Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ξεκινήσαμε στέρεες κι εμείς και έχω πολλές απορίες!

Recommended Posts

γεια σας μανούλες! Εδώ και 5 μέρες ξεκινήσαμε φρουτόκρεμα το μικρό μου. Οι οδηγίες του γιατρού είναι; ξεκινάμε μόνο με φρούτα ως δεκατατιανό και κάθε 4 μέρες θα προσθέτουμε και ένα (μήλο+αχλάδι+μπανάνα). Μετά απο 15 μέρες με τον ίδιο τρόπο λαχανικά το μεσημέρι και μετά και κρέας. Λοιπόν, έχω τις παρακάτω απορίες και όποια μπορεί ας δώσει τα φώτα της.

α)Σήμερα 1η μέρα αχλάδι ο μπέμπης και έβγαλε κάτι σπιθουράκια στο στήθος. τι κάνω; του δίνω και αύριο αχλάδι για να δω αν συνεχίζεται ή το κόβω μαχαίρι? (γενικά ο μπέμπης είναι γεμάτος αλλεργίες)

β)το πρωί που του δίνω φρουτόκρεμα θέλω να τον έχω μαζί μου στη δουλειά αλλα δεν έχω τα μέσα να τη φτιάξω εκεί. Αν πολτοποιήσω τα φρούτα απ΄το σπίτι και τα φέρω στη δουλειά σε ταπεράκι θα υπάρχει πρόβλημα?

γ)Επειδή διαβάζω οτι όλες δίνεται κρέμα το απόγευμα, εμένα ο γιατρός δεν μου έκανε καθόλου αναφορά σε αυτό. Μήπως να του το πω εγώ?

Αχ απαντήστε αν γίνεται γιατί ο γιτρός δε συνηθίζει να σηκώνει τα τηλ του το σ-κ!!!!!!!

cN3ep3.png

Διαφημίσεις

Τα φρούτα τα βάζουμε ένα-ένα,ακριβώς γι'αυτό το λόγο .για αλεργειες δηλ.εφόσον έβγαλε σπυθουρακια καλό είναι να μην το βάλεις.πρέπει όμως να επικοινωνήσεις με τον γιατρό. Όταν πολτοποιουνται τα φρούτα χάνουν τις απαραίτητες βιταμίνες ,ιδικά αν μείνουν ώρα έτσι..τώρα όσο για το απογευματινό....δεν ξέρω.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

καλησπερα! 1ον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ο παιδιατρος να μην σηκωνει τηλεφωνα σαββατοκυριακο!!!!!! πρωτη φορα το ακουω!!!

αφου ο μικρος πεταξε σπιθουρακια νομιζω οτι καλο ειναι να του το διακοψεις και να το ξαναδοκιμασεις μετα απο λιγες μερες για να το διαπιστωσεις οτι οντως φταιει αυτο.

οσο για τα φρουτα καλο ειναι να ειναι φρεσκα γιατι δυστυχως οξειδωνονται με την ωρα αλλααν ειναι στο ψυγειο δεν μομιζω να παθουν κατι...εγω σε τετοιε περιπτωσεις ..σπανια τα βραζω για λιγα λεπτα πρωτα.

τα γευματα που ξεκινας τωρα ειναι συνηθως 2 ενα το πρωι φρουτοκρεμα και ενα ακομα μεσημερι λαχανικα.εγω το μεσημεριανο το εχω μεταφερει απογευμα.δεν νομιζω οτι χρειαζεται απο τοσο νωρις να κανει 3 γευματα την ημερα ειναι μικρουλης....

καλα θα κανεις ομως ολα αυτα να τα ρωτησεις στον παιδιατρο σου η τελοσπαντων σε ενα γιατρο που σηκωνει το τηλεφωνο παντα!

φιλικα....:)

VCkup3.png W6T5p3.png

εγω θα προτιμουσα να μεταφερω ενα μπλεντερ στη δουλεια κι ενα μαχαιρακι. στην αναγκη εχε τα στην τσαντα του παιδιου αν υπαρχει προβλημα χωρου. Αν ετοιμαζεις τη φρουτοκρεμα απο το σπιτι οι βιταμινες πανε περιπατο. Μου κανει εντυπωση που ξεκινησατε τη φρουτοκρεμα απο το αχλαδι και οχι απο το μηλο, στη θεση σου αφου δεν μπορεις να επικοινωνησεις με το γιατρο (αν και δεν υπαρχει αυτο με το σ/κ γιατρος ειναι δεν ειναι δασκαλος, αν σου συνεβαινε κατι πιο σοβαρο δλδ?) θα διεκοπτα τη φρουτοκρεμα μεχρι να καθαρισει το παιδί και μετά θα ξεκινούσα με μήλο. Επίσης απο οσα εχω διαβασει εδω μεσα νομιζω αρχιζουν με ρυζαλευρο αλλά δεν είμαι και σίγουρη, ίσως ο γιατρός σου να μην θεωρει απαραίτητο να πάρετε κρεμα τυπου βανίλια ή αλλες σκονες και να θέλει πιο φυσικές τροφές. (νομιζω πιο υγειηνο ειναι)

Καταρχήν θα συμφωνήσω με τη χελωνίτσα οτι είναι απαράδεκτο να μη σηκώνει τηλέφωνα τα Σαββατοκύριακα και προφανώς αργίες!!!

Εφόσον ο μικρός έκανε αυτά τα σπιθουράκια, καλό είναι να μη του δώσεις ξανά αχλάδι και να δοκιμάσεις με άλλα φρούτα στη συνέχεια. Επίσης σωστό είναι τα φρούτα να τα καταναλώνει τη στιγμή που τα πολτοποιείς για να μη χάνουν τις βιταμίνες τους. Κάτι που θα σκεφτόμουν είναι να του δώσω τη φρουτόκρεμα το απόγευμα, αφού δε μπορείς το πρωί...

Διαφημίσεις

Την φρουτόκρεμα πώς τη φτιάχνουμε; Πολτοποιούμε πχ το μήλο; Πώς;

Εμείς λογικά θα αρχίσουμε αυτό το μήνα. Είμαστε ήδη 5 μηνών και 1 ημέρας

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Εγω το βάζω στο μουλτι με λίγο νερό βρασμενο γιατί αλλιώς δν το διαλύει καλα κ αφήνει κομματάκια αλλα του δίνω κ αχλαδι κ μήλο είναι δλδ αρκετή ποσότητα για να τη διαλύσει.τώρα αν είναι μόνο για μήλο κ είναι μεγάλο φαντάζομαι δν θα χει πρόβλημα.αν θηλαζεις δοκίμασε αν θέλεις αρχικά αντί για νερό να βάλεις γάλα δικό σου να του είναι πιο οικεία η γεύση.εγω έβαζα περίπου 40 μλ που σταδιακά τα αντικατεστησα με νεράκι.καλή αρχη

• 2 weeks later...
γεια σας μανούλες! Εδώ και 5 μέρες ξεκινήσαμε φρουτόκρεμα το μικρό μου. Οι οδηγίες του γιατρού είναι; ξεκινάμε μόνο με φρούτα ως δεκατατιανό και κάθε 4 μέρες θα προσθέτουμε και ένα (μήλο+αχλάδι+μπανάνα). Μετά απο 15 μέρες με τον ίδιο τρόπο λαχανικά το μεσημέρι και μετά και κρέας. Λοιπόν, έχω τις παρακάτω απορίες και όποια μπορεί ας δώσει τα φώτα της.

Eμείς ξεκινάμε αύριο αλλά το πρόγραμμά μας είναι πολύ πιο ομαλό αν θες. Δηλαδή αύριο θα φάμε 2 κουταλιές μήλο, την Τρίτη 4 και κάθε μέρα θα διπλασιάζω ώστε στο τέλος της εβδομάδας να τρώμε ένα μήλο. Την άλλη Δευτέρα θα προσθέσω στο ένα μήλο 2 κουταλιές αχλάδι και καθημερινά θα διπλασιάζω την ποσότητα αχλαδιού ώστε στο τέλος της 2ης εβδομάδας να τρώμε 1 μήλο κι 1 αχλάδι. Την 3η εβδομάδα θα προσθέσω την πρώτη μερα μισό πορτοκάλι και από την 2η ένα ολόκληρο πορτοκάλι. Την 4η εβδομάδα θα τρώμε 1 μηλο+1 αχλάδι+1 πορτοκάλι+ο,τι φρούτο θέλω.

Μετά τον μηνα θαβξεκινήσουμε και χορτόσουπα. Για ρυζάλευρο και μπισκοτόκρεμα ούτε λόγος.

Αυτό που ξέχασα να τη ρωτήσω είναι αν στις 12 που θα τρώει φρούτα είμαστε εκτός σπιτιού τί να κάνω. Να τη φτιάχνω από πρίν και να την παίρνω μαζί μου;

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Εγώ πάλι έχω την απορία: τι θα πάθει το μωρό αν τρώει τη φρουτόκρεμα μια άλλη ώρα που βολεύει καλύτερα τη μαμά, πχ. μεσημέρι-απόγευμα; Πρέπει να είναι οπωσδήποτε δεκατιανό; Εγώ πχ. του τη δίνω τώρα, 9 μηνών βέβαια, μερικές μέρες σαν πρωινό, διότι μας εξυπηρετεί καλύτερα για διάφορους λόγους.

Αν ξέρει καμιά κοπέλα ας μας διαφωτίσει.

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Η φρουτόκρεμα, βάσει της δικής μου εμπειρίας, πρέπει να είναι της ώρας, σε πολύ λίγο χρόνο μαυρίζει-οξειδώνεται και χάνονται πολλά οφέλη της. Το βράσιμο είναι μια λύση για μήλα-αχλάδια αλλά συνέχεια βραστά θα τα τρώει;

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι έχω την απορία: τι θα πάθει το μωρό αν τρώει τη φρουτόκρεμα μια άλλη ώρα που βολεύει καλύτερα τη μαμά, πχ. μεσημέρι-απόγευμα; Πρέπει να είναι οπωσδήποτε δεκατιανό; Εγώ πχ. του τη δίνω τώρα, 9 μηνών βέβαια, μερικές μέρες σαν πρωινό, διότι μας εξυπηρετεί καλύτερα για διάφορους λόγους.

Αν ξέρει καμιά κοπέλα ας μας διαφωτίσει.

καλε κανε το προγραμμα σου οπως σε βολευει...εγω την εδινα ποτε πρωι και ποτε απογευμα...αρκει να τρωει το παιδακι,η χρονικη στιγμη δεν εχει σημασια...

τα φρουτα ομως τα πολτοποιουμε απαραιτητα την ωρα που θα φαει το μωρο και ποτε νωριτερα...χανουν ολες τους τις βιταμινες και οξειδονονται αν το κανουμε απο πριν

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

• 2 weeks later...

1) εμείς ξεκινήσαμε πρωί βανίλια και απόγευμα φρούτα. όταν όμως φάγαμε χορτόσουπα η παιδίατρος μου είπε να τα αντιστρέψω. Πρωί φρούτα, απόγευμα βανίλια!!! Δεν ξέρω το λόγο.

2) μισό αχλάδι μισή μπανάνα και μισό μήλο είναι η δοσολογία αλλά από την αρχή τα έβαλα όλα μαζί!!! Μου επισήμανε πως αν δω κάτι περίεργο κόβω τη μπανάνα και της τηλεφωνώ γιατί συνήθως η μπανάνα κάνει αλλεργίες.

3) Κατά τη δική μου κρίση, και έπειτα από πολλές δοκιμές...μείωσα το μήλο που είναι στυφό και αύξησα τη μπανάνα.

4) Μήπως να σκεφτείς το ενδεχόμενο να αλλάξεις παιδίατρο??? Εμείς της έχουμε τηλεφωνήσει και μετά τα μεσάνυχτα και μας εξυπηρέτησε!!!

Διαφημίσεις

Το ίδιο παρατήρησα και εγώ tamar με καρότο- ήταν κομμένο σε μικρά κομματάκια και βρασμένο- αλλά και με αβοκάντο, το οποίο τρώει πολύ κάθε μέρα.

Την δευτέρα έχουμε παιδίατρο και θα ρωτήσω αλλά φαντάζομαι ότι δεν είναι κάτι φοβερό. Πάνε μάλλον αμάσητα....χαχαχα

Ακόμα βρε κορίτσια δεν τρώει [πάνω από 4-5 κουταλιές φαγητάκι κ μόνο για κρακεράκι κ αβοκάντο έχει όρεξη...λέω να μην αγχώνομαι αλλά ξέρω και εγώ?

• 2 weeks later...

Mόλις γύρισα από την παιδίατρο. Αύριο ξεκινάμε χορτόσουπα και από Δευτέρα θα αρχίσουμε και το μοσχάρι. Οι απορίες μου είναι οι εξής;

1. Τί συνδυασμούς κάνετε;

2. Μαγειρεύετε ανά 2 μέρες ή κάθε μέρα;

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Mόλις γύρισα από την παιδίατρο. Αύριο ξεκινάμε χορτόσουπα και από Δευτέρα θα αρχίσουμε και το μοσχάρι. Οι απορίες μου είναι οι εξής;

Από όσο μου έχει πει ο γιατρός μας μέχρι το μωρό να μπορεί να φάει τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη (πχ ζυμαρικά,τραχανά κλπ) πρέπει να βάζεις μόνο λαχανικά (πατάτα,καρότο,λίγο σέλινο, λίγο λεμονάκι στο τέλος μαζί με το λαδάκι).Επίσης μου είπε πως θα ετοιμάζω μια ποσότητα για δυο μέρες.Την μια θα την τρώει την μια μέρα και την άλλη στο ψυγείο για την επόμενη.Φαντάζομαι πως θα είναι δύσκολο να βράζεις τόσο λίγο μοσχάρι κάθε μέρα!Διάβασα σε ένα βιβλίο κάποια στιγμή πως μπορείς να αλέσεις και να το φυλάξεις στην κατάψυξη σε παγοθήκες.Αλλά δεν τον ρώτησα ακόμη τον γιατρό αν το εγκρίνει.Αλλωστε κάθε γιατρός έχει άλλη μέθοδο στις λεπτομέρειες.Εμείς την επόμενη εβδομάδα ξεκινάμε χορτόσουπα οπότε και θα το ψάξω!

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

καλημέρα!

εγώ βράζω κρέας και λαχανικά κάθε 2-3 μέρες

αλλά τα πολτοποιώ ακριβώς πριν τα φάει,

ό,τι φύλαξα σε κρέατο-πολτό μετά μου μύριζε...

τα λαχανικά σκέτα περαστά όχι.

Αν κάτι μου βγεί πολύ σε ποσότητα,

το καταψύχω σε μεριδούλες για μέρες που θα χρειαστώ.

Και πάλι, αν είναι σκέτα λαχανικά τα καταψύχω είτε κομμάτια είτε λειωμμένα,

αν έχει και κρέας το καταψύχω μόνο σε κομμάτια.

υ.γ. για ποσότητες κάνω τουμπεκί, καλέ πόσο τρώνε τα δικά σας; 1 ολόκληρο μήλο; 1 αχλάδι? όλα μαζί;;;;;; αχχχ έχουμε πολύυυυ δρόμο ακόμα εμείς!:oops:

7Y7np3.png

επειδη με το μηλο ειχα κι εγω προβλημα στην αρχη...γιατι σκετο μηλο το μουλτι δεν το πολτοποιει βρηκα λυση....το ετριβα στον τριφτη απο τη μερια που ειναι για παρμεζανα....ξερεις οι πολυ μικρες τρυπες και γινοταν τελειο!!!!!

1.εβαζα στη χορτοσουπα...σπανακι,κολοκυθακι,καροτο,πατατα,μελιτζανα,λιγο λεμονακι και σελινο.το μοσχαρι το εκανα με τον ιδιο συνδυασμο.εννοειται εβαζα λαδακι ωμο και πολυ λιγο αλατακι.

2.μαγειρευα ανα δυο μερες και το φυλαγα σε βαζο στο ψυγειο.

Βρε κορίτσια η κρεατόσουπα σας βγαίνει ζουμερή; Εμένα που την άλεσα μου βγαίνει πολύ πηχτή. Καμιά σχέση με σούπα. Μου ειπε η παιδάτρος να βράσω το κρέας σε 3 ποτήρια νερό και μετά να προσθεσω λαχανικά και ρύζι. Εγώ πρόσθεσα κι άλλα 2 ποτήρια νερό και πάλι βγαίνει πολύ πηχτή.

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Κατ' ευφημισμό το λένε σούπα, στην ουσία είναι πολτός, αφού αλέσεις τα υλικά. Κράτα ζουμί από το βράσιμο και ρίξε στο μπλέντερ μέχρι να πετύχεις το πόσο πηχτό ή αραιό δείχνει να το προτιμά το μωρό. Το πολύ αραιό δεν είναι και πολύ βολικό για πρακτικούς λόγους.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

βαλε οσο νερο σου ειπε η γιατρος κ αν χρειαστει λιγακι ακομη,οι σουπες των μωρων στην ουσια ειναι χυλος!!!

σας επιτρεπουν οι γιατροι σας μελιτζανα?ειναι τα μοναδικα μαζι με τις μπαμιες που μου ειπε να μην δωσω αρχικα κ ειμαστε 8 μηνων...