Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επίδομα Χριστουγέννων


Recommended Posts

Μανούλες καλησπέρα,

 

Όντας στον ΟΑΕΔ τις προάλλες για να υποβάλλω την αίτηση μου για την 6μηνη άδεια, ρώτησα την υπάλληλο εάν και τι δικαιούμαι σαν επίδομα χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ και από τον εργοδότη μου. Για να πάρει κάποιος ολόκληρο το επίδομα χριστουγέννων, πρέπει να είναι σε εργασιακή σχέση με τον εργοδότη του, από 1η Μαίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Κατά τον λογιστή της εταιρείας που εργάζομαι, επειδή σταμάτησα λόγω εγκυμοσύνης στις 8 Ιουλίου και τελείωσα με την άδεια λογχείας 8 Νοεμβρίου γι' αυτούς τους 4 μήνες δεν θα μου πληρώναν επίδομα χριστουγέννων. Θα μου πληρώναν όλο τον Μάιο, τον Ιούνιο τις 8 ημέρες του Ιούλη και τον Νοέμβριο που πήρα την ετήσια άδειά μου. Και από 9 Δεκέμβρη που είμαι στην 6μηνη άδεια του ΟΑΕΔ θα πάρω αναλογία από τον ΟΑΕΔ (λιγότερο από 1/8 των 659 ευρώ!). Στον ΟΑΕΔ μου έδωσαν αντίγραφο της εργατικής νομοθεσίας όπου ξεκάθαρα λέει ότι όταν η υπάλληλος βρίσκεται στην τετράμηνη υποχρεωτική άδεια του ΙΚΑ, ο εργοδότης υπολογίζει αυτήν την περίοδο και στο επίδομα Χριστουγέννων και Πάσχα.

 

Έκανα κάτι χαρές όταν μου είπε ο λογιστής μου, που του έστειλα το αντίγραφο που μου έδωσαν από τον ΟΑΕΔ, ότι όντως ισχύει και θα πληρωθώ πρακτικά σχεδόν όλο μου το δώρο...

Η Δαναη μου ήρθε 16-2-2008

Αντίο μεμπάκι 28-7-2010

Ο Τάσος μου ήρθε 22-8-2011

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...