Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΙΔΥΜΑ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Recommended Posts

Καλησπέρα και από μένα..!

είμαι στην 33η εβδομάδα και έχω διδυμάκια..

είχα ένα ιστορικό εγχείρησης στον έναν μαστό(συρρίγγιο)με αποτέλεσμα να έχουν αφαιρεθεί πολλοί γαλακτοφόροι πόροι,πράγμα που σημαίνει μικρότερη έξοδος για το γάλα...

Παρόλα αυτά επειδή θα είναι δύο τα μωρά μου πόσο εφικτός είναι ο θηλασμος?

Καμιά μαμά να μας πει την εμπειρία της??;)

Διαφημίσεις

Γεια σου maryfairyz!! Με το καλό τα διδυμάκια σου!!!

Έχω δίδυμα αγοράκια περίπου 8 μηνών τα οποία θηλάζω και θα συνεχίσω όσο μπορώ και όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες διότι σε 1,5 μήνα θα επιστρέψω στη δουλειά μου.

Λοιπόν ο θηλασμός διδύμων είναι εφικτός αλλά έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες όπως είναι η βοήθεια που έχει η μαμά στο σπίτι, η υποστήριξη από το περιβάλλον της, η σωστή ενημέρωση, η υπομονή της και άλλα πολλά... Το πρόβλημα με το θηλασμό διδύμων δεν είναι τόσο η ποσότητα γάλατος αν θα φτάνει δηλαδή για δυο παιδιά (η γαλακτοπαραγωγή ακολουθεί τους νόμους της προσφοράς- ζήτησης) αλλά κυρίως η έλλειψη χρόνου. Επίσης εξαρτάται και από την εβδομάδα που θα γεννηθούν τα μωρά, αν θα είναι πρόωρα, αν θα μπουν θερμοκοιτίδα οπότε η μαμά θα πρέπει να μπει στη διαδικασία των αντλήσεων.

Εγώ γέννησα στις 38+2, θήλασα μέσα στην πρώτη ώρα μετά τον τοκετό και έκανα rooming in. Βέβαια η υποστήριξη στο θηλασμό από το προσωπικό του μαιευτηρίου δεν ήταν αυτή που έπρεπε να είναι οπότε στην αρχή έδινα και συμπλήρωμα στα μωρά (όχι πολύ, ένα μπιμπερό αλλά κι αυτό δυσχεραίνει την εδραίωση του θηλασμού). Το κακό επίσης με το γάλα σκόνη ήταν ότι τα μωρά έμαθαν στην ευκολία του μπιμπερό και δεν ήθελαν στήθος οπότε αναγκαζόμουν να βγάζω με το θήλαστρο. Αυτό δεν κράτησε πολύ όμως διότι τα μωρά άρχισαν να έχουν συμπτώματα αλλεργίας στο αγελαδινό γάλα και το υποαλλεργικό δεν το έπιναν με τίποτα οπότε έπρεπε να καλύψω τις ανάγκες τους με το δικό μου γάλα. Έτσι ξεκίνησα συστηματικά αντλήσεις με νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης και επέμεινα στο θηλασμό. Ευτυχώς τα μωρά έπιασαν στήθος σωστά σχετικά γρήγορα και κάποια στιγμή θήλαζαν αποκλειστικά. Μέχρι τότε ήμουν όλη μέρα topless με ένα μωρό στο στήθος ή με το θήλαστρο!! :lol:

Τώρα ειλικρινά δε ξέρω αν θα δυσκολευτείς λόγω ιστορικού εγχείρισης... αυτό που μπορείς να κάνεις πάντως είναι να ενημερωθείς σωστά για το θηλασμό τώρα που έχεις χρόνο και ειδικά για τον αποκλειστικό θηλασμό διδύμων. Αν έχεις κάποια απορία και μπορώ να βοηθήσω πολύ ευχαρίστως!!:)

J2s7p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...