Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αντλήσεις και αποστείρωση

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Θέλω να κάνω μια ερώτηση, ίσως λίγο χαζή.

Από τη στιγμή που η αποστείρωση των μπουκαλιών κρατάει 24 ώρες στο ψυγείο, εγώ πώς μπορώ να διατηρώ σε αυτά το μητρικό γάλα που έχω αντλήσει 3-7 ημέρες όπως διάβασα σε άλλο τόπικ?

Ο πιτσιρίκος μας είναι:

iZMwp2.png

Ηρθες για να με τρελάνεις!!! 19/10/2011

Διαφημίσεις

δεν εχεις προβλημα..δεν μπορω να εξηγησω το πως ισχυει το ενα κ οχι το αλλο αλλα εγω που αντλουσα αποκλειστικα 3 μηνες ο μικρος δεν επαθε αποτλτωςτιποτα.αντλουσα απευθειας στο μπιμπερο το ασφαλισα κ με την ταπα που εχει κ το εβαζα στο ψυγειο.καλο ειναι να μην ειναι στην πορτα ωστε να ανεβοκατεβαινει θερμοκρασια με το ανοιξε κλεισε κ θα σου ελεγα γνωμη μ να μην κρατας 7 μερες γαλα στο ψυγειο.εως 3 ειανι οκ, καλυτερα σε ειδικο σακκουλακι στην καταψυξη κ να το βγαζεις στο ψυγειο πριν το χρειαστεις.

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

εμενα μου ειχε πει η παιδιατρος οτι η αποστειρωση του νερου κραταει 24 ωρες στο ψυγειο ενω τα μπουκαλια μπορουσα να τα εχω για βδομαδες και το γαλα που το εβγαζα με το θηλαστρο αντεχει μια μερα στην συντηρηση και γιαυτο το εβαζα στην καταψυξη που αντεχει ενα μηνα.το εβαζα σε ειδικα σακουλακια και το εβγαζα και ξεπαγωνε και το ζεστενα για το μωρο.

εμενα μου ειχε πει η παιδιατρος οτι η αποστειρωση του νερου κραταει 24 ωρες στο ψυγειο ενω τα μπουκαλια μπορουσα να τα εχω για βδομαδες και το γαλα που το εβγαζα με το θηλαστρο αντεχει μια μερα στην συντηρηση και γιαυτο το εβαζα στην καταψυξη που αντεχει ενα μηνα.το εβαζα σε ειδικα σακουλακια και το εβγαζα και ξεπαγωνε και το ζεστενα για το μωρο.

1 μερα σου ειπε?αδικα μπηκες στη διαδικασια της καταψυξης ,κ κατα τη διαρκεια ψυξης/αποψυξης αλλοιωνεται το γαλα ,3-7 μερες αναλογα που το βαζεις στο ψυγειο.

Διαφημίσεις

δεν εβαλα πολυ στην καταψυξη γιατι συνηθως το καταναλωνε την επομενη μερα,δεν εβγαζα και πολυ!ομω ςετσι μου ειπε!μαλλον ο καθενας λεει τα δικα του μου φενεται.

• 3 months later...

Καλησπέρα! Έχω μια μπέμπα περίπου 5 μηνών, η οποία πίνει αποκλειστικά μητρικό γάλα που αντλώ με το symphony. O γιατρός μας είπε ότι τον άλλο μήνα ξεκινάμε κρεμούλες και σταματάμε την αποστείρωση. Σκοπεύω να συνεχίσω τις αντλήσεις. Δε σκέφτηκα όμως να τον ρωτήσω το εξής: Επιτρέπεται να βγάζω γάλα με το θήλαστρο, χωρίς να έχω αποστειρώσει όλα τα εξαρτήματα; Επίσης, κάνει να αποθηκεύω τόσες ώρες το γάλα σε μη αποστειρωμένα μπιμπερό; :confused:

Καλησπέρα! Έχω μια μπέμπα περίπου 5 μηνών, η οποία πίνει αποκλειστικά μητρικό γάλα που αντλώ με το symphony. O γιατρός μας είπε ότι τον άλλο μήνα ξεκινάμε κρεμούλες και σταματάμε την αποστείρωση. Σκοπεύω να συνεχίσω τις αντλήσεις. Δε σκέφτηκα όμως να τον ρωτήσω το εξής: Επιτρέπεται να βγάζω γάλα με το θήλαστρο, χωρίς να έχω αποστειρώσει όλα τα εξαρτήματα; Επίσης, κάνει να αποθηκεύω τόσες ώρες το γάλα σε μη αποστειρωμένα μπιμπερό; :confused:

την αποστειρωση την συνεχιζεις οχι για το μωρο , αλλα για να μειωσεις τις πιθανοτητες να χαλασει το γαλα απο μικροβια..

μετα την χρηση μπορεις να ξεπλενεις με σαπουνι και ζεστο νερο τα εξαρτηματα του θηλαστρου και να κανεις μια αποστειρωση το 24ωρο.

ριξε μια ματια εδω:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20993

83hKp3.png