Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν θέλω να αφαιρέσω τον πολύποδα, τι θα συμβεί μετά;

Recommended Posts

Γεια σας!

Όπως έξω γράψει σε άλλο θέμα, μου έγινε διάγνωση πολύποδα και έτσι πήγα σε 3 γιατρούς για επαλήθευση κ.λπ.

Εκεί που έχω μπερδευτεί είναι ότι 1. Ο πρώτος τον βρήκε 5mm και μου είπε ότι καλό είναι να τον βγάλω πριν προσπαθήσω για παιδί. Αλλιώς τον παρακολουθώ.

2. Ο δεύτερος που είναι της πιο φυσικής οδού, μου τον βρήκε 3mm και μου είπε να μην τον βγάλω καθόλου, να ξεκινήσω προσπάθειες και να ξαναέρθω σε 6 μήνες. Απλά, μου έδωσε να κάνω ορμονικές εξετάσεις μήπως συνδέεται με την ορμονική μου κατάσταση (έχω και πολυκυστικές).

3. Ο τρίτος που έχει πιο σούπερ ντούπερ υπέρηχο μου τον βρήκε 9mm! Ωστόσο να τονίσω ότι οι 2 πρώτοι τον εξέτασαν την 6η μέρα του κύκλου όπου το ενδομήτριο είναι πιο λεπτό, ο τρίτος όχι. Μου είπε να τον βγάλω.

Υπάρχει κάποια κοπέλα που να μην τον έβγαλε και να μην της δημιούργησε πρόβλημα σύλληψης ή εμφύτευσης /αποβολής;

Αχ, πρέπει να αποφασίσω!

Διαφημίσεις

Έχει απόλυτη σχέση με το που βρίσκεται ο πολύποδας. Αν είναι σε σημείο που γίνεται η εμφύτευση, τότε καλό είναι να τον βγάλεις.

Τα πάντα είναι όμως συνιστώσα πολλών πραγμάτων. Αν έχεις τον χρόνο να περιμένεις, τόσο λόγω ηλικίας όσο και από άποψη υπομονής, αν είσαι έτοιμη να δεχτείς ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα σε τυχόν εγκυμοσύνη (δυστυχώς παίζει και αυτό το σενάριο), τότε μην το βγάζεις.

Επειδή την έχω πατήσει με κάτι αντίστοιχο και έχασα το πρώτο μου μωράκι, είμαι υπέρ του να βγαίνουν αυτά.

Γεια σας!

Όπως έξω γράψει σε άλλο θέμα, μου έγινε διάγνωση πολύποδα και έτσι πήγα σε 3 γιατρούς για επαλήθευση κ.λπ.

Εκεί που έχω μπερδευτεί είναι ότι 1. Ο πρώτος τον βρήκε 5mm και μου είπε ότι καλό είναι να τον βγάλω πριν προσπαθήσω για παιδί. Αλλιώς τον παρακολουθώ.

2. Ο δεύτερος που είναι της πιο φυσικής οδού, μου τον βρήκε 3mm και μου είπε να μην τον βγάλω καθόλου, να ξεκινήσω προσπάθειες και να ξαναέρθω σε 6 μήνες. Απλά, μου έδωσε να κάνω ορμονικές εξετάσεις μήπως συνδέεται με την ορμονική μου κατάσταση (έχω και πολυκυστικές).

3. Ο τρίτος που έχει πιο σούπερ ντούπερ υπέρηχο μου τον βρήκε 9mm! Ωστόσο να τονίσω ότι οι 2 πρώτοι τον εξέτασαν την 6η μέρα του κύκλου όπου το ενδομήτριο είναι πιο λεπτό, ο τρίτος όχι. Μου είπε να τον βγάλω.

εντιτ: γιατι βγαινουν αναποδα?

Υπάρχει κάποια κοπέλα που να μην τον έβγαλε και να μην της δημιούργησε πρόβλημα σύλληψης ή εμφύτευσης /αποβολής;

Αχ, πρέπει να αποφασίσω!

κι εγώ είχα αγχωθει παρα πολύ, σε καταλαβαίνω.. Εμενα ηταν μεγαλύτερος από τον δικό σου(δεν θυμάμαι πόσο ακριβώς) και τον αφαιρεσα υστεροσκοπικα(θα σε συμβούλευα, αν το αποφασίσεις, να μην κανεις αποξεση) και μετά από 2 μήνες(και τον εναν μαλιστα δεν επιτρεποταν να μεινω οπότε προσεχαμε) εμεινα εγκυος και τελικά γεννησα το αγορακι μου.

Άτιμε ΓΑΛΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Απλά, μου κάνει εντύπωση η διαφορά ανάμεσα στις μετρήσεις

και ότι ο δεύτερος γιατρός επέμενε να μην τον βγάλω τη στιγμή

που δεν έχω διαπιστωμένη υπογονιμότητα: είναι της άποψης ότι

κάθε επέμβαση πρέπει να γίνεται για λόγους υγείας και όχι απλά

προληπτικά.

Είναι κι αυτό το κακό στην Ελλάδα που το χειρουργείο

το προτείνουμε για πλάκα...

Πάντως, μου πρότειναν μονο υστεροσκόπηση με

καυτηριασμό, όχι απόξεση.

Μήπως να κάνω μια υστεροσαλπιγγογραφία να το δω πιο ξεκάθαρα;

οι πολυποδες δεν ενοχοποιουνται μονο για υπογονιμοτητα και προβληματα συλληψης και κυοφοριας. ευθυνονται και για ανωμαλιες κυκλου καθως και για αδενοκαρκινωματα σε προχωρημενο σταδιο (μετα απο 3-5 χρονια). για αυτο το λογο καλο ειναι να αφαιρουνται οσο το δυνατον πιο γρηγορα.

lRR9p3.png

Διαφημίσεις

Εγώ δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς είναι αυτό που φοβάσαι ότι θα συμβεί μετά, όπως γράφεις στον τίτλο. Καλό είναι πολύποδες και ινομυώματα να αφαιρούνται. Σου λένε να τα παρακολουθείς σε περίπτωση που δεν θέλεις να κάνεις παιδί, αλλά εσύ θέλεις, έτσι δεν είναι; Ποιος ο λόγος να περιμένεις 6 μήνες λοιπόν; Εκτός αν δεν βιάζεσαι, οπότε πάω πάσο. Το ότι ο ένας γιατρός τον βλέπει 3mm κι ο άλλος 9mm, δε μου λέει κάτι. Εμένα μία γιατρός δεν τον έβλεπε καθόλου στον υπέρηχο κι άλλη τον είδε αμέσως. Καμιά φορά έχει να κάνει και με το μηχάνημα των υπερήχων, πόσο τελευταίας τεχνολογίας είναι.

Οι πολύποδες θεωρούνται παράγοντες υπογονιμότητας ανάλογα με το πού βρίσκονται μέσα στη μήτρα. Μπορεί πχ να εμποδίζουν την εμφύτευση, όπως εγραψε κάποια πιο πάνω. Μια σαλπιγγογραφία θα δείξει ακριβώς τη θέση τους μέσα στη μήτρα. Αλλά αν ήδη έχεις αποφασίσει να τους αφαιρέσεις, δε βλέπω το λόγο να την κάνεις. Την υστεροσκόπηση μην την φοβάσαι καθόλου, είναι ακίνδυνη και ανώδυνη. Εγώ αφαίρεσα 2 πολύ μικρούς πολύποδες πριν 2 χρόνια.

Όπως είπα και παραπάνω, δεν την φοβάμαι.

Η θέση του δικού μου δεν είναι επικίνδυνη. Απλά, με

επηρέασε ότι ο γιατρός που μου είπε να μην τον βγάλω

είναι ειδικός σε θέματα υπογονιμότητας και καθ' έξιν απο-

βολών και διαβάζω εδώ και σε άλλα φόρουμ πολλά και καλά

σχόλια γι' αυτόν (Ν. Πετρογιάννης).

Απλά, εδώ ήθελα να ακούσω γυναίκες που επέλεξαν

να μην τον βγάλουν (για διάφορους λόγους) και τι

συνέπειες είχε αυτή η απόφαση. Είχαν καλές εγκυμο-

σύνες;

Αύριο θα δω και τον τελευταίο και θα αποφασίσω...

Καλημέρα!!Εγώ προσπαθούσα με τον σύζυγο 2 χρόνια για μωρό.Στη σαλπιγγογραφία που είχα κάνει μου είχαν βρει πολύποδα στη μήτρα,τον οποίο κ αφαίρεσα.Μετα από λίγους μήνες έμεινα έγκυος.Δε λέω ότι οφειλόταν στον πολύποδα το ότι πριν δεν μπορούσα να μείνω αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι όλες μας οι εξετάσεις ήταν πεντακάθαρες μάλλον εκεί θα πρέπει να το αποδώσω.Πάντως είναι σε διάρκεια μικρότερη κ από σφράγισμα.Επίσης αν την κάνεις με υστεροσκόπηση μπαίνεις το πρωί κ μετά φεύγεις κατευθείαν.Εγώ θα σου πρότεινα να τον αφαιρέσεις για να μην χάνεις χρόνο σε θεραπείες που δεν ξέρεις αν θα έχουν αποτέλεσμα κ που στην τελική θα σε οδηγήσουν πάλι στο να κάνεις την επέμβαση.

Εύχομαι γρήγορα να γίνεις μανούλα!!!

Dimitris+Ioanna=Iliana+expected baby!2iftp3.png

Gvuqp3.png

Πολύποδα στον τράχηλο βρήκα και εγώ όταν αποφάσισαμε να βάλουμε μπροστά για μωρό, και μάλιστα σε θέση τέτοια, όπου το σπέρμα δεν μπορούσε να προχωρήσει για να γονιμοποιήσει το ωάριο.

Μάλιστα, στο ΠΑΠ που είχα κάνει πριν 5 μήνες δεν υπήρχε τίποτα. Για ποιό λόγο βγήκε, δεν ξέρω, ορμονική διαταραχή ίσως.

Δεν σκέφτηκα να μην τον αφαιρέσω. Με μέθη έκανα την επέμβαση. Δεν ήταν κάτι δύσκολο ή με παρενέργειες.

Έκανα την επέμβαση Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο έμεινα έγκυος. Φυσικά.

Θα έλεγα να μην το φοβηθείς. Άποψή μου.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Πείρα από πολύποδα δεν έχω αλλά τα τελευταία 15 χρόνια τραβιέμαι με ινωμυώματα. Όσο ψαχνόμουν για την δεύτερη εγχείρησή μου ο ένας γιατρός έβρισκε το ινωμύωμα 10,5 εκ., ο άλλος 11εκ., και ο τρίτος - που με εγχείρηση κι όλας - το έβλεπε 13εκ. Τελικά ήταν 19εκ. και είχε καταστρέψει την μια μου σάλπιγγα. 4 μήνες μετά την επέμβαση έμεινα έγκυος και αν όλα πάνω καλά γεννάω σε ακριβώς έναν μήνα.

Γνώμη μου είναι να μην αφήνεις ξένα σώματα μέσα σου. Στην εγκυμοσύνη οι ορμόνες θα σου φέρουν ανακατατάξεις σίγουρα, ας μην έχεις ήδη προβλήματα.

Καλή τύχη

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια!

Εμένα μου έχουν βρει πολύποδα 4χιλ. από τον Ιούλιο που μας πέρασε. Δεν τον έχω βγάλει ακόμα αλλά επειδή έχει περάσει 1 1/2 χρόνος χωρίς να έχουμε πιάσει παιδάκι (και χωρίς κανένα άλλο πρόβλημα), σκέφτομαι σοβαρά τελικά να τον αφαιρέσω. Αν όχι αυτόν τον μήνα, σίγουρα τον επόμενο. Ακόμα και αν δεν φταίει αυτός που δεν έχω παιδάκι, ίσως έτσι να μου φύγει και η ιδέα! Παρεπιπτόντως, ο γιατρός μου μου είπε να μην τον βγάλω γιατί είναι μικρός και η θέση του δεν εμποδίζει, ενω ένας άλλος γιατρός μου είπε να περιμένω μέχρι τα Χριστούγεννα και μετά να τον βγάλω.

:cool:

Life is too short to be boring!!!

:wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...