Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

22 Μηνων κοριτσι ΔΕΝ πινει γαλα. ΤΙ κανω ?


Recommended Posts

Γεια σας...

Ειμαι χηρος 46 ετων (πολυ προσφατα) με 22 μηνων κοριτσακι και εχω το εξης προβλημα. Η μικρη ΔΕΝ πινει την αναμενομενη ποσοτητα γαλακτος που θα επρεπε (~ 300ml / ημερα) Βεβαια πινει απο λιγο το πρωι και το βραδυ (συνολικα 150 ml) και στην διαρκεια της ημερας τρωει και ενα παιδικο γιαουρτι. Η ερωτηση μου ειναι : Να της βαζω σοκολατουχο διαλυμα μαζι με το γαλα (Hemo Caotonik κλπ) ή η ζαχαρη θα της κανει μεγαλυτερο κακο ? (Η ποσοτητα που σκεφτομαι ειναι 1/2 κουταλακι του γλυκου σε μισο μπιμπερο)

Ευχαριστω για τον χρονο σας.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Συλληπητήρια εύχομαι.... μπορείς να δοκιμάσεις να της βάλεις μέλι στο γάλα, εγώ τουλάχιστο αυτό έκανα με το γιο μου όταν διαπίστωσα ότι δεν έπινε την ποσότητα γάλακτος που έπρεπε. Από την άλλη, μπορείς να ρωτήσεις και τον παιδίατρο, την ποσότητα των γαλακτοκομικών που πρέπει να τρώει ημερησίως για να αναπληρώνει το γάλα που δεν πίνει.

Link to comment
Share on other sites

Τα θερμα μου συλληπητηρια. Μερικα παιδια απλα κοβουν το γαλα απο μια ηλικια και μετα. Η δικια μου το εκανε λιγο αργοτερα, αλλα πλεον δεν θελει γαλα. Ο παιδιατρος ειπε οτι απαιτουνται τοσα ml? μου φαινεται περιεργο για 2 χρονων παιδι να απαιτητε γαλα σωνει και ντε. Αλλες πηγες ασβεστιου εχει εκτος απο το γιαουρτι? Τυρια? Φαγητα με τυρι ή και γαλα μεσα? Αν τρωει τετοια παιρνει οτι χρειαζεται. Εγω δεν θα εβαζα παντως σοκολατες μεσα στο γαλα.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Link to comment
Share on other sites

η κορη μου ειναι 2 κ 3 μηνων , το γαλα το εκοψε εντελως το καλοκαιρι που ηταν 22 μηνων περιπου, οταν ανεβασε πυρετο κ της εδωσα depon μαζι με γαλα. δεν ξερω αν φταιει αυτος ο συνδιασμος αγχωθηκα λιγο στην αρχη ,αλλα αφου τρωει ολες τις τροφες δεν εχει προβλημα ασβεστιου,μην ανησυχεις. η γνωμη μου ειναι να μην το πιεσεις το παιδι,περνανε φασεις κ αυτα, αν το θελει το γαλα, θα επανελθει στην ποσοτητα, αν οχι κανενα προβλημα ,λιγο γιαουρτακι παραπανω.η δικη μου τελευταια αρχισε να πινει λιγο σοκολατουχο.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Και εμένα σε αυτή την ηλικία δεν ήθελε να πιεί το γάλα, μην της βάλετε τίποτα απλώς να επιμένετε ώστε να πίνει έστω κ λίγο. Εγώ συνδύασα κάτι που της άρεσε με την ώρα που της έδινα το γάλα πχ την ωρα που έπρεπε να πιεί το γάλα της της έβαζα να δεί ντιέγκο ή ντόρα ή κάποιο άλλο παιδικό που της άρεσε ώσπου επανήλθε και κ πίνει πάλι κανονικά. Ή μπορεί να έχει βαρεθεί το μπιμπερό κ να θέλει κύπελο πηγαίνετε μαζί να διαλέξει όποιο θέλει.

Link to comment
Share on other sites

Κατά τον παιδίατρο, απαιτούνται 2 μερίδες γαλακτομικών/ημέρα.

 

Όσο για το Hemo/κακάο/σοκολάτα, ξέρω ότι ελαττώνουν την απορρόφηση ασβεστίου. Ρωτήστε και τον γιατρό σας.

 

Συλληπητήρια και κουράγιο.

8HQvp2.png
Link to comment
Share on other sites

Τα συλληπητήρια και από'μένα...

Εγώ θα σου έλεγα να μην ανηυσηχείς και ιδιαίτερα αν πέρνει ασβέστιο από άλλες τροφές...

Τέτοια φάση είχαμε περάσει και εμείς, μετά ήρθε η φάση που ο μικρός έπινε 2 λίτρα τη μέρα.Εκεί έπαθε "κακό" διότι σε συνδιασμό με γενικότερη αφαγία έπαθε σιδηροπυνική αναιμία΄.

Δεν θεωρώ το γάλα τόσο απαραίτητη τροφή.

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Αρχικά, συλληπητήρια για την απώλειά σας... :(:(

 

Όσον αφορά στο θέμα του γάλακτος, και τα δύο μου παιδιά κάποια στιγμή το κόψανε (η κόρη μου είναι μικρότερη από τη δική σου εάν δεις). Εμείς προσπαθήσαμε τα εξής:

 

1) Αρχικά, όταν ελάττωσε την ποσότητα, δοκιμάσαμε γάλα χωρίς λακτόζη, μήπως και το δέχεται καλύτερα.

2) Χέμο ή νεσκουικ κλπ με το γάλα. Η παιδίατρος η δικιά μας το συνιστούσε

3) γάλα με κορνφλέηκς. Το τρώει με το κουτάλι. Ο γιος μου έτσι έπινε το γάλα του για πολύ καιρό.

4) Κανονικό γιαούρτι (όχι παιδικό που είναι επιδόρπιο γιαουρτιού). Συνήθως με μέλι

5) κατανάλωση τυριών είτε σκέτα, είτε τοστάκι, είτε με μακαρόνια κλπ. Ας πούμε τις φτιάχνω και τυρόπιτα χωρίς φύλλο.

6) καταλήξαμε ότι και τα δύο παιδιά προτιμούνε το εβαπορέ αραιωμένο από ότι το φρέσκο και αυτό πίνουνε.

7) η κόρη μου αρνείται πεισματικά το μπιμπερό και θέλει να το πίνει με καλαμάκι. Επίσης, θέλει να το πίνει καθιστή. Το λέω, γιατί πάντοτε υπάρχουν λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά...

 

Επίσης, μην αγχώνεσαι πολύ: Πολλά παιδάκια έχουν κόψει το γάλα και έχουν μεγαλώσει υγιέστατα. Ότι άλλη απορία έχεις, όσο μπορούμε να βοηθήσουμε!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Θερμά συλληπητήρια :( :( Διάβασα το θέμα σου σε άλλη ενότητα και είμαι συγκλονισμένη! Οι κόρες μας έχουν την ίδια ηλικία περίπου. η δικιά μου είναι 21

 

Τί γάλα δίνεις του κοριτσιού? Αν δεν έχεις δοκομάσει ΔΕΛΤΑ Advance δεν έχεις να χάσεις τίποτα να το δοκιμάσεις. περιέχει γλυκόζη και βανιλίνη το χω δοκιμάσει και είναι γευστικό. Διευκρινίζω οτι δεν της δίνω αυτό το γάλα αυθαίρετα, ο γιατρός μου έχει πει. Από μόνη μου δεν δείχνω προτίμηση στο υψηλής παστερίωσης (υπάρχει με ημ/νία λήξης σε λίγες μέρες και υψηλής παστερίωσης) για ψυχολογικούς κυρίως λόγους (νιώθω οτι όσο λιγότερη επεξεργασία τόσο το καλύτερο) χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν της δίνω και από αυτό.

 

Φαντάζομαι οτι μιλάω εκ μέρους όλων μας εδώ μέσα λέγοντας οτι είμαστε στη διάθεσή σου για ο,τιδήποτε χρειαστείς.

FPh8p3.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...