Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

σακχαρο και υψηλη μυωπια=καισαρικη?

Recommended Posts

Καλημερα σε ολες. Ειμαι εγγυος στο πρωτο μου παιδακι.Τωρα στην εγκυμοσυνη κανω ινσουλινη μιας και 5 μηνες πριν μεινω εγγυος ανακαλυψα οτι εχω σακχαρο και στην εγκυμοσυνη απαγορευεται το χαπι. Επισης εχω και 6,5 βαθμους μυωπια. Εσεις πιστευετε οτι με ολα αυτα δεν θα αποφυγω την καισαρικη?

e5lgll.png

Διαφημίσεις

σχετικά με τη μυωπία, θα πρέπει να κάνεις βυθοσκόπηση και ο οφθαλμίατρος, όχι ο γυναικολόγος, θα εκτιμήσει αν μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά. Αν στο επιτρέψει θα πρέπει να μην σφίγγεις το πρόσωπό σου την ώρα των εξωθήσεων. Αν παρόλα αυτά φοβάσαι, η επισκληρίδιος βοηθάει πολύ ώστε να συγκεντρωθείς και να σφίγγεσαι χαμηλά και όχι στο πρόσωπο

Καλημέρα!

Εγώ θα πήγαινα για φυσιολογικό τοκετό με πρόκληση λόγω σακχάρου και θρομβοφιλίας, αλλά επειδή έχω και 14 βαθμούς μυωπία έκανα βυθοσκόπηση και μου το απαγόρεψε ο οφθαλμίατρος, γιατί έχω (λόγω μυωπίας) εκφυλιστικές αλλοιώσεις στον αμφιβληστροειδή και τελικά έκανα καισαρική.

Η βυθοσκόπηση πρέπει να γίνει λίγο πριν γεννήσεις για να είναι αξιόπιστη. Οι 6,5 βαθμοί δεν είναι υψηλή μυωπία, συνήθως αλλοιώσεις εμφανίζονται σε μεγαλύτερους βαθμούς. Έχω γνωστές με 7,5 και 9,5 βαθμούς που γέννησαν φυσιολογικά.

Κι εγώ κατόπιν εορτής μάλλον θα το ρίσκαρα για φυσιολογικό (ο γυναικολόγος μου ήθελε να δοκιμάσουμε, αλλά με είχε τρομοκρατήσει ο καθηγητής-οφθαλμίατρος).

5k3tp2.png

Επειδή και εγώ έχω μυωπία και το είχα συζητήσει αρκετά το θέμα με το γυναικολό μου, μου είχε πει ότι για οφθαλμολογικά ζητήματα τον λόγο τον έχει ο οφθαλμιατρος και όχι ο γυναικολόγος. Αρα το έχω μυωπία θα κάνω καισαρική δεν ισχύει και δυστυχώς πολλοι γιαττροί το χρησιμοποιούν για να έχουν λόγο για καισαρική. Αν η βυθοσκόπιση είναι καλή και ο οφθαλλμίατρος δ΄ψσει το ΟΚ, μπορείς να προχωρήσεις.

Όσο για το ζάχαρο, αφού το ελεγχεις, πάλι δεν θα έπρεπε να αποτελεί ζήτημα. Όμως επειδή η κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, αυτό μόνο ο γιατρός σου μπορεί να σου το πει.

Γεια και απο εμενα!!!

Για το ζαχαρο νομιζω οτι απλα το μωρακι ενδεχομενως να γεννηθει λιγο νωριτερα ειτε φυσιολογικα ειτε με καισαρικη..

για τη μυωπια τωρα, επειδη εκανα επεμβαση λειζερ τον μαιο και ειμαι εγκυος στον 7ο, πηγα στον οφθαλμιατρο που με χειρουργησε και καναμε μια βυθοσκοπηση. μετρησε και την πιεση του ματιου μου.

αναλογως τα αποτελεσματα θα σου πει πως θα γεννησεις, εγω ειχα και συνεχιζω να εχω μεγαλο παχος στο ματι, οποτε θα γεννησω φυσιολογικα.

μου εγραψε και σε ενα χαρτι οτι δεν διατρεχω κινδυνο αποκολλισης και ολα καλα.

Διαφημίσεις