Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

clomiphene- παρενεργειες?

Recommended Posts

Καλησπέρα

Είμαι καινούργιο μέλος στη παρέα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει τι είδους παρενέργειες μπορεί να έχει η κλομιφαίνη. Δίαβασα κάποιες σχετικές απαντησεις σε παλαιότερα ερωτήματα, αλλά θα ήθελα τα φωτα σας σε καποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις. Καταρχήν μετά από 2 χρονια προσπάθειας να μείνω έγκυος με ένα σχετικά άστατο κύκλο μεταξύ 32 και 35 ημερών ο γιατρός μου μου συνέστησε να πάρω τα clomiphene για 5 μερες στην αρχη του κύκλου. Είναι η πρώτη φορά που τα παίρνω και το μόνο σχετικά δυσάρεστο σύμπτωμα είναι ένας πόνος που έχω χαμηλά στην κοιλιά και κάποιες ασυνήθηστες λευκές εκκρίσεις, ενώ έχει περάσει η ωορηξία και βρίσκομαι στην 22η ημέρα του κύκλου με την επόμενη περίοδος να αναμένεται κανονικά σε 9-10 μέρες. Συμπτωμα εγκυμοσύνης δεν νομίζω να είναι γιατί είναι πολύ νωρίς οπότε? Επίσης κάποιες κοπέλες παραπονέθηκαν ότι μετά την λήψη κλομιφαίνης είχαν διαταραχές κύκλου και αυτό με τρομάζει. Ευχαριστω

• Like 1

Διαφημίσεις

Γεια σου Νενα και καλώς μας ήρθες!!Λοιπόν, εγώ πήρα clomiphene για δυο μήνες. Συμπτώματα που παρατήρησα ήταν απότομα φουντώματα (ιδίως κατά τη διάρκεια του ύπνου) και μειωμένη ροή αίματος στην περίοδο. Α, τώρα που το θυμήθηκα, είχα και κάτι σαν τσιμπηματάκια/τραβηγματάκια κάτω χαμηλά (πότε δεξιά και πότε αριστερά) και μάλιστα νόμιζα οτι αυτό είναι σύμπτωμα εγκυμοσύνης γιατί ποτέ ξανά δεν είχα κάτι τέτοιο, αλλά δυστυχώς τζίφος! Διαταραχές στον κύκλο δεν μου έκανε, μόνο οτι μου μείωθηκε η ροή όπως σου είπα και πριν. Μάλιστα χάρη στα χάπια αυτά εμένα ο κύκλος μου από 30-45 είχε γίνει ρολοι, κάθε 30μέρες!!

:cool:

Life is too short to be boring!!!

:wink:

Γεια σου Νενα και καλώς μας ήρθες!!Λοιπόν, εγώ πήρα clomiphene για δυο μήνες. Συμπτώματα που παρατήρησα ήταν απότομα φουντώματα (ιδίως κατά τη διάρκεια του ύπνου) και μειωμένη ροή αίματος στην περίοδο. Α, τώρα που το θυμήθηκα, είχα και κάτι σαν τσιμπηματάκια/τραβηγματάκια κάτω χαμηλά (πότε δεξιά και πότε αριστερά) και μάλιστα νόμιζα οτι αυτό είναι σύμπτωμα εγκυμοσύνης γιατί ποτέ ξανά δεν είχα κάτι τέτοιο, αλλά δυστυχώς τζίφος! Διαταραχές στον κύκλο δεν μου έκανε, μόνο οτι μου μείωθηκε η ροή όπως σου είπα και πριν. Μάλιστα χάρη στα χάπια αυτά εμένα ο κύκλος μου από 30-45 είχε γίνει ρολοι, κάθε 30μέρες!!

ευχαριστω για τις πληροφορίες αν και δεν νιώθω τσιμπίματα αλλά ελαφρύ συνεχόμενο πονο, ησύχασα πάντως ευχαριστω και παλι

καλησπερα κοριτσια..ειμαι κ γω καινουργια στη παρεα.Εκανα κ γω τη θεραπεια για προκληση ωαριων με χαπια κ την ενεση pregnyl...αυτο που με προβληματισε ειναι οτι ενω ο γιατρος μου ειχε πει οτι δεν επηρεαζει τον κυκλο εγω εχω καθυστερηση ηδη 5 μερες,αφου εκανα β-χοριακη κ βγηκε αρνητικη.ολο αυτο τον μηνα ειχα πρηξιμο στην κοιλια κ πολλα υγρα..κ ακομα δεν εχει πρηστει το στηθος μου(ενω παντα πρηζεται)τωρα περιμενω να ερθει η περιοδος μου για να ξανακανω απο την αρχη τη θεραπεια...μπορειται να μου πειτε αν εχετε κ εσεις τα ιδια συμπτωματα με τη θεραπεια?

καλησπερα κοριτσια..ειμαι κ γω καινουργια στη παρεα.Εκανα κ γω τη θεραπεια για προκληση ωαριων με χαπια κ την ενεση pregnyl...αυτο που με προβληματισε ειναι οτι ενω ο γιατρος μου ειχε πει οτι δεν επηρεαζει τον κυκλο εγω εχω καθυστερηση ηδη 5 μερες,αφου εκανα β-χοριακη κ βγηκε αρνητικη.ολο αυτο τον μηνα ειχα πρηξιμο στην κοιλια κ πολλα υγρα..κ ακομα δεν εχει πρηστει το στηθος μου(ενω παντα πρηζεται)τωρα περιμενω να ερθει η περιοδος μου για να ξανακανω απο την αρχη τη θεραπεια...μπορειται να μου πειτε αν εχετε κ εσεις τα ιδια συμπτωματα με τη θεραπεια?

sara και σε μενα συνεβει αυτο το μηνα, καθυστερηση 3 μερες και αρνητικο τεστ,και υγρα πολλα και τις τρεις μερες που ειχα καθυστερηση μονο 2-3 καφε σταγονες...Αλλα εμενε ο κυκλος μου ειναι ετσι κι αλλιως οτι να ναι!!!!και πονους ελαφρα εχω καθε μηνα απο την ωορρηξια και μετα ,σαν τραβηγματα και εγω!!

empty.gif

fHaOp2.png

Διαφημίσεις

Σάρα τελικά τι έγινε? Αδιαθέτησες ή μήπως είχαμε ευχάριστα και μέσα στην τρέλα σου ξέχασες να μας το ανακοινώσεις??!!!:)

Εμένα πάντωςγια πρώτη φορά δεν μου φαίνεται να πέτυχε το χάπι. Οι εκκρίσεις είχαν διάρκεια λίγες μέρες και σταμάτησαν το μόνο που έμεινε είναι αυτά τα συνεχόμενα πονάκια. Κανονικά είναι να αδιαθετήσω σε 4 με 7 μέρες και σύμφωνα με αυτά που διαβάζω απο συμπτώματα εγκυμοσύνης τίποτα!!!! ουτε πρησμένο στήθος, ουτε υπνηλία ουτε κούραση αντίθετα μάλιστα. Ο γιατρός, μου είπε ότι αν δεν μου έρθει μέχρι την επόμενη Τρίτη να κάνω τέστ αλλά μάλλον θα περιμένω μέχρι την επόμενη Παρασκευή καθώς τότε συμπηρώνω 32 μέρες που είναι συνήθως ο κύκλος μου.

Εμένα πάντωςγια πρώτη φορά δεν μου φαίνεται να πέτυχε το χάπι. Οι εκκρίσεις είχαν διάρκεια λίγες μέρες και σταμάτησαν το μόνο που έμεινε είναι αυτά τα συνεχόμενα πονάκια. Κανονικά είναι να αδιαθετήσω σε 4 με 7 μέρες και σύμφωνα με αυτά που διαβάζω απο συμπτώματα εγκυμοσύνης τίποτα!!!! ουτε πρησμένο στήθος, ουτε υπνηλία ουτε κούραση αντίθετα μάλιστα. Ο γιατρός, μου είπε ότι αν δεν μου έρθει μέχρι την επόμενη Τρίτη να κάνω τέστ αλλά μάλλον θα περιμένω μέχρι την επόμενη Παρασκευή καθώς τότε συμπηρώνω 32 μέρες που είναι συνήθως ο κύκλος μου.

Α!!! Από κατάθληψη όμως έχω ξεπεράσει κάθε προηγούμενο από όλες τις φορές που περιμένω να αδιαθετήσω

Nena38 κάνε το τεστάκι αύριο και πες μας το αποτέλεσμα!!Μην αγχώνεσαι, όλα καλά θα πάνε και αν δεν πάνε αυτόν τον μήνα θα πάνε τον επόμενο!!Και μη σκέφτεσαι συμπτώματα γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική!