Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δυσκολίες στην αναπνοή

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα σε όλες. Είμαι 30 βδομάδων και τις τελευταίες δύο βδομάδες δυσκολεύομαι πολύ να αναπνεύσω. Αν και έξω κάνει πολύ κρύο, πρέπει να έχω πάντα ένα παράθυρο κοντά μου ανοικτό, είτε στο σπίτι, είτε στο αυτοκίνητο. Δεν αντέχω τις θερμάνσεις ή το κλιματιστικό, όχι επειδή ζεσταίνομαι, αλλά επειδή δεν αναπνέω. Θέλω να με κτυπά συνέχεια παγωμένος αέρας στη μούρη. Είναι πολύ δύσκολο και κουραστικό το να αισθάνεσαι συνέχεια ότι δεν μπορείς να πάρεις αρκετό οξυγόνο. Συνέχεια αναστενάζω, φυσάω και ξεφυσάω, έχω καταντήσει αξιολύπητη. Ο γιατρός λέει ότι μόλις το μωρό πάρει επιτέλους τη θέση του για τη γέννα θα μπορέσω να αναπνεύσω επιτέλους. Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο;

Διαφημίσεις

Και εγω τα ίδια ακριβώς... Δεν μπορώ την πολλή ζέστη ούτε αντέχω να περπατάω και να μιλάω ή να ανεβαίνω σκάλες με κανονικό ρυθμο πλεον!!!! Όλα σε ρυθμούς αργούς και νωχελικούς... Τι να κάνεις;;;; Υπομονήηηηηηηηη,δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο. Αααα και για να σε αποτελειώσω εδω και 10 μέρες έχω και μπουκωμα,καταρροή κλπ, οπότε καταλαβαίνει ότι ξεφυσάω σαν τρένο!!!! Ο γιατρός πάντως δεν ανησυχεί γιατι το θεωρεί αναμενόμενο συμπτωμα. Να φανταστείς ότι σήμερα το πρωί ξύπνησα με δύσπνοια γιατί τα πατουσάκια του μωρού πίεζαν τα πλευρά μου.... το γλυκούλι μου!!!! Και ναι έχει πάρει θέση απο 1.11.2011 και προκοπή δεν έχω δει!!!

GlXHp3.png

YCLEp3.png

Κορίτσια και γω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα έχω. Είμαι 32 εβδομάδων. Δεν νιώθω ζέστη, αντίθετα κρυώνω. Όμως νιώθω ότι στερούμε το οξυγόνο. Συν του ότι έχω γρίππη εδώ και 2 βδομάδες και δεν λέει να περάσει. Ένα βράδυ μάλιστα ξύπνησα και φώναζα σαν τρελλή "θα πεθάνω, θα πεθάνω". :lol:Δεν μπορούσα να πάρω αναπνοή.:lol:

Κι εγώ το παθαίνω αυτό αλλά σε μένα πιστεύω ότι είναι και λίγο ψυχοσωματικό. Νιώθω ότι δεν αναπνέω καλά και μετά αγχώνομαι και νιώθω χειρότερα.

Απλά έχω βρει ότι βοηθάει να κάθεσαι και να βάζεις τα χέρια πίσω από την πλάτη σου έτσι ώστε να τεντώνει λίγο η πλάτη. Έτσι ανοίγει ο θώρακας και αισθάνομαι πιο άνετα και μου περνάει. Ελπίζω να καταλάβατε τι εννοώ.

Επίσης έχω μια μεγάλη στρογγυλή μπάλα του πιλάτες και ακουμπάω την πλάτη μου εκεί. Επίσης με βοηθάει αυτή η στάση.

Και γενικά όταν νιώθω στρεσαρισμένη κάνω πράγματα για να ξεχνιέμαι.

Ελπίζω να βοήθησα κι εγώ με την εμπειρία μου.

Εγώ τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχω προβλήματα τέτοια....δυσκολεύομαι στις βαθιές ανάσες και νιώθω οτι πνίγομαι...αφού ο άντρας μου νομίζει πως κάτι έχω και του εξηγώ κάθε φορά πως προσπαθώ να πάρω βαθιά αναπνοή....συνήθως με πιάνει το βραδάκι εν τω μεταξύ,οπότε δυσκολεύομαι και στον ύπνο....έχω προσέξει πως θέλω να κοιμηθώ με ανοικτό το στόμα γιατί με κλειστό πνίγομαι...

Διαφημίσεις

• 1 month later...

φιλες μου εσεις που γραψατε σχετικα μ αυτο το θεμα εχετε γεννησει....να σας ζησουν τα μωρα σας....ειμαι 28 εβδομαδων κ εδω κ 3 βδομαδες δυσκολευομαι στην αναπνοη....ταλαιπωρουμαι πολυ....ο γιατρος ειπε να ειμαι ξαπλωμενη κ ν αλλαζω πλευρο καθε 5-10 λεπτα για να αλλαζει θεση το μωρο...περιμενω τη γνωμη σας....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...