Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλημερα μανουλες.θελω την βοηθεια σας.εχετε ακουσει να κυκλοφορει ιωση που μοναδικο συμπτωμα εχει τα δεκατα?Η μικρη μου εκανε ενα 37,3 χτες αλλα εκεινη την ωρα προσπαθουσε για τα κακα της.Σημερα ηταν απυρετη και ετσι την πηγα στο παιδικο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


μπορει να μην ειναι και τιποτε,τα μικρα παιδακια ανεβαζουν θερμοκρασια για διαφορους λογους,ακομα και απο πιεση σωματικη η ψυχολογικη...παρακολουθησε την για λιγες ημερες θερμομετρωντας την,αλλα σιγουρα ενα 37,3 δεν ειναι ενδειξη για ιωσουλα χωρις αλλα συμπτωματα

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα... μην αγχώνεσαι ρίξε μια ματια εδώ (έχω βάλει και το λινγκ για να δεις όλο το άρθρο γιατί έχει ενδιαφέρον σε σχέση με τον πυρετο)

Μιλάμε για πυρετό όταν:

α) Σε παιδιά κάτω των 3 χρόνων η θερ*μοκρασία στο ορθό είναι πάνω από 38 βαθμούς, στη μασχάλη πάνω από 37,5 και στο στόμα πάνω από 37,8.

β) Σε παιδιά άνω των 3 χρόνων η θερμοκρασία στο ορθό είναι πάνω από 37,8 βαθμούς και στη μασχάλη ή το στόμα πάνω από 37,2.

Σύμφωνα με την επίσημη ορολογία, υψηλός ονομάζεται ο πυρετός όταν ξε*περνά τους 40,5 βαθμούς.

Ο πυρετός δεν είναι αρρώστια αλλά σύμπτωμα. Οφείλεται, συνήθως, σε λοιμώ*ξεις από μικρόβια ή ιούς, αλλά μπορεί να αποτελεί εκδήλωση ποικίλων άλλων παθή*σεων, ακόμη και αντίδρασης σε φάρμακα.

Όσο και αν φαίνεται παράξενο, ο πυρε*τός είναι χρήσιμος! Σε περίπτωση λοίμωξης όχι μόνο μας ειδοποιεί ότι κάποιο παθογόνο έχει εισβάλει στον οργανισμό, αλλά βοηθά τους μηχανισμούς που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού για να αντιμετωπισθεί η εισβολή. Η εμφάνιση του δείχνει το ξεκίνημα της νόσου και η πτώση του συμπίπτει, συνήθως, με το τέλος της. Tο ύψος του πυρετού δεν αντιστοιχεί πάντοτε στη σοβαρότητα της λοίμωξης. Σε ιογενείς λοιμώξεις ο πυρε*τός μπορεί να είναι υψηλότερος απ' ό,τι σε μικροβιακές και, αντίθετα, πολύ σο*βαρές καταστάσεις μπορεί να συνοδεύο*νται από χαμηλό πυρετό. Ειδικά στα νεογνά, η λοίμωξη συνήθως δεν προκαλεί πυρετό.

Ο πυρετός ως σύμπτωμα στην πλειο*νότητα των περιπτώσεων είναι ακίνδ*νος. Σημασία έχει το αίτιο που τον προκάλεσε ή άλλα χρόνια προβλήματα υ*γείας που, ενδεχομένως, έχει το παιδί και μπορεί να επιδεινωθούν με τον πυρετό, καθώς και κάποιο νευρολογικό πρόβλημα ή ιστορικό πυρετικών σπα*σμών που το κάνουν πιο ευπαθές στην εμφάνιση σπασμών. Επίσης, ο πυρετός έχει ιδιαίτερη σημασία σε μικρά βρέφη ηλικίας κάτω των 3 μηνών.

Tο παιδί που έχει πυρετό μπορεί να φαίνεται ξαναμμένο και το δέρμα του να είναι ζεστό ή να φαίνεται χλομό, το δέρμα του να είναι κρύο και να έχει ρίγος. Ένα μεγαλύτερο παιδί μπορεί να σας πει ότι δεν νιώθει καλά ή ότι έχει πονοκέ*φαλο. Αν έχει υψηλό πυρετό μπορεί ακό*μη και να παραμιλά. Σε ακραία περίπτωση μπορεί να κάνει πυρετικούς σπα*σμούς. Ολα αυτά είναι εκδηλώσεις του πυρετού και αποκαθίστανται με την υπο*χώρηση του. Συνήθως το παιδί, παρά τον πυρετό, δεν χάνει το κέφι και τη διάθεση του.

Αν, όμως, μετά την πτώση του πυρετού το παιδί εξακολουθεί να είναι «πεσμένο», να μην τρώει, να είναι υπναλέο ή ληθαργικό, να αναπνέει γρήγορα, να παραπο*νείται για πονοκέφαλο, να κάνει εμετούς ή να παρουσιάσει εξάνθημα, δεν φταίει ο πυρετός αλλά η αρρώστια.

Υποθερμία

Το αντίθετο του πυρετού είναι η υποθερμία, θερ*μοκρασία δηλαδή κάτω από το φυσιολογικό. Δεν είναι σπάνια και αν το παιδί κατά τ' άλλα είναι καλό και ζωηρό, όπως πάντα, δεν έχει σημασία. Πολλές φορές με την πτώση του πυρετού μπορεί να έχουμε παροδικά υποθερμία, που αποκαθίσταται σε λίγο από μόνη της. Σπάνια, σε περίπτωση σοβαρής λοίμω*ξης, με την εμφάνιση του πυρετού η θερμοκρασία στη μασχάλη μπορεί να είναι χαμηλή αλλά στο ορθό αυξημένη, οπότε δεν πρόκειται για υποθερμία. Η υποθερ*μία έχει σημασία αν οφείλεται σε έκθεση του παιδιού σε πολύ χα*μηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος ή αν το παιδί είναι άτονο, νωθρό, μελανιασμένο. Στην περίπτωση αυτή το πρώτο που πρέπει να κά*νουμε είναι να το ζεστάνουμε και να επικοινωνήσουμε αμέσως με τον παιδίατρο.

«Δέκατα»

Τα «δέκατα» αποτελούν πηγή άγχους για πολλούς γονείς, που παραβλέπουν το γεγονός ότι το παιδί δεν έχει πυρετό αλλά, θερμομετρώντας το κάθε τόσο, αξιολογούν τις φυσιολογικές ημερήσιες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας ως παθολογικές. Πολλές φορές δεν διστάζουν να υποβάλουν το παιδί και σε εργαστηριακές εξετάσεις για να «ερευνήσουν» το πρόβλημα. Σε πρακτικό επίπεδο μικροδιακυμάνσεις της θερμοκρασίας στη μασχάλη μέχρι 37,5 βαθμούς είναι άνευ ση*μασίας και, όπως αναφέρθηκε, σχετίζονται με το χρόνο που γίνεται η θερμομέτρηση (πρωί - απόγευμα), την προηγού*μενη δραστηριότητα του παιδιού, τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος ή την ιδιο*συστασία του.

απόσπασμα απο http://www.paidiatros.gr/index.php?cid=9&id=62&st=2

 

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

κ μεις τα ιδια.την δευτερα πεταξε ενα 37,2 πηγαμε παιδικο γιατι δεν ξαναεκανε, σημερα τον πηγα κ με πηρε η δασκαλα στο μισαωρο,ο μικρος εχει πυρετο 39 παρακαλω!!!!!!!!!!παμε παλι απο την αρχη.........υπομονη....υπομονη......υπομονη

Link to comment
Share on other sites

τελικα κοριτσια μετα απο τοσες μερες καναμε μια φορα εμετο και μια φορα διαρροια.κυκλοφορουν πολλες ιωσεις και κονομισαμε καποια απο αυτες.φυσικα για παιδικο ουτε λογος με τετοιο παλιοκαιρο κιολας.καλη δυναμη σε ολες και περαστικα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

κορίτσια καλησπέρα !!!

θα ήθελα τις γνώμες σας....??η κόρη μου 3 ετών και κάτι (πάει παιδικό) έχει από την Παρασκευή πυρετό (μέχρι 38,5 -39 που πέφτει με τα αντιπυρετικά)με μύξα βέβαια - μπούκωμα λίγο βήχα και σήμερα και λίγο κόκκινο το ένα ματάκι της!!!

μίλησα με την παιδίατρο θα την πάω αύριο και μου είπε ΙΩΣΗ !!!

σας έχει τύχει τόσες μέρες πυρετό ???

κυκλοφορεί καμία ίωση με τόσες ημέρες πυρετό???

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...