Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΜΠΥΛΗ ΣΑΚΧΑΡΟυ!!!

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα και πάλι!. Χθες επικοινώνησα με τον γιατρό για απαντήσεις που περίμενα σχετικά με την γενική αίματος που έκανα. Το θετικό είναι ότι ανέβηκε επιτέλους ο αιματοκρίτης μου που είχε πάρει την κάτω βόλτα!!! Λόγω εβδομάδων και ενόψει της καμπύλης σακχάρου, ρώτησα πότε θα κάνω την εξέταση. Η απάντησή του ήταν ότι το σάκχαρο είναι χαμηλό και λόγω αυτού ίσως τελικά να μην κάνω καμπύλη. 'Οντως έχω υπογλυκαιμία ως κληρονομικό χάρισμα από την μαμά μου, όμως είναι δυνατό σε εγκυμοσύνη να μην γίνει καθόλου η εξέταση το έχετε ξανακούσει;;; Και μια δεύτερη ερώτηση. Ενώ μέχρι προχθές τα μωράκια ήταν υπερδραστήρια στην κοιλιά εδώ και δύο τρεις μέρες οι κινήσεις είναι πιο σπάνιες και απαλές!!! Οι μανούλες σε προχωρημένες εγκυμοσύνες ας προσπαθήσουν να θυμηθουν τι γινόταν στις 24 εβδ. .... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

utpHp2.png

Διαφημίσεις

φενια γεια! κι εγω ειμαι χαρουμενη γιατι ανεβηκε λιγο ο αιματοκριτης!! ειδες που λεγαμε οτι μετα τον 6ο θα φτιαξει?

καμπυλη ζαχαρου θα κανω αυριο, η γιατρος το συστηνει σε ολες, ελπιζω να μην εχω θεμα αν και απο ο,τι μου ειπε δεν ειμαι στο προφιλ γυναικας για ζαχαρο..

Κι εμενα η μικρη αλλες μερες ειναι πιο ζωηρη και αλλες οχι. Βεβαια την τελευταια βδομαδα κανει τρελες κινησεις, τουμπες κλπ.. Δεν νομιζω οτι πρεπει να ανησυχεις εκτος κι εν περασει μια ολοκληρη μερα και δεν αισθανθεις τιποτα.. Εγω μια φορα που ανησυχουσα εφαγα λιγη σοκολατα και μετα απο λιγο την ενιωσα...καλη τυχη, πολλα φιλια

cf7op3.png

wQtYp3.png

καμια φορα κοιμουνται αρκετες ωρες γιαυτο δεν τ ακουμε!αλλα μολις φαμε ζαχαρη η σοκολατα αμεσως αρχιζουν το κυνηγητο!ετσι και εγω το τσεκαρα οταν δεν το ακουγα!η καμπυλη νομιζω ειναι υποχρεωτικη επειδη στην μηνιαιες μετρησεις δεν φενεται!βεβαια ο γιατρος ξερει!εγω στην καμπυλη που δεν ηθελα να την κανω γιατι αηδιαζα (μπλιαχ)πηρα ενα καλαμακι και το ηπια σ ενα δευτερολεπτο και δεν καταλαβα γρυ!

Καλησπέρα και απο εμένα...

και εμένα μου συνέβη το εξής...ο γιατρός που μου έκανε τον β' επιπέδου μου συνέστησε καμπύλη ζαχάρου γιατί όπως λέει το αμνιακό υγρό ειναι λίγο αυξημένο. Από την άλλη ο γιατρός που με παρακολουθεί μου ειπε οτι βάσει του ζαχάρου νηστείας που έχω δεν χρειάζεται. Εγώ όμως...αποφάσισα να την κάνω...για να ειμαι πιο ήρεμη.

Ρωτάω αν ξέρετε, μου ειπαν 75γρ γλυκόζης και 3 λήψεις..μία νηστική, μια στην μια ώρα από την παροχή της γλυκόζης και την τελευταία στην 3η ώρα. Ετσι γίνεται; Μια συνάδελφος μου ειπε οτι έκανε 5 λήψεις (και στα μισάωρα) και μια άλλη μου ειπε οτι έκανε κάθε μια ώρα...αλλά για 3 ώρες... Εχω μπερδευτεί...:confused:

74kwp3.png

Διαφημίσεις

και εμένα μου συνέβη το εξής...ο γιατρός που μου έκανε τον β' επιπέδου μου συνέστησε καμπύλη ζαχάρου γιατί όπως λέει το αμνιακό υγρό ειναι λίγο αυξημένο. Από την άλλη ο γιατρός που με παρακολουθεί μου ειπε οτι βάσει του ζαχάρου νηστείας που έχω δεν χρειάζεται. Εγώ όμως...αποφάσισα να την κάνω...για να ειμαι πιο ήρεμη.

Ρωτάω αν ξέρετε, μου ειπαν 75γρ γλυκόζης και 3 λήψεις..μία νηστική, μια στην μια ώρα από την παροχή της γλυκόζης και την τελευταία στην 3η ώρα. Ετσι γίνεται; Μια συνάδελφος μου ειπε οτι έκανε 5 λήψεις (και στα μισάωρα) και μια άλλη μου ειπε οτι έκανε κάθε μια ώρα...αλλά για 3 ώρες... Εχω μπερδευτεί...:confused:

Εγω που εκανα την καμπυλη με 75 γρ , εκανα 5 ληψεις ανα μισαωρο.Δηλαδη 0' (νηστικη δηλαδη) , 30' , 60' , 90' κ 120'.Το ιδιο ειναι οταν την κανεις με 3 ληψεις.0' - 60'- 120'.Τα μισαωρα δεν παιζουν μεγαλη σημασια.Πρεπει να κορυφωθει το σακχαρο στην 1η ωρα κ να πεσει την 2η ωρα...Ρωτα κ στο μικροβιολογικο.

ClTwp3.png

καλα θα κανεις κ θα την κανεις την καμπυλη γιατι κ εμενα το ζαχαρο μου νηστειας ηταν παντα πολυ χαμηλο ακομα κ οταν εκανα την καμπυλη..απλα η μετρηση μετα απο 1 ωρα ηταν αυξημενη!!! γι'αυτο ελεγξε το για καλο κ για κακο!!
Xc60p3.png ghL0p3.png

να την κανεις οποσδήποτε.οπως σου ειπαν και οι αλλες μανουλες στην εγκυμοσυνη δεν υπαρχουν στανταρ. μπορει να κανεις τωρα ληψη αιματος και σε μιση ωρα που θα κανεις παλι την ιδια εξεταση να εχεις διαφορετικο αποτελεσμα. επισης θα σε συμβουλευα να ζητησεις απο τον γιατρό σου καμπυλη των 100 gr και οχι των 75gr.η εξεταση αυτη ειναι πολυ σημαντικη μην την υποτιμησεις.θα αηδιασεις λιγακι στη γευση του υγρου αλλα πραγματικα προλαμβάνεις πολλα κακα!!

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

Ευχαριστώ κορίτσια...είχα λίγο πελαγώσει. Ρώτησα και στο μικροβιολογικό και μου ειπαν "Ότι λέει ο γιατρός σας"...τι να τους πω οτι ο γιατρός μου λέει να μην την κάνω;

Ελπίζω να ειναι όλα καλά και να μην υπάρχει θέμα...αλλά και αν υπάρξει θα το αντιμετωπίσουμε... ;) Εδώ αντιμετωπίσαμε άλλα κι άλλα...

74kwp3.png

Εγώ θα σου έλεγα να την κανεις. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι μια στάνταρ εξετασει άσχετα με τα αποτελέσματα σε μετρήσεις στο σπίτι και να θεωρείτε σαν την β επιπέδου σημαντική!

Μαριαλένα 11/12/09

Εμμελεια 16/01/12

Στεφανος 8/5/15

23/3/2012 ήρθε και ο ανηψιός!!!

Διαφημίσεις

Eγω θα την κάνω αυριο με 100γρ γλυκόζης. Μέτρηση νηστικη, μετα απο 60', 120', 180'. Για μενα ειναι η χειρότερη εξέταση...4 τσιμπήματα;;;; κλαψ!

Πάντως ειναι πολυ σημαντικη εξέταση και απαραίτητη. Ο γιατρός σου όμως, που ξέρει και το ιστορικό σου, ξέρει καλύτερα!!

κι εγω θεωρω οτι παντα πρεπει να γινεται.οσο για τα τσιμπηματα ορισμενα μικροβιολογικα βαζουν κατι σα πεταλουδα για οση ωρα εισαι εκει κι ετσι σε τρυπανε μονο μια φορα.εγω παντως δε τα γλιτωσα τα τεσσερα.

q3pIp3.png

7QYNp3.png

Σήμερα το πρωί την έκανα και εγώ, δεν γνώριζα πως αυτή η εξέταση απαιτεί τόσες πολλές λήψεις, 5 τρυπήματα ανά μισάωρο, α, και ούτε πεταλούδα ούτε τίποτα, μια λήψη από το ένα χέρι μια από το άλλο.

Οι φίλες μου που τα περάσανε επικεντρωθήκανε μόνο στο να μου αναφέρουνε στο πόσο πολύ αηδιαστικό είναι το υγρό με την γλυκόζη , το οποίο παρεμπιπτόντως το ήπια μια χαρά, τώρα που θα τις πετύχω θα τους τα ψάλλω!

Καλύτερα σκότωσέ με , παρά να με έχεις στην αναμονή και καρφωμένη σε μια καρέκλα, θα είχα πάρει τα μέτρα μου, μια φίλη, τον σύζυγο, ένα περιοδικό βρε αδελφέ, το διαγνωστικό μόνο ενημερωτικά φυλλάδια είχε, και δώστου κάτι σαχλοχριστουγεννιάτικα τραγούδια over and over again, μιλάμε λάλησα!

Αμ και ο γιατρός μου, άλλος πάλι από εκεί, κουβέντα!

Λοιπόν ,θα βάλω τις μετρήσεις μου εδώ, γιατί μέχρι να ανοίξει το mail του ο γιατρός και να μου απαντήσει δεν ξέρω πόσο θα πάρει, είναι και η πρώτη φορά που του στέλνω μ΄ αυτό τον τρόπο εξετάσεις, αν δω πως καθυστερεί πολύ,θα τον πάρω τηλέφωνο, εννοείται

Με γλυκόζη 75gr

Χρόνοι:

0------------->89.0

30----------->123

60----------->109

90----------->103

120---------->95.0

Απορία δεύτερη, κάπου διάβασα πως οι μετρήσεις μεταξύ τους πρέπει να έχουν απόσταση μια ώρας, τώρα ορισμένα διαγνωστικά είναι στο μισάωρο, άραγε παίζει ρόλο; γίνεται σωστή εκτίμηση έτσι; θέλουν να μας ξεπετάνε πιο γρήγορα;

----------------------

Σήμερα το πρωί την έκανα και εγώ' date=' δεν γνώριζα πως αυτή η εξέταση απαιτεί τόσες πολλές λήψεις, 5 τρυπήματα ανά μισάωρο, α, και ούτε πεταλούδα ούτε τίποτα, μια λήψη από το ένα χέρι μια από το άλλο.

Οι φίλες μου που τα περάσανε επικεντρωθήκανε μόνο στο να μου αναφέρουνε στο πόσο πολύ αηδιαστικό είναι το υγρό με την γλυκόζη , το οποίο παρεμπιπτόντως το ήπια μια χαρά, τώρα που θα τις πετύχω θα τους τα ψάλλω!

Καλύτερα σκότωσέ με , παρά να με έχεις στην αναμονή και καρφωμένη σε μια καρέκλα, θα είχα πάρει τα μέτρα μου, μια φίλη, τον σύζυγο, ένα περιοδικό βρε αδελφέ, το διαγνωστικό μόνο ενημερωτικά φυλλάδια είχε, και δώστου κάτι σαχλοχριστουγεννιάτικα τραγούδια over and over again, μιλάμε λάλησα!

Αμ και ο γιατρός μου, άλλος πάλι από εκεί, κουβέντα!

Λοιπόν ,θα βάλω τις μετρήσεις μου εδώ, γιατί μέχρι να ανοίξει το mail του ο γιατρός και να μου απαντήσει δεν ξέρω πόσο θα πάρει, είναι και η πρώτη φορά που του στέλνω μ΄ αυτό τον τρόπο εξετάσεις, αν δω πως καθυστερεί πολύ,θα τον πάρω τηλέφωνο, εννοείται

Με γλυκόζη 75gr

Χρόνοι:

0------------->89.0

30----------->123

60----------->109

90----------->103

120---------->95.0

Απορία δεύτερη, κάπου διάβασα πως οι μετρήσεις μεταξύ τους πρέπει να έχουν απόσταση μια ώρας, τώρα ορισμένα διαγνωστικά είναι στο μισάωρο, άραγε παίζει ρόλο; γίνεται σωστή εκτίμηση έτσι; θέλουν να μας ξεπετάνε πιο γρήγορα;[/quote']

Καλησπέρα και με το καλό το μωράκι σου!

Οι μετρήσεις σου είναι σχεδόν ίδιες με τις δικές μου και ο γιατρός μου είπε πως είναι super.

Επίσης μου είπε πως πλέον οι μετρήσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον 2ωρες από την ώρα της λήψη της γλυκόζης των 100ml. Στο πρώτο μου παιδί θυμάμαι πως είχα κάνει στα 30 και στα 60 λεπτά τη μέτρηση,αλλά τωρα άλλαξε.

Καλησπέρα και με το καλό το μωράκι σου!

Οι μετρήσεις σου είναι σχεδόν ίδιες με τις δικές μου και ο γιατρός μου είπε πως είναι super.

Επίσης μου είπε πως πλέον οι μετρήσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον 2ωρες από την ώρα της λήψη της γλυκόζης των 100ml. Στο πρώτο μου παιδί θυμάμαι πως είχα κάνει στα 30 και στα 60 λεπτά τη μέτρηση,αλλά τωρα άλλαξε.

Γεια σου και εσένα Taurine! Αχ ωραία, χαίρομαι που πήρα μια θετική απάντηση!

Αλλά αυτό με το δίωρο με προβλημάτισε τώρα, ελπίζω να μου το αποσαφηνίσει ο γιατρός μου, και το κυριότερο μην τυχόν και χρειαστεί να τις επαναλάβω.

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχούλες σου, και σε εσένα τα καλύτερα πάντα, να χαίρεσαι την οικογένειά σου!:)

----------------------

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...