Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κοιμάται μπρούμυτα 45 ημερών

nina84

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους και όλες!!

Απ' ότι καταλάβατε από το θέμα είμαι μία νέα μαμά με ένα μπέμπη 45 ημερών. Το πρόβλημα μου είναι ο ύπνος του. Μετά από ημέρες πειραματισμών και αϋπνίας κατάλαβα ότι το καμάρι μου θέλει να κοιμάται μπρούμυτα. Μία ημέρα τον άφησα να κοιμηθεί μπρούμυτα και κοιμήθηκε 2 ώρες συνεχόμενα. Από τότε τον βάζω και κοιμάται μπρούμυτα και κοιμάται πολύ καλά. Ξέρω όμως ότι τα μωράκια δεν πρέπει να τα βάζουμε σε αυτή την θέση να κοιμούνται. Μέχρι στιγμής τον έχω υπό παρακολούθηση γιατί κοιμάται στο κρεβάτι μου και τον κοιτάζω συνέχεια. Τώρα όμως σκέφτομαι να τον βάλω στην κούνια του και φοβάμαι. Σε καμμία άλλη θέση δεν κοιμάται τόσο καλά. Να τον αφήσω να κοιμάται έτσι? Πείτε μου την άποψη σας από τις δικές σας εμπειρίες.

Διαφημίσεις

Nina84 θα σου έλεγα να αποφεύγεις να τον κοιμίζεις μπρούμητα, κι ας κουράζεσαι παραπάνω εσυ...Μπορεί να είναι μοιραίο για το μωράκι σου κι είναι κρίμα...Ασε που θα το συνηθίσει και δεν θα του το κόβεις με τίποτα...Πρέπει να κοιμάται πλάγια, υπάρχουν στα καταστήματα με είδη μπεμπε κάτι σαν μαξιλαράκια που ονομάζονται σφηνάκια, και βοηθούν το μωράκι να παραμείνει στην πλάγια θέση κατά τον ύπνο. Αντιπνηγικό μαξιλάρι βάζεις??? Εγω την γνώμη μου σου λέω, πρώτα και κύρια ρώτα τον παιδίατρό σου.

NΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ Ο ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ ΣΟΥ ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ, ΤΟΝ ΕΒΑΖΑ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΡΙΣΚΑ ΜΠΡΟΥΜΥΤΑ, ΑΠΟ ΗΜΕΡΩΝ ΒΟΛΕΥΟΤΑΝ ΜΠΡΟΥΜΥΤΑ. ΤΩΡΑ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΧΡΟΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΤΣΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΗ ΚΟΥΝΙΑ ΤΟΥ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΣΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ!

Το μωρακι προφανως βολευεται ετσι και καλα ειναι να μην του χαλασεις την ησυχια του.Στην κουνια δεν θα παθει τιποτα περισσοτερο απο οτι θα μπορουσε να του συμβει οταν κοιμαται μαζι σου.Στην αγγλικη βιβλιογραφια περι παιδιατρικης δεν αναφερεται και δεν συστηνεται η μπρουμυτα θεση λογω υπαρξης συνδρομου που δεν συνανταται στην Ελλαδα(αναφερεται ως σπανιοτατο).Θα μπορουσες να δημιουργησεις και κλιση στο κρεβατακι βαζοντας κατι κατω απο το στρωμα.Ετσι αποφευγεις τον κινδυνο πνιγμου αν βγαλει γαλατακι.Αλλωστε και τα βρεφουδια εχουν μηχανισμους που τα προστατευουν,θα το ακους να βηχει οποτε θα επεμβαινεις...θα κοιμασαι με το ενα ματι ανοιχτο και τις κεραιες σηκωμενες οπως κι εγω και ολες οι μαμαδες.Δεν θα συμβει τιποτα κακο ,μην ανησυχεις.Να ξερεις οτι το μπρουμυτα θα τον βοηθησει και στην αναπτυξη μυων στον κορμο και στο λαιμο...θα δεις οτι θα σηκωσει το κεφαλακι πιο γρηγορα και θα αρχισει να το στηριζει νωρις.Κι εγω δεν το πιστευα αλλα και η παιδιατρος και η φυσιοθεραπευτρια μου το ειπαν και νιωθω λιγο ενοχη που δεν τα εβαζα τα μωρα πιο πολυ μπρουμυτα(εμενα εκλαιγαν δεν τους αρεσε).Ολα καλα λοιπον,καλους υπνους στο ζουζουνι...

ysjfp2.png

Καλημέρα!!!

Κι εμεις μια απο τα ίδια! Αφού ο παιδίατρος δεν πίστευε ότι γυρνούσε από τόσο μικρή μπρούμητα. Είναι συνήθεια που δεν αλλάζει νομίζω.

Εγώ από φόβο την έβαζα κυρίως στο πλάι και μόνο όταν ρέταρα τελείως και έπρεπε οπωσδήποτε να κοιμηθώ λίγο (αλλά πάντα μέρα, όχι βράδυ) την άφηνα να γυρίσει αν θέλει.

Δε θυμάμαι σε ποια ηλικία, αλλά κάποια στιγμή μας είπε ο παιδίατρος ότι αφού επιμένει να το κάνει μόνη της σημαίνει ότι μπορεί και να το διαχειριστεί, οπότε άρχισα να τη βάζω πάντα στο πλάι αλλά χωρίς σφηνάκι ή άλλο στήριγμα οπότε γυρνούσε μόνη της.

Διαφημίσεις

Το μαξιλαρι δεν συστηνεται ως τον 1ο χρονο.Αν δωσεις κλιση στο στρωμα του δεν κινδυνευει ακομα και αν βγαλει γαλα...Αληθεια ο παιδιατρος τι λεει?

ysjfp2.png

Εγω παντως δε θα ρισκαρα με τπτ.Επισης ειναι αλλο πραγμα ενα παιδακι που εχι δυναμεις και γυριζει μονο του μπουμυτα και αλλο να το βαζει η μαμαμπρουμυτα.

Απ' ότι καταλαβαίνω είναι η μόνη θέση που βολεύεται. Το κατάλαβα πριν 4 μέρες όπου τον είχα βάλει για ύπνο στο πλάι και δεν είχα βάλει σφήνα, γιατί τον ενοχλεί πολύ, και στα 2 λεπτά ξεκίνησε την γκρίνια. Τον άφησα λοιπόν να δω τι θα κάνει. Γύρισε μόνος του μπρούμυτα, αλλά συνέχισε να γκρινιάζει. Τον γύρισα ξανά στο πλάι αλλά γκρίνιαζε ακόμα πιο πολύ και ξαναγύρισε μπρούμυτα. Ετσι του ξεμπλόκαρα το χεράκι που είχε από κάτω (αυτό τον ενοχλούσε) και ηρέμησε αμέσως. Ήταν η πρώτη φορά που κοιμήθηκε 2 ώρες συνεχόμενα. Μέχρι τότε ο μόνος τρόπος να κοιμάται συνεχόμενα για πάνω από 15 λεπτά ήταν πάνω στο στήθος μου, όπου τον κράταγα μέχρι να πάω για ύπνο και μετά ξεκινούσε το μαρτύριο. Κάθε 10 λεπτά ξύπναγα και τον γύρναγα πλευρό. Το παιδί ήθελε να κοιμάται πάνω μου γιατί κοιμόταν μπρούμυτα. Από την ώρα που τον άφησα να κοιμάται έτσι ευχαριστιέται ύπνο. Γυρίζει και μόνος του το κεφάλι του δεξιά κι αριστερά, λυγίζει και τον κορμό του και παίρνει διάφορες στάσεις. Η παιδίατρος που το είχαμε συζητήσει μου είπε να δοκιμάσω διάφορα. Συνιστά την πλάγια θέση, αλλά αν τον ρέψω καλά πριν τον βάλω για ύπνο κι έχω το νου μου δεν υπάρχει πρόβλημα. Τώρα τι να πω... αυτά που μου λέτε είναι αυτά που σκέφτομαι κι εγώ. Από την άλλη δεν ξέρω αν είναι σωστό να τον αφήσω να παιδεύτεται αφού θέλει να κοιμάται έτσι.

Διαφημίσεις

Αφού δεν ξεκουράζεται αλλιώς, ισως απλά θα πρεπει να προσέχεις πάρα πολύ και να τον βάζεις μπρούμυτα...Εμένα η δικιά μου αρχισε να κοιμάται μπρούμυτα από 5 μηνών, αρά αν το καλοσκεφτείς, είναι κοντά ο καιρός που θα μπορεί να κοιμάται όπως εκείνο θέλει!!!

Προειδοποίηση να ΜΗΝ χρησιμοποιούνται ρυθμιστές θέσης ύπνου («σφηνάκια», «σφήνες») στα βρέφη

Η FDA (Food and Drug Administration) και η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων (CPSC), έχουν εκδώσει κοινή προειδοποίηση κατά της χρήσης των ρυθμιστών θέσης ύπνου στα βρέφη (γνωστά με το όνομα «σφηνάκια» ή «σφήνες») γιατί συσχετίστηκε η χρήση τους με θάνατο βρεφών από ασφυξία.

Κυκλοφορούν σε διάφορες μορφές αλλά οι πιο κύριες μορφές είναι οι εξής:

1. Ένα επίπεδο στρώμα με στρογγυλά ή τριγωνικά μαξιλάρια δεξιά και αριστερά του μωρού (Γνωστό ως «σφηνάκι»).

2. Η «σφήνα», η οποία ανυψώνει το κεφάλι του μωρού ψηλότερα από το σώμα του.

Οι ρυθμιστές αυτοί έχουν προκαλέσει 12 θανάτους βρεφών κατά τα τελευταία 13 χρόνια.

Οι θάνατοι σημειώθηκαν όταν το μωρό γύριζε από την πλάτη του, στο στομάχι του και παγιδευόταν μεταξύ της συσκευής και της κούνιας (κρεβατιού).

Με τα «σφηνάκια» ακόμα και αν το παιδί το βάζει η μητέρα στα πλάγια μπορεί να γυρίσει μπρούμυτα οπότε το στόμα και η μύτη του παιδιού μπορεί να παγιδευτεί από οποιοδήποτε κομμάτι από το σφηνάκι. Ακόμα και αν το μωρό τοποθετηθεί ανάσκελα αν μετακινηθεί πάνω ή κάτω υπάρχει περίπτωση να παγιδευτεί.

Όταν χρησιμοποιείται η σφήνα μπορεί είτε να σκαρφαλώσει προς τα πάνω και το κεφάλι του να κρέμεται από την σφήνα είτε να κυλίσει προς τα πίσω και να εγκλωβιστεί το στόμα και η μύτη του βρέφους.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι ρυθμιστές ύπνου για βρέφη αποτρέπουν το Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου Βρεφών (SIDS), την πλαγιοκεφαλία ή ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης (ΓΟΠ).

Στο παρελθόν, το FDA ενέκρινε ρυθμιστές ύπνου για την πρόληψη της πλαγιοκεφαλίας ή για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Ωστόσο, υπό το φως των νέων δεδομένων ασφαλείας δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα όποια οφέλη αντισταθμίζουν τον κίνδυνο ασφυξίας.

Γι αυτό το FDA και η Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων συστήνουν στους γονείς και τους επαγγελματίες υγείας αλλά και όσους ασχολούνται με παιδιά τα πιο κάτω:

1. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε ρυθμιστές ύπνου για βρέφη. Χρησιμοποιώντας ένα ρυθμιστή ύπνου για να κρατήσει ένα βρέφος σε μια συγκεκριμένη θέση είναι επικίνδυνη και περιττή.

2. ΠΟΤΕ μη βάζετε μαξιλάρια, ρυθμιστές ύπνου ή παπλώματα κάτω από το μωρό ή στην κούνια.

3. Να βάζετε ΠΑΝΤΑ το βρέφος σας να κοιμάται ανάσκελα.

http://www.paidiatros.com/children/infant-sleep-positioners-suffocation-risk/

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

. Να σου ζήσει το μωράκι σου! H γνώμη μου είναι να προσπαθήσεις να βρεις άλλη θέση. Γιατί να του αρέσει μόνο μπρούμυτα, μήπως έχει κολικούς? Δεν είναι καθόλου ασφαλής θέση σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες και δεν έχει να κάνει με τον πνιγμό, έχει να κάνει με το να μην φρακάρει το κεφαλάκι του μπρούμυτα και δεν μπορέσει να το σηκώσει στο πλάι για να πάρει αναπνοή, λόγω ηλικίας.

Και τα 2 μου παιδάκια μόνο μπρούμυτα βολεύονται, απο τον φόβο μου κι εγω δεν τα άφηνα αλλά βλέποντας οτι μπορούν να γυρίσουν το κεφαλάκι τους και να το στηρίζουν για λίγο τα άφησα εκει γύρω στις 30 μέρες....

μέχρι τότε κι εμείς μόνο πάνω μου κοιμόνταν...το βλέπω τώρα με το μωρό που έχει αρχίσει τους 3ωρους ύπνους και αυτό απο τότε που τον έβαλα μπρούμυτα. Βέβαια στις αρχές τον επέβλεπα και τον έβαζα κυρίως μέσα στην ημέρα για να τον παρακολουθώ πως αντιδρά κλπ. Κατά τα άλλα αν εφαρμόζεις τα γνωστά για ασφαλή ύπνο δε νομίζω οτι απλά η θέση συνιστά πρόβλήμα...

WDWSp2.png

TAlMp2.png