Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εισπρακτικές...

Recommended Posts

Και γω που νόμιζα ότι πλέον καταργήθηκαν!!!!!

Έχω πάρει ένα δάνειο αυτοκινήτου. Η δόση είναι 230 ευρώ το μήνα (το Μάιο επιτέλους τελειώνει). Κάθε μήνα βάζω σε λογαριασμό τράπεζας από όπου παίρνουν τα χρήματα 250 ευρώ, άρα περισσεύουν 20 μετά την πληρωμή. Σημειωτέον, ΠΟΤΕ δεν έχω καθυστερήσει ούτε μια μέρα.

Αυτό το μήνα, έκανα λάθος υπολογισμούς, και ενώ νόμιζα ότι υπάρχαν τα 230 ευρώ της δόσης, στην πραγματικότητα υπήρχαν 180 ευρώ (50 λιγότερα)....

Σήμερα το πρωί, 2 μέρες μετά τη λήξη της προθεσμιας πληρωμής (μέχρι τις 6 κάθε μήνα πρέπει να πληρώνω), μου στέλνουν μήνυμα στο κινητό, ότι εκρεμούν 50 ευρώ.... Πάω αμέσως και κάνω κατάθεση, ταχτοποιώντας το χρέος.

Πριν από λίγο, και ενώ είναι ώρα κοινής ησυχίας, με πήραν τηλέφωνο για να μου πουν ότι χρωστάω!!!!!! Δεν είχαν ενημερωθεί ότι πλήρωσα......

Και αναρωτιέμαι εγώ με το φτωχό μου μυαλό, ΟΚ λάθος μου! Το παραδέχομαι! Αλλά δεν βλέπουν ότι 4 χρόνια η δόση πληρώνεται καονικότατα; Δεν βλέπουν ότι το ποσό είναι μόνο 50 ευρώ; Δεν βλέπουν την ώρα; Δεν βλέπουν ότι η καθυστέρηση είναι 2 ημέρες;

Προσπαθώ να φανταστώ τι γίνεται με αυτούς που χρωστάνε μεγάλα ποσά και για μήνες.......

Διαφημίσεις

Πρεπει τελικα να ειναι αναλογως την τραπεζα. Κι εμεις ειχαμε παρει δανειο για αυτοκινητο με 48 δοσεις, το οποιο ευτυχως ξοφλησαμε το καλοκαιρι. Τις πιο πολλες φορες καθυστερουσα 2-3 μερες την δοση απο αμελεια, με αποκορυφωμα εναν Αυγουστο να το ξεχασω εντελως και να το θυμηθω στις 20 του μηνος (ενω επρεπε να πληρωνεται μεχρι τις 3). Ποτε μα ποτε δεν με ενοχλησαν.

Ακριβώς τα ίδια κι εμείς emmaki αλλά με την διαφορά οτι το υπόλοιπο ποσό ήταν μόλις 20 ευρώ και αυτό προέκυψε από λάθος υπολογισμό.

Παίρνανε τηλ κάθε μεσημέρι. Σε μένα δεν έλεγαν τίποτα (το δάνειο ήταν στο όνομα του συζυγου) άσχετα αν τους έλεγα οτι εγώ τακτοποιώ τις δόσεις του δανείου. Τον σύζυγο δεν μπορούσαν να τον βρουν γιατί έλλειπε μερες από το σπίτι λόγω δουλειάς και στην θάλασσα μεσα δεν έπιανε το κινητό του.

Προσωπικά είχα νευριάσει τόσο πολύ που έπαιρναν ώρες ακατάλληλες. Εντάξει λάθος μας το καταλαβαίνω αλλά ή ενημέρωσε τι πρόβλημα υπάρχει ή μην παίρνεις μες το μεσημέρι και ενοχλείς.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Πρεπει τελικα να ειναι αναλογως την τραπεζα. Κι εμεις ειχαμε παρει δανειο για αυτοκινητο με 48 δοσεις, το οποιο ευτυχως ξοφλησαμε το καλοκαιρι. Τις πιο πολλες φορες καθυστερουσα 2-3 μερες την δοση απο αμελεια, με αποκορυφωμα εναν Αυγουστο να το ξεχασω εντελως και να το θυμηθω στις 20 του μηνος (ενω επρεπε να πληρωνεται μεχρι τις 3). Ποτε μα ποτε δεν με ενοχλησαν.

Μα εγώ ουσιαστικά 1 μέρα το καθυστέρησα...

Μέχρι και 6 είναι η προθεσμία! Χθες ήταν 7 και σήμερα, που πλήρωσα, 8! Άρα μόνο χθες ήταν η καθυστέρηση!!!!! Και αυτό για 50 ευρώ........

Και ξαναλέω...λάθος μου! Αλλά δώσε λίγο περιθώριο....μπορεί κάτι να συνέβη και να μην ήταν αμέλεια αλλά αδυναμία πληρωμής (είτε οικονομική είτε άλλου είδους, π.χ. καποια αρρώστεια να με κρατούσε στο σπίτι)

Επίσης, εγώ ήξερα (κάπου το άκουσα) ότι οι εισπρακτικές καταργήθηκαν.....Και όμως....Alive and well!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Δάνεια και λειπές οφειλές δεν έχω, όμως το καλοκαίρι του 2008 από κάποιο λάθος μια εισπρακτική είχε το δικό μου σταθερο τηλέφωνο για το χρέος κάποιου Κυριάκου Τάδε.

Πέρνανε πάντα από απόκρυψη :evil: :evil: και πάντα μεσημεριανές ώρες - εγώ ήμουν έγκυος και κατόπιν λεχώνα, μιας και γέννησα τον Αύγουστο. Συνήθως τα μεσημέρια το κατέβαζω το τηλέφωνο και έτσι άρχισαν να παίρνουν και βραδινές και γενικώς άλλες ώρες.

Το αποκορύφωμα ήταν το τελευταίο τηλεφώνημα που έγινε στις 5:30 τα ξημερώματα :shock: :shock: , αφού πήρα την πρώτη τρομάρα του τηλεφώνου μέσα στη νύχτα το σήκωσα και την ακούω να λεει "Τον κ.Κυριάκο Τάδε" γυρνάω και της λέω "Κοπέλα μου η διευθυνσή μου είναι "αυτή" τσακίσου και έλα εδώ και άμα βρεις τον τάδε έδω θα κάτσω να με χ..θεις" και της έσουρα κι άλλους πολλούς χαρακτηρισμούς!!!!

...και γλύτωσα

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Δυστυχως εχω κανει αυτη τη δουλεια.. οντως ειναι θεμα τραπεζας, εμεις παιρναμε στις 14 ή 16 μερες καθυστερησης αν θυμαμαι καλα. Δυστυχως δεν βλεπεις ουτε το ποσο,ουτε το ιστορικο του πελατη, τα στοιχεια εμφανιζονται μολις απαντησει ο πελατης το τηλεφωνο. Και αν η πληρωμη εχει γινει σε ΑΤΜ φαινεται μετα απο τρεις μερες.. τουλαχιστον ετσι ηταν πριν απο μερικα χρονια.

όπως τα λέει η goudy είναι,κι εγώ έχω δουλέψει σε εισπρακτικές.ζουν και βασιλεύουν!!

μέχρι που παίρναμε κόσμο χωρίς να έχει λήξει ο λογαριασμός τους!!τότε γιατί τους πέρνουμε ρωτάω..."για υπενθήμιση,επειδή έχουν αργήσει στο παρελθόν"!!!!!!!!!!!

έπεφταν τα ίδια ονόματα από υπολογιστή συνέχεια...

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Διαφημίσεις

Πάντως πρέπει να είναι πολύ ψυχοφθόρα δουλειά. Φαντάζομαι εσείς κορίτσια που την κάνετε ή άλλοι συνάδελφοι σας τι έχετε ακούσει..

μόνο τι έχω ακούσει από πελάτες?8 ώρες στα αυτιά μου να μου λένε τον πόνο τους,να κλαίνε γριές...να μου λένε την ιστορία της ζωής τους!!

κι εγώ να πρέπει να είμαι αυστηρή...να με ακούνε μόνιμα οι ανώτεροι από ακουστικά...

να μας την λένε οι προισταμένοι γιατι δεν μαζεύουμε λεφτά...είχαμε στόχους!!

τι να έκανα?να έπαιρνα τον άλλον από το χέρι να πληρώσει?και που να τα βρει?

να μην μας αφήνουν να πηγαίνουμε τουαλέτα συνέχεια...να μην μιλάμε με τους διπλανούς μας!!!!να πρέπει στα τηλεφωνήματα να κάνω γρήγορα γιατί έπρεπε να μιλήσω με όσους περισσότερους γινόταν.κάθε μέρα έπρεπε να κάνω υπερωρίες...δεν σε ρωτούσαν αν μπορείς,μόνο πόσες ώρες θα κάνεις σήμερα...και τι έπαιρνα...ούτε 600Ε!!!

άσε τι πέρασα σχεδόν χρόνο!!!!

ερχόταν να με πάρει ο άντρας μου κι εγώ στο αυτοκίνητο ερείπιο,κουβέντα δεν έλεγα...που είμαι και ομιλιτική!!

το πρωί να μην θέλω να πάω δουλειά...

"αξέχαστες στιγμές"!!!!!!!!

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Διαφημίσεις

Πω πω miamama, τα ιδια και εγω...

Εγω αντεξα 1,5 χρονο,ακομα απορω πως αντεξα.. πολυ βρισιμο! Και να μας λενε δεν θα κλεινετε το τηλεφωνο στον πελατη ακομα και να βριζει..μια φορα με πηραν τα κλαμματα με μια που με εβριζε ε και απο τοτε αρχισα να το κλεινω, ή αν εβλεπα πολυ μικρο ποσο και να μην εχει ληξει ο λογαριασμος παλι το εκλεινα..

250-300 κλησεις στο 8ωρο, στοχο επιασα 2 φορες μονο, δεν μπορουσα να πιεζω πολυ, ελεγα αυτα που μπορουσα,ευγενικα και ενημερωτικα.

Να μας κοβουν αδειες τα Χριστουγεννα γιατι δεν ειχαμε φερει αρκετες εισπραξεις.. ωραιες εποχες!!

Τελικά είναι πολύ χειρότερα από οτι φανταζόμουν. Εντάξει η κάθε δουλειά έχει τη δυσκολία της αλλά να σας πω προτειμώ την σωματική κούραση παρά αυτή την φθορά της ψυχής.

goudy μήπως δουλεύαμε στην ίδια εταιρία?

χεχε

κι εγώ κοιτούσα γρήγορα καρτέλα και το έκλεινα αν ήταν 15Ε...

ή αν είχαμε πάρει τον χριστανό πριν 5 λεπτά...

και οι συμβάσεις μας ήταν με τον μήνα...οπότε κάθε μήνα ή 2 ή 3...μας φώναζαν έναν έναν και μας έλεγαν αν πηγαίνουμε καλά και κοιτούσαν να δουν αν θα μας ανανεώσουν την σύμβαση...άλλο κι αυτό...

είχα δουλέψει και για την tellas για λίγο...να πουλάμε προιόν...εκεί κι αν τα πήγα χάλια...

αφήστε κορίτσια ήταν απαίσιο,αλλά τι να κάνεις?

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Οχι δεν ειμασταν στην ιδια, εμας ηταν αρχικα τριμηνη η συμβαση και μετα αοριστου.

Ειναι δυσκολες εποχες για να ειμαστε επιλεκτικοι αλλα ειναι οντως πολυ δυσκολο επαγγελμα..

Κοριτσια να προσπαθειτε να ειστε ευγενικες με τις τηλεφωνητριες, δεν φταινε αυτες!:oops:

Εκτος και αν σας μιλανε ασχημα, ειχα τοτε καποιες συναδελφους που το ειχαν παρει πολυ πατριωτικα και μιλαγαν απαισια, ε αυτες το ηθελαν το βρισιματακι τους..:cool:

Εγω κοριτσια αυτο το εχω κανει για 2 χρονια απο εκει εφυγα νε νευρωσει.Δεν το αντεχα με τιποτα αισχος με τις γιαγιουλες να κλαινε και εσυ να πρεπει να εισαι αυυστηρος και μπουρδες,Και ακομα τελεφονατζου ειμαι αλλα σε χειροτερο λουκι,

Αφου μερικες φορες χτυπαγα το κεφαλι μου στον υπολογιστη/

Η ζωη ειναι χαμογελο:P

Εμάς μας έχουν πρήξει τον τελευταίο καιρό. Λες και είχαν μυριστεί οτι στο εξής δεν θα έχουμε να τους πληρώσουμε. Μέχρι τώρα βέβαια πληρώναμε κανονικά.

Και παίρνουν και ακατάλληλες ώρες!

Τι με το καλό τους έχω παρει, τι τους έχω βρίσει...... αυτοί εκεί "δεν μπορούμε να σας πούμε περί τίνος πρόκειται". Είναι στο όνομα του άντρα μου οι κάρτες γι'αυτό. Και δεν παίρνουν στο κινητό του αλλά στο σπίτι.

Μέχρι που τους είπα να μην ξαναπάρουν μιας και είμαστε σε διάσταση..... και καλά χαχααχα

sj3dp3.png

δεν είναι παράνομο,το γράφει στα μικρά γραμματάκια στις συμβάσεις που υπογράφουμε...

καλά έκανες Μανουλίνα,την επόμενη φορά πες ότι αλλάξατε τηλ.

pPyfp1.png

IxVpp1.png