Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!

Έχω ζητήσει στο παρελθόν βοήθεια για το θέμα αυτό, αλλά δυστυχώς ακόμα δεν καταφέραμε κάτι σημαντικό!

Η κόρη μου είναι 4 ετών και εδώ και ένα μήνα προσπαθούμε να κόψουμε τη βραδυνή πάνα. Τα έχει καταφέρει 2-3 φορές μόνο!

Σηκώνομαι το βράδυ να προλάβω να την πάω τουαλέτα, αλλά τη μία δεν ξυπνάει με τίποτα και την άλλη τα έχει ήδη κάνει! Έχω απογοητευτεί τόσο που σκέφτομαι να της ξαναβάλουμε την πάνα και να προσπαθήσουμε αργότερα, με προβληματίζει μόνο οτι σε 5 μήνες θα έχουμε και άλλο μωρό και φοβάμαι οτι θα έχουμε χειρότερα!!!!

KATERINAL

Διαφημίσεις

Κατερίνα θα σου πω την άποψή μου μιας και ειδικός δεν είμαι αλλά θέλω αν μπορώ να βοηθήσω. Έχεις δοκιμάσει να βάζεις ξυπνητήρι κάθε δύο ώρες? Αν δεν ξυπνάει πάρτη αγκαλιά στην τουαλέτα και πέστης καθησυχαστικά πως μόλις κάνει θα την πας πάλι αγκαλιά στο κρεβάτι της. Αν δεν μπορείς λόγω εγκυμοσύνης όπως κατάλαβα βάλε τον άνδρα σου. Είναι σημαντικό να νοιώθει ασφάλεια, έχεις υπόψιν σου αν γενικά φοβάται την νύχτα? Έχει φωτάκι αναμμένο? Πράγματι όταν έρθει το μωρό με το καλό θα είναι πολύ δύσκολο γιατί θα έχεις και την ζήλια να αντιμετωπίσεις. Πρέπει πάντως να το συζητάς με την μικρή στη διάρκεια της ημέρας έτσι ώστε να θέλει να ξυπνήσει να θέλει να μην φοράει πάνα και να την επαινείς όταν τα καταφέρνει ή έστω προσπαθεί. Εμένα ο Σπύρος 38μηνών τώρα ακόμα δεν την βγάζει ούτε το μεσημέρι βέβαια είχαμε αρχίσει καλά αλλά όταν ήρθε το μωρό πήγαμε πάλι στο μηδέν ακόμα και στο σταθμό τον έστελνα πάλι με πάνα γιατί κατουριόταν συνέχεια. Αστα δράμα ήταν είχε πεισμώσει και ήθελε πάνα μια φορά θυμάμαι ήθελε να κάνει κακά του είχε έρθει η αδερφή μου να τον πάει βόλτα και ζητούσε πάνα να τα κάνει και μετά να φύγει. Δεν άλαζε γνώμη με τίποτα στο τέλος έφαγε ξύλο και δεν πήγε και πουθενά και πάλι κακά του έκανε το βράδυ που του έβαλα πάνα. Εχουνε ένα πείσμα σου λέω άλλο πράγμα. Και το μπιμπερό ενώ το είχαμε κόψει τώρα το έχουμε πάλι αλλιώς δεν πίνουμε γάλα!!!! Και άλλα πολλά, για αυτό σου λέω βάλε τα δυνατά σου τώρα.

καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!

Κατερίνα θα σου πω την άποψή μου μιας και ειδικός δεν είμαι αλλά θέλω αν μπορώ να βοηθήσω. Έχεις δοκιμάσει να βάζεις ξυπνητήρι κάθε δύο ώρες? Αν δεν ξυπνάει πάρτη αγκαλιά στην τουαλέτα και πέστης καθησυχαστικά πως μόλις κάνει θα την πας πάλι αγκαλιά στο κρεβάτι της. Αν δεν μπορείς λόγω εγκυμοσύνης όπως κατάλαβα βάλε τον άνδρα σου. Είναι σημαντικό να νοιώθει ασφάλεια, έχεις υπόψιν σου αν γενικά φοβάται την νύχτα? Έχει φωτάκι αναμμένο? Πράγματι όταν έρθει το μωρό με το καλό θα είναι πολύ δύσκολο γιατί θα έχεις και την ζήλια να αντιμετωπίσεις. Πρέπει πάντως να το συζητάς με την μικρή στη διάρκεια της ημέρας έτσι ώστε να θέλει να ξυπνήσει να θέλει να μην φοράει πάνα και να την επαινείς όταν τα καταφέρνει ή έστω προσπαθεί. Εμένα ο Σπύρος 38μηνών τώρα ακόμα δεν την βγάζει ούτε το μεσημέρι βέβαια είχαμε αρχίσει καλά αλλά όταν ήρθε το μωρό πήγαμε πάλι στο μηδέν ακόμα και στο σταθμό τον έστελνα πάλι με πάνα γιατί κατουριόταν συνέχεια. Αστα δράμα ήταν είχε πεισμώσει και ήθελε πάνα μια φορά θυμάμαι ήθελε να κάνει κακά του είχε έρθει η αδερφή μου να τον πάει βόλτα και ζητούσε πάνα να τα κάνει και μετά να φύγει. Δεν άλαζε γνώμη με τίποτα στο τέλος έφαγε ξύλο και δεν πήγε και πουθενά και πάλι κακά του έκανε το βράδυ που του έβαλα πάνα. Εχουνε ένα πείσμα σου λέω άλλο πράγμα. Και το μπιμπερό ενώ το είχαμε κόψει τώρα το έχουμε πάλι αλλιώς δεν πίνουμε γάλα!!!! Και άλλα πολλά, για αυτό σου λέω βάλε τα δυνατά σου τώρα.

Το μεσημέρι δέν τα κάνει πάνω της, γιατί κοιμάται 1-2 ώρες και μόλις ξυπνήσει πάει χωρίς να μας πεί τίποτα.

Το βράδυ έχει φωτάκι και δεν μου έχει δώσει να καταλάβω οτι φοβάται κάτι. Σκέφτομαι να βάλω το γιογιό δίπλα της μήπως και βαριέται τη διαδρομή από τη νύστα της!

KATERINAL

Να το βάλεις αλλά να πηγαίνεις εσύ και να της το θυμίζεις και πάντα να την επιβραβεύεις. Καλή επιτυχία και καλώς να έρθει το νέο μωρό. Εμένα ο Σπύρος τα κάνει και το μεσημέρι και πλέον έχει πάνα και ας φωνάζει δεν μπορώ άλλο να τον μαλώνω θα το πάρει απόφαση μόνος του.

καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!

Δεν χρειάζεται να μαλώνουμε τα παιδιά όταν έχουν βραδυνή ή μεσημεριανή ενούρηση γιατί στρεσσάρονται περισσότερο και δεν υπάρχει περίπτωση να το κόψουν.Συνήθως τα παιδιά παρουσιάζουν βραδυνή ενούρηση όταν κάτι έχει διαταράξει την ηρεμία τους.

Παράδειγμα στο θέμα της Κατερίνας μάλλον είναι η εγκυμοσύνη και ο ερχομός του δεύτερου παιδιού.

Μάλλον και σε εσένα Μαργαρίτα φταίει το αδερφάκι.Μήπως ζηλεύει λιγάκι;

Εμένα η μεγάλη μου κόρη την έκοψε μόνη της τη βραδινή πάνα στα 4 ακριβώς.Ένα βράδυ σηκώθηκε και μου είπε ότι ήθελε να πάει στην τουαλέτα.Ε,αυτό ήταν από τότε σταμάτησε και τη βραδινή.

Διαφημίσεις

Δεν χρειάζεται να μαλώνουμε τα παιδιά όταν έχουν βραδυνή ή μεσημεριανή ενούρηση γιατί στρεσσάρονται περισσότερο και δεν υπάρχει περίπτωση να το κόψουν.Συνήθως τα παιδιά παρουσιάζουν βραδυνή ενούρηση όταν κάτι έχει διαταράξει την ηρεμία τους.

Παράδειγμα στο θέμα της Κατερίνας μάλλον είναι η εγκυμοσύνη και ο ερχομός του δεύτερου παιδιού.

Μάλλον και σε εσένα Μαργαρίτα φταίει το αδερφάκι.Μήπως ζηλεύει λιγάκι;

Εμένα η μεγάλη μου κόρη την έκοψε μόνη της τη βραδινή πάνα στα 4 ακριβώς.Ένα βράδυ σηκώθηκε και μου είπε ότι ήθελε να πάει στην τουαλέτα.Ε,αυτό ήταν από τότε σταμάτησε και τη βραδινή.

συμφωνώ απόλυτα :D

τα ίδια ακριβώς μου είχε πει και μια γνωστή μου, μητέρα 4 παιδιών

"μην αγχώνεσαι και μην δειχνεις το άγχος σου!" και έτσι ήρθε η ώρα και την έκοψαν μόνα τους την πάνα. το ίδιο και με την πιπίλα της κόρης μου , που είχε τρομερό κόλλημα αφού όλη μέρα (εκτός σχολείου) την είχε στο στόμα!!

επίσης μήπως η δασκάλα μπορεί να συζητήσει λίγο με το παιδί? (όχι να το μαλώσει όμως!) έχω παρατηρήσει ότι τη δασκάλα τα παιδιά την σέβονται και την αγαπούν πάρα πολύ και την ακούν ίσως περισσότερο και από τους γονείς τους, σε κάποια θέματα.. εμένα με την πάνα και την πιπίλα, η δασκάλα με μια κουβέντα που έκανε με το παιδι , πιστεύω ότι βοήθησε και αυτή !

καλή επιτυχία!!!!!!

Εγω προσωπικα ετρεχα σαν τρελλη να πλενω, να αλλαζω και να κουραζω το παιδι με τα "ατυχηματα".

Του εβαλα πανα και ησυχασα.

2 μηνες τωρα που η πανα μπαινοβγαινει στεγνη σκεφτομαι οτι ειναι ωρα να την βγαλω αλλα το αφηνω για μετα τις διακοπες.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!