Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Από την Δευτέρα η κοράκλα μου δεν θέλει να πάει σχολειο. Οχι οτι κλαίει και δεν κάθεται αλλα το πρωι που την ξυπνάω μου λεει οτι δεν θέλει να πάει σχολείο. Οταν φτάνουμε εκεί μπαίνει αμέσως απλώς για λίγη ώρα δεν θέλει να φύγω από δίπλα της. Καθόλη την διάρκεια της ημέρας ειναι καλή παίζει τρώει χωρίς να παραπονιέται. Να σας πω και ενα ακόμα ότι λείπει αυτήν την εβδομάδα και η αγαπημένη της δασκάλα και με την άλλη δεν τα πολύ πηγαίνουν καλα.

Την Τετάρτη μετα από 3 πρωινα που αναφέρει οτι δεν θέλει να πάει σχολειο εκατσα και την κουβέντιασα(οση κουβέντα μπορείς να κάνεις). Την ρώτησα τι συμβαίνει και δεν θέλει να πάει σχολείο. Η απάντηση που ελαβα ήταν οτι μάλωνει με την Χ. και τον Θ. (παιδάκια λίγο μεγαλύτερα- κατι μήνες- απο αυτήν). Πάνω στην κουβέντα την ρώτησα σε χτύπησε η Χ. και μου απάντησε καταφατικά. Την ρώτησα που και που εδειξε το μάγουλο της. Να σημειώσω οτι ουδέποτε την έχουμε χτυπήσει στο μάγουλο ώστενα έχει τέτοια εικόνα, οπότε συμπεραίνω ότι κάπου το είδε για να μην πω ότι της το κάνανε. Στο σχολείο ρώτησα αν συμβαίνει κάτι τέτοιο και φυσικά το αρνήθηκαν και μάλιστα μου είπαν ότι η μικρή είναι γενικώς νευρική και ότι τα παιδιά φαντάζονται κοκ Καλά συγνώμη έπρεπε να περάσει μια ολόκληρη χρονιά για να μου πούν οτι το παιδί μου ειναι νευρικό? και γιατί δεν είναι οταν πηγαίνει σε παιδοτόπους ή έρχετε σε συναναστρόφή με άλλα παιδιά εκτός σχολείου και είναι έτσι μόνο εκεί? Και γιατι εγινε το παιδί μου νευρικό αυτήν την εβδομάδα που λείπει η μια δασκάλα? και γιατί δεν μου το είπα πριν καν πέσει στην αντίληψή μου?

Χθες το απόγευμα γυρίσαμε σπιτι είπα στο μπαμπά της αυτα και την πιάσαμε για μια φορά ακόμα με το ίδιο θέμα συζήτησης. Το παιδί μου μας απάντησε ακριβώς τα ίδια πράγματα που μου ειχε πει το προηγούμενο πρωι. Είναι δυνατόν να τα φαντάζεται και να λέει ακριβώς τα ίδια?

Είναι φορές που λέει ψέμματα. πχ οτι πονάει. Που πονάς? στην κοιλά ? απαντά ναι. την ξαναρωτας που πονάς στο κεφαλί? και πάλι λεει ναι... Τωρα που την ρωτάω που σε χτύπησε στην κοιλιά? μου λεει οχι στο μάγουλο ...

Δεν ξέρω αν είναι χαζό που με προβληματίζει. Ξέρω ότι είναι παιδιά και θα μαλώσουν και θα χτυπηθούν αλλα θα ήθελα να ξέρω τι συβαίνει ώστε να προλάβω κάποιο κακό (αν προλάβω). Το κακό στην προκειμενη περιπτωση θα είναι να δει πολύ αρνητικά το σχολείο που μέχρι τώρα πήγαινε σαν τρελλή και δεν ήθελε να φύγει/

.png

Διαφημίσεις

εγώ θα το δώ απο μια άλλη πλευρά,

θα επικεντρώσω στο ότι λείπει η αγαπημένη της δασκάλα,

κάτι ΠΑΡΑ πολύ σημαντικό,

που μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσει ένα παιδί αυτής της ηλικίας να βρεί έμμεσους τρόπους να μην χρειαστεί να πάει ξανά στην άλλη δασκάλα,

μπορεί επειδή εκείνη η άλλη δασκάλα να μην έχει αναπτυξει σχέση με το παιδί, είτε επειδή υπό την επίβλεψή της ίσως δεν νιώθει η κόρη σου προστατευμένη.

αυτό το συναίσθημα ένα παιδί δεν ξέρει πως να το πεί,

αλλά το να απαντήσει απλώς ένα ναι, οτι ναι με χτυπησε το τάδε παιδί,

μπορεί κάλλιστα να είναι μια εξωτερίκευση αυτού του συναισθήματος,

πιο γενικευμένη,

δηλαδή "γενικά" με πονάνε, με μαλώνουν,

αυτό που υποθέτω έιναι ότι η δασκάλα της την υπεράσπιζε και έτσι όλη τη χρονιά δεν ένιωσε την ανάγκη να πεί οτι καποιος τη χτύπησε ή την πόνεσε,

και τώρα που λείπει, συμβαίνουν αυτά τα πράγματα αλλά επειδή δεν΄εχει να στραφεί σε κάποιον την ώρα του παιδικού,, στρέφεται σε σένα μετά τον παιδικό.

εάν είναι έτσι, αυτό μου ακούγεται πολύ φυσιολογικό, δηλαδή ότι όλη τη χρονιά, έχει βρεί τρόπους επίλυσης και εχει βρεί υποστήριξη,

αλλά απλώς τώρα που λείπει η δασκάλα της και έχουν αλλάξει ισορροπίες, όλα είναι πολύ πολύ δυσάρεστα για την μικρή σου.

το σχόλιο οτι ειναι λιγο νευρική, το κατατάσσω στα περιττά και ανούσια σχόλια,.. δεν μου λέει απολύτως τίποτα.Στην θέση σου θα το έσβηνα εντελώς, είναι βασικά χαρακτηρισμός ενός παιδιού... τι βοηθάει αυτό μια μαμά? να κανει τι δηλαδή οταν της πει καποιος οτι "το παιδί σας ειναι νευρικό"

ΟΚ, αγαπητή μου κυρία και τι μου το λές αυτό, για να καταλάβω τι? οτι το παιδί μου έχει καποια νευρικότητα ασυνήθιστη και δε μπορείτε να την κουμαντάρετε? ότι το παιδί μου έχει κάποιο πρόβλημα?

εκνευρίζομαι με τέτοια σχόλια. !

Σε αυτή την ηλικία τα χεράκια πέφτουν πολύ γρήγορα και χωρίς να το προλάβεις, πάνω στα άλλα προσωπάκια, παιχνίδια εκσφενδονίζονται, κτλ, αυτό δεν αποφεύγεται, και είναι στάνταρ ότι ένα παιδάκι τέτοιας ηλικίας απλώς και μόνο απο απροσεξία που οφείλεται στο αρχικό στάδιο της λεπτής και αδρής κινητικότητάς τους,

κάθε μέρα, κάπου θα σκοντάφτουν θα πέφτουν πάνω σε ένα παιχνίδακι, ενδεχομένως ένα άλλο παιδί να τα σπρώξει εξαιτίας αυτής της ανακρίβειας στις κινήσεις κτλ.

σκεφτείτε όταν περπατάτε, απλώς στην ευθεία, πόσες φορές έχει σκοντάψει, στο πουθενά το παιδί σας, ακόμα και να το κρατάτε στο χέρι.

στον παιδικό δεν κρατάει καθε παιδί έναν ενήλικα απο το χέρι του, οπότε αυτό σημαίνει,

ότι στάνταρ, και θα κουτουλήσουν, και το χέρι του ενός θα μπείκαταλάθος στο μάγουλο του άλλου, θα γλυστρήσουν και όλα τα συναφή...

δεν θέλω να αποκλείσω την άλλη πλευρά αλλά και αυτή η πλευρά του νομίσματος ειναι αρκετά συχνή και μου ακούγεται πιο λογική,

γιατί όλη τη χρονιά αν ήταν κατι άλλο θα είχε φανεί αυτό.....

ρώτα ποτε επανερχεται η δασκάλα της

και αν γινεται να μιλησει η κορη σου στο τηλεφωνο μαζί της εντωμεταξύ.

επισης να της φτιάξετε μια ζωγραφιά, για νατης την στείλετε με το ταχυδρομείο.

και φτιάξτε και άλλη μια ζωγραφιά για να προσεγγίσετε λιγο την άλλη δασκάλα... (ΕΑΝ το θέλει)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

μιλήστε (όσο γίνεται βεβαια) για την δασκάλα, και αν της λείπει, και πως ειναι οταν δεν εχουμε δεί καποιον που αγαπάμε για πολλές μέρες.

οτι σε λιγες μέρες θα είναι πάλι εκεί, για να παίξουν το αγαπημένο της παιχνίδι κτλ...

R.I.P. Michael Jackson.

Mαρία Στ σε ευχαριστώ πολύ. Απλά μου έκανε εντυπωση οτι η μικρή μου μιλάει για συγκεκριμένες κινήσεις και για συγκεκριμένα πρόσωπα. Οτι θα χτυπήσει και θα την χτυπήσουν το ξέρω και το αναμένω, αλλα δεν θα έπρεπε να είμαι ενήμερη αν συνέβη?

Η δασκάλα μας δεν ξέρω πότε γυρνάει αλλα εκτός των άλλων το σχολείο μας κλείνει την Πέμπτη. Αποφάσισα να μην την στείλω αυτή την εβδομάδα γιατι μπορεί και το παιδί μου να κουράστηκε- βαρέθηκε μιας από 1η Σεπτέμβρη οι μέρες που έλειψε είναι μετρημένες στα δάχτυλα των χεριών.

Η δασκάλα μας μένει στην ίδια οικοδομή με μας και πήγα την περασμένη εβδομαδα να την δώ και να μιλήσουμε, αλλα να την δει και η μικρή αλλα δυστυχώς λείπανε...

Η άλλη δασκάλα δεν νομίζω ότι έχει και πολύ διάθεση να προσεγγίσει τα παιδιά. Γενικώς από την αρχή είχα παράπονα με την συγκεκριμένη. Είναι λίγο μεγαλύτερης ηλικίας και η γυναίκα είχε αρρωστήσει το χειμώνα και για πολλούς μήνες έμεινε νοσοκομείο- σπίτι της. Και από τότε που γύσρισε(οχι πολύ καιρό) είναι γενικώς χωρίς διάθεση-υπομονή και αντοχή. Την έχω πετύχει πολλές φορές τελευταία να κάθεται σε μια καρέκλα και να τα μαλώνει απο μακριά. Η γυναίκα πέρασε μεγάλο πρόβλημα με την υγειά της και φυσικά γερή να είναι, αλλα νομίζω ότι δεν έχει επανέλθει ώστε να μπορεί να κουμαντάρει τέτοιες ηλικίες.

.png

Διαφημίσεις

εγώ θα το δώ απο μια άλλη πλευρά,

θα επικεντρώσω στο ότι λείπει η αγαπημένη της δασκάλα,

κάτι ΠΑΡΑ πολύ σημαντικό,

που μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσει ένα παιδί αυτής της ηλικίας να βρεί έμμεσους τρόπους να μην χρειαστεί να πάει ξανά στην άλλη δασκάλα,

μπορεί επειδή εκείνη η άλλη δασκάλα να μην έχει αναπτυξει σχέση με το παιδί, είτε επειδή υπό την επίβλεψή της ίσως δεν νιώθει η κόρη σου προστατευμένη.

Και εμένα η κόρη μου αρνήθηκε για ένα διάστημα μίας εβδομάδας στα μέσα της χρονιάς να πάει στον παιδικό γιατί έλειπε η δασκάλα της και η άλλη που την αναπλήρωνε τους φώναζε.

20iyp2.png mI5Hp2.png

Χθες επέστρεψε η δασκάλα της σχολειο. Την πήρα τηλέφωνο και της ανέφερα αυτα που σας είπα. Της είπα να μάθει αν έχει γίνει κάτι και να με ενημερώσει. Το απόγ μου πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι όντως μια μέρα την χτύπησε η Χ.

Αρα το παιδί μου δεν είνια ούτε χαζό ούτε τρελλο να λέει οτι της κατεβαίνει στο μυαλό... όπως μου είχε πει η άλλη (ότι τα παιδια φαντάζονται κοκ...)

Τελοσπάντων... θα δείξει από τον Σεπτέμβρη που θα επιστρέψουμε στα σχολικά θρανία. Προς το παρον ας απολάυσει το καλοκαίρι και τις διακοπές.

.png

Θεωρω κι εγω πως μαλλον δεν ηθελε να παει λογω της απουσιας της δασκαλας και οχι γιατι τη χτυπησε καποιο αλλο παιδι..

Αυτο ειναι συχνο φαινομενο και τα παιδια συνηθως το ξεπερνουν ανωδυνα..

θυμαμαι περιπτωση παιδιου που ιταν εφυγα απο το σταθμο (ημουν με συμβαση που τελειωσε) οχι απλα δεν ηθελε να παει σχολειο, αλλα δεν ηθελε ουτε να φαει στο σπιτι ουτε να κοιμηθει, ουτε να παιξει τιποτα..

Εισης υπαρχει παντα η περιπτωση να μην αντιληφθει η δασκαλα οτι ενα παιδακι χτυπησε καποιο αλλο.. δεν μπορει να εχει ματια και στην πλατη της.. Αν το παιδι δεν απευθυνθει αμεσως σε αυτη να της το πει και αν δεν το εχει δει πως θα το ξερει.. και δεδομενου οτι η μικρη δεν ειχε και την καλυτερη σχεση με την συγκεκριμενη δασκαλα ειναι πολυ πιθανον να μην απευθυνθηκε καθολου σε αυτη οταν συνεβει το γεγονος.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

και νομιζω οτι αυτο δεν το εχουμε ξανασυζητήσει,

δηλαδή οτι μια δασκάλα μπορεί να μην ξέρει κατι, επειδή το ίδιο το παιδί την έχει απορρίψει για προστάτη του και δεν απευθύνεται καν σε αυτήν!!

είναι πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό να γνωρίζουν οι γονείς και αυτή την πιθανότητα!

απο ότι ακούγεται πάντως η αλλαγή της δασκάλας ήταν αυτή που προκάλεσε το θέμα αυτό, όπως τα περιγράφεις δεν μπορουσε να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες.

R.I.P. Michael Jackson.