Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ερώτηση σχετικά με επίδομα καισαρικής και θερμοκοιτίδας από ΙΚΑ

Recommended Posts

Καλημέρα:) Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ξέρει κάποια κοπέλα σχετικά με το επίδομα που παίρνουμε από το ΙΚΑ σε περίπτωση καισαρικής και θερμοκοιτιίδας (ξέρω πως θεωριτικά σου καλύπτεται ολόκληρο το ποσό εφάπαξ) πρέπει να έχουμε ασφαλίσει το μωρό στο δικό μας βιβλιάριο για να τα πάρουμε?Ή δεν έχει σχέση?γιατί θα ασφαλίσουμε τον μπέμπη μας στο ταμείο του άνδρα μου (στρατιωτικός) και του είπανε κάτι στο λογιστήριο της κλινικής να μην το ασφαλίσουμε στο στρατό γιατί δεν θα πάρουμε όλο το ποσό και είναι καλύτερα στο ΙΚΑ.Δεν είναι όμως μετά διαδικασία να ξεασφαλίσεις και να ασφαλίσεις ξανά το μωρό??:confused::confused::confused:

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Διαφημίσεις

Μονο της θερμοκοιτίδας καλύπτεται όλο το ποσό.

Για την καισαρική παιρνεις επιδομα, καπου 300 ευρώ (τοσο ήταν όταν γεννησα εγώ το 2010), εννοείται μόνο αν εχεις γεννήσει σε ιδιωτικό μαιευτήριο. Μπορείς να κανεις και ενσταση, να περασεις από επιτροπή και να σου εγκρίνουν ενα ποσό ακόμα (αλλα 300 μου εδωσαν εμενα).

Γεννησες ονειράκι? Να σου ζήσει!!!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ναι ζουζουνέλ γεννήσαμε:):):):) Σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!Πρέπει να ασφαλίσω τον μικρό στο βιβλιάριο μου στο ΙΚΑ για να πάρω αυτά τα επιδόματα ή δεν έχει σχέση?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

• 2 months later...

Τους πήρε 2 μήνες για το επίδομα θερμοκοιτίδας που το έλαβα σήμερα!Άντε να δούμε τώρα το καισαρικής πότε θα μπει!!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Τους πήρε 2 μήνες για το επίδομα θερμοκοιτίδας που το έλαβα σήμερα!Άντε να δούμε τώρα το καισαρικής πότε θα μπει!!

εγω το πηρα μετα απο 4 μηνες...231 ευρω απο τα 2000 που πληρωσα....φυσικα εκανα ενσταση.....

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Διαφημίσεις

Φαντάσου πόσα θα πάρω εγώ από τα 2500!!Ακόμη περιμένω την απόφαση στο σπίτι όμως αλλιώς πως να κάνεις ένσταση?Έτσι δεν είναι?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

εγω μολις ειδα τα χρηματα στο λογαριασμο(ειχαμε μιλησει και 2-3 φορες στο τηλεφωνο), πηγα απο εκει και ζητησα την αιτηση ενστασης.....τωρα περιμενω να με ειδοποιησουν......δεν πηρα καμια ειδοποιηση στο σπιτι

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Δεν σου ήρθε δηλαδή ποτέ η απόφαση σπίτι με το πόσα χρήματα πήρες?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

• 4 months later...

Εγώ γέννησα 11/11/11 και κατέθεσα τα δικαιολογητικά κοντά στις 13/12/11. Εμένα μου έδωσαν στις 15/3/12 όλα τα έξοδα της ΜΕΝΝ του παιδιού αλλά χωρίς το ΦΠΑ (αυτό το πληρώνω εγώ μου είπαν).

Της καισαρικής, επειδή έχω καταθέσει και τα φάρμακα μου είπαν ότι ενώ έπαιρνε κάπου 6 μήνες, τώρα θα πάρει περίπου 1 χρόνο. Πήγα και ρώτησα 2 φορές.

Και κάθονται, έτσι; αλλά προφανώς αυτές τις εντολές έχουν...

Για τα έξοδα του παιδιού πήγα και μου έλεγαν σε 4 μήνες. Οταν έβαλα φωνές πια, θυμάμαι ήταν 14/3 και μου είπαν ότι αύριο στις 15/3 θα είναι στον λογαριασμό μου. :shock: Μου έκοψαν επιτόπου κι ένα έγγραφο για την εφορία, οτι δεν μου καταβάλλεται το ΦΠΑ και τέλος.

Εδώ δεν μου έχουν πληρώσει ακόμη το δώρο των Χριστουγέννων, τι λέμε τώρα.... κι ελπίζω να το ξέρετε αυτό, έτσι; ό,τι δεν σας πληρώνει ο εργοδότης σας - το πληρώνει το ΙΚΑ για την διάρκεια της άδειας τοκετού/λοχείας.

Καλημέρα!!Και εγω το επιδομα καισαρικης το πηρα πανω στο χρονο (γεννησα 23/03/11,κατεθεσα τα χαρτια στις 17/04/11, στους 3 μηνες ακριβως πηρα τα εξοδα της ΜΕΝΝ και στις 27/03/2012 το επιδομα καισαρικης).Υπομονη λοιπον.....

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Όχι δεν υπάρχει πια. Αφορά μόνο όσες γεννήσαμε πριν το '12.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png