή την περίπτωση θα σου βγει πιο οικονομικά η κοπέλα για τη φύλαξη.