Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΝΟΥ

Recommended Posts

Καλησπερα,

θα ηθελα να ρωτησω καθε ποτε πρεπει να ταιζουμε το μωρο καθως μεγαλωνει? Τι θελω να πω με αυτο? Οταν το μωρο ειναι νεογεννητο το ταιζεις όποτε το ζητησει αλλιως το ξυπνας και το ταιζεις καθε 3 ωρες μαξιμουμ την ημερα και καθε 4 ωρες μαξιμουμ την νυχτα.

Αυτο το μοτιβο συνεχιζεται και μεχρι τους 6 μηνες? Τα μωρα που πινουν ξενο γαλα μετα το 3μηνο μειωνουν τα γευματα τους σε 4 την ημερα στις 8, 12, 4 και 8 το βραδυ και αυτο σηματοδοτει και το ωραριο στις σιεστες τους την ημερα και το προγραμμα του βραδινου υπνου.

Στα μωρα που θηλαζουν αποκλειστικα μειωνουν μονα τους τα γευματα τους? και αν ναι εμεις πρεπει να τα αφηνουμε να τρωνε πχ ανα 4 ωρες την ημερα η συνεχιζουμε να τα αφηνουμε μαξιμουν 3 ωρες και μετα να τα ξυπναμε? Το ρωταω γιατι στους 3 μηνες λογικα ξερει τι κανει με το φαγητο του σωστα?

Επισης αν ζηταει μια ανα 2ωρο μια ανα 4ωρο κλπ δεν μπορει να μπει προγρμμα στο φαγητο και κατα συνεπεια ουτε και στον υπνο του οποτε αυτο μπορει να προκαλεσει διαταραχες στον υπνο οπως υποστηριζει ο Δρ Εδουαρδ Εστιβιλ, Συλβια Δε Μπεχαρ στο βιβλιο "κοιμισου παιδι μου" εκδοσεις Πατακη.

don't worry be happy :lol:

Διαφημίσεις

το πρωτο πραμα που εμαθα για τον θηλασμο ειναι οτι δεν εχει προγραμμα... οποτε θελει και οσο θελει το παιδι... το ιδιο το παιδι αν θελει να μειωσει τα γευματα, θα το κανει... αν θελει να τα αυξησει, παλι θα το κανει... οσον αφορα τωρα το "κοιμησου παιδι μου" τι να πω... υπαρχουν πολλες αποψεις... επειδη το διαβασα κι εγω (εκτος του οτι δεν συμφωνω με την λογικη του) νομιζω πως δεν συμβαδιζουν θηλασμος-προγραμμα υπνου... αν το παιδι σου πχ την νυχτα θελει στηθος ανα μια ωρα τι θα το κανεις? θα το αφησεις να κλαιει χωρις να του το δωσεις?????

F2ETp3.png

Συμφωνώ απόλυτα, ο θηλασμός δεν έχει προγραμμα. Όμως σταδιακα το μωρό θα βρει ενα ρυθμο απο μόνο του. Όσο μεγαλώνει θα αρχισουν να αυξάνονται οι ώρες του ύπνου και αναγκαστικά να μειώνονται τα γεύματα..Η μπέμπα μου είναι 5 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά.Απο τον 3ο μηνα περίπου κοιμάται σχεδον όλο το βραδυ και ξυπναει μονο μια φορα τη νύχτα για να φαει. Θέλει υπομονη αλλα πιστεύω ότι η διαδικασία του θηλασμου είναι μοναδική!

Και εγώ είμαι περίεργη να δω πως θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα του μπέμπη μου. Τώρα είναι 2 μηνών και η μόνη βελτίωση που βλέπω όσον αφορά στο πρόγραμμα του είναι ότι κάποια βράδυα κοιμάται περίπου 5 ώρες. Κατά τη διάρκεια της μέρας μπορεί να φάει μετά από 1 ώρα μπορεί μετά από 3. Η παιδίατρος το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν ότι αφού θα τον θηλάζω αποκλειστικά να είμαι με το στήθος έτοιμο 24 ώρες τη μέρα. Πάντως σταμάτησα να τον ξυπνάω για να φάει πολύ νωρίς αφού η παιδίατρος είδε ότι το βάρος του ήταν καλό. Περιμένω να περάσει και αυτός ο μήνας μήπως και σταθεροποιηθούν τα πράγματα.

Always look on the bright side of life ....

XjByp2.png

Και εγώ είμαι περίεργη να δω πως θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα του μπέμπη μου. Τώρα είναι 2 μηνών και η μόνη βελτίωση που βλέπω όσον αφορά στο πρόγραμμα του είναι ότι κάποια βράδυα κοιμάται περίπου 5 ώρες. Κατά τη διάρκεια της μέρας μπορεί να φάει μετά από 1 ώρα μπορεί μετά από 3. Η παιδίατρος το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν ότι αφού θα τον θηλάζω αποκλειστικά να είμαι με το στήθος έτοιμο 24 ώρες τη μέρα. Πάντως σταμάτησα να τον ξυπνάω για να φάει πολύ νωρίς αφού η παιδίατρος είδε ότι το βάρος του ήταν καλό. Περιμένω να περάσει και αυτός ο μήνας μήπως και σταθεροποιηθούν τα πράγματα.

Σταματησες να τον ξυπνας μονο το βραδυ για φαι ή και την ημερα? Εμενα μου ειπε η παιδιατρος να μην το ξυπναω το βραδυ. Τη μερα μου ειπε αν κοιμαται να τον ξυπναω αν εχουν περασει 3 ωρες. Το προβλημα ειναι οτι μπορει να φαει στις 12 να κοιμηθει στις 14.30 και μεχρι τοτε να μην εχει αναζητησει στηθος και στις 15.00 που θα εχουν περασει 3 ωρες να πρεπει να τον ξυπνησω ενω εχει κοιμηθει μολις 30'. Ετσι δεν του χαλαω τον υπνο ομως?:confused:

Επισης αν δεν ξυπναει στις 3 ωρες μονο του να φαει δεν σημαινει οτι μειωνει τα γευματα του συνειδητα και θα ξυπνησει οταν πεινασει εφοσον ειναι ανω των 3 μηνων και ξερει τι κανει?

Σε αυτην την περιπτωση όμως θα βγαινουν 5-6 γευματα το 24ωρο αντι για 7-8. Ετσι δεν θα κινδυνευσει η παραγωγη? Γενικα μετα απο καποιους μηνες το αφηνουμε να τρωει και λιγοτερο απο 7 γευματα το 24ωρο αν δεν αναζητησει στηθος και παιρνει βαρος κανονικα η υφισταται ο κανονας των 7-8 γευματων το 24ωρο για όλη την διαρκεια του 6μηνου που θα πινει μονο γαλα?

Διαφημίσεις

• Επιστημονική συνεργ.
ο κανονας των 7-8 γευματων το 24ωρο για όλη την διαρκεια του 6μηνου που θα πινει μονο γαλα?

Ο μόνος κανόνας που καθορίζει τον αριθμό των γευμάτων είναι η καλή ανάπτυξη και η ικανοποίηση του μωρού.

Για κάποια μωρά (λιγότερα από το 5% των μωρών) είναι αρκετά τα 5-6 γεύματα το 24ωρο και για κάποια άλλα είναι ικανοποιητικά τα 12 γεύματα.

Γενικά: δεν προσπαθούμε να στρώσουμε τα μωρά στο μέσο όρο, αντίθετα προσπαθούμε να καταλάβουμε τις ιδιαίτερες εξατομικευμένες ανάγκες του καθενός και να τις ικανοποιήσουμε.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Δεν τον ξυπνάω ούτε τη μέρα ούτε τη νύχτα. Εσένα σου είπε η παιδίατρος ακόμα και τώρα στον 3ο μήνα να το ξυπνάς?Δεν σου εξήγησε γιατί?Πάντως εγώ από τότε που σταμάτησα να σημειώνω τις ώρες που τρώει και για πόση ώρα, ηρέμησα. Πριν κοιτούσα τι ώρα ξεκινούσα, πόση ώρα θήλαζα,τι ώρα κοιμόταν, για πόση ώρα....ήμουν με ένα άγχος. Τώρα απλώς ακολουθώ τους ρυθμούς του μπέμπη.

XjByp2.png

Ειναι η δευτερη μερα χωρις κακα και εχω αρχισει να αγχωνομαι,πανες βρεχει αρκετες αλλα επειδη καθυστερησε να κανει το μηκωνιο,το εκανε το 2ο 24ωρο μετα απο παρεμβαση της παιδιατρου(εβαλε το θερμομετρο στον πωπο),με εχει αγχωσει η παιδιατρος ουσιαστικα γιατι το πρωτο πραμα που με ρωτα οταν παμε ειναι αν κανει αρκετες κενωσεις (δεν εχει ιδεα απο θηλασμο) ειναι προσωρινη εντος λιγου καιρου φευγουμε και απο αυτην.

Θα κανουμε υπερηχο ανω και κατω κοιλίας αυτην την εβδομαδα για να μην τρελαθω στο τελος :?.

Βαρος βαζει και εχει αερια αυτες τις 2μερες.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Εμένα η παιδίατρος πάντως όταν είχε έρθει να δει τον μπέμπη όταν βγήκαμε από το μαιευτήριο μου είπε ότι μπορεί να παρουσιάσει κάποια δυσκοιλιότητα για κάποιες μέρες. Μου είπε να μην ανησυχήσω απλά να πάρω να έχω στο φαρμακείο κάποια υπόθετα και αν χρειαστεί να του δώσουμε. Το μωράκι πόσο είναι τώρα? Έκανε κακάκια τις προηγούμενες μέρες? Τώρα βέβαια η γιατρός μπορεί να είδε κάτι άλλο. Ελπίζω να έχεις ευχάριστα σύντομα

XjByp2.png

οσον αφορα το ''κοιμισου παιδι μου'' υπαρχει και ο αντιλογος..

''Η αλήθεια είναι ότι η “εκπαίδευση” των βρεφών στον ύπνο χωρίς διακοπές είναι πολύ αμφιλεγόμενο ζήτημα από επιστημονικής άποψης. Η μόνη μέχρις στιγμής επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση για το θέμα είναι ότι ο νυχτερινός θηλασμός και το co-sleeping ενισχύουν τη διάρκεια του θηλασμού για τον επιστημονικά τεκμηριωμένο θεμιτό στόχο, που είναι για τουλάχιστον δύο χρόνια''

''Eίναι εκπληκτικό το γεγονός ότι πολλές ιδέες, πρακτικές και αντιλήψεις σχετικά με τα μωρά μας δεν έχουν καμία επιστημονική βάση αλλά είναι κατάλοιπα μιας κουλτούρας του παρελθόντος, συμπεριλαμβανομένης της κουλτούρας του μπιμπερό. Έως ένα βαθμό είναι αναμενόμενο γιατί πάντα η καινούργιες επιστημονικές γνώσεις αργούν να γίνουν αποδεκτές και με κόπο αλλάζουν τις παγιωμένες κοινωνικές αντιλήψεις. Είναι επίσης εκπληκτικό το γεγονός ότι εάν μια πρακτική, όσο αντιεπιστημονική και να είναι, είναι ευρέως διαδεδομένη και αποδεκτή, δεν ζητούμε αποδείξεις για αυτήν αλλά ζητούμε αποδείξεις από αυτούς που την αμφισβητούν.''

http://pediatros-thes.gr/for-parents/%cf%88%cf%85%cf%87%ce%bf%cf%83%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%af%ce%b1/%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b2%cf%81%ce%b5%cf%86%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%8d%cf%80%ce%bd%ce%bf/

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Δεν τον ξυπνάω ούτε τη μέρα ούτε τη νύχτα. Εσένα σου είπε η παιδίατρος ακόμα και τώρα στον 3ο μήνα να το ξυπνάς?Δεν σου εξήγησε γιατί?Πάντως εγώ από τότε που σταμάτησα να σημειώνω τις ώρες που τρώει και για πόση ώρα, ηρέμησα. Πριν κοιτούσα τι ώρα ξεκινούσα, πόση ώρα θήλαζα,τι ώρα κοιμόταν, για πόση ώρα....ήμουν με ένα άγχος. Τώρα απλώς ακολουθώ τους ρυθμούς του μπέμπη.

Εμενα μαλλον δεν ειναι πολυ φαγανος. Αν εξαιρεσεισ καποια κυματα αναπτυξης, παντα εκανε 6-7 γευματα το 24ωρο. Εννοω δεν αναζητουσε στηθος, ουτε εκλαιγε ουτε ηταν ανυσηχος κλπ για να φαει πιο συχνα. Οποτε οταν δεν εκλαιγε για φαι νωριτερα, μου ειπε η παιδοατρος να του δινω να φαει και γενικα να μην αφηνω να περναει πανω απο 3ωρο την ημερα. Το βραδυ δεν τον ξυπναω και συνηθως σηκωνεται μονο μια φορα. Οποτε αν δεν του εδινα και την ημερα ηταν ικανος να μην φαει μεχρις εσχατων τι να πω? Τον αφησα μια φορα και 4 ωρες αλλα ειδικα το μεσημερι αν πεσει για υπνο δεν ξυπναει για φαι. Ευτυχως που το βραδυ πριν τον υπνο τρωει ανα 1 ωρα αλλιως θα εκανε 4 γευματα ολα κι ολα.

Η αληθεια ειναι οτι και εγω το βρισκω λιγο υπερβολικο να μεινει νηστικος πανω απο 3 ωρες και για το μωρο και για την παραγωγη μου. Εξαλλου δεν πηρε και το αναμενομενο βαρος αλλα το λιγοτερο επιτρεπτο για 2 εβδομαδες οποτε και αρχισε να ξυπναει την νυχτα και να του δινω κι εγω πιο συχνα ανεξαρτητα απο τα σημαδια πεινας. Και παρολλα αυτα ετρωγε, οποτε μαλλον πειναγε και δεν το ξερε τι να πω:lol: