Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εμπέδωση

Recommended Posts

Χθες το βράδυ είχα το τελευταίο ραντεβού με την γιατρό μου και τα νέα μας ήταν πολύ καλά! :D

Η μπέμπα μας έχει πάρει θέση, υπάρχει εμπέδωση και ο τράχηλος έχει εξαλειφθεί, πάμε ολοταχώς για την μεγάλη στιγμή, για Φ.Τ. (με αυτές τις ενδείξεις για πρωτότοκη). Μόνο η πίεση μου ανέβηκε λίγο στο 12.

Έχω μεγάλη αγωνία να πάνε όλα καλά τώρα που φτάσαμε στην τελική ευθεία.

Αλήθεια εσείς εφόσον εμπεδώθηκε το μωράκι μετά απο πόσο καιρό γεννήσατε?

Διαφημίσεις

Μπορεί να γεννήσεις ανά πάσα στιγμή...

Φαντάσου εμένα στο ραντεβού με το γιατρό, δεν είχε εμπεδωθεί (είχε γυρίσει αλλά δεν είχε κατέβει) και γέννησα την επόμενη μέρα!!!!

Άρα είναι λίγο αψυχολόγητο το πότε θα βγει....

Με το καλό σου εύχομαι ... και με έναν πόνο!!!

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

mariam μου πολυ καλα τα νεα σου!Αντε βρε και σε λιγες μερες η και ωρες θα κρατας την μικρουλα σου αγκαλιτσα!!!Με το καλο και με εναν πονο! :D

yHVLp3.png G2Hmp3.png

Διαφημίσεις

Και εγώ σαν τη Sofia στο τελευταίο ραντεβού με τη γιατρό δεν είχε εμπεδωθεί το μωρό καθόλου... αλλά γέννησα ακριβώς την Π.Η.Τ... Μπαμ και κάτω δηλαδή :P Άσε τα πράγματα να εξελιχθούν από μόνα τους :wink: Στο λέω εγώ ναι ναι εγώ που είχα τρελό άγχος..

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Μπραβο mariam, ολα ειναι τελεια και ολα θα πανε παρα πολυ καλα!!!!

Εμεις δεν εμπεδωθηκαμε ακομα αλλα οπως ειπα και στο καφε κουνιομαστε συνεχεια...!!!! :lol::lol::lol:

εγώ πρώτη φορά ακούω αυτό τον όρο :?:? ουδέποτε μου είπε κάτι τέτοιο ο γυναικολόγος μου...ίσως βέβαια επειδή γέννησα αργά (ακριβώς τελευταία ημερομηνία) ...τί ακριβώς σημαίνει ?ότι μπήκε στη θέση του το μωρο???

Σημαινει οτι κατεβηκε και μπηκε το κεφαλακι του ακριβως στη λεκανη και πριν τον τραχηλο. Ειναι δηλαδη η θεση που πρεπει να εχει ακριβως πριν γεννηθει με Φ.Τ. για να μην το παρουν με καισαρικη.

Μας ειπε εχθες οτι ειναι ενας απο τους λογους που γινονται οι περισσοτερες καισαρικες σημερα σε σχεση με παλιοτερα που οι γυναικα δουλευε μεχρι την τελευταια στιγμη.

Και γω που δούλευα μέχρι τελευταια στιγμή (βέβαια καθιστική δουλειά) και είχα πολύ μα πορα πολύ καλή εγκυμοσύνη εκανα τα πάντα.. δεν εμπεδώθηκε... και δεν την απέφυγα την καισαρική... :(

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Διαφημίσεις

Eμενα ο μικρουλης δεν έλεγε να κατέβει μόνος του στη λεκάνη οπότε τον βοήθησε ο γιατρός λιγάκι. Και εγώ ξέρω πάντως ότι από τη στιγμή που γίνει η εμπέδωση και εξαληφθει ο τράχηλος ανα πάσα στιγμή σε περιμένει η μεγάλη στιγμή.

Είμαστε σε επιφυλακή, τύφλα να έχουν οι πυροσβέστες...

Πάντως έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σε μαγαζιά με είδη μπεμπέ, έχω κάνει μαθήματα στο Ιπποκράτειο, έχω διαβάσει βιβλία, εχω, έχω......Τίποτα δεν με βοήθησε και στην ενημέρωση και στον παράγοντα ψυχολογία όσο όλοι εσείς με την εμπειρία σας και με την καλή σας διάθεση!!!!!!!!!

:P:P Το parents είναι πραγματικά ωφέλιμο γιατί εκτος απο το ότι ενημερώνόμαστε κάνουμε και την ψυχοθεραπεία μας!! Αντε mariam με το καλό!!

Απο στιγμή σε στιγμή αλλάζεις κατηγορία από εγκυούλα γίνεσαι μανούλα!!!! :P:P

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Διαφημίσεις

Να προσφέρω και εγώ τα φώτα μου. Στην πρώτη εγκυμοσύνη δούλεβα μέχρι την τελευταία στιγμή αλλά ο μικρός μου δεν έλεγε να αποφασίσει να βγεί. Μόλις πέρασα την πιθανή ημερομηνία τοκετού ο γιατρός με έβαλε μέαα να γεννήσω με τεχνιτούς πόνους.

Από τις 1 τα ξημερώματα που μπήκα μέσα βρε τι ορούς μου βάλανε. Τι υπόθετο κατά τις 7 το πρωί . Εγώ συσπάσεις δεν κατάλαβα..........

Κατά τις 10 μου έσπασε ο γιατρός τα νερά.....

Μετά άρχισαν τα όργανα....

Ο μικρός είχε μπερδευτεί κάπου και δεν έβγαινε. Κάποια στιγμή άρχισε να πέφτει ο σφιγμός του.

Μου βάλανε μάσκα με οξυγόνο και το παλέψαμε (με βοήθεσε πολύ η μαία και περισσότερο ο άντρας μου) ώσπου φάνηκε το κεφαλάκι του.

Με βάλανε τρεχάλα στο χειρουργείο όπου απλά ο γιατρός πάτησε μια ψαλιδιά και το τράβηξε με βεντούζα.

Και ενώ εγώ πόναγα μου λέει η μαία καθώς το ξεμπέρδευε από τον ομφάλιο λώρο..."κοίτα να δείς που είχε μπερδευτεί"

"ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ. ΒΓΑΛΤΟ ΚΑΙ ΦΕΡΤΟ ΕΔΩ ΠΕΡΑ"

όχι τίποτα άλλο, αλλά αυτό μπορεί να μετάνιωνε και να ξανάμπαινε πίσω.... :lol::lol::lol:

"ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ. ΒΓΑΛΤΟ ΚΑΙ ΦΕΡΤΟ ΕΔΩ ΠΕΡΑ"

όχι τίποτα άλλο, αλλά αυτό μπορεί να μετάνιωνε και να ξανάμπαινε πίσω.... :lol::lol::lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

talkirti, πέρα από το μπέρδεμα με τον ομφάλιο ρόλο, έχω παρόμοια περιγραφή για την δική μου γέννα!

Βέβαια σ’εμένα κατά τις 8:00 είχαν αρχίσει οι συσπάσεις κι εγώ επέμενα να μην που κάνουν την επισκληρήδιο. Αλλά . . . δεν άντεξα και μετά από 2 ώρες την αναζήτησα σαν τρελλή! Είχα συσπάσεις κάθε 2 λεπτά! Το παιδί θα έβγαινε και μεγάλο . . . Τελικά το αστέρι μου ήρθε στον κόσμο στις 11:30.

0sLw.jpg

κορίτσια σας αφήνω για να μαζέψω κάτι εκκρεμότητες στη δουλειά. Αν με αφήσουν τα βλαστάρια μου(που δεν το βλέπω ) θα μπω από το σπίτι ΣΚ αλλιώς από Δευτέρα με αγάπη :D

Φιλάκια.