Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

SOS,κα Αγλαϊα ή όποιος γνωρίζει!! Αρνείται τον θηλασμό!

Recommended Posts

Καλημέρα,

Χρειάζομαι επειγόντως βοήθεια από την κα Αγλαΐα ή όποια άλλη κοπέλα μπορεί να γνωρίζει!

Έχω ένα αγοράκι 3 μηνών και μέχρι τώρα θηλάζουμε αποκλειστικά. Εδώ και δύο εβδομάδες επέστρεψα στην εργασία μου. Όσο λείπω κάνω άντληση πρωί και μεσημέρι και το μωρό τρώει το δικό μου γάλα από το μπιμπερό. Είναι κάποιες μέρες τώρα που δεν πολυθέλει το στήθος, τον βάζω και τσιρίζει και τραβιέται προς τα πίσω πριν ακόμα με ακουμπήσει! Από χθες όμως η κατάσταση νομίζω ότι έχει ξεφύγει πέραν του φυσιολογικού. Τον θήλασα κατά τις 16:00 και μετά όσες φορές και να ξαναπροσπάθησα να τον βάλω στο στήθος έκανε αυτό που περιέγραψα παραπάνω.. Πήγε 11 το βράδυ και ακόμα δεν είχε φάει, μέχρι που άρχισε πλέον να κλαίει από την πείνα αλλά εμένα ούτε να με μυρίσει! Έβγαλα τελικά το γάλα με το θήλαστρο και το έφαγε μέσα σε 5΄.

Σήμερα το πρωί πριν φύγω πάλι τα ίδια.. Μόνο στις 5 το πρωί που τον θήλασα κοιμισμένο με δέχτηκε και έφαγε κανονικά! Τι συμβαίνει?? Μήπως έπαθε σύγχυση? Τι πρέπει να κάνω τώρα? Δεν μπορώ να συνεχίσω αποκλειστικές αντλήσεις με το mini electric, ήδη το στήθος μου έχει αρκετά γρουμπαλάκια αφού το μωρό πλέον δεν θηλάζει σχεδόν καθόλου.. Να αρχίσω να ψάχνω για ενοικίαση επαγγελματικού ή να περιμένω ακόμα λίγο μήπως διορθωθεί το πρόβλημα?? Μπορεί και να αποθηλάσω εάν συνεχιστεί αυτό 2-3 μέρες ακόμα?

Διαφημίσεις

αρχικα ψυχραιμια!

θα προσπαθησω να κανω υποθεσεις..

μηπως το στηθος σου οταν πας να τον βαλεις ειναι πρησμενο?

λογω του οτι λειπεις πολλες ωρες, το στηθος σου πρηζεται και οταν πας να τον θηλασεις μπορει να τον ενοχλει η ροη σου..επισης οταν το στηθος ειναι πρησμενο η θηλη αλλαζει το σχημα της και μπορει να μην την πιανει καλα..η ροη σου ειναι πολυ εντονη και αυτο τον ενοχλει..μπορεις να προσδιορισεις ποτε ακριβως κλαιει?

οταν τον βαλεις στο στηθος και περασουν λιγα λεπτα ή δεν μπαινει καθολου?

εχεις δοκιμασει να τον ταισεις πριν πεινασει?εαν φτανει στο σημειο να κλαιει λογω πεινας, ειναι εκνευρισμενος και δεν μπορει να συνεργαστει στο στηθος..

επισης δοκιμασε να τον θηλαζεις ενω περπατας να δεις εαν καθεται..και τελος δοκιμασε να εισαι ξαπλωμενη προς τα πισω και το μωρο σου να ειναι μπρουμυτα πανω σου..οσο μπορεις να το εχεις να θηλαζει ορθιο και οχι ξαπλωμενο κατω απο το στηθος..δοκιμασε λοιπον να αλλαξεις σταση..

οσον αφορα το μπιμπερο..η θηλη θα πρεπει να μια τρυπα για ροη και να δυσκολευει το μωρο να πιει γαλα..

μπορεις να γραψεις αναλυτικα τις ωρες που λειπεις, τις ωρες που αντλεις, τις ωρες που τρωει το μωρο?

83hKp3.png

Καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

Δεν νομίζω ότι τον ενοχλεί η ροή γιατί δεν ακουμπάει καθόλου το στήθος. Αρχίζει να κλαίει και να τραβιέται προς τα πίσω με το που τον πλησιάζω στο στήθος, δεν το πιάνει καθόλου. Έξάλλου προσπαθώ να τον βάζω πολύ συχνά μήπως και θελήσει να θηλάσει, σχεδόν κάθε μισή ώρα, οπότε πετυχαίνω το στήθος σε διάφορες φάσεις, πρησμένο αλλά και άδειο αμέσως μετά το θήλαστρο.

Και περπατώντας προσπαθώ πάντα, αλλά ούτε αυτό πιάνει. Μπρούμυτα πάνω μου δεν τον βόλεψε ποτέ.

Δουλεύω 8:00-14:00, δηλαδή τελευταία φορά θηλάζω περίπου 6:45 και μετά μόλις γυρίσω στις 2:30 με 3. Όσο λείπω το μωρό τρώει δύο γεύματα περίπου 120-130ml το καθένα. Εγώ αντλώ το πρωί μετά τον θηλασμό συνήθως γύρω στα 60-70ml και το μεσημέρι μετά τον θηλασμό γύρω στα 120ml. Την υπόλοιπη ποσότητα την συμπληρώνουμε από την κατάψυξη. Χθες άντλησα και το βράδυ γιατί δεν είχε φάει 7 ώρες.

Ο παιδίατρος μου είπε να του δώσω λίγο σιροπάκι μήπως είναι αδιάθετος. Το έκανα και αυτό, αλλά δεν νομίζω να συμβαίνει αυτό γιατί το μπιμπερό το τρώει μια χαρά.

Τι μπορεί να συμβαίνει? Φοβάμαι μήπως μειωθεί και το γάλα μου αν αντλώ όλη μέρα με το mini electric. Αφού σκέφτομαι αν συνεχιστεί το ίδιο και σήμερα να αρχίσω να κοιτάζω για ενοικίαση επαγγελματικού. Πότε αρχίζει να κινδυνεύει η παραγωγή μου αν συνεχιστεί αυτό?

Επίσης τις τελευταίες 2 εβδομάδες το μωρό πήρε πολύ λίγο βάρος (περίπου 150γρ), όταν γυρίσω σπίτι θα γράψω αναλυτικά και τις ζυγίσεις του. Και τα κακάκια του σήμερα το πρωί ήταν πολύ υδαρή, νομίζω διάρροια αλλά στο σωστό χρώμα. Τα αναφέρω και αυτά μήπως βοηθήσουν κάπου.

Αν και δεν ειμαι αρμόδια να σου απαντήσω και εγω με υποθέσεις, μήπως έμαθε στην ροη του μπιμπερο και τωρα αρνείται γιατι πρέπει να κανει θηλαστικές κινήσεις?Παρε ένα μπιμπερο που πρέπει να κάνει θηλαστικές κινήσεις το μωρο..Στην δουλέιά μήπως θα ήταν καλό να αντλεις?Αν μπορούσες να έπειρνες μια αδειούλα να βρίσκατε ξανα λίγο τους ρυθμους να ξεμάθει απο το μπιμπερο?..Εχω διαβασει και στο βιβλίο της Πατσούρου για απεργία θηλασμού αλλά δεν νομίζω να είναι αυτό.Οπως και να έχει κάνε υπομονή θα το δει η Αγλαια και θα σε βοηθήσει.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Υπάρχει το calma της medela (μπιμπερό) που για να πιει πρέπει να κάνει ότι ακριβώς και στο στήθος οπότε ζορίζεται και δεν προτιμάει αυτό από το στήθος.

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Τώρα είδα ότι είσαι Θεσσαλονίκη. Αν θες πάνε στην Πατσούρου, νομίζω είναι η κατάλληλη να σε βοηθήσει!

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Στο βιβλίο της Πατσούρου λέει αν είναι από τη σύγχηση θηλών:

-όταν είναι κοιμισμένο ή αγουροξυπνημένο θα συνεργαστεί καλύτερα

-με ψευδοθηλή

-στο μπάνιο

-να μην τα παρατήσεις εύκολα

-δοκίμασε στάσεις όπως κάτω από τη μασχάλη, καβάλα στο πόδι, περπατώντας.

-επαφή δέρμα με δέρμα

Αν είναι απεργία θηλασμού γράφει να μην προσφέρεις στήθος για 3 μέρες και να βγάζεις γάλα να το δίνεις με κουταλάκι, σύριγγα ή μπουκάλι (πάρε το calma). Να το θηλάζεις κοιμισμένο, αγουροξυπνημένο ή κάνοντας μπάνιο μαζί του. Και ΠΟΛΥ αγκαλιά!

Franz Kafka

Υπάρχει το calma της medela (μπιμπερό) που για να πιει πρέπει να κάνει ότι ακριβώς και στο στήθος οπότε ζορίζεται και δεν προτιμάει αυτό από το στήθος.

Και εγω αυτό εννοούσα απλά δεν το έγραψα μήπως δεν επιτρέπεται:D..Ναι συμφωνώ και εγω αν ήμουν Θεσσαλονίκη στην Πατσούρου θα πήγαινα!

tEksp3.png?8gzbt5YV

ή στον Παπαβεντση ή στην Αγλαια μας (εαν δεν θελω απαραιτητα παιδιατρο..)

κι αυτοι στην Θεσ/νικη ειναι..αμα θες να σου στειλω σε πμ τα τηλεφωνα

Νομίζω η Αγλαία δεν εργάζεται ως σύμβουλος. Εγώ πρότεινα την Πατσούρου γιατί μόνο με αυτήν έχω προσωπική εμπειρία! Δεν είπα ότι οι υπόλοιποι δεν είναι καλοί!

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Νομίζω η Αγλαία δεν εργάζεται ως σύμβουλος. Εγώ πρότεινα την Πατσούρου γιατί μόνο με αυτήν έχω προσωπική εμπειρία! Δεν είπα ότι οι υπόλοιποι δεν είναι καλοί!

και καλα εκανες!!!!:wink:

αλλα αφου υπαρχουν αλλοι 2 να μην τους αναφερω?

αν και βασικα ειναι αλλοι 3.. καθως ο παπαβεντσης ειναι με την γυναικα του την κα Μενουνου...

83hKp3.png

Ευχαριστώ κορίτσια για τη βοήθεια..

Σήμερα τον θήλασα με το που γύρισα και κοιμόταν και το απόγευμα το ίδιο. Τώρα που είναι ξύπνιος πάλι προσπαθώ να του δώσω στήθος αλλά δεν θέλει και κλαίει πριν ακόμα με ακουμπήσει. Έχει από τις 6:20 να φάει, δε θα έπρεπε να πεινάει?? Με βλέπω σε καμιά ώρα πάλι με το θήλαστρο και πάλι μπιμπερό, εκτός αν κοιμηθεί και τον πιάσω στον ύπνο.

Το μπιμπερό που μου είπατε θα το πάρω αύριο για να ξεκινήσει ο άντρας μου με αυτό από Δευτέρα.

Οι ζυγίσεις μας είναι:

3/9 3480, 53cm (γέννηση)

21/10 4730, 60cm

7/11 5070, 63cm

22/11 5470, 63cm

5/12 5630, 63 cm

Στην τελευταία μέτρηση πήρε πάρα πολύ λίγο βάρος:( ο γιατρός όμως μας είπε να μην ανησυχούμε προς το παρόν, αλλά την επόμενη φορά θα μας δώσει συμπλήρωμα αν είναι πάλι τόσο λίγο. Η επόμενη φορά είναι σε μια εβδομάδα και έτσι όπως παλεύουμε εμείς για να φάει μάλλον θα έχει χάσει κιόλας:(

Δεν μου φαίνεται κακό το βαρος.

Θα σου στείλω της Πατσούρου με πμ.

Πόσες μέρες έχει αυτη η κατάσταση;

Franz Kafka

Ευχαριστώ κορίτσια για τη βοήθεια..

Σήμερα τον θήλασα με το που γύρισα και κοιμόταν και το απόγευμα το ίδιο. Τώρα που είναι ξύπνιος πάλι προσπαθώ να του δώσω στήθος αλλά δεν θέλει και κλαίει πριν ακόμα με ακουμπήσει. Έχει από τις 6:20 να φάει, δε θα έπρεπε να πεινάει?? Με βλέπω σε καμιά ώρα πάλι με το θήλαστρο και πάλι μπιμπερό, εκτός αν κοιμηθεί και τον πιάσω στον ύπνο.

Το μπιμπερό που μου είπατε θα το πάρω αύριο για να ξεκινήσει ο άντρας μου με αυτό από Δευτέρα.

Οι ζυγίσεις μας είναι:

3/9 3480, 53cm (γέννηση)

21/10 4730, 60cm

7/11 5070, 63cm

22/11 5470, 63cm

5/12 5630, 63 cm

Στην τελευταία μέτρηση πήρε πάρα πολύ λίγο βάρος:( ο γιατρός όμως μας είπε να μην ανησυχούμε προς το παρόν, αλλά την επόμενη φορά θα μας δώσει συμπλήρωμα αν είναι πάλι τόσο λίγο. Η επόμενη φορά είναι σε μια εβδομάδα και έτσι όπως παλεύουμε εμείς για να φάει μάλλον θα έχει χάσει κιόλας:(

Παλεψε το.Μου θυμίζει την ιστορία της φίλης μου που έμαθε στο μπιμπερο και δεν βαριοταν το στηθος..Προσπαθησε πιο συχνα να το βάζεις με παιχνίδι ηρέμησε το καο ξαναβάλτο.Ασε το θηλαστρο και το μπιμπερό όσο μπορείς.Μια αδειούλα θα ήταν ιδανική..Το βάρος καλό μου φαίνεται και εμένα.Μην μπεις στην παγίδα του ξένου προαπάθησε το λίγο ακόμα!

tEksp3.png?8gzbt5YV

Διαφημίσεις

Σ'ευχαριστώ Nina-Nana ναι στείλτο μου! Είναι περίπου 3 εβδομάδες που δυσανασχετεί και έχει μειώσει τους θηλασμούς αλλά από χθες που δεν μπορώ να τον βάλω καθόλου αν είναι ξύπνιος. Τώρα περπατούσαμε αγκαλίτσα καμιά ωρίτσα περίπου και δέχτηκε επιτέλους να φάει μόνο για 5 λεπτά. Κάτι είναι κι αυτό τουλάχιστον.. Μήπως κινδυνεύει να σταματήσει το γάλα μου με τόσους λίγους θηλασμούς? Είναι περίπου 5-6 την ημέρα και 2 αντλήσεις.

Το μωράκι μου μπορεί να θύμωσε που ξεκίνησα τη δουλειά εδώ και 2 εβδομάδες και το αφήνω τόσες ώρες:( και αποφάσισε να απεργήσει!!

Κι εμένα σαν απεργία μου φαίνεται κι όχι σύγχηση! Από την άλλη βέβαια η απεργία νομίζω κρατάει λιγότερο!

Σου έστειλα πμ!

Franz Kafka

Διαβασα ξανα το βιβλιο της Πατσουρου και οντως απεργια θηλασμου κανει το μωρακι σου. Νομιζα οτι το κανουν μεγαλυτερα μωρα αλλα τελικα μπορει να συμβει σε οποιαδηποτε ηλικια.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Xρυσούλα κι εμένα 3 μηνών έκανε απεργία ο δικός μου για 3-4 μέρες. Έτρωγε το πολύ 3-4 γεύματα τη μέρα από εκεί που έτρωγε 8-10! Βέβαια τον βραδυνό θηλασμό πριν τον ύπνο δεν τον έκοψε, ο πονηρός! Συνέχισε να προσπαθείς να του προσφέρεις κι ας μη θέλει, χωρίς να τον πιέζεις βέβαια, και θα επανέλθει, μίλα του πολύ και με ηρεμία. Ένα είδος αντίδρασης είναι αυτό που κάνουν... Τώρα σε τι, δεν ξέρω..! Πάντως για τη μείωση του γάλακτος μη φοβάσαι. Εγώ εκείνες τις μέρες δεν έκανα αντλήσεις και η μόνη επίπτωση ήταν ότι...μου ξανάρχισε η περίοδος ;)! Κι όπως βλέπεις, θηλάζουμε ακόμα ακάθεκτοι! Αν το μωρό θεωρήσει ότι υπάρχει θέμα με την ποσότητα, θα αυξήσει τους θηλασμούς μόνο του αργότερα!

Υπομονή και θα περάσει!

eMWap2.png?5pVCTyDY

Κορίτσια νομίζω ότι επανερχόμαστε σιγά σιγά.. Σήμερα ήταν πολύ καλύτερα, ξαναπήγαμε στους 6 θηλασμούς:) και οι δύο ήταν με τον απεργό ξύπνιο! Εντάξει δεν έπιασε και πολύ εύκολα πάλι αλλά καμιά σχέση με χθες και προχθές. Τώρα το σαβ/κο θα ξαναγίνουμε αυτοκόλλητοι, ελπίζω να θέλει και το μωράκι μου!

Χρυσούλα, πως τα πάτε; Εύχομαι να είναι όλα καλά και να έληξε η απεργία! ;)

Franz Kafka

Ναι όλα καλά!! Νομίζω ότι η απεργία μας έληξε.. Είμαστε στους 6-7 θηλασμούς τη μέρα και το σαβ/κο περισσότερους :) Απλά εκτός από την απεργία κατάλαβα ότι και το μωράκι δεν είναι πλέον όπως ήταν μέχρι 2-2,5 μηνών που όποτε και να τον έβαζα στο στήθος καθότανε είτε πεινούσε είτε όχι. Αχ ευτυχώς τελείωσε γιατί είχα αγχωθεί πολύ μήπως σταματήσει και το γάλα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...