Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

καλησπέρα!

Αποφάσισα κ γω να σας γράψω γιατί προβληματιζομαι πολύ με το προβλημα ατοπικης δερματιτιδασ τησ κορησ μου.Δεν ξερω σε τι ποσοστο μπορει να εμφανιζεται αυτο στα δικα σας παιδια,ομως στο δικο μου, μετά απο απειρες επισκεψεισ στο δερματολογο και κρεμεσ κορτιζονουχες κ μη,το προβλημα παραμενει κ γινεται εντονοτερο μερα με τη μερα. ο γιατροσ ειπε οτι λογο ευπαθειας τα σπυρακια που εμφανιζονται στο δερματακι της μπορει να συνεχιστουν μεχρι κ τα 4-5 χρονια, μεχρι η στοιβαδα του δερματου να γινει πιο...ανθεκτικη.το θεμα ειναι ομως οτι εχω δοκιμασει ολες τισ κρεμεσ που μου συνεστησαν κ το μπουμπουκι μου ακομα ταλαιπωρειται με εντονη φαγουρα κ τα σχετικα.Εχετε να με συμβουλεψετε κατι επι του θεματοσ?

Σας ευχαριστω!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και χρόνια πολλά,

Εγώ από την πλευρά μου θέλω να σου πω ότι εφόσον ο γιατρός δεν σε έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής, να δεις το ενδεχόμενο μήπως τη βοηθήσει η ομοιοπαθητική. Τα δικά μου παιδιά βοηθήθηκαν πολύ.

Εάν είναι καλός ο ομοιπαθητικός θα σε βοηθήσει πολύ. Εμένα να φανταστείς και η παιδιάτρος μου, ειδικά για την κόρη μου, μου είπε να δοκιμάσω την ομοιπαθητική για να βοηθηθεί... και να φανταστείς μένω Αθήνα και η ομοιπαθητικός που έχει αναλάβει τα μικρά μου είναι από Καρδίτσα...

Εύχομαι πάντως το καλύτερο για το ζουζουνάκι σου!

Καλή χρονιά!

2Niwp2.png

6PDKp2.png

Θα συμφωνήσω με την feravgia. Είναι λίγο δύσκολη η θεραπεία της ατοπικής δερματίτιδας και ποικίλει ανάλογα με τον οργανισμό . Το μόνο που θα κάνεις είναι να επιβαρρύνεις τον οργανισμό της μικρής με κορτιζονούχες κρέμες.

Προσπάθησε μια εναλλακτική ιατρική . Η ομοιοπαθητική βοήθησε και τον μικρό μας όταν εμφάνισε ατοπική δερματίτιδα . Ο κλασσικός δερματολόγος και ο παιδίατρος μας έδωσε αγωγή με κορτιζόνη - την οποία δεν ακολούθησα ποτέ-

καλησπέρα!

Αποφάσισα κ γω να σας γράψω γιατί προβληματιζομαι πολύ με το προβλημα ατοπικης δερματιτιδασ τησ κορησ μου.Δεν ξερω σε τι ποσοστο μπορει να εμφανιζεται αυτο στα δικα σας παιδια,ομως στο δικο μου, μετά απο απειρες επισκεψεισ στο δερματολογο και κρεμεσ κορτιζονουχες κ μη,το προβλημα παραμενει κ γινεται εντονοτερο μερα με τη μερα. ο γιατροσ ειπε οτι λογο ευπαθειας τα σπυρακια που εμφανιζονται στο δερματακι της μπορει να συνεχιστουν μεχρι κ τα 4-5 χρονια, μεχρι η στοιβαδα του δερματου να γινει πιο...ανθεκτικη.το θεμα ειναι ομως οτι εχω δοκιμασει ολες τισ κρεμεσ που μου συνεστησαν κ το μπουμπουκι μου ακομα ταλαιπωρειται με εντονη φαγουρα κ τα σχετικα.Εχετε να με συμβουλεψετε κατι επι του θεματοσ?

Σας ευχαριστω!

Καλησπέρα!! Εχεις ρωτήσει μήπως έχει σχέση κ με την διατροφή της?? Δηλαδη μήπως από κάποιες τροφές επηρεάζεται περισσότερο κ φουντώνει?? Εμείς έχουμε τροφικές αλλεργίες αλλά όχι ατοπική..Εχει όμως γνωστό μου παιδάκι κ σχετίζεται κ με την διατροφή του το θέμα..

Επιπρόσθετα με αυτό, όπως προαναφέρθηκε η ομοιοπαθητική βοηθάει πάρα πολύ, έχει βοηθήσει κ την δική μου μικρή..

Αν ψάξεις στο forum υπάρχει κάπου ένα θέμα με ατοπική που λένε για φυτικές σπιτικές κρέμες που έχουν καλό αποτέλεσμα..δυστυχώς δεν θυμάμαι λεπτομέρειες..

Yugup3.png

καλησπέρα!

Σας ευχαριστω!

Γεια σας και από εμένα. Και το δικό μου παιδάκι έχει πολύ έντονη ατοπική, σε σημείο που να έχει μονίμως πληγές στα μάγουλα, που καθημερινά τις ξύνει και γίνονται χειρότερα. Ατοπική έχει από 6 μηνών και τώρα που είναι 18 είναι χειρότερα από ποτέ. Οι γιατροί μου είπαν ότι θα φύγει μέχρι τα δύο, αλλά εγώ δεν το βλέπω καθώς σήμερα παρατήρησα ότι έχει αρχίσει να γίνεται πληγή και στο πηγούνι, που μέχρι τώρα δεν είχε, άρα το έκζεμα επεκτείνεται.... Σε εμάς δουλειά κάνει μόνο η κορτιζόνη που φυσικά την αποφεύγουμε. Δεν έχω καταλάβει τι την ενοχλεί, σε όλα τα τεστ βγαίνει αρνητική, αν και πιστεύω ότι έχει κάποια τροφική αλλεργία, επειδή δεν παίρνει και πολύ βάρος. Είδα κάποια μικρή βελτίωση με ένα καθαριστικό ΦΥΣΙΟΖΕΛ αμέσως μετά το κάθε γεύμα, αλλά μην περιμένεις θαύματα

Διαφημίσεις

Ο γιος μου είχε ατοπική δερματίτιδα, πήγα σε κάποιον καλό δερματο λόγο που μου συνέστησε να μην τον πλένω συχνά γιατί και το νερό ακόμη μπορεί να κάνει κακό. Μου έδωσε άμυλο πατάτας να γεμίζω μια μικρή μπανιερίτσα και να τον μουλιάζω μέσα. Του έκανε πολύ καλό, πράγματι μετά από αυτή την θεραπεία εξαφανίστηκε η ατοπική δερματίτιδα για πάντα. Μπορεί να αντέδρασε βέβαια και ο οργανισμός του γιατί μου είπε ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών φεύγει από μόνη της. Καλό είναι όλα τα ρούχα που έρχονται σε επαφή με το σώμα του να είναι βαμβακερά και να πλένονται με ειδικό απορυπαντικό για μωρά μέχρι να φύγει εντελώς το πρόβλημα.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τισ απαντήσεις σας.

i) εμείς μένουμε Χίο και ειλικρινα δεν γνωρίζω κάποιον να εξασκει την ομοιοπαθητική εδώ στο νησί. Συν τοις άλλοις δεν γνωρίζω κ πολλά γύρω από το θέμα της ομοιοπαθητικής.Δηλ,τι ακριβώς κάνει καιείναι εναλλακτική θεραπεία?Αν μπορείτε να με διαφωτίσετε λιγάκι θα ήμουν ευγνώμων!!!!

ii)Επίσης το άμυλο πατάτας είναι σκεύασμα?πωλείται στα φαρμακεία?

iii)για τροφική αλλεργία το κοιτάξαμε, αλλά πραγματικά ό,τι έτρωγε πριν την εμφανίσει τρώει κ τώρα.τι να πω...

και, αν κ είναι 2,5 χρονών, ακόμα χρησιμοποιώ το βρεφικό απορρυπαντικό και πρόσφατα άλλαξα κ το δικό μας με οικολογικό μήπως ως πιο φυσικό γλιτώσουμε τίποτα.

και παλι σας ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά για το χρόνο κ το ενδιαφέρον σας!

όντως στη Χίο δεν υπάρχει, υπάρχει όμως στην Μυτιλήνη.

Τώρα για κρέμα εγώ χρησιμοποιώ κεραλοιφή (ελαιόλαδο, μελισσοκέρι και μαστίχα) και βελτιώνεται η κατάσταση πάαααρα πολύ.

FLcUp3.png0BQfp3.png

όντως στη Χίο δεν υπάρχει, υπάρχει όμως στην Μυτιλήνη.

Τώρα για κρέμα εγώ χρησιμοποιώ κεραλοιφή (ελαιόλαδο, μελισσοκέρι και μαστίχα) και βελτιώνεται η κατάσταση πάαααρα πολύ.

αυτό δεν το έχω ξανακούσει. υπάρχει στα φαρμακεια;συγνώμη αλλά είμαι τελείως ανίδεη με αυτά...

ii)Επίσης το άμυλο πατάτας είναι σκεύασμα?πωλείται στα φαρμακεία?

Nαι είναι σκεύασμα σε μορφή σκόνης και πωλείται στα φαρμακεία σε μεγάλα πλαστικά βάζα του ενός κιλού αν δεν κάνω λάθος.

Διαφημίσεις

Έχει και ο μικρός μου και τώρα είναι σε έξαρση:(

Ο γιατρός μου έδωσε διάφορες οδηγίες και συνέστησε την χρήση κορτιζονούχας αλοιφής...βέβαια του την βάζω αραιά γιατί φοβάμαι:(

Μου είπε για καθημερινή χρήση μία της avene αλλά αποτέλεσμα δεν βλέπω:(

Επίσης μου είπε ότι το παθαίνουν συχνά τα πολύ ανοιχτόχρωμα παιδάκια:shock: και ο δικός μου είναι.

Τα δικά σας είναι ή χαζομάρες μου λέει?

http://mamalydia.wordpress.com/waxbee_mamalydia/

http://rosmarino.gr/par_epagg.htm

Αλλά να σου πω την αλήθεια εγώ τη φτιάχνω μόνη μου. Λιώνεις σε ένα κατσαρολάκι ένα κομμάτι καθαρό κερί μέλισσας όσο ένα καρύδι, μέσα σε 150ml βιολογικό ελαιόλαδο (μπορείς να προσθέσεις και λίγη μαστίχα για άρωμα και για τις επουλωτικές της ιδιότητες), τα αφήνεις να σιγοβράσουν μέχρι να αναμιχθούν καλά και τα βάζεις μέσα σε γυάλινα αποστειρωμένα βαζάκια. Τα αφήνεις να κρυώσουν κι έτοιμο!

FLcUp3.png0BQfp3.png

http://mamalydia.wordpress.com/waxbee_mamalydia/

http://rosmarino.gr/par_epagg.htm

Αλλά να σου πω την αλήθεια εγώ τη φτιάχνω μόνη μου. Λιώνεις σε ένα κατσαρολάκι ένα κομμάτι καθαρό κερί μέλισσας όσο ένα καρύδι, μέσα σε 150ml βιολογικό ελαιόλαδο (μπορείς να προσθέσεις και λίγη μαστίχα για άρωμα και για τις επουλωτικές της ιδιότητες), τα αφήνεις να σιγοβράσουν μέχρι να αναμιχθούν καλά και τα βάζεις μέσα σε γυάλινα αποστειρωμένα βαζάκια. Τα αφήνεις να κρυώσουν κι έτοιμο!

εγω παιρνω κεραλοιφες απο το rosmarino αλλα δεν ειχα σκεφτει να τις χρησιμοποιησω για την ατοπικη...

εχουμε κ εμεις προβλημα... αλλα ειμαι σχεδον σιγουρη πως στον δικο μου, 15 μηνων, εχει σχεση και με τη διατροφη... δηλ κατι τον πειραζει... αντε βρες τωρα τι ειναι αυτο...

εμας ο γιατρος την atoprel της frezyderm μας ειχε δωσει... οσο βαζαμε εφευγαν τα σημαδια κ οταν σταματουσαμε παλι φουντωναν...

τωρα μας ειπε να βαζουμε flixotide... για να δουμε....

ομως εγω θα ψαξω κ τις τροφες....

Επίσης μου είπε ότι το παθαίνουν συχνά τα πολύ ανοιχτόχρωμα παιδάκια:shock: και ο δικός μου είναι.

Τα δικά σας είναι ή χαζομάρες μου λέει?

Ο δικός μου πάντως είναι ξανθούλης και ανοιχτόχρωμος:-P

katarxin siggnwmi pou grafw me ksenous xaraktires alla kati epathe o ypologistis kai den moy allazei th glwssa. Sto thema tis atopikis exw na pw to eksis. Ksekinise kai i kori moy na vgazei sti platoula tis kai ta boutakia. Pïga sto dermatologo opou to diegnwse kai mou egrapse kati panakrives kremes apo to farmakeio. Prin tis agorasw simvouleftika mia ksaderfi mou pou tirranistike me afto to thema. To mono pou tin eswse apo tin atopiki kai sta dyo tis paidia to tonizw itan i enydatiki tis ghonson´s baby soothing naturals. Yparxei sta soupermarket kanei 4 evro. Tin xrisimopoisa giati skeftika oti an den kanei to poly poly na xasw 4 evro. EIlikrina sas milaw eksafanistikan ola kai den ksanaemfanistikan. TO protinw anepifylakta.

gth0p3.png

Διαφημίσεις

Kαλημέρα σας!Επί όλων αυτων που μου απαντήσατε πιστέψτε με θα τα δοκιμάσω όλα ως επιλογή.Από το καλοκαίρι τυρρανιέται το μπουμπουκάκι μου κ τώρα έχουμε φθάσει στο σημείο να έχει πληγές στα χέρια, μπουτάκια, γάμπες κ πλάτη τα οποια ξύνει κ δεν φεύγουν με τίποτα...Χρησιμοποίησα fucicort,fucidin,propiogenta,advantan,atoprel barrier k emollient της frezyderm (κ σας αναφέρω ένα μκρό δείγμα μόνο...)κ κανένα από αυτά δεν της έκανε καλό.Εχουμε φθάσει σε σημείο να κρύβεται το καημένο για να ξυστεί γιατί δεν την αφήνω να ακουμπάει τα προβληματικα σημεια. κ το aerious μου είπε ο δερματολόγοσ, αλλά δεν το συνέστησε η παιδίατρος. Χαοτική κατάσταση κορίτσια.Ειλικρινά είμαι σε απόγνωση. Θα αρχίσω να τα δοκιμάζω όλα κ θα επανέλθω να σας πω.Μια ερώτηση μόνο! πόσο χρονικό διάστημα σας πήρε περίπου να καλυτερέψουν τα πράγματα στα παιδάκια σας?

Και για να μην ξεχνιόμαστε...Καλή χρονιά να έχουμε!Υγεία κ αγάπη σε όλο τον κόσμο, να ζούμε ευτυχισμένοι κάθε μας στιγμή!

Καλή χρονιά και σε εσένα despina_chios. Εμένα έκανε μερικές εβδομάδες να ξεπεράσει το πρόβλημα μετά την θεραπεία. Είχα κι εγώ πάει σε άλλον δερματολόγο που μου συνέστησε πανάκριβες κρέμες που έκαναν 90 ευρώ αλλά δεν του έκαναν τίποτε.

Στον άλλο δερματολόγο που πήγα μου εξήγησε ότι η δερματίτιδα λέγεται α-τοπική γιατί μπορεί ας πούμε να πιάσει μια αλλεργιογόνο ουσία το παιδί με το χέρι και να ξεσπάσει στην πλάτη ή στο πρόσωπο. Ή να έρθει σε επαφή με ένα πάπλωμα που είναι συνθετικό στο πρόσωπο και τα σπυράκια να εμφανιστούν στην πλάτη. Να προσέχεις τι αγγίζει και σε τι εκτίθεται. Απέφευγε ας πούμε τα λούτρινα που μαζεύουν σκόνη και μπορεί να τα αγκαλιάζει και το υλικό που είναι φτιαγμένα δεν είναι κι ό,τι καλύτερο. Γενικά δες με τι έρχεται σε επαφή το δέρμα του.

Όσο για την κρέμα την soothing natural από ελιά που λέει το Γιωτάκι το έχω ακούσει κι εγώ ότι κάνει θαύματα, την χρησιμοποιούσα στην μικρή για να μην συγκαίγεται, μάλιστα κάποια που δουλεύει σε σούπερ μάρκετ μου είπε ότι εξαφανίζει σπυράκια και σημαδάκια από το πρόσωπο των γυναικών, είναι πολύ πιο καλή από κάποιες πανάκριβες κρέμες προσώπου που χρησιμοποιούν οι γυναίκες. Κάνει θαύματα και στο δικό μου πρόσωπο!

κι εμεις ειχαμε το ιδιο θεμα με την κορη μου.τελικα αφου ειχαμε δοκιμασει σχεδον τα παντα ειχε αλλεργια στην μπανανα και το παρουσιασε μερικους μηνες μετα την εισαγωγη της στη φρουτοκρεμα.γνωμη μου να προσεξεις λιγο με τισ τροφες.

κι εμεις ειχαμε το ιδιο θεμα με την κορη μου.τελικα αφου ειχαμε δοκιμασει σχεδον τα παντα ειχε αλλεργια στην μπανανα και το παρουσιασε μερικους μηνες μετα την εισαγωγη της στη φρουτοκρεμα.γνωμη μου να προσεξεις λιγο με τισ τροφες.

Δεν θα ελεγα οτι είναι κάποια τροφή που το προκαλεί. Τρώει ό,τι έτρωγε κ πριν δημιουργηθεί το πρόβλημα, δεν τισ έχω αλλάξει κάτι. τσέκαρα μηπως την πειράζει το αβγό ή το ψάρι κτλ αλλά όχι.Δεν ξέρω τι να σκεφτώ πια...

Άσε που πηγα ξανά σε άλλο δερματολόγο κ μου έδωσε αντιβιωση κ κορτιζονουχα κρέμα πάλι.Περιττό να πω ότι δεν θα τα χρησιμοοποιησω!Το έχω ταράξει το παιδάκι μου με τοσα φάρμακα τόσο καιρο!

κορίτσια,

προμηθεύτηκα την κρέμα της johnson και παράγγειλα κ την κρέμα της κεραλοιφης από το http://mamalydia.wordpress.com/waxbee_mamalydia/.

i)την κρέμα soothing natural θα την αρχίσω από σήμερα.

ιι)όσο για την κεραλοιφη, έστειλα τα στοιχεια μου εδω και 3 μερες, αλλά δεν εχω λαβει καμια ειδοποιηση ωσ απαντηση. Ξερετε αν αργεί γενικα η"μαμα-Λυδια"?!!!