Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βρεφική δυσκοιλιότητα και αντιμετώπισή της

Recommended Posts

:rolleyes:Γεια σας, είμαι νέο σχετικά μέλος-εγγράφηκα παλιά αλλά μπαίνω τώρα;)-

Μια ερώτηση κυρίες μου κ μανούλες έμπειρες: Έχετε καμιά πρόταση ενναλακτική, ασφαλές γιατροσόφι ίσως, οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει για βρεφική δυσκοιλιότητα;

Στη μικρή μου που έκλεισε πριν 1 βδομάδα τον 6ο μήνα, έχω 2 βδομάδες που άρχισα στερεες τροφές και με τα φρούτα παρουσιάστηκε αμέσως πρόβλημα δυσκοιλιότητας. Μιλάμε είναι να την λυπάσαι την ζουζούνα μου, πονάει, φωνάζει και δεν ξέρω πως να τη βοηθήσω. Το θέμα είναι ότι ενώ τελικα κάνει κακκάκια, τα καταφέρνει μετα κόπων και βασάνων, σφύξιμο ουρλιαχτά κτλ! Εγώ μιας και τη θηλάζω τρωω, αυτά που πρέπει δαμάσκηνα, μπρόκολα χαμομήλια, δημητριακά...Ο παιδιάτρος είπε ότι δεν πιστεύει πως σχετίζεται με την εισαγωγή στερεών τροφών, να μην ανησυχώ και ότι θα στρωσει. Περίμενα, της έδωσα χυμό πορτοκάλι, εισήγαγα πρώτα μπρόκολο και σπανάκι και της έδωσα και ακτινίδιο(δεν φαίνεται να έχει αλλεργία, το είχα ξεκινήσει έτςσι και στο γιό μου ππου τρελένεται...και ποτέ δεν είχε αντίστοιχο θέμα) και δεν είδα διαφορά...Αναρωτιέμαι πότε θα στρώσει και τελικα θα στρώσει μόνο του;τι να κάνω...ιδέες παρακαλώ δεκτές, κυρίως αν είχατε αντιμετωπίσει ποτέ σε τετοια ηλικία παρόμοιο πρόβλημα!icon_sad.gif ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Διαφημίσεις

• Επιστημονική συνεργ.

Στη μικρή μου που έκλεισε πριν 1 βδομάδα τον 6ο μήνα, έχω 2 βδομάδες που άρχισα στερεες τροφές και με τα φρούτα παρουσιάστηκε αμέσως πρόβλημα δυσκοιλιότητας. Μιλάμε είναι να την λυπάσαι την ζουζούνα μου, πονάει, φωνάζει και δεν ξέρω πως να τη βοηθήσω. Το θέμα είναι ότι ενώ τελικα κάνει κακκάκια, τα καταφέρνει μετα κόπων και βασάνων, σφύξιμο ουρλιαχτά κτλ! Εγώ μιας και τη θηλάζω τρωω, αυτά που πρέπει δαμάσκηνα, μπρόκολα χαμομήλια, δημητριακά...Ο παιδιάτρος είπε ότι δεν πιστεύει πως σχετίζεται με την εισαγωγή στερεών τροφών, να μην ανησυχώ και ότι θα στρωσει.

Αν το μωρό υποφέρει, σταμάτησε για λίγες μέρες τις στερεές και δες πώς πάει. Αν μετά τα 3 24ωρα διακοπής η κατάσταση βελτιωθεί, σημαίνει ότι φταίνε οι στερεές.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

ακριβως το ιδιο προβλημα αντιμετωπισαμε κι εμεις με την εισαγωγη στερεων... μετα απο εξετασεις διαπιστωθηκε αλλεργια στα γαλακτοκομικα που καταναλωνα εγω (δεν καταλαβα ποτε τι σχεση ειχε με την εισαγωγη στερεων, δεν ξερω αν ηταν τυχαιο γεγονος).. με την δικη μου αποχη απο γαλακτοκομικα επανηλθε...

F2ETp3.png

Διαφημίσεις

:rolleyes:Γεια σας, είμαι νέο σχετικά μέλος-εγγράφηκα παλιά αλλά μπαίνω τώρα;)-

Μια ερώτηση κυρίες μου κ μανούλες έμπειρες: Έχετε καμιά πρόταση ενναλακτική, ασφαλές γιατροσόφι ίσως, οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει για βρεφική δυσκοιλιότητα;

Στη μικρή μου που έκλεισε πριν 1 βδομάδα τον 6ο μήνα, έχω 2 βδομάδες που άρχισα στερεες τροφές και με τα φρούτα παρουσιάστηκε αμέσως πρόβλημα δυσκοιλιότητας. Μιλάμε είναι να την λυπάσαι την ζουζούνα μου, πονάει, φωνάζει και δεν ξέρω πως να τη βοηθήσω. Το θέμα είναι ότι ενώ τελικα κάνει κακκάκια, τα καταφέρνει μετα κόπων και βασάνων, σφύξιμο ουρλιαχτά κτλ! Εγώ μιας και τη θηλάζω τρωω, αυτά που πρέπει δαμάσκηνα, μπρόκολα χαμομήλια, δημητριακά...Ο παιδιάτρος είπε ότι δεν πιστεύει πως σχετίζεται με την εισαγωγή στερεών τροφών, να μην ανησυχώ και ότι θα στρωσει. Περίμενα, της έδωσα χυμό πορτοκάλι, εισήγαγα πρώτα μπρόκολο και σπανάκι και της έδωσα και ακτινίδιο(δεν φαίνεται να έχει αλλεργία, το είχα ξεκινήσει έτςσι και στο γιό μου ππου τρελένεται...και ποτέ δεν είχε αντίστοιχο θέμα) και δεν είδα διαφορά...Αναρωτιέμαι πότε θα στρώσει και τελικα θα στρώσει μόνο του;τι να κάνω...ιδέες παρακαλώ δεκτές, κυρίως αν είχατε αντιμετωπίσει ποτέ σε τετοια ηλικία παρόμοιο πρόβλημα!icon_sad.gif ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

για να δωσουμε συμβουλες πρωτα πρεπει να ρωτησουμε εσενα τι την αρχισες να δινεις ? γιατι βλεπω πολλα.