Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μας δερνουν στον παιδικό...... τι κανω?

Recommended Posts

εγω ενα θεματακι με τον παιδικο....

της λεω συνεχεια οτι δεν πρεπει να μαλωνει με τα παιδακια και οτι καταλάθος το εκανε η "δημητρα" να φτυσει στο φαγητό της και επαιζε ο "θανος" που της εριξε σφαλιαρα.. Και οτι δεν πρέπει να χτυπαει πισω τα άλλα παιδακια αλλα να το λεει στην κυρια...

εχει καταντησει να ειναι το παιδι της σφαλιαρας.... Νομιζω οτι κανα δυο τρια παιδιακια τη χτυπανε συνεχεια, της φτυνουν το φαγητό , τη σπρωχνουν, της παιρνουν τα παιχνιδια....

αμα το δουν οι δασκαλες , τα βαζουν τιμωρια, αν όχι ...έχει ο θεος....

εγω τι κανω? φασαρια δεν εκανα ποτε στον παιδικο....

Ουτε καν το εχω αναφερει....

απλα εχω αρχισει και νευριαζω και αρχιζει και η δικια μου να κανει παλιόπαιδιές.... Να φτυνει, να φωναζει κτλ κτλ....

Διαφημίσεις

της λεω συνεχεια οτι δεν πρεπει να μαλωνει με τα παιδακια και οτι καταλάθος το εκανε η "δημητρα" να φτυσει στο φαγητό της και επαιζε ο "θανος" που της εριξε σφαλιαρα.. Και οτι δεν πρέπει να χτυπαει πισω τα άλλα παιδακια αλλα να το λεει στην κυρια...

εχει καταντησει να ειναι το παιδι της σφαλιαρας.... Νομιζω οτι κανα δυο τρια παιδιακια τη χτυπανε συνεχεια, της φτυνουν το φαγητό , τη σπρωχνουν, της παιρνουν τα παιχνιδια....

απλα εχω αρχισει και νευριαζω και αρχιζει και η δικια μου να κανει παλιόπαιδιές.... Να φτυνει, να φωναζει κτλ κτλ....

μια απο τα ιδια!!!! νομιζω οτι ειναι αναποφευκτο θα δουν κ θα ξεσηκωσουν συμπεριφορες.

ειναι θεμα παιδειας κ αντιμετωπισης απο το σπιτι απο εκει κ περα..

υπομονη καποια στιγμη θα μαθει να ξεχωριζει το καλο απο το κακο. ετσι ελπιζω...εμεις το πρασπαθουμε κ ειμαστε σε καλο δρομο νομιζω:rolleyes:

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

γιατι να υποβιβασεις σε 'παιχνιδι' κ 'καταλαθος' κατι που την ενοχλει τοσο κ ειναι κ κακο εδω που τα λεμε; δυστυχως οι δασκαλες δεν τα προλαβαινουν ολα...εδω δυο παιδια εχεις κ δεν προλαβαινεις τη σφαλιαρα...αυτο που μπορεις να κανεις ομως ειναι να τη μαθεις να αμυνεται.

να φωναζει δυνατα 'οχι με ενοχλεις, φυγε τωρα!' ,΄δεν θελω, φυγε!' να βαζει τα χερια της μπροστα της, να το λεει αμεσως στη δασκαλα με δυνατη φωνη...να το καταλαβουν οσα την πειραζουν οτι μπορει να υπερασπιστει τον εαυτο της κ οτι η δασκαλα θα ειναι ενημερη για ο,τι γινεται που δεν της αρεσει..δεν χρειαζεται να μαθει να ειναι παραπονιαρα (το αλλο ακρο//) απλα ικανη να προστατευτει κ να αμυνθει αν χρειαζεται. τωρα για το ξυλο που λες, αν ριχνει κ εκεινη μερικες, ισως να μην ειναι κ τοσο παιδι της σφαλιαρας, σωστα;:) οποτε τα λογια ειναι η καλυτερη λυση...για ολους!

μια απλη αναφορα δεν σημαινει οτι θα τσακωθεις η θα κανεις φασαρια.στην τελικη εσυ κοιτας να προφυλαξεις το δικο σου παιδι.απλα πες το να το εχουν υποψην κ αν δουν κατι να σε ενημερωσουν..

Διαφημίσεις

μαλλον θα το αναφερω αυριο το πρωι...

γιατι σημερα μας ηρθε με τα χειλια σκισμενα... και τα γονατα μελανιασμενα....

θα παω στην κυρια αυριο να της πω να πει μια κουβεντα στη μαμα του... απλα για να ξερει.......

Είναι δυνατόν να έρχεται έτσι το παιδί στο σπίτι και να μην το κάνεις θέμα στον Παιδικό? Εγώ που την πάω σε ιδιωτικό γρατζουνιά να της κάνουν το κάνω θέμα που λέει ο λόγος, έρχεται το παιδί έτσι στο σπίτι και τι λέει? Δεν το βλέπει αυτό η δασκάλα?

Συγγνώμη για το ύφος, αλλά θεωρώ πως δεν έχει σημασία αν στέλνουμε το παιδί μας σε δημόσιο παιδικό ή σε ιδιωτικό. Ειναι υποχρεωμένες οι δασκάλες να φροντίζουν για την ακεραιότητα των παιδιών. Δηλαδή αν εμένα του χρόνου πάει στο Δημόσιο θα πρέπει να μην μιλάω μιλιά ακόμα και αν μου έρχεται το παιδί σημαδεμένο? Εννοείται πως θα πας στη δασκάλα και θα απαιτήσεις να βρει λύση με τους γονείς του άλλου παιδιού. Έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα.

Και πάλι καλοπροαίρετα στο λέω με όλη μου την καλή διάθεση!Δεν έχω καμία πρόθεση να κρίνω τη συμπεριφορά σου!!

Είναι δυνατόν να έρχεται έτσι το παιδί στο σπίτι και να μην το κάνεις θέμα στον Παιδικό? Εγώ που την πάω σε ιδιωτικό γρατζουνιά να της κάνουν το κάνω θέμα που λέει ο λόγος, έρχεται το παιδί έτσι στο σπίτι και τι λέει? Δεν το βλέπει αυτό η δασκάλα?

Συγγνώμη για το ύφος, αλλά θεωρώ πως δεν έχει σημασία αν στέλνουμε το παιδί μας σε δημόσιο παιδικό ή σε ιδιωτικό. Ειναι υποχρεωμένες οι δασκάλες να φροντίζουν για την ακεραιότητα των παιδιών. Δηλαδή αν εμένα του χρόνου πάει στο Δημόσιο θα πρέπει να μην μιλάω μιλιά ακόμα και αν μου έρχεται το παιδί σημαδεμένο? Εννοείται πως θα πας στη δασκάλα και θα απαιτήσεις να βρει λύση με τους γονείς του άλλου παιδιού. Έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα.

Και πάλι καλοπροαίρετα στο λέω με όλη μου την καλή διάθεση!Δεν έχω καμία πρόθεση να κρίνω τη συμπεριφορά σου!!

Επειδη εμεις εχει τυχει να ειμαστε απο την αλλη πλευρα, τι λυση θα προτιναται?

Με όοοοολη την καλή διάθεση του κόσμου, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, και χωρίς ίχνος ειρωνείας, θα ήθελα να ακούσω τί έχεις να προτείνεις ακριβώς σε αυτό που σου έχω κάνει bold..... δλδ τί ? Ποιά είναι η λύση-πανάκεια που υπάρχει και μπορεί να βρεθεί σε συνεννόηση με τους γονείς του άλλου παιδιού ??????:shock: Και που θα απαιτηθεί κιόλας ?

Κατά τα άλλα, συμφωνώ κι εγώ πως οι δασκάλες όφειλαν να έχουν ενημερώσει την μητέρα για το εκάστοτε "ατυχές συμβάν". Σίγουρα προσπαθούν να προλάβουν άσχημες καταστάσεις, αλλά, εάν έχετε πάνω από 1 παιδί μπορείτε να φανταστείτε πως δεν γίνεται να τα προ-λαμβάνεις όλα... Σίγουρα επίσης, τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες "ξεσηκώνουν "άσχημες συμπεριφορές (κι εμένα τα παιδιά μου κατά καιρούς έχουν χτυπήσει, δαγκώσει ή/και φτύσει -ΟΚ, όχι ευτυχώς μέσα στο φαγητό !-) ... πώς το αντιμετωπίζω ?????? ΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ και αναλόγως την ηλικία και με στέρηση προνομίων.

Από την αντίπερα όχθη προσπαθώ να τα μάθω να αμύνονται ΛΕΚΤΙΚΑ...

:roll: Μαζί σας είμαι κι εγώ, επειδή έχω 2 παιδιά κι έχω δει το νόμισμα και από τις 2 όψεις...

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Οπωσδήποτε θα πρέπει να το αναφέρεις ξανά και ξανά. Να ενημερωθούν και οι γονεις των παιδιών αυτών να δειτε τι θα κάνειτε. Με τη σιωπή τα χρεώνεις όλα στο παιδάκι σου και νιώθει ανασφάλεια. Αφού σου έχει εξηγήσει τί γίνεται και εσύ δεν έχεις κάνει τίποτα, φαντάσου πόσο μόνο του θα νιώθει. Πάρτο ζεστά με τσαμπουκα, δεν έγινε μια φορά απ οτι κατάλαβα, συμβαίνει συνέχεια και είναι καταστροφικό για την ψυχολογία του παιδιού σου. Ελπίζω να βγάλετε σύντομα άκρη.

Διαφημίσεις

νομίζω πως είναι λάθος να της λες να μη χτυπά όσο παράλογο και αν ακούγεται....

εγώ δεν τους αφήνω να ξεκινάνε καυγά (είμαι αυστηρή σε αυτό) αλλά άμα οι άλλοι τους ρίξουν καμιά ενοείται ότι τους αφήνω να ανταποδώσουν...

γιατί αλλιώς γίνεται αυτό που είπες: το παιδί της σφαλιάρας

ενώ αν μια φορά τους χώσει καμιά δυνατή μπουνιά στη μούρη :cool: , δεν πρόκειται να την ξαναπειράξουν....

νομίζω πως είναι λάθος να της λες να μη χτυπά όσο παράλογο και αν ακούγεται....

εγώ δεν τους αφήνω να ξεκινάνε καυγά (είμαι αυστηρή σε αυτό) αλλά άμα οι άλλοι τους ρίξουν καμιά ενοείται ότι τους αφήνω να ανταποδώσουν...

γιατί αλλιώς γίνεται αυτό που είπες: το παιδί της σφαλιάρας

ενώ αν μια φορά τους χώσει καμιά δυνατή μπουνιά στη μούρη :cool: , δεν πρόκειται να την ξαναπειράξουν....

χμμμ αν και ακουγεται οντως λαθος.... θα συμφωνισω μαζι σου!Οπως λες να μην ξεκινανε εκεινα τον καυγα... αλλα οχι να καθονται και να τις τρωνε!Δηλ αν η δασκαλα δεν το δει η δεν κανει τπτ να γινει το παιδακι μου το παιδι της σφαλιαρας?Ασε που αν δεν αμυνθει.. τα αλλα παιδακια θα το αντιληφθουν και μετα δεν θα εχει τελειωμο αυτη η ιστορια!Το καλυτερο ειναι να ενημερωθει η δασκαλα.. να ενημερωθει η μαμα του "δραστη" αλλα αμα παραγινει το κακο ας αμυνθει και η μικρη!

FvxMp3.png

Αχουτο αγαπη μου... καντο θεμα και ανελαβε και εσυ δραση!

DOXip3.png

DtXgp3.png

Οπωσδήποτε θα πρέπει να το αναφέρεις ξανά και ξανά. Να ενημερωθούν και οι γονεις των παιδιών αυτών να δειτε τι θα κάνειτε. Με τη σιωπή τα χρεώνεις όλα στο παιδάκι σου και νιώθει ανασφάλεια. Αφού σου έχει εξηγήσει τί γίνεται και εσύ δεν έχεις κάνει τίποτα, φαντάσου πόσο μόνο του θα νιώθει. Πάρτο ζεστά με τσαμπουκα, δεν έγινε μια φορά απ οτι κατάλαβα, συμβαίνει συνέχεια και είναι καταστροφικό για την ψυχολογία του παιδιού σου. Ελπίζω να βγάλετε σύντομα άκρη.

Συμφωνώ απόλυτα με την προλαλήσασα, και επίσης να απαντήσω. Όταν το παιδί έρχεται συνέχεια σημαδεμένο, οφείλει η δασκάλα να αναλάβει δράση, δηλαδή να ενημερώσει τους γονείς του παιδιού, να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διαδικασία την οποία να ακολουθούν και οι γονείς στο σπίτι, δηλαδή να μην μπαίνει απλώς τιμωρία και μετά να συνεχιζει σαν να μην συμβαίνει τίποτα, να εξηγεί για ποιο λόγο μπήκε τιμωρία και μετά να πηγαίνουν μαζί και να ζητάνει συγγνώμη απο το παιδάκι που χτύπησε, δάγκωσε κλπ. Επίσης μπορεί η δασκάλα να το συζητήσει μετά με όλα τα παιδιά της τάξης, και να δώσει παραδείγματα. Έτσι αν το παιδί συνεχίσει, το ίδιο θα απομονωθεί απο τα υπόλοιπα. Δεν μιλάω για μενονωμένες περιπτώσεις αλλά μιλάω για περιπτώσεις που βλέπεις και συνεχίζετε καιρό αυτό. Δηλαδή επιλέγεις το παιδί σου να έρχεται συνέχεια σημαδεμένο γιατι η δασκάλα μπορεί να μην προλαβαίνει να το βλέπει? Ειναι υποχρέωση της να φροντίζει για την ακεραιότητα των παιδιών μας.

Αυτό δεν σημαίνει οτι οι δασκάλες έχουν λάθος σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά στη δικιά σου περίπτωση είναι εγκληματική η αμέλεια. Δηλαδή δεν είδε τα σκισμένα χείλια τη μια φορά, την προηγούμενη?Την επόμενη που θα έρθει έτσι?

Και επίσης πρέπει να της μάθεις να αμύνεται μόνη της, να φωνάζει δυνατά όταν την ενοχλεί και να πηγαίνει μόνη της στη δασκάλα.

Και πάλι δεν θέλω να κρίνω ή να θίξω πρόσωπα ή συμπεριφορές. Λέω πως θα το αντιμετώπιζα εγώ.