Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αποτριχωτικη συσκευη

Recommended Posts

Κοριτσια, τωρα που αρχιζουν οι εκπτωσεις λεω να παρω μια αποτριχωτικη συσκευη, εχω βαρεθει το ξυρισμα και με το κερι δεν τα πολυκαταφερα(ειμαι ξανθια και σπαω τις τριχες).

Ειχα μια συσκευη της calor πριν απο 12 χρονια αλλα δεν επιανε τις τριχες και μου τις εσπαγε και οσες δεν εσπαγαν γυρνουσαν μετα κατω απο το δερμα(μετα εμαθα οτι πρεπει να κανω απολεπιση πριν απο καθε αποτριχωση) και εκανε και απιστευτο θορυβο.

Τωρα ειχα μια συζητηση με καποιες γνωστες μου και μου προτειναν μια που εχει προσαρμοσμενη μια παγοκυψελη και λεει στο μουδιαζει και λιγο.

Εχετε κατι να μου προτεινετε, εχετε δοκιμασει καποια; Ειναι λεπτες οι τριχες μου και δεν ξερω αν υπαρχει καποια εξειδικευμενη συσκευη.

Διαφημίσεις

δε θα κάνεις απολέπιση πριν από την αποτρίχωση είναι λάθος. το ξέρω γιατί έχω μια κοπέλα που μου κάνει αποτρίχωση και μου το έχει πει. μετά την αποτρίχωση θα κάνεις μπάνιο μετά από αρκετές ώρες. από την επόμενη μέρα και μετά στα σημεία που έχεις αποτριχώσει θα πάρεις ένα σφουγγάρι άγριο (δε θυμάμαι πως το λένε) και θα τρίβεις με αρκετή δύναμη (όχι να βλάλεις το δέρμα σου... :D ). αυτό βοηθάει τους πόρους να μένουν ανοιχτοί και να μη γυρίζουν οι τρίχες. αν δεις κάποια τρίχα να έχει γυρίσει θα πιέσεις με καθαρά νύχια ή θα πάρεις χαρτάκι και θα πιέσεις με τα νύχια σου.

τώρα για το ποια συσκευή θα πάρεις δεν ξέρω να σου προτείνω γιατί στα πόδια χρησιμοποιώ κερί και στο μπικίνι έχω κοπέλα.

να σου πω την αλήθεια εγώ είχα μια της braun (σωστά το γράφω?) αλλά την έδωσα στη μαμά μου γιατί δεν άντεχα τον πόνο. προτιμώ το μια κι έξω παρά αυτό το βασανιστήριο.

Διαφημίσεις

Τι να σου πω? εγώ την άντεχα στο αριστερό πόδι και στο δεξί καθόλου. είναι στον άνθρωπο. γενικά εγώ δε μπορώ να πονάω. και το μπικίνι πως το κάνω δεν ξέρω. εκεί δεν πονάω καθόλου. επίσης το κερί στα πόδια δε με πονάει καθόλου .

Για τον πονο εχει κολπο. Μας ειχε δωσει η παιδιατρος μια κρεμα, την εμλα, που λειτουργει ως τοπικο αναισθητικο για τα εμβολια και πανω στην κουβεντα μου ειχε πει πως τη χρησιμοποιει και στην αποτριχωση.

Να πω την μαυρη αληθεια την κρεμα δεν την εχω παρει ακομα γιατι δεν ετυχε να κανουμε εμβολιο απο τοτε. Μια φιλη που τη δοκιμασε ειπε πως 2 ωρες πριν βαζεις ενα παχυ στρωμα κρεμας και κρατα για μια συνεδρια αποτριχωσης.Τωρα για κοστος δεν ξερω , αλλα για να μην το σχολιασαμε δε θα ειναι ακριβη.

Για συσκευη που ψαχνω τωρα στο internet υπολογιζω περιπου 60-70 ευρω (αν και διαφημιζει μια rowenta στο euronics με 39 ευρω, απο αρχικη 59).

Διαφημίσεις

Να πω την μαυρη αληθεια την κρεμα δεν την εχω παρει ακομα γιατι δεν ετυχε να κανουμε εμβολιο απο τοτε. Μια φιλη που τη δοκιμασε ειπε πως 2 ωρες πριν βαζεις ενα παχυ στρωμα κρεμας και κρατα για μια συνεδρια αποτριχωσης.Τωρα για κοστος δεν ξερω , αλλα για να μην το σχολιασαμε δε θα ειναι ακριβη.

Για συσκευη που ψαχνω τωρα στο internet υπολογιζω περιπου 60-70 ευρω (αν και διαφημιζει μια rowenta στο euronics με 39 ευρω, απο αρχικη 59).

Η EMLA είναι ουσιαστικήα ξιλοκαϊνη και χηρσιμοποιείται σαν τοπικό αναισθητικό. Εγώ την είχα χρησιμοποιήσει στο πρόσωπο, επειδή είχα κάνει λίγες συνεδρείες με laser σε κάτι σπυράκια που είχα.

Από όσο θυμάμαι πάντως είναι ακριβούτσικη (νομίζω γύρω στα 25 ευρώ) και δεν νομίζω ότι φτάνει μια συσκευασία για τα 2 πόδια...

OX0Gp2.pnguIhfp2.png

• 1 year later...

θα ήθελα να ρωτησω αν χρησιμοποιήτε συσκευή αποτρίχωσης και αν ειναι δυνατον να μου πείτε και το μοντέλο. Είστε ευχαριστημενες? Πονάει και ποσο κρατάει το αποτέλεσμα? Γενικά οποιαδήποτε πληροφορία δεκτή...:D

Ευχαριστώ

θα ήθελα να ρωτησω αν χρησιμοποιήτε συσκευή αποτρίχωσης και αν ειναι δυνατον να μου πείτε και το μοντέλο. Είστε ευχαριστημενες? Πονάει και ποσο κρατάει το αποτέλεσμα? Γενικά οποιαδήποτε πληροφορία δεκτή...:D

Ευχαριστώ

Χρησιμοποιώ εδώ και δύο τρία χρόνια της Braun , που έχει και φωτάκι μπροστά για να φαίνονται καλά οι τρίχες.Είμαι πολύ ευχαριστημένη έχει και ειδική κεφαλή για αρχάριες ή πολύ ευαίσθητες περιοχές όπου έχει λιγότερες τσιμπήδες και λιγότερο πόνο.Τη χρησιμοποιώ παντού , εκτός από πρόσωπο.Ειδικά στις μασχάλες είναι ΤΕΛΕΙΑ , τις κάνω μία φορά την εβδομάδα(μεγαλώνουν πολύ γρήγορα οι τρίχες μου , δυστυχώς).Πονάει λιγάκι , αλλα το αντέχω γιατί αξίζει τον κόπο.Τα περνάω πρώτα με την κεφαλή με τις λίγες τσιμπήδες και μετά με την κανονική.Το δέρμα είναι τέλεια απαλό δεν έχεις ποτέ μαυράκια άπό το ξύρισμα και επίσης δεν μυρίζει ο ιδρώτας.Να φανταστείς αποσμητικό βάζω μόνο το καλοκαίρι και όχι πάντα.

Άσε που εξασθενούν οι τρίχες και γίνονται απαλές.Δεν είναι αυτό το άγριο του ξυραφιού.

Αυτό που θα ευχόμουν είναι να υπήρχε κεφαλή με περισσότερες τσιμπήδες για να τελειώνω πιο γρήγορα τα πόδια.

Διαφημίσεις

ποσα χρονια το σκεφτομαι για μηχανη και ακομα να παρω.

αυτη της braun δηλ μονο μια βδομαδα κραταει;

σε πονεσε στην αρχη;

ερχεται κοπελα μια φορα το μηνα και με κανει αποτριχωση με ροδελα στα ποδια και το μπικινι.

τι ωραια ειναι οταν βγαινουν και τι μαυρο χαλι οταν εμφανιζονται ξανα...

αραγε το λεηζερ ειναι μονιμο;

ποσα χρονια το σκεφτομαι για μηχανη και ακομα να παρω.

αυτη της braun δηλ μονο μια βδομαδα κραταει;

σε πονεσε στην αρχη;

ερχεται κοπελα μια φορα το μηνα και με κανει αποτριχωση με ροδελα στα ποδια και το μπικινι.

τι ωραια ειναι οταν βγαινουν και τι μαυρο χαλι οταν εμφανιζονται ξανα...

αραγε το λεηζερ ειναι μονιμο;

Στα πόδια εάν ήταν να φοράω συνέχεια φούστα , θα έπρεπε να τα περνάω και δύο φορές την εβδομάδα για να μην υπάρχει όμως ούτε τρίχα.Μεγαλώνουν πολύ γρήγορα οι άτιμες.Αφού και το μουστάκι στη βδομάδα πάνω έχει ξαναεμφανιστεί.Και εκεί βάζω κερί.

Δεν νομίζω να είναι θέμα μηχανής λοιπόν.

Δεν μπορώ να πω όμως ότι πονάει στα πόδια.Τα κάνω για πλάκα.

και τη τιμη του;)

Θα πρέπει να το κοιτάξω σπίτι , τώρα είμαι στη δουλειά.΄Την είχα πάρει ή 100 ή 120 δεν θυμάμαι καλά , έχουν περάσει όπως ξαναέγραψα 2-3 χρόνια.Και από τότε θα έχουν βγει και άλλες πολλές , νεότερα μοντέλα.Ψάξτο λίγο στην αγορά.Η δική μου όταν την είχα πάρει είχε και εγγύηση επιστροφής χρημάτων.

Όσο για το λέιζερ που ρώτησες , πρώτον είναι ακριβά και έχω ακούσει 'οτι δεν είναι μόνιμο το αποτέλεσμα, πρέπει να το κάνεις ανά διαστήματα , μεγάλα διαστήματα όμως.