Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Πρίν 2 χρόνια περίπου πήραμε δάνειο εργατικής κατοικίας για να αγοράσουμε το σπιτάκι μας. μας ήρθαν όμως τα πράγματα ανάποδα, οπως και σε πολύ κόσμο, έμεινα άνεργη και τώρα ζοριζόμαστε. η τρέχουσα δόση ειναι η πρώτη που αφήνω απλήρωτη λόγο προβλήματος υγείας που ετυχε στον άντρα μου και πρέπει να πάμε για εγχείρηση...ζήτησα ρύθμιση απο την τράπεζα πριν κανα μήνα αλλα ισχυρίστηκαν πως επειδή ειναι επιδοτούμενο δεν μπορούν να το ανεβάσουν σε ετη (15 χρόνια ειναι η εξόφληση του και τους ζήτησα να το ανεβάσουμε στα 20 ώστε να κατέβει η δόση) εχει κάποια κοπέλα εμπειρία? να το ψάξω περαιτέρω? η εκποιζώ μου ειπε πως ειναι το ποιηματάκι που λενε γενικώς αλλα οταν τους πιέσεις την κάνουν την ρύθμιση.κάποιος κάποια στην ίδια κατάσταση??

M6bap3.png

cik1p3.png

Διαφημίσεις

Δυστυχως δεν γνωριζω κατι για να σε βοηθησω! Αλλα θα με ενδιεφερε και μενα κατι αναλογο γιατι και εμεις εχουμε παρει δανειο απο τον οεκ πριν απο 5 χρονια και επειδη ζοριζομαστε αρκετα το σκεφτομαστε για επιμηκυνση. Αν καποια κοπελα ξερει κατι ας μας πει.

url=http://lilypie.com]d9cfp2.png[/url]

[u4Ft1p2.png

Απο Δευτέρα θα οργανωθώ και θα το ψάξω καλύτερα.εγω ειμαι στην eurobank. μου ειπαν μέχρι τα 9 ετη που λήγει η επιδότηση (τα υπόλοιπα 6 ειναι χωρίς επιδότηση σε ολα τα δάνεια του ΟΕΚ) ειναι κλειδωμένο και δεν μπορείς να κάνεις καμία ρύθμιση. μου φαίνεται τρελό μέσα σ αυτη την κρίση να μην μπορούν να κάνουν κάτι και προτιμούν να τους χρωστάνε. οτι μάθω θα σου πω.

M6bap3.png

cik1p3.png

Καλησπερα κοριτσια.Τα επιδοτούμενα δάνεια έτσι όπως είναι δεν δέχονται εύκολα ρυθμίσεις.Οταν χρειάστηκαν πριν 10 χρόνια οι γονείς μου ρύθμιση χάσανε την επιδότηση.Δηλαδή μεγαλώσαν τη διάρκεια του δανείου και πληρω΄σαν περισσότερα στο συνολικό ποσό.Κι όλα αυτο γιατι στην ουσία για να μεγαλώσεις τη διάρκεια και να μικρυνεις τη δόση ουσιαστικά παίρνεις άλλο δάνειο για να αποπληρωσεις το επιδοτουμενο.Θέλει πααααρα πολύ προσοχή.

Επίσης με την τωρινή κρίση οι τράπεζες δεν εγκρίνουν τιποτα!!!ούτε 100,00 σε δάνειο.Ακόμα και για να καλύψεις παλιό ή για να μαζέψεις παλιό.Το λέω γιατι χρειάστηκα πρόσφατα κάτι τετοιο και μου το είπαν σε όλες τις τραπεζες το ίδιο.Οτι δηλαδη εχουν εντολή να μην δώσουν ουτε 1 ευρω.Βέβαια καμιά φορά αυτο είναι προτιμότερο από το να χάσεις την επιδότηση

Το μόνο θετικό είναι ότι με 1 δόση και μόνο δεν παθαίνεις κάτι όυτε σου παίρνουν το σπίτι απλά μεένεις πίσω μια δόσηκαι φορτώνεσαι και κάποιους τόκους υπερημερίας.

Επομένως υπομονή όσο είναι δυνατον και προσπαθηστε να μην αφήσετε πίσω κι αλλα δοση.ΝΟμίζω στις 3 "καίγεσαι".

Ελπίζω να σας φώτισα και αν κάπου κανω λάθος ήκατι έχει αλλάξει ας με διορθώσει όποις ξέρει καλύτερα.

salomi περαστικά στον αντρούλι σου και υπομονή..όλα θα παν καλά!

Σ ευχαριστώ πολύ gavramid με την γλυκιά φατσούλα. εύχομαι σε όλους μας σύντομα να ανασάνουμε. στις 5 καίγεσαι απ όσο ξέρω και οι αλήτες οι δικοί μου στο μήνα πάνω υπερημερίας μου βάζουν 15? σε κάθε δάνειο δηλ 30! καθε Σάββατο πρωί θυμάται ο άντρας μου να μου πει ελα να συζητήσουμε για τα οικονομικά μας. δεν θέλω ρε παιδάκι μου του λέω!χάθηκε μια δευτέρα? μια Τετάρτη. μα Σάββατο!?γενικώς αποφεύγω να σκέφτομαι. χεστ@...την υγεία μας να χουμε.

M6bap3.png

cik1p3.png

Διαφημίσεις

καθε Σάββατο πρωί θυμάται ο άντρας μου να μου πει ελα να συζητήσουμε για τα οικονομικά μας. δεν θέλω ρε παιδάκι μου του λέω!χάθηκε μια δευτέρα? μια Τετάρτη. μα Σάββατο!?γενικώς αποφεύγω να σκέφτομαι. χεστ@...την υγεία μας να χουμε.

Γειά σας κορίτσια, κι εμένα το ίδιο μου λέει κάθε Σάββατο!! Είναι που τις καθημερινές δεν προλαβαίνουμε ούτε γεια να πούμε...

Κι εμείς έχουμε το ίδιο πρόβλημα με τα δάνεια (τα πέιραμε πρίν 3,5 χρόνια) μόλις πριν την κριση!! Αυτό του ΟΕΚ εχω ακούσει κι εγώ ότι δεν γίνετε τίποτα, αλλά και το δευτερο από Αγροτική, θα έπερεπε να κάνουν κάποια ρύθμιση...

Τι να πω μας έχουνε πεθάνει.. αν μαθετε κατι κορίτσια πήτε ...

Σας φιλώ και καλό κουράγιο σε όλες

Eγω εχω κι αλλη μια ερωτηση .. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ πηραμε δανει απο τον οεκ που ληγει στα 15 χρονια και φυσικα πηραμε και συμπληρωματικο. Η ερωτηση μας ειναι αν αραγε αυτα τα 15 μπορουν να γινουν λιγο παραπανω η αν εχει αλλαξει κατι οσον αφορα τις προυποθεσεις του δανει πχ. οταν το πηραμε ειμασταν παντρεμενοι χωρις παιδια τωρα εχουμε 2 παιδια μηπως αλλαζουμε κατηγορια?????????? που χρονος γαμωτο να παμε να ρωτησουμε απο κοντα . Πρπει να φυγει ο αντρας μου απο την δουλεια να χασει μεροκοματα και αραγε θα βρει λυση ???????????

Eγω εχω κι αλλη μια ερωτηση .. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ πηραμε δανει απο τον οεκ που ληγει στα 15 χρονια και φυσικα πηραμε και συμπληρωματικο. Η ερωτηση μας ειναι αν αραγε αυτα τα 15 μπορουν να γινουν λιγο παραπανω η αν εχει αλλαξει κατι οσον αφορα τις προυποθεσεις του δανει πχ. οταν το πηραμε ειμασταν παντρεμενοι χωρις παιδια τωρα εχουμε 2 παιδια μηπως αλλαζουμε κατηγορια?????????? που χρονος γαμωτο να παμε να ρωτησουμε απο κοντα . Πρπει να φυγει ο αντρας μου απο την δουλεια να χασει μεροκοματα και αραγε θα βρει λυση ???????????

Καλησπέρα!

Ακου τι παίζει. τα πρώτα 9 χρόνια ειναι επιδοτούμενο απο το (αθάνατο) ελλ. δημόσιο. αν παρατηρήσεις πέρα απο τα σκαμπανεβάσματα που μπορεί να εχουν τα επιτόκια το επιδοτούμενο σου ανεβαίνει κάθε μήνα απο 1 ευρώ για 9 χρόνια. πχ...στα 9 ετη 9χ12=118? πάνω απο την πρώτη σου δόση θα ειναι η τελευταια (στο κλείσιμο των 9 χρόνων). μόλις λοιπόν λήξουν τα 9 ετη ανεβαίνει αυτομάτως περίπου (κατα προσέγγιση σου τα λέω) 100?. αν υποθέσουμε λοιπόν πως η δόση σου ειναι εξ αρχής 500 στα 9 ετη θα εχει πάει 618 και τον επόμενο ακριβώς μήνα καλείσαι να πληρώσεις 718?. ΟΜΩΣ με την λήξη των 9 ετών λήγει και η επιδότηση σου, εκει αν θες ζητάς απο την τράπεζα επιμήκυνση και βέβαια σε ταράζουν στον τόκο. Συμπέρασμα...για τα πρώτα 9 ετη μας εχουν δέσει χειροπόδαρα ΕΚΤΟΣ και αν βγείς απο την επιδότηση αυξήσεις το δάνειο σου κατα 5-10-15 ακομη ετη πέσει κάπως η δόση και σου βγει το δάνειο τριπλό. Αν μάθω κάτι αλλο θα ενημερώσω.περαστικά μας.

ps: οσο για την κατηγορία δεν αλλάζει κάτι. ουτε καν για αυτους που επιδοτήθηκαν απο τον ΟΕΚ οσο δούλευαν και ξαφνικά μείναν και οι 2 ανεργοι και με καινούρια μέλη στην οικογένεια. ο παραλογισμός στο μεγαλείο του. προτιμάν να μαζεύουν κατασχεθέντα ακίνητα παρα να σε βοηθήσουν να τους πληρώσεις. το ενδεχόμενο να προσμετρήσουν τα νεα δεδομένα σου (επιπλέον παιδιά) ειναι αν αποπληρώσεις το δάνειο σου και κάνεις εκ νέου αίτηση πχ για επισκευαστικό και η νέα σου αίτηση θα γίνει με την τοτε οικ. σου κατάσταση.

M6bap3.png

cik1p3.png

Καλησπέρα!

Ακου τι παίζει. τα πρώτα 9 χρόνια ειναι επιδοτούμενο απο το (αθάνατο) ελλ. δημόσιο. αν παρατηρήσεις πέρα απο τα σκαμπανεβάσματα που μπορεί να εχουν τα επιτόκια το επιδοτούμενο σου ανεβαίνει κάθε μήνα απο 1 ευρώ για 9 χρόνια. πχ...στα 9 ετη 9χ12=118? πάνω απο την πρώτη σου δόση θα ειναι η τελευταια (στο κλείσιμο των 9 χρόνων). μόλις λοιπόν λήξουν τα 9 ετη ανεβαίνει αυτομάτως περίπου (κατα προσέγγιση σου τα λέω) 100?. αν υποθέσουμε λοιπόν πως η δόση σου ειναι εξ αρχής 500 στα 9 ετη θα εχει πάει 618 και τον επόμενο ακριβώς μήνα καλείσαι να πληρώσεις 718?. ΟΜΩΣ με την λήξη των 9 ετών λήγει και η επιδότηση σου, εκει αν θες ζητάς απο την τράπεζα επιμήκυνση και βέβαια σε ταράζουν στον τόκο. Συμπέρασμα...για τα πρώτα 9 ετη μας εχουν δέσει χειροπόδαρα ΕΚΤΟΣ και αν βγείς απο την επιδότηση αυξήσεις το δάνειο σου κατα 5-10-15 ακομη ετη πέσει κάπως η δόση και σου βγει το δάνειο τριπλό. Αν μάθω κάτι αλλο θα ενημερώσω.περαστικά μας.

Αχ τα ξερω αυτα αγαπη μου...

Αχ τα ξερω αυτα αγαπη μου...

Μακάρι να σου χα καλά νεα...κάτι πιστεύω θα κάνουν και για μας. δεν τους συμφέρει να αρχίσουν τις κατασχέσεις. θα το ψάξω και με ΟΕΚ και με εκποιζώ και αν εχω νεα...

M6bap3.png

cik1p3.png

Διαφημίσεις

Μακάρι να σου χα καλά νεα...κάτι πιστεύω θα κάνουν και για μας. δεν τους συμφέρει να αρχίσουν τις κατασχέσεις. θα το ψάξω και με ΟΕΚ και με εκποιζώ και αν εχω νεα...

στις γιορτες που θα κατσουμε θα παει ο αντρα ςμου να ρωτησει θα μπω να γραψω και εγω.

http://www.palo.gr/cluster/articles/politikh-nea/628/?clid=2869651

το έγραφε και σημερινή εφημερίδα. ετοιμάζουν ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και επιμήκυνση πέρα των 15 ετών στα δάνεια ΟΕΚ. σίγουρα δεν εχουν ακόμη εγκύκλιο η τράπεζες γιατι ακόμη δεν εχει ανακοινωθεί επίσημα αλλα πιστεύω σύντομα θα γίνει.

επιπλέον κατεβαίνουν και τα επιτόκια.

M6bap3.png

cik1p3.png

http://www.palo.gr/cluster/articles/politikh-nea/628/?clid=2869651

το έγραφε και σημερινή εφημερίδα. ετοιμάζουν ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και επιμήκυνση πέρα των 15 ετών στα δάνεια ΟΕΚ. σίγουρα δεν εχουν ακόμη εγκύκλιο η τράπεζες γιατι ακόμη δεν εχει ανακοινωθεί επίσημα αλλα πιστεύω σύντομα θα γίνει.

επιπλέον κατεβαίνουν και τα επιτόκια.

ΕΙΣΑΙ ΘΗΣΑΥΡΟΣ!

να σαι καλά βρε Σωτηρία αλλα το αυτονόητο εκανα ;) επειδη περνάμε δύσκολα όλοι μας καλό ειναι οτι μαθαίνουμε να το μοιραζόμαστε. ασε που εχω και καθυστέρηση και κοντεύω να πάθω καρδιά απο το άγχος για το πως θα τα βγάλουμε πέρα. αν δώσει ομως ο θεός καλοδεχούμενο.

M6bap3.png

cik1p3.png

να σαι καλά βρε Σωτηρία αλλα το αυτονόητο εκανα ;) επειδη περνάμε δύσκολα όλοι μας καλό ειναι οτι μαθαίνουμε να το μοιραζόμαστε. ασε που εχω και καθυστέρηση και κοντεύω να πάθω καρδιά απο το άγχος για το πως θα τα βγάλουμε πέρα. αν δώσει ομως ο θεός καλοδεχούμενο.

ναι αγαπη μου γλυκια και εγω μολις μαθω τι παιζει με την πληροφορια που εμαθες θα σου πω!

Διαφημίσεις

Και εμείς κορίτσια στα ίδια! Πριν 4χρόνια πήραμε το δάνειο από το Ταχ.Ταμιευτήριο χωρίς παιδί και με άλλες αποδοχές.Τώρα στα μισά λεφτά ο άντρας μου, εγώ απλήρωτη και ένα παιδί με έξοδα και παιδ.σταθμό!Υπομονή , μπας και αλλάξει κάτι!!!!

Μακάρι να βγάλουν κάποια ρύθμιση και για τα επιδοτούμενα δάνεια. Θα μάθατε βέβαια οτι πρόσφατα ανακοινώθηκαν ευνοικές ρυθμίσεις από το Υπουργείο Εργασίας αλλά δυστυχώς αφορούν μόνο οφειλές που προέρχονται από δάνεια χορηγηθέντα αποκλειστικά από κεφάλαια του ΟΕΚ. Οχι τα επιδοτούμενα που πήραμε μέσω τραπέζης. Κι΄εγώ επιδοτούμενο έχω, περίμενα μπας και ανακοινωθεί τίποτε, αλλά... τίποτε... δυστυχώς. Παλαιότερα (νομίζω το 2003 ή το 2005) είχε ανακοινωθεί από τον ΟΕΚ ένας εκπτωτικός νόμος για τα επιδοτούμενα δάνεια του ΟΕΚ ο οποίος σου έδινε τη δυνατότητα να ξοφλήσεις το άληκτο κεφάλαιό σου με έκπτωση 50% !! Για κάτι τέτοιο ευελπιστούσα κι΄εγώ αλλά τζάμπα περίμενα....

http://www.palo.gr/cluster/articles/.../?clid=2869651

SALOMI εχυαχριστούμε πολύ!!

Πρέπει να το ψάξουμε καλά, αλλά που χρόνος.

Το ίδιο κι εμεις κορίτσια ..Πήραμε το δάνειο πριν 4 χρόνια, με δουλειες μεν αλλά καμία σχεση με τώρα και τώρα έχουμε διδυμα !

Για την κοπελιά (δεν θυμάμε το όνομα) που είπε ότι μπορεί να περιμένει μωράκι, έυχομαι να πάνε όλα καλά και θα βρεθεί τρ'οπος για όλα!

Καλημέρα σε όλες σας

http://www.palo.gr/cluster/articles/.../?clid=2869651

SALOMI εχυαχριστούμε πολύ!!

Πρέπει να το ψάξουμε καλά, αλλά που χρόνος.

Το ίδιο κι εμεις κορίτσια ..Πήραμε το δάνειο πριν 4 χρόνια, με δουλειες μεν αλλά καμία σχεση με τώρα και τώρα έχουμε διδυμα !

Για την κοπελιά (δεν θυμάμε το όνομα) που είπε ότι μπορεί να περιμένει μωράκι, έυχομαι να πάνε όλα καλά και θα βρεθεί τρ'οπος για όλα!

Καλημέρα σε όλες σας

εγω ειμαι αυτη :) καθότι τοξότης ζώδιο και ωροσκόπο ειμαι αισιόδοξη μέχρι βλακείας. ακόμη περίοδο δεν είδα αλλα θα κάνω χοριακή κατα την Δευτέρα γιατί αυριο μπαίνει για εγχείρηση ο άντρας μου. Ας τελειώσουμε με το καλό και απο Δευτέρα θα ξέρω σίγουρα. Δίδυμα ε? να σας ζήσουν. ευλογία μεγάλη τα παιδιά. οπότε είπαμε...καλοδεχούμενο εστω και ετσι. θα την βρούμε την άκρη.

ασχετο...κάπου διάβασα πως η χοριακή κοστίζει 20 με 30 ? σε γνωστό μικροβιολογικό που πάω εγω εχει 13,20! ποιο φτηνό και απο τεστ.

M6bap3.png

cik1p3.png

εγω ειμαι αυτη :) καθότι τοξότης ζώδιο και ωροσκόπο ειμαι αισιόδοξη μέχρι βλακείας. ακόμη περίοδο δεν είδα αλλα θα κάνω χοριακή κατα την Δευτέρα γιατί αυριο μπαίνει για εγχείρηση ο άντρας μου. Ας τελειώσουμε με το καλό και απο Δευτέρα θα ξέρω σίγουρα. Δίδυμα ε? να σας ζήσουν. ευλογία μεγάλη τα παιδιά. οπότε είπαμε...καλοδεχούμενο εστω και ετσι. θα την βρούμε την άκρη.

ασχετο...κάπου διάβασα πως η χοριακή κοστίζει 20 με 30 ? σε γνωστό μικροβιολογικό που πάω εγω εχει 13,20! ποιο φτηνό και απο τεστ.

Γειά σου Σαλομι!!

Αντε να μας πεις τι έγινε με τη χωριακή!! Πολύ καλή η τιμή εκεί,

Εγω έδινα και 40 όταν έκανα τις εξωσωματικές. Παρόλες τις δυσκολίες θα ήθελα να έκανα κι άλλο παιδάκι... αλλά με τίποτα άλλη εξωσωματική. Αν θέλει ο Θεός μόνο!! γιατί πραγματικά είναι ευλογία!!! και τελικά το μόνο που με κάνει να χαμιγελώ είναι τα παιδάκια μου τίποτε άλλο.

Καλή επιτυχία και στον άνρα σου. Ευχομαι όλα γρήγορα περαστικά

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...