Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

σαλπιγγογραφια και σπερμοδιαγραμμα

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια, χρειαζομαι τις γνωμες σας. Μετα την ακαρπη προσπαθεια για μωρακι η γιατρος μου ζητησε να κανω υστεροσαλπιγγογραφια γιατι υπαρχει υποψια πολυποδα και σπερμοδιαγραμμα ο συζυγος.

Σπερμοδιαγραμμα ειχαμε κανει σε απλο μικροβιολογικο κεντρο και ηταν καλο αλλα η γιατρος μου ειπε οτι δεν τα δεχονται απο μικροβιολογικο και θελει να το κανουμε σε κεντρο γονιμοτητας. Θα ανεβω Αθηνα να κανουμε και τα δυο αλλα ψαχνω να δω που να απευθυνθω. Επισης ξερετε απο τιμες τι παιζει? Με τον Εοπυυ υπαρχει περιπτωση να δικαιολογειται κατι ή να μην το παλεψω καθολου?

Διαφημίσεις

Σπερμοδιάγραμμα έκανε εμένα ο άντρας μου σε ένα εξειδικευμένο κέντρο στην Αθήνα που μας το σύστησε ο γυναικολόγος μου.150 ευρώ στοίχισε η εξέταση αλλά δεν μπήκα καν στη διαδικασία να μου το γράψουν στο βιβλιάριο.

Τον Οκτώβρη κάναμε σπερμοδιάγραμμα με 35 ευρώ στη Βιοιατρική.

Σαλπιγγογραφία με 130 ευρώ στο Λητώ - από ιδιωτικά κέντρα μετά από πολύ ψάξιμο η χαμηλότερη τιμή. Και πολύ επαγγελματίες οι άνθρωποι. Αυτές οι εξετάσεις δεν καλύπτονται από ταμεία (ιδιωτικά). Μπορείς να κάνεις τη σάλπ και σε δημόσιο, αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες. Τώρα με την τελευταία ανακοίνωση για κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ στα ιδιωτικά, δεν γνωρίζω τί ισχύει.

793cp3.png

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ.

ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕ.

ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΠΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ Κ.ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

120 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ 170 Η ΥΣΤΕΡΟΣΑΛΠΙΓΓΟΓΡΑΦΙΑ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ.

Πάντως, δεν θα έκανα ποτέ μια εξέταση εκεί, όπου μπορούν να "κονομήσουν" από το αποτέλεσμά μου. Πας σε ανεξάρτητο, αξιόπιστο εργαστήριο. Όπου ξέρεις, ότι δεν έχουν να κερδίσουν κάτι, ό,τι αποτέλεσμα και να έχεις. Η γυναικολόγος μου που συνεργάζεται με το Μητέρα, φυσικά, στο Μητέρα με έστειλε για σαλπιγγογραφία, αλλά εκεί η εξέταση κοστίζει 173 ευρώ. Το Λητώ δεν υστερεί σε τίποτε, και είναι κατά 43 ευρώ οικονομικότερο.

793cp3.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια,σας ευχαριστω για την βοηθεια! Σαλπιγγογραφια σκεφτομαι Μητερα, Λητω ή Ιασω. Με τιποτα σε δημοσιο γιατι πια κανουν τη δουλεια τους με μεγαλες περικοπες και δεν ξερω κατα ποσο γινεται και "σωστα" πλεον η δουλεια. Θα παρω τηλ και στα τρια να δω τι παιζει απο τιμες!

Σπερμοδιαγραμμα δεν εχω καταλαβει αν πρεπει να γινει σε καποιο κεντρο εξωσωματικης απο τα γνωστα ή σε κεντρο σαν την Διαγνωση ή την Βιοιατρικη. Που να ειναι καλυτερα και πιο εξιδεικευμενα με καλυτερο εργαστηριο? Επισης πρεπει να γινει μεσα στο κεντρο ή μπορεις να το πας εσυ αφου γινει στο σπιτι?

Θα παω για σαλπιγγογραφια στο ρεα στις 14/2 εχει 150 ευρω παντως ηταν πολυ ευγενικη η κοπελα στο τηλ οταν πηρα να κλεισω ραντεβου και μου εξηγησε τι πρεπει να κανω τι πρεπει να παρω πριν κ μετα την εξεταση ενιωσα μια σιγουρια τωρα σπερμοδιαγραμμα ειναι καλο το sperlab εχει κ ιδιωτικο δωματιο βιοιατρικη χαλια και ακριβο βγαλαν τον καλο μου με 0 σπερμα

εμεις πηγαμε σε μικροβιολογικο για σπερμοδιαγραμμα 40 ? και 15 ? η καλλιεργεια νομιζω μια χαρα το εβγαλε δεν ξερω αν εχει κανει λαθος και εμεις τρεχουμε τζαμπα....για σαλπιγγογραφια δεν εχω ρωτησει ακομα.

Εμείς κάναμε ανάλυση σπέρματος σε κέντρο γονιμότητας στην Πάτρα. Εγώ έχω διαγνωσμένο πρόβλημα με την ωορηξία και τον κύκλο μου έτσι δεν το ψάξαμε πολύ με το σπέρμα. Βγήκε καλό, όχι τέλειο αλλα καλό. 80 ευρώ πληρώσαμε. Και ο γιατρός πολύ καλός, μας μίλησε πολύ άνετα. Γενικα μείναμε αρκετά ευχαριστημένοι απο το κέντρο αυτό.

Τες πα, έχω κλείσει με τον Μαντούδη που έχω διαβάσει τόσα καλά λόγια εδω μέσα και μου τον σύστησαν κιολας.

Edited by Ηλιόχαρις
Συμπληρωματικά στοιχεία

1YKQp3.png

Θα 'ρθει το θαυματάκι μου...

Διαφημίσεις

Καλημέρα και απο μένα!

Σχετικά με το σπερμοδιάγραμμα έχω κάνει μια αναφορά εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=112026 Αν θέλεις διάβασε το. Πάντως μιας και αναφέρθηκε το όνομα, το εργαστήριο του κ. Λυμπεροπουλου μας το συστησαν ως αξιόπιστο. Εμείς εκεί πήγαμε μετα απο αρκετή ταλαιπωρία σχετικά με το θέμα αυτό.

Σαλπιγγογραφια είχα κάνει στο Μητέρα. 173? αν θυμάμαι καλά. Γενικά έμεινα ευχαριστημένη απο όλους εκεί! Βέβαια η τιμή ήταν λιγάκι τσιμπημένη σε σχέση με όσα διαβάζω στο φόρουμ γενικά. Εγώ πήγα εκεί γιατί ο γιατρός μου συνεργάζεται με το Μητέρα και ήταν εκει όταν έκανα την εξέταση. Για μένα ηταν πολύ σημαντικο αυτό γιατί με έκανε και ένιωθα λίγο πιο άνετα!

"Τα πιο όμορφα πράγματα τα αποκτά κανείς με την υπομονή"

Κοριτσακια ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια. Αγχωνομαι με ολες αυτες τις εξετασεις τοοοσο πολυ! Βρε κοριτσια μου παραπονιεται ο αντρουλης μου οτι "δεν θα τα καταφερει" στο κεντρο γιατι θα αγχωθει! Παιζει και κατι τετοιο:(? Μηπως να ψαξω ξενοδοχειο κοντα στο Λυμπεροπουλο για να γινει η ληψη εκει και να το παμε μετα? Στο κεντρο αν τελικα γινει πως ειναι η ολη διαδικασια? Παει μονος του στο δωματιο? Κλεινεις ραντεβου συγκεκριμενη ωρα και σε συγκεκριμενη ωρα θα πρεπει να εχεις τελειωσει? Εδω εχω σταματησει να σκεφτομαι τη σαλπιγγογραφια και τι θα τραβηξω εγω και αγχωνομαι γι'αυτον:oops:. Χαζουλα ειμαι....

Μου θύμησες τον άντρα μου! Και μένα κάτι τέτοια μου έλεγα. Τελικά μια χαρά τα κατάφερε. Είναι στη φύση του ανδρός παιδι μου, μην ανησυχείς! ;) πρέπει να κλείσεις ραντεβού αλλιώς δεν σε δέχονται. Τώρα όσον αφορά το χρόνο εκει, δε νομίζω να έχετε πρόβλημα! Ξέρουν και αυτοί ότι δεν είναι και το πιο απλό πράγμα του κόσμου! Δεν θα σου χτυπάνε και την πόρτα απ΄εξω αν αργήσεις!

"Τα πιο όμορφα πράγματα τα αποκτά κανείς με την υπομονή"

Και μενα ο αντρας μου είχε αγχωθεί πριν, ντρεπόταν κλπ, αλλα όταν πήγαμε εκεί έγιναν όλα με πολύ χαλαρότητα και μυστικότητα, του λέει ένας νοσηλευτής ελάτε μαζί μου κύριε, τον πήγε σε ένα δωματιάκι του εδωσε έναν ουροσυλλέκτη κ του είπε να τον αφήσει κάπου εκει μέσα. Αυτό ήταν σαν παραθυράκι που άνοιγε και έπαιρνε απο την άλλη μερια τον ουροσυλλέκτη αυτός που ήταν στο εργαστήρο. Ούτε να μας πει "εσεις ειστε για το σπερμοδιάγραμμα", ούτε να βγει ο σύζυγος με τον ουροσυλλέκτη ουτε τίποτα. Ο σύζυγος ενθουσιάστηκε με την αξιοπρέπεια του κέντρου. Πες του δικού σου να μην αγχωνεται, την ξέρουν τη δουλειά τους. Και μετα περιμέναμε κανενα μισαωρο για το αποτέλεσμα.

ΥΓ Α το δωματιακι μεσα ειχε και dvd

1YKQp3.png

ΌΠΩΣ ΕΊΠΑ ΞΑΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΠΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ Κ.ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ.

ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ.ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ

Διαφημίσεις

Αχ κοριτσακια μου, ευχαριστω πολυ πολυ για τη βοηθεια σας:P! Το ποσο με εχει βοηθησει αυτο το φορουμ ειλικρινα δεν λεγεται, εχω ανοιξει τα ματια μου για παρα πολλα πραγματα και εχω ενημερωθει για θεματα που ουτε φανταζομουνα πως θα βρω ακρη! Αυριο κιολας θα παρω τηλ να μαθω τιμες και τα σχετικα! Φιλακια πολλα!!!

Σαλπιγγογραφία αν την κάνεις σε δημόσιο θα πρέπει να τους πας εσύ το σκιαγραφικό.Στα ιδιωτικά η τιμή είναι μαζί με το σκιαγραφικό φαντάζομαι και στο Λητώ που είναι πιο οικονομικό.Εγώ στο Ρεα την είχα κάνει.Νομίζω 140κάτι ή 150.Καλά αποτελέσματα!!

Καλά αποτελέσματα![/color]

Ευχαριστω κοριτσακι, απο το στομα σου και στου Θεου το αυτι! Τι ζηταμε ρε γμτ, πολλα ζηταμε? Ενα παιδακι ζηταμε, τοσο δυσκολο ειναι να μας κανει σε ολες το χατηρι?

Δεν ειμαι αχαριστη, ξερω οτι αλλα κοριτσια περνανε πραγματικα δυσκολα μεχρι να αποκτησουν παιδακι αλλα επισης ξερω οτι ο Θεουλης κανει και λαθη μιας και τα δινει καποιες φορες σε γυναικες που δεν τα θελουν ή δεν αξιζουν να ειναι γονεις! Εκει ειναι που τσακωνομαι λιγο με τον καλο Θεουλη!!!!!! Ας ελπισουμε οτι ηρθε η ωρα να αναθεωρησει κι αυτος λιγο τα πραγματα..........

Καλά αποτελέσματα![/color]

Ευχαριστω κοριτσακι' date=' απο το στομα σου και στου Θεου το αυτι! Τι ζηταμε ρε γμτ, πολλα ζηταμε? Ενα παιδακι ζηταμε, τοσο δυσκολο ειναι να μας κανει σε ολες το χατηρι?

[/quote']

Αυτό!

Να δεις που θα το πάρουμε αγκαλιά το θαυματάκι μας, εγω του μιλάω απο τώρα που είναι αγγελάκι:-P

1YKQp3.png

Λοιπον οι τιμες... Σαλπιγγογραφια Μητερα 173 ευρω, Ιασω 165 ευρω, και Λητω 130 ευρω. Τεραστια διαφορα, με παραξενευει:eek::eek::eek: Το Λητω ειναι συγχρονο, εχει καλα μηχανηματα? Στο κεντρο Λυμπεροπουλου για το σπερμοδιαγραμμα και καλλιεργια 130 ευρω. Λογκη τιμη!

Girandola, όπως προείπα, έκανα στο Λητώ και το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Νομίζω ώς μαιευτήριο δεν χρειάζεται περιττές συστάσεις. Όσο για την εμπειρία μου - είχα τρελό άγχος για την εξέταση. Ήταν η δεύτερη προσπάθειά μου να την κάνω, καθότι την πρώτη φορά που πήγα να την κάνω στη Βιοιατρική (130 ευρώ το κόστος αλλά + 46 ευρώ το σκιαγραφικό, και δεν το έλεγαν οι εξυπνάκηδες από το τηλέφωνο, ότι τόσο κάνει το σκιαγραφικό και το χρεώθηκα τσάμπα, γιατί το Λητώ δεν σου ζητά να φέρεις και το σκιαγραφικό φυσικά). Στη Βιοιατρική, λοιπόν, είχαν μαζευτεί 4 ή 5 άτομα (!!!!) να μου κάνουν την εξέταση και τελικά ο γυναικολόγος αρνήθηκε να μου την κάνει καθώς διέκρινε μια φλεγμονή και, αφού φώναξε τους 3 από τους 5 που είχαν μαζευτεί για να "βοηθήσουν" στην εξέταση για να κάνουν ένα "μίνι συμβούλιο" για το τί είναι αυτό που βλέπουν (έλεος!!!!!) " με έστειλε σπιτάκι μου για θεραπεία. Στο Λητώ την εξέταση την κάνουν 2 άτομα μόνο (και δεν χρειάζονται περισσότεροι), γρήγορα και ανώδινα. 5 λεπτά διαρκεί. Ο γιατρός μου μιλούσε συνεχώς κατά τη διάρκεια για να είμαι χαλαρή. Στην αρχή ένας πολύ μικρός πόνος όταν περνάει τον καθετήρα στον τράχηλο. Και μετά σαν πολύ ελφράυς πόνος περιόδου όταν στέλνει το σκιαγραφικό στις σάλπιγγες. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ μέθη που προωθούν κάποια μαιευτήρια, είναι ανώδυνη η εξέταση.

793cp3.png

:PΓεια σας!

Ετοιμάζομαι και εγώ για σαλπιγγογραφία τον επόμενο μήνα κ μάλλον θα καταλήξω στο Λητώ...

Ήθελα να ρωτήσω : υπάρχουν συγκεκριμένες μέρες του κύκλου που πρέπει να πας?

Πόσες μέρες πριν να κλείσω ραντεβού? (φαντάζομαι υπάρχουν τα τηλέφωνα στο internet...)

Τα αποτελέσματα στα λένε εκείνη την ώρα ή πρέπει να πας στον γυναικολόγο σου? Ο δικός μου θα λείπει στο εξωτερικό για 15 μέρες ...να μην με τρώει η αγωνία...;););)

Καλά αποτελέσματα και σύντομα με ένα μπεμπέ όλες μας!!!

:PΓεια σας!

Ετοιμάζομαι και εγώ για σαλπιγγογραφία τον επόμενο μήνα κ μάλλον θα καταλήξω στο Λητώ...

Ήθελα να ρωτήσω : υπάρχουν συγκεκριμένες μέρες του κύκλου που πρέπει να πας?

Πόσες μέρες πριν να κλείσω ραντεβού? (φαντάζομαι υπάρχουν τα τηλέφωνα στο internet...)

Τα αποτελέσματα στα λένε εκείνη την ώρα ή πρέπει να πας στον γυναικολόγο σου? Ο δικός μου θα λείπει στο εξωτερικό για 15 μέρες ...να μην με τρώει η αγωνία...;););)

Καλά αποτελέσματα και σύντομα με ένα μπεμπέ όλες μας!!!

καλημερα κοριτσι!!!

νομιζω γυρω στην 10-11η μερα κυκλου.εμενα μου ειπανε τα αποτελεσματα εκεινη την ωρα αλλα τα πηγα κ στο γιατρο μου.

καλη σου επιτυχια κ ολα καλα.....!!!:wink:

Poeta, μόλις τελειώσει η περίοδός σου αμέσως, για να προλάβεις να κάνεις την εξέταση πριν τις γόνιμες. Εγώ έκανα την 8η μέρα. Θα σου δώσουν το πόρισμα αμέσως μετά την εξέταση, και θα έχεις μια σαφή εικόνα για το τί γίνεται. Αν είναι όλα καλά, δεν χρειάζεται να πας στο γιατρό σου ειδικά για να τη δείξεις.

793cp3.png