Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ποσες συσπασεις χρειαζεται να υπαρχουν για να ενεργοποιηθει ο τοκετος;

Recommended Posts

καλησπερα στις ηδη μανουλες και στις φουσκωμενες κοιλιτσες:mrgreen: θα ηθελα να ρωτησω αν ξερετε απο εμπειρια,η αν εχετε ακουσει απο γιατρο η φιλες σας,ποσες συσπασεις χρειαζονται για να 1) αρχισει να μαλακωνει ο τραχηλος και 2) να ενεργοποιηθει ο τοκετος (σπασιμο νερων-εντονες συσπασεις κ.τ.λ) πριν δυο με τρεις ημερες που εκανα εναν τυπικο καρδιοτοκογραφο,το μηχανημα εβγαζε οτι ειχα απο 10 εως και 15 συσπασεις το μεγαλυτερο νουμερο :rolleyes: και θα ηθελα να ξερω-ενημερωθω για τις αποριες μου :P ευχαριστω πολυ προκαταβολικα κ να ειστε ολες καλα:mrgreen::rolleyes::mrgreen:

dev000br___.png

Διαφημίσεις

Κοίτα επειδή είμαι κι εγω σχεδόν 35 εβδομάδων, 10 συσπάσεις από μόνες τους δεν λένε τίποτε.

Αν μετρήσεις παραπάνω από 4-5 "πετρώματα" και πόνους στη μεση που διαρκούν από 45 εως 90 δευτερόλεπτα η καθεμία, μεσα σε μια ωρα, τότε είναι κάπως ύποπτο.

Είχα φοβηθεί κι εγω την προηγούμενη εβδομάδα και πήρα το γιατρό μου. Μου είπε να μετρήσω μεσα στην ωρα,αλλά τελικα ήταν ψευδείς οι συσπάσεις, γιατί δεν ήταν τακτικές.

Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να σπάσουν τα νερά σου για να ξεκινήσει ο τοκετός.

Κοίτα επειδή είμαι κι εγω σχεδόν 35 εβδομάδων, 10 συσπάσεις από μόνες τους δεν λένε τίποτε.

Αν μετρήσεις παραπάνω από 4-5 "πετρώματα" και πόνους στη μεση που διαρκούν από 45 εως 90 δευτερόλεπτα η καθεμία, μεσα σε μια ωρα, τότε είναι κάπως ύποπτο.

Είχα φοβηθεί κι εγω την προηγούμενη εβδομάδα και πήρα το γιατρό μου. Μου είπε να μετρήσω μεσα στην ωρα,αλλά τελικα ήταν ψευδείς οι συσπάσεις, γιατί δεν ήταν τακτικές.

Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να σπάσουν τα νερά σου για να ξεκινήσει ο τοκετός.

ξερω οτι δεν ειναι απαραιτητο να σπασουν τα νερα για να ενεργοποιηθει ο τοκετοs:p:p απλα ρωτησα ποσεs συσπασειs απαιτουνται η για να σπασουν τα νερα,η για να εχουμε πονο,η για να αρχισει η διαστολη:-D:-D:-D δηλαδη γινεται τη μια εβδομαδα να μην εχουμε καθολου συσπασειs και την αλλη να εχουμε, π.χ 40 η παραπανω????:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

dev000br___.png

Μια κοπελα την ειχαν βαλει για προκληση ειχε διαστολη 4 χωρις να εχει πονους!Εγω προχθες που πηγα στον γιατρο που ειπε ποτε και πως ξεκηναει ο τοκετος 1.να σου σπασουν τα νερα 2.αν δεις λιγο αιμα η βλεννα εξισου πρεπει να πας και 3. να σε πιασουν οι πονοι και μου ειπε να τα μετραω και να παω στο νοσοκομειο μονο οταν αρχισουν να με πιανουν ανα 5-10 λεπτα τοτε ειναι σοβαρες και ξεκηναει ο τοκετος.Μου ειπε οτι καποιες νιωθουν τον πονο μονο στην κοιλια,αλλες στη μεση μονο και αλλες και στα δυο αλλα οπως και να εχει νιωθεις οτι η κοιλια σου σφηγγει.Αν εχεις πονακια τωρα που και που αυτα λεγονται προπαρασκευαστικες συσπασεις αλλα ειναι ακυνδινες δεν μπορει να ξεκηνισει ο τοκετος απλα προετοιμαζει σιγα σιγα την μητρα,οπως και αν νιωθεις εναν συνεχη πονο κατω στην λεκανη σαν βαρος ειναι οτι οριμαζει η μητρα

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Μια κοπελα την ειχαν βαλει για προκληση ειχε διαστολη 4 χωρις να εχει πονους!Εγω προχθες που πηγα στον γιατρο που ειπε ποτε και πως ξεκηναει ο τοκετος 1.να σου σπασουν τα νερα 2.αν δεις λιγο αιμα η βλεννα εξισου πρεπει να πας και 3. να σε πιασουν οι πονοι και μου ειπε να τα μετραω και να παω στο νοσοκομειο μονο οταν αρχισουν να με πιανουν ανα 5-10 λεπτα τοτε ειναι σοβαρες και ξεκηναει ο τοκετος.Μου ειπε οτι καποιες νιωθουν τον πονο μονο στην κοιλια,αλλες στη μεση μονο και αλλες και στα δυο αλλα οπως και να εχει νιωθεις οτι η κοιλια σου σφηγγει.Αν εχεις πονακια τωρα που και που αυτα λεγονται προπαρασκευαστικες συσπασεις αλλα ειναι ακυνδινες δεν μπορει να ξεκηνισει ο τοκετος απλα προετοιμαζει σιγα σιγα την μητρα,οπως και αν νιωθεις εναν συνεχη πονο κατω στην λεκανη σαν βαρος ειναι οτι οριμαζει η μητρα

εγω παντα ειχα λιγουs πονουs στη μεση.....τωρα στην εγκυμοσυνη εχω πονουs μονο στη βαση τηs κοιλιαs σαν να κουβαλαω ενα βαροs....αλλα ο doctor λεει οτι ειναι φυσιολογικο....απλα μου εκανε εντυπωση που ειχα συσπασειs εστω και 15 και δεν ειχα πονο:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

dev000br___.png

Διαφημίσεις

καλησπερα στις ηδη μανουλες και στις φουσκωμενες κοιλιτσες:mrgreen: θα ηθελα να ρωτησω αν ξερετε απο εμπειρια,η αν εχετε ακουσει απο γιατρο η φιλες σας,ποσες συσπασεις χρειαζονται για να 1) αρχισει να μαλακωνει ο τραχηλος και 2) να ενεργοποιηθει ο τοκετος (σπασιμο νερων-εντονες συσπασεις κ.τ.λ) πριν δυο με τρεις ημερες που εκανα εναν τυπικο καρδιοτοκογραφο,το μηχανημα εβγαζε οτι ειχα απο 10 εως και 15 συσπασεις το μεγαλυτερο νουμερο :rolleyes: και θα ηθελα να ξερω-ενημερωθω για τις αποριες μου :P ευχαριστω πολυ προκαταβολικα κ να ειστε ολες καλα:mrgreen::rolleyes::mrgreen:

γινεται την μια μέρα να μην έχεις συσπάσεις ή να μην έχεις πολλές και τηνεπόμενη να γεννησεις. Στον γιο μου τετάρτη έκανα τοκογράφο με φυσιολογικές μετρήσεις και παρασκευή ξημερώματα γέννησα. Εφυγα από το σπίτι με 2λεπτες συσπάσεις.

ένιωθα πόνο στην μέση καθόλη την διαρκεια της μέρας. Μια αίσθηση δεν βολεύομαι πουθενά. Το απόγευμα είδα βλέννη και κατά τις 12 το βράδυ άρχισα να νιώθω σφίξιμο στην κοιλιά. Και πάλι δεν ήμουν σίγουρη ότι γεννάω. 3 τα ξημερώματα αφού έκανα ζεστό μπάνιο να χαλαρώσουν οι συσπάσεις ειδα αίμα και αποφάσισα να φύγω για το νοσοκομείο

γινεται την μια μέρα να μην έχεις συσπάσεις ή να μην έχεις πολλές και τηνεπόμενη να γεννησεις. Στον γιο μου τετάρτη έκανα τοκογράφο με φυσιολογικές μετρήσεις και παρασκευή ξημερώματα γέννησα. Εφυγα από το σπίτι με 2λεπτες συσπάσεις.

ένιωθα πόνο στην μέση καθόλη την διαρκεια της μέρας. Μια αίσθηση δεν βολεύομαι πουθενά. Το απόγευμα είδα βλέννη και κατά τις 12 το βράδυ άρχισα να νιώθω σφίξιμο στην κοιλιά. Και πάλι δεν ήμουν σίγουρη ότι γεννάω. 3 τα ξημερώματα αφού έκανα ζεστό μπάνιο να χαλαρώσουν οι συσπάσεις ειδα αίμα και αποφάσισα να φύγω για το νοσοκομείο

τελικα αν δεν σπασουν τα νερα η δεν δουμε αιμα,οι περισσοτερες δεν καταλαβαινουμε ευκολα πως γενναμε:rolleyes:

dev000br___.png

Κι όμως θα το καταλάβεις.... ;)

ελπιζω....γιατι εχουμε και καποια αποσταση 45 λεπτων απο το νοσοκομειο,χωριs να υπολογισω αν υπαρχει κινηση:rolleyes: δεν ειναι τοσο ρομαντικο να γεννησω στο αμαξι η να εχω πολυ πονο και να ειμαι στη μεση του πουθενα,μεσα στην κινηση :-P:razz::-P:razz:

dev000br___.png

Μην στεναχωριέσαι προλαβαίνεις να πας στο νοσοκομείο. Οταν σε πιάνουν πόνοι να κάνεις ένα ζεστό ντους. Αν ηρεμούν οι συσπάσεις τότε είναι προπαρασκευαστικές. Αν δεν ηρεμούν θα μετράς κάθε πότε έρχονται και πόσο κρατάνε. Οι ψευτικες ωδίνες συνήθως σε μια ωρίτσα περνάνε όπως έρχονται-ξαφνικά. Στο επόμενο ραντεβού με τον γιατρό σου ρωτησε τον αν σε πιάσουν οι πόνοι, δεδομένου της απόστασης που έχετε να διανήσετε και του χρόνου που απαιτείτε, πότε να ξεκινήσεις από το σπίτι. Σε 10λεπτες-5λεπτες ή νωρίτερα; Ετσι θα μετράς και όταν είναι σταθερές οι συσπάσεις και έρχονται ανα τόση ώρα θα φύγεις.Η συμβουλή με το ζεστό μπάνιο εμενα με έσωσε από το να πηγαινοερχομαι στο νοσοκομείο άσκοπα. Χρόνο έχεις μέχρι να γεννησεις ακόμα και αν σπάσουν τα νέρα. Καλύτερα να σου πει ο γιατρός πότε να ξεκινησετε από το σπίτι. Σκέψου πως αν πας και πολύ νωρίς στο νοσοκομείο πάλι θα περιμένεις και ειλικρινά καλύτερα να περάσεις τον χρόνο αυτό σπίτι σου, στην ησυχία σου παρά στο νοσοκομείο.

Διαφημίσεις

το μονο σιγουρο ειναι οτι θα το καταλαβετε κοριτσια οταν ερθει εκεινη η ωρα δεν ειναι αναγκη να το ψαχετε πολυ και να αγχωνεστε γιατι μπορει να ακουσετε διαφορες εμπειριες και να φοβηθητε ενα ειναι σιγουρο οτι ειμαστε κατασκευασμενε ς για να αντεχουμε τους πονους της γεννας οποτε σας ευχομαι καλη λευτερια!

Συσπασεις μπορει να εχεις και συνεχεια και να μην εχει μαλακωσει ο τραχειλος!εγω ειχα αυτες τις προπαρασκευαστηκες απο 35η εβδομαδα διαρκουσαν 4 ωρες καθε φορα και με επιαναν 2 φορες την ημερα οταν αρχιζαν μεχρι να σταματησουν μου δειναν την αισθηγση οτι γενναω γιατι ο χρονος μειωνοταν και ο πονος αυξανοταν επισης ενοιωθα οτι με ενοχλουσε κατι χαμηλα και διαφορα αλλα τελικα γεννησα τελευταια μετρα της πητ μου και χρειαστηκα εκτος απο τους δικους μου πονους και ορο και υποθεταααα!

Με ενα πονο κοριτσια!!!!

Μην στεναχωριέσαι προλαβαίνεις να πας στο νοσοκομείο. Οταν σε πιάνουν πόνοι να κάνεις ένα ζεστό ντους. Αν ηρεμούν οι συσπάσεις τότε είναι προπαρασκευαστικές. Αν δεν ηρεμούν θα μετράς κάθε πότε έρχονται και πόσο κρατάνε. Οι ψευτικες ωδίνες συνήθως σε μια ωρίτσα περνάνε όπως έρχονται-ξαφνικά. Στο επόμενο ραντεβού με τον γιατρό σου ρωτησε τον αν σε πιάσουν οι πόνοι, δεδομένου της απόστασης που έχετε να διανήσετε και του χρόνου που απαιτείτε, πότε να ξεκινήσεις από το σπίτι. Σε 10λεπτες-5λεπτες ή νωρίτερα; Ετσι θα μετράς και όταν είναι σταθερές οι συσπάσεις και έρχονται ανα τόση ώρα θα φύγεις.Η συμβουλή με το ζεστό μπάνιο εμενα με έσωσε από το να πηγαινοερχομαι στο νοσοκομείο άσκοπα. Χρόνο έχεις μέχρι να γεννησεις ακόμα και αν σπάσουν τα νέρα. Καλύτερα να σου πει ο γιατρός πότε να ξεκινησετε από το σπίτι. Σκέψου πως αν πας και πολύ νωρίς στο νοσοκομείο πάλι θα περιμένεις και ειλικρινά καλύτερα να περάσεις τον χρόνο αυτό σπίτι σου, στην ησυχία σου παρά στο νοσοκομείο.
απλα εχω διαβασει ιστοριεσπου οι μανουλες γεννουσαν σε 30-40 λεπτα και λεω ωωωωχ αν ειμαι κ γω ετσι,στο αμαξι θα γεννησω χαχαχαχα:mrgreen:
dev000br___.png

το μονο σιγουρο ειναι οτι θα το καταλαβετε κοριτσια οταν ερθει εκεινη η ωρα δεν ειναι αναγκη να το ψαχετε πολυ και να αγχωνεστε γιατι μπορει να ακουσετε διαφορες εμπειριες και να φοβηθητε ενα ειναι σιγουρο οτι ειμαστε κατασκευασμενε ς για να αντεχουμε τους πονους της γεννας οποτε σας ευχομαι καλη λευτερια!

Συσπασεις μπορει να εχεις και συνεχεια και να μην εχει μαλακωσει ο τραχειλος!εγω ειχα αυτες τις προπαρασκευαστηκες απο 35η εβδομαδα διαρκουσαν 4 ωρες καθε φορα και με επιαναν 2 φορες την ημερα οταν αρχιζαν μεχρι να σταματησουν μου δειναν την αισθηγση οτι γενναω γιατι ο χρονος μειωνοταν και ο πονος αυξανοταν επισης ενοιωθα οτι με ενοχλουσε κατι χαμηλα και διαφορα αλλα τελικα γεννησα τελευταια μετρα της πητ μου και χρειαστηκα εκτος απο τους δικους μου πονους και ορο και υποθεταααα!

Με ενα πονο κοριτσια!!!!

εγω στη θεση σου θα ειχα χ@@τει πανω μου με τοσες συσπασεις χαχαχα:-P ειμαι λιγο φοβιτσιαρα σε αυτο το θεμα:rolleyes:
dev000br___.png

απλα εχω διαβασει ιστοριεσπου οι μανουλες γεννουσαν σε 30-40 λεπτα και λεω ωωωωχ αν ειμαι κ γω ετσι,στο αμαξι θα γεννησω χαχαχαχα:mrgreen:

μια χαράααααααααααα!!!!!!!:P;)

Κοιτά πρώτο παιδάκι και να γεννήσεις τόσο γρήγορα είναι πολύ σπάνιο. Και γω γρήγορα γέννησα (3 φτάσαμε στο νοσοκομείο με διαστολή 1 συσπάσεις λιγότερο του 2λεπτου και 7 γέννησα) αλλά σκέψου ότι είχα ενοχλήσεις όλη μέρα απλά δεν ήταν συσπάσεις και δεν έδωσα βάση.

Οπως λέει η Maria110610, πιθανότατα θα αρχίσεις να νιώθεις συσπάσεις το τελευταίο διαστημα που μέρα με την μέρα θα είναι πιο συχνες. Αλλά δεν σημαίνει ότι γεννάς. Προετοιμάζεσαι. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι και να τρέχεις αμέσως στο νοσοκομείο γιατί πιο πολύ θα ταλαιπωρηθείς. Μιλα με τον γιατρο σου να σου δώσει οδηγίες κυρίως γιατί έχεις μια αλφα απόσταση να κάνεις και μην πανικοβάλλεσαι.

Διαφημίσεις

μια χαράααααααααααα!!!!!!!:P;)

να πω την αληθεια προτιμω αυτο παρα να ειμαι 14 ωρες στην προσπαθεια να γεννησω,και στο τελος να παω για καισαρικη..,,οποτε συσπασεις κ παλι συσπασεις:rolleyes:

dev000br___.png

• 1 year later...

Καλησπέρα κορίτσια και καλή χρονιά!!!

Μπήκα 37η εβδομάδα και έχθες το βράδυ ένοιωθα, στο κάτω μέρος της κοιλιάς μόνο, ένα "μάγκωμα"! Ξεκίνησε πριν καμια βδομάδα να με πιάνει αλλά μετά σταματούσε για ώρες, ίσως κ μέρες. Μου κάνει εντύπωση πως όταν με πιάνει κρατα για λίγο δλδ δεν έρχεται , φεύγει κ ξανάρχεται παρα μόνο έρχεται κ κάθεται για λίγο. ¨Εχω αγχωθεί μήπως αρχίσει ο τοκετός κ δεν το καταλάβω σαν πρωτάρα! Ο γιατρός μου είχε πει οτι ο τράχηλος μου εκ γεννετής είναι μακρύς, πριν 2 βδομάδες περίπου ηταν ακόμη 3 εκατοστά, κ πιθανότατα θα αργήσει ο τοκετος δλδ μετα την ΠΗΤ. Τώρα όμως αυτά τι είναι;

1.Προπαασκευαστικές;

2.Αυτό σημαίνει πως τελικά ίσως γεννήσω νωρίτερα απο την ΠΗΤ ασχέτως τραχήλου;

3.Μήπως ξεκινήσει η διαδικασία και δεν το καταλάβω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων κ συγνώμη για το μεγάλο κείμενο!

Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία, χαρά και γαλήνη!!!

Καλησπέρα κορίτσια και καλή χρονιά!!!

Μπήκα 37η εβδομάδα και έχθες το βράδυ ένοιωθα, στο κάτω μέρος της κοιλιάς μόνο, ένα "μάγκωμα"! Ξεκίνησε πριν καμια βδομάδα να με πιάνει αλλά μετά σταματούσε για ώρες, ίσως κ μέρες. Μου κάνει εντύπωση πως όταν με πιάνει κρατα για λίγο δλδ δεν έρχεται , φεύγει κ ξανάρχεται παρα μόνο έρχεται κ κάθεται για λίγο. ¨Εχω αγχωθεί μήπως αρχίσει ο τοκετός κ δεν το καταλάβω σαν πρωτάρα! Ο γιατρός μου είχε πει οτι ο τράχηλος μου εκ γεννετής είναι μακρύς, πριν 2 βδομάδες περίπου ηταν ακόμη 3 εκατοστά, κ πιθανότατα θα αργήσει ο τοκετος δλδ μετα την ΠΗΤ. Τώρα όμως αυτά τι είναι;

1.Προπαασκευαστικές;

2.Αυτό σημαίνει πως τελικά ίσως γεννήσω νωρίτερα απο την ΠΗΤ ασχέτως τραχήλου;

3.Μήπως ξεκινήσει η διαδικασία και δεν το καταλάβω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων κ συγνώμη για το μεγάλο κείμενο!

Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία, χαρά και γαλήνη!!!

Ξέχασα να διευκρινήσω... αφού έχει ξεκινήσει αυτή η διαδιακασία, αυτό σημαίνει οτι σε καμια βδομάδα το πολύ γεννάω;Είναι ανησυχητικό που είναι συχνές;

Ευχαριστώ κ πάλι!

Προπαρασκευαστικές φαίνονται (αλλιώς θα είχες γεννήσει). Ανησυχείς μόνο αν είναι ρυθμικές (επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και κρατούν συγκεκριμένη ώρα) και αν είναι ρυθμικές και έχουν πόνο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταλάβεις ότι γεννάς. Εκτός από τις συσπάσεις, έχεις κι άλλα συμπτώματα (π.χ. φεύγει το τραχηλικό πώμα ή σπάνε τα νερά ή σε πιάνει μανία να κάνεις γενική καθαριότητα ή πας τουαλέττα όπως έχεις ξεχάσει ότι γίνεται, αλλά βασικά πονάς.....).

Όπως καταλαβαίνεις η εγκυμοσύνη σου κοντεύει να τελειώσει κοίτα να της ευχαριστηθείς όσο κρατάει ακόμη γιατί σύντομα (μέχρι τις 42 εβδομάδες φτάνουμε το μάξιμουμ) θα έχεις το μωράκι σου αγκαλιά. Καλή χρονιά, με υγεία και όλα να πάνε κατευχήν.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Συμφωνώ με τη miriki σε όλα. Προπαρασκευαστικές είναι και το ότι τις έχεις δε σημαίνει απαραιτήτως ότι τις επόμενες μέρες θα γεννήσεις. Μπορεί να γεννήσεις και σε 10 ή και 15 μέρες, το σώμα σου όμως έχει μπει στη διαδικασία της προετοιμασίας. Όταν έρθει εκείνη η ώρα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καταλάβεις, η φύση έχει προνοήσει. Η συχνότητα και ο πόνος θα σε αφυπνήσουν!

Κοίτα να απολαύσεις τις τελευταίες μέρες που θα είσαι μόνη σου! Χρόνια πολλά και με το καλό!

Να'στε καλά κορίτσια και πραγματικά ευχαριστώ!!! Την πέμπτη θα με δεί κ ο γιατρός και θα μου κάνει εσωτερική εξέταση!Αυτό μπορεί να προκαλέσει τον τοκετό;¨Εχω κ μια μανία να τα έχω όλα έτοιμα πριν σκάσει μύτη ο μικρός, λες κ τι θα γίνει αν κάτι δεν έχω προβλέψει! Με το καλό το 2013 για όλες μας με υγεία κ οτι επιθυμεί ο καθένας!

Να'στε καλά κορίτσια και πραγματικά ευχαριστώ!!! Την πέμπτη θα με δεί κ ο γιατρός και θα μου κάνει εσωτερική εξέταση!Αυτό μπορεί να προκαλέσει τον τοκετό;¨Εχω κ μια μανία να τα έχω όλα έτοιμα πριν σκάσει μύτη ο μικρός, λες κ τι θα γίνει αν κάτι δεν έχω προβλέψει! Με το καλό το 2013 για όλες μας με υγεία κ οτι επιθυμεί ο καθένας!

Δεν είναι απαραίτητο ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία με την κολπική εξέταση. Έχει τύχει σε κάποιες έγκυες αλλά εμένα ας πούμε με εξέτασε τρεις φορές και καμία δεν προκλήθηκε τοκετός.

Ενδέχεται (και πάλι δεν είναι κανόνας) να δεις λίγα καφέ υγρά μετά την εξέταση αλλά θα μιλήσεις με το γιατρό σου και το πιθανότερο θα σε καθησυχάσει. Σε κάθε περίπτωση πάντα επικοινωνείς μαζί του γιατί η κάθε γυναίκα είναι διαφορετική.

Καλή χρονιά και με το καλό να υποδεχτείς το μωράκι σου!

8OgYp3.png