Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν δεχεται πιπίλα...

Recommended Posts

Η μπεμπούλα μου είναι σχεδόν 4,5 μηνών. Θηλάζει αποκλειστικά (είχαμε ξεκινήσει μικτή διατροφή και πριν κλείσει τον πρώτο μήνα ήδη θήλαζε αποκελιστικά χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια). Μέχρι τώρα δεν έχει δεχτεί πιπίλα. Η παιδίατρος μου είπε πως δεν της αρέσει. Κάποιες φορές όμως κλαίει μέσα στον ύπνο της και μόνο αν την βάλω στο στήθος ηρεμεί (εάν ανοίξει τα μάτια της σταματάει να κλαίει κάτι που με κάνει να πιστεύω πως βλέπει κάποιο όνειρο). Σε 2 εβδομάδες θα ξεκινήσουμε κρέμες, οπότε σιγά σιγά θα μειωθεί και το γάλα (τουλάχιστον έτσι υποθέτω). Αλλωστε έχω κατα νού να θηλάσω μέχρι 6-7 μηνών το πολύ. Τι θα κάνω τότε που δεν δέχεται πιπίλα; Εχω δοκιμάσει περισσότερες από 4 διαφορετικές μάρκες και σχήματα και συνήθως την φτύνει μπορεί να της έρθει και κάτι σαν αναγούλα ενώ άλλες φορές μοιάζει να μην έχει μπει καν στο στόμα της. Ελαχιστες φορές την έχει 'πιάσει'΄και όχι για παραπάνω από 1-2 λεπτά. Ευτυχώς που είναι σε γενικές γραμμές ήσυχη αλλά αυτό ισχύει την ημέρα. Τα βράδια που ξυπνάει δυστυχώς συνήθως ξυπνάει και το αδερφούλη της...Εχει κάποια μανούλα παρόμοια εμπειρία και τρόπους που την αντιμετώπισε;

vrowp3.png

cwGLp3.png

Διαφημίσεις

Αφου δεν την θελει την πιπιλα γιατι με το ζορι να την μαθει , ειναι ενα παιδι χωρις πιπιλα ε και? εμενα κανενα μου παιδι δεν επιασε πιπιλα , αναγουλιαζανε και την φτυνανε ...

Οσο για το νυχτερινο θηλασμο που ξυπναει και θελει το στηθος σου αυτο σιγα σιγα θα μειωθει γιατι θα χορταινει με την κρεμα περισσοτερο και δεν θα ξυπναει το βραδυ μην ανησυχεις γι αυτο .

Να σου ζησουν τα μικρουλια σου:P:p:p:p:p

Κι εμεις μια απο τα ιδια...προσπαθουσα μηνες να παρει πιπιλα μπα και μπορεσει να κοιμηθει με πιπιλα και οχι με στηθος αλλα δε.Καποιες φορες την επαιρνε αλλα επαιζε...τη μασουλαγε...δεν πιπιλαγε ομως.Ομοιως δεν παιρνει ουτε μπιμπερο.Σχεδον παντα οταν ξυπναει τη νυχτα θελει θηλασμο για να ξανακοιμηθει.Και ο δικος μου ξυπναει πολλες φορες παροτι χρονιζουμε σε λιγο.Δε θελω να σε απαγοητευσω αλλα και στερεα που του εδωσα εξακολουθει να ξυπναει....ειναι και στο παιδι αυτο...ο δικος μου προφανως εχει τσακωθει με τον υπνο.Βεβαια εγω θηλαζω ακομα ...δεν ξερω αν φταιει αυτο καπου.

Α γυρω στους 5 μηνες ανακαλυψε το δαχτυλακι του το οποιο για κανα 2 μηνες πιπιλαγε ολημερις.Σε καποια ξυπνηματα τη νυχτα δε θηλαζε αλλα εβαζε ο χερακι και αποκοιμιοταν με αυτο...πραγμα το οποιο δε με πειραζε καθολου.Τωρα το κοψαμε και το χερακι...επιστρεψαμε στο γαλα.

Μη σκας...ετσι κι αλλιως με το ζορι να παρει πιπιλα δεν προκειται.Εμενα με ειχαν ζουρλανει ολοι οτι αποκλειεται μωρο να μη θελει πιπιλα...οτι φταιω εγω που δε μπορω να του τι μαθω...οτι πρεπει να εχω υπομονη και να του την κραταωστην αρχη...ε δοκιμασα τα παντα..μεχρι και νερο του εβαζα μεσα να νιωθει οτι κατι πινει...τπτ.

Η μπεμπούλα μου είναι σχεδόν 4,5 μηνών. Θηλάζει αποκλειστικά (είχαμε ξεκινήσει μικτή διατροφή και πριν κλείσει τον πρώτο μήνα ήδη θήλαζε αποκελιστικά χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια). Μέχρι τώρα δεν έχει δεχτεί πιπίλα. Η παιδίατρος μου είπε πως δεν της αρέσει. Κάποιες φορές όμως κλαίει μέσα στον ύπνο της και μόνο αν την βάλω στο στήθος ηρεμεί (εάν ανοίξει τα μάτια της σταματάει να κλαίει κάτι που με κάνει να πιστεύω πως βλέπει κάποιο όνειρο). Σε 2 εβδομάδες θα ξεκινήσουμε κρέμες, οπότε σιγά σιγά θα μειωθεί και το γάλα (τουλάχιστον έτσι υποθέτω). Αλλωστε έχω κατα νού να θηλάσω μέχρι 6-7 μηνών το πολύ. Τι θα κάνω τότε που δεν δέχεται πιπίλα; Εχω δοκιμάσει περισσότερες από 4 διαφορετικές μάρκες και σχήματα και συνήθως την φτύνει μπορεί να της έρθει και κάτι σαν αναγούλα ενώ άλλες φορές μοιάζει να μην έχει μπει καν στο στόμα της. Ελαχιστες φορές την έχει 'πιάσει'΄και όχι για παραπάνω από 1-2 λεπτά. Ευτυχώς που είναι σε γενικές γραμμές ήσυχη αλλά αυτό ισχύει την ημέρα. Τα βράδια που ξυπνάει δυστυχώς συνήθως ξυπνάει και το αδερφούλη της...Εχει κάποια μανούλα παρόμοια εμπειρία και τρόπους που την αντιμετώπισε;

Γιατί να παρει σόνι και καλά το παιδί πιπίλα; Τί είναι ακριβώς αυτό που "δεν αρέσει" στην παιδίατρο; Η πιπίλα δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στο παιδί και αυτό είναι απολύτως βέβαιο. Τόσο ο γιος μου όσο και η κόρη μου, δεν έχουν πάρει καθόλου πιπίλα και δεν υπήρξε ποτέ θέμα.

Τωρα για το θηλασμό, αφού θες να αποθηλάσεις γύρω στους 6-7 μήνες, δοκίμασε να της δόσεις δικό σου γάλα με μπιμπερό για να συνηθίσει. Η δική μου μπέμπα είναι τώρα 8 μηνων και δεν πίνει από μπιμπερό με τίποτα! Ούτε εκπαιδευτικό ποτηράκι, ούτε απο ποτήρι... Εχω δοκιμάσει τα πάντα, αλλά τίποτα. Ασε λοιπόν την πιπίλα και δοκίμασε ένα γεύμα να της το δόσεις με μπιμπερό.

Για το βραδυνό ξύπνημα, εγω θα έλεγα να την βάζεις στο στήθος να ηρεμεί κα να κοιμάστε και οι δυο μια χαρά. Η πιπίλα δεν είναι λύση!

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Καλησπέρα μανούλες, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Η παιδίατρος δεν έχει κανένα πρόβλημα που δεν παίρνει πιπίλα η μπέμπα (η παιδίατρος είπε πως δεν της αρέσει = η παιδίατρος είπε πως η πιπίλα δεν της αρέσει της μπέμπας) . Απλώς μου είπε πως δεν μπορώ να κάνω τίποτε, εάν δεν την θέλει μόνη της όσο και να την πιέσω δεν θα την πάρει (οπότε και δεν την πιέζω). Το καλό είναι πως τελευταία που χρειάστηκε να λείψω από το σπίτι ήπιε από το μπιμπερό το γάλα που της είχα βγάλει, οπότε όταν αποθηλάσει πιστεύω πως δεν θα έχει πρόβλημα.

Σας ευχαριστώ και πάλι, οποιαδήποτε επιπλέον εμπειρία θα μου είναι χρήσιμη.

vrowp3.png

cwGLp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα μανούλες, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Η παιδίατρος δεν έχει κανένα πρόβλημα που δεν παίρνει πιπίλα η μπέμπα (η παιδίατρος είπε πως δεν της αρέσει = η παιδίατρος είπε πως η πιπίλα δεν της αρέσει της μπέμπας) . Απλώς μου είπε πως δεν μπορώ να κάνω τίποτε, εάν δεν την θέλει μόνη της όσο και να την πιέσω δεν θα την πάρει (οπότε και δεν την πιέζω). Το καλό είναι πως τελευταία που χρειάστηκε να λείψω από το σπίτι ήπιε από το μπιμπερό το γάλα που της είχα βγάλει, οπότε όταν αποθηλάσει πιστεύω πως δεν θα έχει πρόβλημα.

Σας ευχαριστώ και πάλι, οποιαδήποτε επιπλέον εμπειρία θα μου είναι χρήσιμη.

Παρανόησα τα λεγόμενα της παιδιάτρου πρίν. Σωστά σου ειπε πως αφού δεν της αρέσει δεν υπάρχει λόγος να την πιέσεις. Για μένα, αφού πίνει απο μπιμπερό, δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά απο προσωπική εμπειρία, θα σου έλεγα 2-3 φορές την εβδομάδα να της δίνεις από μπιμπερό το γάλα για να μην "ξεχάσει" το μπιμπερό. Η δικιά μου, μέχρι 3.5 μηνών που είχε χρειαστεί κάποιες φορές να πιει απο μπιμπερό, το είχε δεχτεί μια χαρά. Οταν 5.5 μηνων ξεκίνησα δουλεια και ήθελα να της δόσω γάλα απο μπιμπερό, δεν το έπερνε με τίποτα και δυστυχως, ακόμα δεν έχω καταφέρει να την πείσω να πιει απο οτιδήποτε άλλο πλην του στήθους.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!