Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑ...ΦΟΒΑΤΑΙ!!!

Recommended Posts

καλημερα σε ολες τις μανουλες και μπαμπαδες! θα χρειαστω την βοηθεια σας!!!η κορουλα μου ειναι 3,5 ετων. κοψαμε την πανα τον μαιο.δεν ειχαμε κανενα προβλημα μεχρι τωρα...πριν απο πεντε μερες ομως η κορη μου αρνειται να παει στην τουαλετα μας για την αναγκη της και μου λεει οτι φοβαται....στο παιδικο σταθμο παει κανονικα δεν εχει προβλημα...το ιδιο και στην μαμα μου που ειχαμε παει χθες επισκεψη...το ιδιο και στην πεθερα μου που μενει διπλα μας...δεν εχει κανενα προβλημα...μονο με την δικια μας τουαλετα εχει προβλημα με αποτελεσμα να τα κραταει και να ποναει παρα πολυ η κοιλιτσα της.προσπαθω να την ηρεμησω. τη παιρνω αγκαλια και κρατωντας την στον αερα χωρις να ακουμπαει καθολου τελικα την πειθω και κανει...μου λεει οτι ειδε ονειρο γιαυτο φοβαται...τι να κανω? ο αντρας μου λεει οτι ειμαι υπερβολικη και οτι κακως την πιεζω τοσο να παει τουαλετα.μου λεει να κατεβασω απο την αποθηκη το γιογιο που εδω και ποσους μηνες δεν το χρησιμοποιει.το ειχαμε παρει μονο στις διακοπες που νοικιαζαμε διαμερισμα που ηταν λιγο παλιο και σιχαινομουν να την βαζω να καθετε στην τουαλετα.μετα το ξεχασε...τι να κανω????βοηθεια!!!

.png

Διαφημίσεις

Τι φοβάται;

Νομίζω αυτό πρέπει να βρεις και όχι να πειστρέψετε σε πιο "παλιές" συμπεριφορές....Από τη στιγμή ειδικά που δεν έχει πρόβλημα γενικό (παέι στον παιδικό, πάει στη γιαγιά...)....

Αν φοβάται να μην πέσει μέσα, πάρε ένα ειδικό καθισματάκι που μικραίνει την τρύπα...

Αν φοβάται το καζανάκι να μην της τραβήξει, δοκιμάστε με ένα μπαλόνι που θα είναι περίπου όσο ο ποπός της, βάλτε το μέσα στην τουαλέτα (αφού την καθαρίσετε καλά) και τράβα το καζανάκι...Το μπαλόνι δεν θα φύγει...

Αν πάλι φοβάται έτσι γενικά και αόριστα...."επικαλέσου" τα τρυφερά της αισθήματα. Μπορείς να της πεις ένα παραμύθι για τον κύριο βόθρο που ζει κάτω από την τουαλέτα. Ο κύριος αυτός είναι λίγο σιχαμερός, γιατί τρέφεται με κακά και πίνει τσίσα....Αλλά τι να κάνουμε; Δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι! Πρέπει όμως να τον ταΐζουμε γιατί είναι κρίμα να πεινάει...έτσι, για να μην γουργουρίζει η κοιλίτσα του από την πέινα, πρέπει να κάνουμε τα κακά μας και τα τσίσα μας στην τουαλέτα...

Αν πάλι φοβάται έτσι γενικά και αόριστα...."επικαλέσου" τα τρυφερά της αισθήματα. Μπορείς να της πεις ένα παραμύθι για τον κύριο βόθρο που ζει κάτω από την τουαλέτα. Ο κύριος αυτός είναι λίγο σιχαμερός, γιατί τρέφεται με κακά και πίνει τσίσα....Αλλά τι να κάνουμε; Δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι! Πρέπει όμως να τον ταΐζουμε γιατί είναι κρίμα να πεινάει...έτσι, για να μην γουργουρίζει η κοιλίτσα του από την πέινα, πρέπει να κάνουμε τα κακά μας και τα τσίσα μας στην τουαλέτα...

Καλα emmaki εισαι φοβερη!!!:D:D

τι ευστοχο παραμυθι!!!!

θα το πω και στην δικια μου που εχουμε θεμα με την ¨τουρκικη¨τουαλετα του σχολειου μας που φοβαται να παει...

στο σπιτι ολα καλα,αλλα στο σχολειο δεν....

(ειμαστε νηπια)

Καλα emmaki εισαι φοβερη!!!:D:D

τι ευστοχο παραμυθι!!!!

θα το πω και στην δικια μου που εχουμε θεμα με την ¨τουρκικη¨τουαλετα του σχολειου μας που φοβαται να παει...

στο σπιτι ολα καλα,αλλα στο σχολειο δεν....

(ειμαστε νηπια)

Στα παιδιά που το έχω πει εγώ πιάνει....

Έχει πιάσει και σε παιδιά που ακόμα δεν είχαν καθαρίσει τελέιως....Έλεγαν κάθε τόσο "πάω να ταΐσω τον κύρο Βόθρο!" και έτσι περιοριζόταν κατα πολύ τα ατυχήματα (κατά πολύ, όχι τελέιως! Δεν γίνονται αυτά από τη μια μέρα στην άλλη...)

Διαφημίσεις

Στα παιδιά που το έχω πει εγώ πιάνει....

Έχει πιάσει και σε παιδιά που ακόμα δεν είχαν καθαρίσει τελέιως....Έλεγαν κάθε τόσο "πάω να ταΐσω τον κύρο Βόθρο!" και έτσι περιοριζόταν κατα πολύ τα ατυχήματα (κατά πολύ, όχι τελέιως! Δεν γίνονται αυτά από τη μια μέρα στην άλλη...)

Πολυ καλο!!;)

Εμεις ξεκινησαμε καλα,και εξοικιωθηκαμε μπορω να πω πολυ συντομα με την τουρκικη,ηταν κι η δασκαλα μας κοντα και δεν φοβηθηκε.

Επειτα αρχισαμε τα κρυολλογηματα και δεν πηγαιναμε σχολειο,κι οταν πηγε ειδε μια αραχνη κι εναν ιστο στην ¨σχετικα¨ υπαιθρια τουαλετα,πηγαινε τουαλετα και μεχρι να το παρει αποφαση να κατουρησει της επερνε πολυ ωρα,και τελικα κρατιοταν γιατο σπιτι...

Και η δασκαλα κι εγω της ειπαμε τοσα για το θεμα τουαλετα σχολειου αλλα ειναι διστακτικη ακομη,μολις ερθει σπιτι τρεχει στο μπανιο,στο σχολειο μπορει να παει αν φτασει να κατουρησει λιγο το εσωρουχακι της γιατι καταλαβαινει οτι δεν παει αλλο...

κοριτσια ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σας και το ενδιαφερον...

emmaki το συζηταω τοσες μερες με την μικρη και προσπαθουσα παρα πολυ να την ηρεμησω αλλα δυστυχως....αυτο το καθισματακι το εχουμε ουτε με αυτο καθοταν...

δεν μου ελεγε τον λογο που φοβοταν μονο κατι για ενα ονειρο που την ρωτησα αν ειδε και συμφωνησε αλλα δεν μου ειπε τι ακριβως ειδε...και για το καζανακι την ρωτησα ειπε οτι δεν φοβαται...χθες παντως που ζητησα την βοηθεια του μπαμπα της να κανει κατι κ αυτος μηπως βγαλουμε ακρη με αποπηρε κ μου ειπε οτι δεν ειναι τιποτα και οτι την πιεζω τζαμπα θατης περασει..τελικα μετα τον καβγα μας η μικρη που μας ακουγε πηγε μονη της τουαλετα και μου λεει κοιτα μαμα δεν φοβαμε πια!!!θα τρελαθω!ετσι ξαφνικα της περασε!!!!παντως σημερα μετα το σχολειο δεν πηγε τουαλετα και μου λεει οτι δεν κατουριεται!!!στο σχολειο ομως πηγε!!!βρε μηπως με κοροιδευει το σκ@τουλικο και σαν χαζομαμα εγω τσιμπαω????

.png

κοριτσια ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σας και το ενδιαφερον...

emmaki το συζηταω τοσες μερες με την μικρη και προσπαθουσα παρα πολυ να την ηρεμησω αλλα δυστυχως....αυτο το καθισματακι το εχουμε ουτε με αυτο καθοταν...

δεν μου ελεγε τον λογο που φοβοταν μονο κατι για ενα ονειρο που την ρωτησα αν ειδε και συμφωνησε αλλα δεν μου ειπε τι ακριβως ειδε...και για το καζανακι την ρωτησα ειπε οτι δεν φοβαται...χθες παντως που ζητησα την βοηθεια του μπαμπα της να κανει κατι κ αυτος μηπως βγαλουμε ακρη με αποπηρε κ μου ειπε οτι δεν ειναι τιποτα και οτι την πιεζω τζαμπα θατης περασει..τελικα μετα τον καβγα μας η μικρη που μας ακουγε πηγε μονη της τουαλετα και μου λεει κοιτα μαμα δεν φοβαμε πια!!!θα τρελαθω!ετσι ξαφνικα της περασε!!!!παντως σημερα μετα το σχολειο δεν πηγε τουαλετα και μου λεει οτι δεν κατουριεται!!!στο σχολειο ομως πηγε!!!βρε μηπως με κοροιδευει το σκ@τουλικο και σαν χαζομαμα εγω τσιμπαω????

Μήπως είναι τρόπος για να κερδίσει την προσοχή σας;

Μήπως το κάνει για να την "λυπηθείτε" και να μην την καναστείλετε μακριά από το σπίτι; Ελπίζει, ίσως, ότι δεν θα το μάθετε ότι δεν έχει πρόβλημα στο σχολέιο ή στη γιαγιά;

Μήπως βλέποντας ότι αυτό που κάνει δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά κάνει τη μαμά και το μπαμπά να μαλώνουν (+ το ότι δεν ασχολούνται επιπλέον μαζί μου, γιατί μαλώνουν μεταξύ οτυς) είναι αυτό που την έκανε να πάει;

Δεν λέω φυσικά να μαλώνετε!!!!!!!!! Αλλά μήπως τελικά βλέποντας ότι δεν έχει "χαΐρι" έτσι, αρχίσει να πηγαίνει. Αν της λέτε "ΟΚ! Αν δεν θες μην πας! Μπορείς να τα κάνεις στο βρακί σου όπως τα μωρά! Αλλά εσύ είσαι μωρό; Εγώ νομίζω ότι είσαι μεγάλη κοπέλα πια!" (κάπως έτσι) αλλάξει;

Μήπως είναι τρόπος για να κερδίσει την προσοχή σας;

Μήπως το κάνει για να την "λυπηθείτε" και να μην την καναστείλετε μακριά από το σπίτι; Ελπίζει, ίσως, ότι δεν θα το μάθετε ότι δεν έχει πρόβλημα στο σχολέιο ή στη γιαγιά;

Μήπως βλέποντας ότι αυτό που κάνει δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά κάνει τη μαμά και το μπαμπά να μαλώνουν (+ το ότι δεν ασχολούνται επιπλέον μαζί μου, γιατί μαλώνουν μεταξύ οτυς) είναι αυτό που την έκανε να πάει;

Δεν λέω φυσικά να μαλώνετε!!!!!!!!! Αλλά μήπως τελικά βλέποντας ότι δεν έχει "χαΐρι" έτσι, αρχίσει να πηγαίνει. Αν της λέτε "ΟΚ! Αν δεν θες μην πας! Μπορείς να τα κάνεις στο βρακί σου όπως τα μωρά! Αλλά εσύ είσαι μωρό; Εγώ νομίζω ότι είσαι μεγάλη κοπέλα πια!" (κάπως έτσι) αλλάξει;

τελικα πηγαμε επιτελους κανονικα τουαλετα χθες το βραδυ!!!οταν πηγα να την βαλω για υπνο της ειπα να παει τουαλετα μου αρνηθηκε και της λεω οκ αμα δεν θελεις να βαλουμε ενα παμπερς γιατι σιγουρα θα κατουρισεις στον υπνο σου και μου λεει οχι οχι οχι δεν θελω ειμαι μεγαλη πια θα παω!!!αυτο ηταν!!!σημερα πηγε κανονικα!!!ευχαριστω κοριτσια για την πολυτιμη βοηθεια σας!!!τελικα μαλλον ηταν απλο πεισμα!!!

.png