Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κάθε πότε θα έπρεπε να κάνει κένωση ;

theodorap

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα τα φώτα σας παρακαλώ....

Η μπέμπα μου είναι 3 μηνών . Θηλάζει και παίρνει και συμπλήρωμα αν θεωρήσω ότι δεν έχει χορτάσει ,όχι σε κάθε γεύμα, και κάποιες φορές , όχι κάθε μέρα ,μπορεί ένα γεύμα της να είναι εξολοκλήρου ξένο γάλα.

Αυτό που με προβληματίζει είναι οι κενώσεις της.

Είναι τώρα δύο εβδομάδες που ενεργείται κάθε τρεις-τέσσερις μέρες και μόνο μετά τη χρήση υπόθετου...κατέληξα στο υπόθετο γιατί το μωρό δείχνει ότι ζορίζεται υπερβολικά...κλαίει και δεν ηρεμεί. Προβληματίζομαι επίσης πολύ,καθώς έχει μια ομφαλοκήλη η οποία όταν καθυστερεί η κένωση γίνεται τεράστια....

Διαφημίσεις

Εχω μια φιλη η οποια θηλαζει και με λεει οτι ενα νινι που θηλαζει μπορει να αργησει να κανει κακα μεχρι και 10 μερες!

Ειναι φυσιολογικο, το θεμα ειναι, τα κακα ειναι σκληρα? Η υδαρη?

γιατι αν ειναι σκληρα εχει δυσκοιλιοτητα...

τωρα για το υποθετο, καταλαβαινω οτι ζοριζεται το παιδι ,απλα με το υποθετο μηπως το εντερο του μαθαινει και αδρανει?

Ο παιδιατρος τι σε ειπε?

zoitsa! τα κακά της είναι μουσταρδοειδή οπότε λέγονται φυσιολογικά..ένα μωρό που θηλάζει ναι, μπορεί να αργήσει πολύ να ενεργηθεί, αλλά ένα μωρό που θηλάζει και πίνει και ξένο όπως το δικό μου ;

Η παιδίατρος (η γνωστή παιδίατρος-σύμβουλος θηλασμού ) μου είπε να βάζω υπόθετο διότι δεν είναι καλό να ζορίζεται το μωρό...

Κοιτα μηπως το γαλα που παιρνει συμπληρωμα της φερνει δυσκοιλιοτητα!

Η φιλη μου, που ειπα πριν και εγω η ιδια, οταν βγηκαμε απο την κλινικη , μας εδωσαν το frisolac της Νουνου..και το δικο μου το μωρο και της φιλης μου , η οποια το εδινε συμπληρωμα,ειχαν δυσκοιλιοτητα!

Ζοριζονταν! Εβλεπα και το δικο μου, που λες και εσυ, ειχε ζορι το καημενο!

Οποτε δες! Τι γαλα το δινεις???

Δεν είναι δυσκοιλιότητα. Τα κακά της όταν τα κάνει, είναι φυσιολογικά.

Εγώ αυτό που θέλω να ξέρω είναι κάθε πότε περίπου πρέπει να κάνει ένα παιδάκι που θηλάζει αλλά πίνει και ξένο γάλα ,τα κακά του.

Και αν θα πρέπει να ανησυχήσω ή όχι που η δικιά μου αργεί .....

Διαφημίσεις

Αφου ειναι ******..δεν ειναι δυσκοιλια, τωρα γιατι σε λεει η γιατρος με υποθετο δεν ξερω!!

Σε ειπα, αδρανει το εντερο, αυτο ισχυει και σε εμας!

μηπως να ρωτησεις κανενα αλλο γιατρο για μια δευτερη γνωμη??

καλησπερα.θηλαζουμε κ μεις κ παραλληλα συμπληρωμα frisolac.ειχα κ γω θεμα ο παιδιατρος μου(κ συμβουλος) μου ειπε ως κ 10 μερες δεν ειναι θεμα αρκει τα κακα να ναι υδαρη.οχι καλυτερα στο υποθετο εκτος πολυ αναγκη.ειχαμε το θεμα καιρο τωρα ειμαστε πολυ καλα....

2gq862lerlo78vgo.png

καλησπερα.θηλαζουμε κ μεις κ παραλληλα συμπληρωμα frisolac.ειχα κ γω θεμα ο παιδιατρος μου(κ συμβουλος) μου ειπε ως κ 10 μερες δεν ειναι θεμα αρκει τα κακα να ναι υδαρη.οχι καλυτερα στο υποθετο εκτος πολυ αναγκη.ειχαμε το θεμα καιρο τωρα ειμαστε πολυ καλα....

H παιδίατρος-σύμβουλος μου είπε να βάζω υπόθετο...μάλιστα μου είπε να μην περιμένω τις τρεις μέρες που γράφει στις οδηγίες, αλλά να το χρησιμοποιώ νωρίτερα , όταν βλέπω ότι το μωρό κλαίει και ζορίζεται...δεν ξέρω αν έχει να κάνει με την ομφαλοκήλη όλο αυτό, διότι όπως έγραψα παραπάνω, όταν το μωρό κλαίει αυτή μεγαλώνει πολύ...

Δεν ξέρω βρε κορίτσια , έχω πολλές αμφιβολίες για το υπόθετο...είναι θεμιτό να το χρησιμοποιούμε τόσο συχνά άραγε ;

• 2 years later...

Θηλάζει αποκλειστικά το νεογνο? Βρεχει αρκετες πάνες? Εχει ανακτησει το βαρος γεννησης?? Από τις απαντησεις σου θα εξαρτηθεί αν είναι ανησυχητικό ή όχι...

Διαφημίσεις

Οκ σε ρωτησα γιατι αν ειχε αποκλειστικο θηλασμο δεν θα μας ανησυχουσε η έλλειψη κενώσεων. Ενδεχεται , .όμως, λόγω του ξενου γάλακτος να γινεται δυσκοίλιο το μπεμπακι (αφου ουρει φαινεται ότι τρεφεται ικανοποιητικά). Αν επιμενει παρε ένα τηλ το γιατρο σου για οδηγιες.

καλησπέρα,,,

είχαμε και εμεις θεμα με τις κενωσεις,,,εμεις βεβαια θηλαζουμε και δινουμε λιγο συμπλήρωμα το βραδυ οποτε η γιατρος μας συνεστησε αρχικα λιγη βοηθεια με μπατονετα και αφου δεν είχαμε αποτέλεσμα αλλαξαμε το ξενο με ένα ειδικο και μετα από λιγο καιρο εστρωσαν τα πραγματα

bGTMp3.png6mSOp3.png