Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι να κάνω για να μην κοπεί το γάλα; Αγχώθηκα

Recommended Posts

Είναι ενός και θηλάζει. Άνοιξα και άλλο θέμα το πρωί αλλά χειροτέρευσαν τα πράγματα. Πλέον εδώ και σχεδόν 3 μέρες οπότε πιάνει στήθος το δαγκώνει και δεν πίνει γάλα. Επίσης κλαίει πολύ και δεν ξέρω τι του φταίει. Του έδωσα ξένο 2 μέρες και ήπιε απο 50 μλ. Θηλάζει μόνο την νύχτα όταν ξυπνήσει για λίγο. Θα μου κοπεί το γάλα; Τι να κάνω που δεν πίνει; Λέτε να θέλει να αποθηλάσει; Δεν είναι νωρίς;

Ίσως είναι δόντια αλλα δεν βλέπω κάποιο πρησμένο. Πονσταν που έδωσα δεν είδα φως.

Διαφημίσεις

Μην ανχωνεσε...ειναι φαση!κ εμεις κοντα στο χρονο τη περασαμε...δες "παω για αποθηλασμο?" οτι περιγραφεις εκανε κ ο δικος μου!Μη το πιεζεις απλα αν θελει εχει καλως..Απλα να μη τα κοψει τελειως...

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Τσέκαρε το θέμα απεργία θηλασμού. Αν έχεις θήλαστρο άρχισε να αντλείς το συντομότερο (αν δεις ότι περνάνε μέρες ίσως χρειαστεί νοσοκομειακό θήλαστρο.) Μην τον πιέσεις να θηλάσει, πρόσφερε όμως συχνά, ας τον να σε βλέπει το στήθος, αυξήστε αγκαλιές και σωματική επαφή, μίλησέ του για το θέμα. Χρόνια πολλά.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Μάλλον αποθηλάζουμε, πάμε στην 5η μέρα που δεν θέλει να θηλάσει, παρά μόνο την νύχτα κανά 2 φορές που ξυπνά :( μου ρθε λίγο απότομα... Προσφερω στηθοσ συνέχεια αλλα τιποτα η δεν το θελει η το δαγκωνει και παίζει αλλα για πιπιλισμα ουτε λόγος. Αντλησα αλλά έβγαλα μόνο 15. Μετα απο 6 μήνες αποκλειστικής άντλησης δεν θέλω να το ξανακάνω. Προτιμώ να σταματήσουμε. Άραγε αν πίνει μόνο νύχτα κόβεται το γάλα;

Διαφημίσεις

Εμένα τους τελευταίους 4 μήνες (είμαστε 17 μηνών τώρα),πίνει μόνο το βράδυ,πάντα ξυπνάει με γεμάτη πάνα και δείχνει ότι ρουφάει γάλα....Το πρώτο μου παιδί που αποθήλασε στους 26 μήνες,για πολλούς μήνες έπινε μόνο στην διάρκεια της νύχτας και σπάνια το πρωί.Και στα δύο παιδιά ήρεμα και χαλαρά ακολούθησα τις ανάγκες τους.Δεν ένοιωσα ποτέ ότι αναζητούν γάλα και βρίσκουν άδειο στήθος.Σίγουρα κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και εγώ δεν είμαι ειδική,σου παραθέτω απλώς τις εμπειρίες μου.Αν διατηρήσετε τους βραδινούς θηλασμούς,θα έχετε τις καλύτερες ώρες για τις πιό τρυφερές αγκαλιές και μερικές φορές ίσως είναι καλύτερα να ακούμε τις ανάγκες του μωρού μας,μερικά μωρά αποθηλάζουν μόνα τους,τι πιό γλυκό και φυσικό,αν αυτό συμβαίνει σε εσένα και το μπεμπίνι σου.Το πόσο διάστημα θα θέλαμε να θηλάσουν τα παιδιά μας καθορίζεται κυρίως από αυτά.Εγώ ακόμα θυμάμαι τον γιό μου 26 μηνών,πήγαμε διακοπές 10 ημέρες με τον άντρα μου,γύρισα και έγινε το πρώτο βράδυ χαμός!!!Πόνεσε η καρδούλα μου που δεν ήμουν εκεί για αυτόν και θα ήθελα όσο τίποτα στον κόσμο να είχε κάνει αυτός το πρώτο βήμα για αποθηλασμό...

Χαλάρωσε,κράτα τους γλυκούς βραδινούς θηλασμούς και το μωρό σου θα σε οδηγήσει αυτό....Και ψυχραιμία...Δεν τελειώνει το γάλα σε λίγες μέρες,βάσει του δικού μου πάντα ιστορικού...

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

ο θηλασμος με δυο γευματα μονο πρωι-βραδυ οδηγει σε αποθηλασμο..

ποσο μαλλον εαν ειναι μονο ενα το γευμα..

οταν θελουμε να διατηρησουμε τον θηλασμο προσφερουμε το στηθος μας στο παιδι και οποτε θελει εκεινο θα θηλασει..το ιδιο και με τις στερεες..εμεις προσφερουμε τις στερεες και εαν θελει τρωει..

απο κει και περα οπως σου λεει και η Κλαραμπελ ειναι και θεμα οργανισμου..εαν μια μαμα διατηρουσε την παραγωγη της με 5-6 θηλασμους το 24ωρο (σπανιες περιπτωσεις αλλα υπαρχουν και σε καμια περιπτωση δεν προτεινονται) πολυ πιθανον ο ενας θηλασμος να μπορει να διατηρει την γαλουχια..

μια μαμα ομως που εκανε 10-12 θηλασμους το 24ωρο τοτε ο ενας θηλασμος δεν κραταει για πολυ..

οτι και εαν ισχυει στην περιπτωση σου, συνεχισε για οσο το παιδι επιθυμει..

83hKp3.png

Επειδη τη περασα αυτη τη φαση πανω στο χρονο κ εμεις...δεν τον ενδιεφερε να θηλασει κ τον κηνυγουσα:rolleyes: μπαςκ βρω καταλληλη ωρα να θηλασει...αλλα εμενε αδιαφορος κ τοσο περιεργος να κανει αλλα πραγματα,εγω τον ρωταγα αν θελει ζιζι κ εκεινος μου ελεγε τσιρ τσιρ μαμα(το πουλακι στο βιβλιο) καμια σχεση..περα βρεχει!Το βραδυ καθοταν 1-2 λεπτα:rolleyes: το πολυ μετα σηκωνοταν κ μιλουσε...ειχα απελπιστει κ στεναχωρεθει...συνεχισα να προσφερω σε ασχετο χρονο κ συνηθως πριν το ναναι αλλα κ μετα που ητανε λιγο φρεσκος κ ακομα ηθελε λιγο χουζουρεμα...Πηρε καιρο..ισως κ μηνα...και το ξεπερασε τελειως...Τωρα τρωει παντα πριν κοιμηθει κ μολις ξυπνησει απαραιτητα!Φαησ ητανε που ελοιαζε τοσο σοβαρη...δε βρισκω το θεμα που εγραφα κ τι μου λεγανε...Αλλα ημουν πεπεισμενη οτι αποθηλαζε....Αν μπορεις προσφερε σε ασχετο χρονο κ καντου ενδιαφεροντα παιχνιδακια οσοσ τρωει,απασχοληση...θα το συνδεσει με κατι ομορφο κ ισως αρχισει μονο του να ζηταει.

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

θα προσφερεις οσο μπορεις, θα θηλαζει οσο θελει και μπορει να συνεχιστει κανονικοτατα ο θηλασμος εαν το βραδυ πινει αρκετα και συστηματικα.

διαφορετικα θα πρεπει ισως να δεχτεις και το γεγονος οτι ισως και δε θελει αλλο γαλα γενικως.

ο καθε ανθρωπος απογαλακτιζεται οποτε εκεινος νομιζει, αν δεν παρεμβουμε με ξενα γαλατα κλπ και αυτο σημαινει οτι ο συγκεκριμενος οργανισμος πηρε το γαλα που ειχε αναγκη.

k9Tap3.png

• 2 weeks later...

Υπηρξε μια εξέλιξη στο θέμα μας. Μετά από 2,5 εβδομάδες ξαναθήλασε. Ποιος ξέρει τι και πως. Σε αυτές τις 2,5 εβδ. ήπιε ξένο γάλα και θήλαζε μεταμεσονύχτια κάποιες φορές.

Παρατηρώ όμως οτι τωρα, που θηλάζει πρωι, βραδυ και μεταμεσονύχτια οτι νευριάζει. Δηλαδή πίνει απο το ένα στήθος σταματαει γκρινιαζει το ξαναπιάνει κοκ για κανα 5 λεπτο. Μετα ζητάει το άλλο στήθος. Το δίνω και εκει τα ίδια για κανα 5 λεπτο.

Μετά επιστρέφει στο πρωτο στήθος πίνει μεχρι που σταματάει.

Πλάκα έχει αλλά είναι και λίγο κουφό....

Το βράδυ του δίνω μετα απο όλη αυτη την μάχη και ξένο και πίνει κανα 180-200! Άρα πειναει ακόμα;

Κάποιες φορές ξεκινάω με το ξένο πίνει κανα 50ρι νευριάζει και μου τραβάει την μπλούζα ζητώντας στήθος. Φυσικά παρατάω το ξενο και δίνω στήθος μεχρι που σταματα να θηλάζει και μετα του δίνω και οσο εμεινε απο το ξένο.

Σκέφτομαι οτι επειδη δεν θηλάζει συχνα, επειδη είχε σταματησει και τοσο καιρο, μηπως δεν του φτανει το γαλα το μητρικο και γιαυτο η συμπεριφορα αυτη. Απο την άλλη εχω αγχος να τον αφησω χωρις ξένο μηπως και τελικα δεν έχει πιει αρκετο μητρικο. Τον βλέπω που το πίνει κιολας οποτε σκεφτομαι οτι το χρειαζεται. Τι λέτε;

Το έχω μπερδέψει το παιδί μου ε;

Διαφημίσεις

Ας μιλήσουν και οι πιο έμπειρες αλλά από τη στιγμή που ο μικρούλης σου θήλαζε μόνο μια φορά και τώρα αύξησε θέλει το χρόνο του για να αυξηθεί το γάλα σου:roll:.Αυτό ξέρω εγώ:).

Μήπως μπέρδεψα και εσάς;

καθολου. εχει μειωθει το γαλα σου και ειναι πια ζητημα δικο σου τι θελεις να κανεις. αν δηλαδη θελεις να συνεχισεις το θηλασμο, κοβεις το μπουκαλι και δινεις μονο στηθος κανοντας υπομονη μεχρι να αυξηθει παλι το γαλα σου, καμμια εβδομαδα δηλαδη.

αν συνεχισεις ετσι θα αποθηλασεις.

k9Tap3.png