Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Η μικρη μας ειναι 20 μηνων και δεν θελει με τιποτα το αυτοκινητο... Αντεχει το πολυ 10 λεπτα χωρις γκρινια και μετα βαζει μπρος τη σειρηνα...ιου ιου ιου....αααααααα....με αποτελεσμα ο αντρας μου να εκνευριζεται και να ακουω και τη γκρινια τη δικη του...πού παμε με μωρο παιδι...δεν ειμαστε για πουθενα κλπ...

Προκειται να κανουμε ταξιδι 2 ωρών και θελω να ρωτησω εχετε υποψη σας καποια παιχνιδια ιδανικα για να της κρατησουν την προσοχη ωστε να μην γκρινιαζει? :roll:

Διαφημίσεις

εχω και εγω έναν γιο εικοσι μηνων και κανουμε ταξίδι πατρα θεσσαλονίκη ομορφια όχι πλακα λοιπον εγω του παιρνω μαζί παιχνιδια με θορυβο μουσικη κατ τετοια κανενα παραμυθακι με εικονες και ψιλοαπασχολειται

εγω οταν ειναι να ταξιδεψω το κανω ωρες που ειναι να κοιμηθει ωστε να μην εχω γκρινιες :lol: διαφορετικα δεν απασχολειται με τιποτααααααααα

Καταρχάς παίζει ρόλο αν κάθεσαι μαζί της πίσω στο αυτοκίνητο.

Μπορείς να της έχεις και βιβλία ειδικά για την ηλικία της και να τα διαβάζετε παρέα.Έτσι θα την απασχολείς ευχάριστα.

Μπορείς να της δείχνεις έξω από το παράθυρο και να της περιγράφεις τι βλέπετε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να συμμετέχει και εκείνη.

Εμένα πολλές φορές έκλαιγαν μετά απο πολλά παιχνίδια και αναγκαζόμουν να τις παίρνω λίγο αγκαλιά(μετά φόβου βέβαια) για να ηρεμήσουν και μετά από λίγη ώρα αρχίζαμε ξανά.

Αλλά το ξανατονίζω είναι βασικό να κάθεσαι πίσω μαζί της για να της αποσπάς την προσοχή.

Διαφημίσεις

Μήπως να παίρνατε μαζί τα αγαπημένα της τραγούδια και να τα τραγουδούσατε όλοι μαζί? Αυτό που είμαι βέβαιοι είναι ότι ανά τεταρτο το παιδί βαριέται και πρέπει να αλλάζεις δραστηριότητα. Από την άλλη, είσαι βέβαιη ότι βαριέται και δεν ζαλίζεται πχ? Αυτό είναι άλλο θέμα, και πρέπει να το αντιμετωπίσεις αλλιώς. Και τέλος, πες στο μπαμπά σας, ότι, έτσι είναι όταν ταξιδεύεις με παιδιά. Τα παιδιά δεν είναι ραδιοφωνάκι να το βάλεις στο off. Ούτε αξεσουάρ να του αφίσεις σπίτι. Οπότε να το πάρει απόφαση ότι η ζωή μας για τα επόμενα χρόνια θα είναι έτσι. Όταν θα σταματήσει,θα του λείψει :lol: .

Η μικρη μας ειναι 20 μηνων και δεν θελει με τιποτα το αυτοκινητο... Αντεχει το πολυ 10 λεπτα χωρις γκρινια και μετα βαζει μπρος τη σειρηνα...ιου ιου ιου....αααααααα....με αποτελεσμα ο αντρας μου να εκνευριζεται και να ακουω και τη γκρινια τη δικη του...πού παμε με μωρο παιδι...δεν ειμαστε για πουθενα κλπ...

Προκειται να κανουμε ταξιδι 2 ωρών και θελω να ρωτησω εχετε υποψη σας καποια παιχνιδια ιδανικα για να της κρατησουν την προσοχη ωστε να μην γκρινιαζει? :roll:

Θα το δώσω να το διαβάσει ο άντρας μου γιατί πιστεύει πως μόνο η Μαρία γκρινιάζει στο αυτοκινητο..... :lol::lol:

Λοιπόν, έχουμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και όσον αφορά το μωρό και όσον αφορά τον άντρα. :lol:

Τελευταίως που πήγαμε ταξιδάκι 1,5 ώρας (υπό φυσιολογικές συνθήκες) κάναμε το εξής:

1. Ξεκινήσαμε αρκετά πρωί ώστε να είναι ξεκούραστη η μικρή από ύπνο.

2. Είχαμε μαζί πιπίλα (είναι το αγαπημένο της αξεσουάρ και τη βοηθάει και για να μη ζαλίζεται -νομίζω, ίσως βοηθάει το να μη ζαλιζόμαστε εμείς από τη γκρίνια της).

3. Είχα μαζί παραμυθάκια που της αρέσουν.

4. Σε όλη τη διαδρομή λέγαμε τραγούδια (ξελαρυγγιάστηκα).

5. Κάναμε πολλές στάσεις (πάρα πολλές όμως).

6. Της εξηγούσα σε όλη τη διαδρομή (μόλις ξεκινούσε την γκρίνια) ότι πάμε σε΄ένα ωραίο μέρος, σε μια μεγάλη θάλασσα για να ρίχνουμε πετρούλες (αυτό της άρεσε) και πρέπει να κάνουμε υπομονή για να φτάσουμε.

7. Κάθε φορά που μου ζητούσε αγκαλιά έλεγα το κλασικό: θα μας μαλώσει ο αστυνόμος. Πρέπει να καθόμαστε όλοι στη θέση μας στο αυτοκινητο. Μόλις φτάσουμε θα την πάρω όση αγκαλιά θέλει.

Όχι πως δεν είχαμε γκρίνια αλλά καταφέραμε και φτάσαμε (σε 2 ώρες βέβαια αλλά δεν πειράζει).

Στην επιστροφή είμασταν πιο τυχεροί. Κοιμήθηκε.... :lol::lol:

sL7ap2.png

θα μας μαλώσει ο αστυνόμος.

Ασχετο βέβαια αλλα είμαι προσωπικά αντίθετη σε αυτές τις εκφράσεις.

"θα σε πάρουν οι γύφτοι". "θα σε φάει ο σκύλος" "θα μας μαλώσει ο αστυνόμος"

Θεωρώ ότι έτσι κάνουμε τα παιδιά μας να φοβούνται περισσότερο και πόσο μάλιστα τον αστυνόμο ο οποίος δεν είναι ενας κακός άνθρωπος που θα πρέπει να τον φοβομασε αλλα το αντίθετο και να τον βοηθάμε.

Οσο για το θέμα σου και η δικιά μας ληταν έτσι αλλά έχει 3-4 μήνες που ηρέμησε και είμαστε μια χαρά. Οταν ήταν στα χάλια έβαζα τραγούδια παιδικά που της αρεζαν και τα τραγουδούσαμε παρέα. Μαζι της πίσω δεν έκατσα ποτε. ή προσπαθούσα να την κοιμήσω ώστε να είναι ηρεμη. Είχα παρατηρήσει οτι γκρίνιαζε περισσότερο όταν νύσταζε.

.png

Evoulita, και γω συμφωνώ για τις εκφράσεις του τύπου θα σε πάρει ο γύφτος (για πιο λόγο να πάρει ο γύφτος ένα παιδάκι άλλωστε) αλλά το " θα μας μαλώσει ο αστυνόμος δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Η ζώνη ασφαλείας είναι υποχρεωτική και για μας και πολύ περισσότερο για το παιδί. Το να εξηγήσω σε ένα παιδί 21 μηνών τι ακριβώς θα συμβεί αν δεν φοράει ζώνη και δεν κάθεται στο κάθισμα του είναι λίγο δύσκολο έως ακατόρθωτο. Αν και το έχω κάνει. Πέρα από το μάλωμα του αστυνόμου (που μεταφράζεται και ως θα μας δώσει κλήση, όχι επειδή κάνει αταξίες αλλά επειδή είναι υποχρεωτικό να καθόμαστε όλοι σωστά στο αυτοκινητο) της έχω πει πως αν δεν καθόμαστε στη θέση μας δεμένοι θα χτυπήσουμε. Δυστυχώς είναι αρκετά μικρή για να καταλάβει τα πάντα και το πόσο επικίνδυνο είναι πραγματικά και όταν γκρινιάζει πολύ είναι και αυτό μια λύση.

Παρόλαυτά δέχομαι μαζί με την Franklin κι άλλες λύσεις....

sL7ap2.png

Εμεις γενικα επιλεγουμε να ειναι κουρασμενος ωστε να κοιμηθει στο ταξιδι.

Αν δεν γινεται αυτο παρε ενα καινουργιο παιχνιδι μαζι το οποιο να ειναι του γουστου της. Επειδη ειναι μικρη η διαδρομη θα ειναι πιο ευκολο να ξεχαστει με ενα νεο παιχνιδι.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις