Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παλινδρόμηση

Recommended Posts

Σύμφωνα με εξετάσεις και διάγνωση της γιατρούς της, η Σοφούλα μου έχει μια «ελαφριά» μορφή παλινδρόμησης. Όμως σύμφωνα με την δική μας άποψη (εμπειρικά) , η παλινδρόμηση δεν είναι και τόσο ελαφριάς μορφής, μιας και συχνά βγάζει τουλάχιστον το μισό μπουκάλι απ’ ότι έφαγε…

Στην αρχή η γιατρός είπε να μην τις δώσομε κανένα σιροπάκι κατά τις παλινδρόμησης και ότι θα φύγει σιγά σιγά μέχρι να γίνει 6 μηνών. Η αλήθεια είναι ότι κι εμείς είμαστε κατά των φαρμάκων, αλλά ανησυχούμε μη πάθει καμία οισοφαγίτιδα! Αν και, κάθε φορά που βγάζει της δίνουμε λίγο νεράκι να πιει. Πρόσφατα η γιατρός πρότεινε να τις δώσουμε τελικά το σιροπάκι, αλλά η μικρή, ενώ έχει μέρες που δεν βγάζει σχεδόν καθόλου και νομίζουμε ότι άρχισε να το ξεπερνάει, ξαφνικά επανέρχεται και μας απογοητεύει… Αρχίζουμε να το σκεφτόμαστε με το σιροπάκι.

Έχει κανείς σας εμπειρία από παρόμοια κατάσταση? Τι κάνατε εσείς τελικά?

0sLw.jpg

Διαφημίσεις

Phani και εμένα η μικρή έχει παλινδρόμηση ελαφριά βέβαια, και ενώ βγάζει συνέχεια γουλιές ο γιατρός δεν θέλει και δεν της δίνει κανένα φάρμακο, απλά κανουμε υπομονή μέχρι να γίνει 6-7 μηνών για να ησυχάσουμε.

Phani και εμένα η Σωτηρία είχε παλινδρόμηση. Υπάρχουν ειδικά γάλατα σε περίπτωση που δεν την θηλάζεις τα οποία όμως προκαλούν δυσκοιλιότητα τις περισσότερες φορές. Θυμάμαι πάντως ότι η γιατρός μου είχε πει πως τα παιδιά που θηλάζουν συνήθως δεν το παρουσιάζουν ή είναι πολύ πιο ήπιο.

Λογικά ο γιατρός θα σου ξαναζητήσει να κάνετε υπέρηχο για να δει πως πηγαίνει το μικρό. Σιρόπι σε εμάς δεν πρότεινε ποτέ απλά κάναμε κάποιες δοκιμές σε γάλατα και τελικά κάποιο μας έκατσε καλύτερα. Το φαινόμενο σταμάτησε όντως περίπου στον 6ο μήνα όταν βάλαμε στη διατροφή της και φαγητό εκτός απο γάλα.

Μην τρελλαίνεσαι όμως. Το βάρος που παίρνει είναι ικανοποιητικό; Αν θυμάμαι καλά 1 στα 5 παιδιά παρουσιάζει παλινδρόμηση κάποιας μορφής.

Phanoula καταρχήν καλως ήρθες!!! να χαίρεσαι την ομορφούλα σου που ομοιο μαλλί με το δικό της δεν έχω ματαξαναδεί!!! :D:D:D είναι κουκλι!!!

δεν έχω εμπειρία με το θέμα απλά έχω μία συνάδερφο στη δουλειά που περνάει τα ίδια. Βέβαια η δικιά της παίρνει βάρος κανονικά παρόλο τους εμετούς (ίσως είναι μικρότερη η συχνότητα τους...).Αυτό που μου έχει πει είναι ότι σχεδόν όλα τα μωράκια που έχουν παλινδρόμηση το ξεπερνούν μέχρι το 1ο έτος, οπότε σου ευχομαι γρήγορα περαστικά της!

KI EMAΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΒΓΑΖΕ ΣΥΧΝΑ ΠΟΤΕ ΕΜΕΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΓΟΥΛΙΤΣΕς... αΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ. ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ...

ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΜΕ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ;

ΟΥΠς, ΣΟΡΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ...

Διαφημίσεις

Ρούλα,

Όταν λες ότι βγάζει λίγο… πόσο δηλαδή? Η δικιά μου, υπολογίζω ότι μέσο όρο (της μέρες που επιδεινώνεται) βγάζει περίπου 60 ml θα έλεγα. Ωστόσο, είναι τώρα σχεδόν 5 μηνών και 7.700 kg! Μήπως της δίνουμε πολύ? Αλλά είναι και λαίμαργη… Εσάς, πόσο τρώει? (Η Σοφούλα τρώει 6 φορές, από 150-180 ml)

0sLw.jpg

Phani μπορεί να βγάζει λίγο αλλά βγάζει αρκετές φορές μέσα στην ημέρα και μάλιστα αρκετή ώρα μετά που τρώει. Εμένα τρώει τώρα 4 γεύματα των 210gr γιατί το ένα είναι φρουτόκρεμα πλέον.

Jean,

Ναι, αλλά λόγω του ότι είχαμε και δυσκοιλιότητα καταλήξαμε στο APTAMIL 1.

Άσε, μια της δίνεις γάλα πιο πηχτό για την παλινδρόμηση: στουμπώνει – της δίνεις πιο ρευστό για να φύγει η δυσκοιλιότητα: αρχίζει πάλη η παλινδρόμηση…

0sLw.jpg

Phanoula καταρχήν καλως ήρθες!!! να χαίρεσαι την ομορφούλα σου που ομοιο μαλλί με το δικό της δεν έχω ματαξαναδεί!!! :D:D:D είναι κουκλι!!!

δεν έχω εμπειρία με το θέμα απλά έχω μία συνάδερφο στη δουλειά που περνάει τα ίδια. Βέβαια η δικιά της παίρνει βάρος κανονικά παρόλο τους εμετούς (ίσως είναι μικρότερη η συχνότητα τους...).Αυτό που μου έχει πει είναι ότι σχεδόν όλα τα μωράκια που έχουν παλινδρόμηση το ξεπερνούν μέχρι το 1ο έτος, οπότε σου ευχομαι γρήγορα περαστικά της!

Ευχαριστώ! Ανταποδίδω τις ευχές σε όλους. Χαίρομαι που βρήκα αυτήν την όμορφη παρέα :D

Μαλλί? Ναι, είμαστε το φαινόμενο σ’ αυτό το θέμα… Αφού σκέφτομαι μήπως την κουρέψω, διότι τις μπαίνουν τα μαλλάκια μεσ’ τα μάτια! 8)

Σχέση με την παλινδρόμηση, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει δραματικά, από τότε (πριν 1 εβδομάδα) που έμαθε να γυρνάει μπρούμυτα!!! Αλλά, όχι ότι δεν βγάζει και όταν την κρατάμε προσεκτικά στην αγκαλιά… :?

0sLw.jpg

Διαφημίσεις

Phani καλως ηρθες!!!

Δεν εχω εμπειρια του θεματος αλλα θελω να σου πω οτι η μικρη ειναι σκετη κουκλα και το μαλλι της ειναι απιστευτο!!!!!!!!!

Ειναι τρελλα!!!!

Phani καλωσηρθες στην παρεα μας!ΤΙ ΜΑΛΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?Να την χαιρεσαι την κορουλα σου!!

Γουλιτσες κι εμενα βγαζει πολυ,καθε φορα που θα φαει και θα ρευτει,και οταν ειναι μπρουμητα!Η γιατρος μου δεν μου εχει πει να κανουμε κατι ιδιαιτερο πσντως.Δεν βγαζει βεβαια μεγαλη ποσοτητα,πολυ σπνια

bxBwp2.png EgDTp2.png

Φανή καλωσόρισες!! Τι κουκλάκι είναι αυτο??!! Να τη χαίρεσαι!! Μιλαμε ότι η μπουμπού σου μοιάζει απίστευτα στον ανηψιό μου 12 μηνών τώρα τον οποίο επιτέλους τον κουρέψαμε αφου μόλις την προηγούμενη βδομάδα τον βαφτίσαμε!! Είναι και γαλανομάτα ε??

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

καλώς ήρθες Φανή, να χαίρεσαι την κουκλίτσα σου!

Και εμείς έχουμε το αυτό το πρόβλημα, ευτυχώς όμως τελευταία έχω δει βελτίωση. Από τη στιγμή που το παιδί παίρνει βάρος κανονικά δεν θα ανησυχούσα. Και εμάς τώρα θέλει να γυρίζει συνέχεια μπρούμυτα και συχνά τον βρίσκω χάλια.

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

Διαφημίσεις

Καλωσήλθες Φανή! Να το χαίρεσαι το ζουζουνάκι σου! Και μην ανησυχείς, και εμείς τα ίδια και χειρότερα περνάμε με την παλινδρόμηση! Και θηλάζει μόνο! Βγάζει συνεχώς γουλίτσες και κάνει και εμετούς συχνά... και βγάζει πολύυυυ πράμα...με μια σφουγγαρίστρα έιμαι συνέχεια... υπάρχει περίπτωση να κάνει και τρεις φορές μετά το φαί, ενω την κρατάω για να ρευτεί, και να με κάνει λούτσα και τις τρεις :? Άλλάζουμε διαρκώς ρούχα και αυτό και εγώ και όποιος άλλος την κρατάει! Βέβαια, κάποιες μέρες παρατηρώ ότι δεν κάνει τόσο συχνά όσο άλλες... Τώρα το γεγονός ότι θηλάζω δεν ξέρω τελικά αν συμβάλλει θετικά ή αρνητικά, έχω ακούσει και το ένα και το άλλο, δεν ξέρω :roll:

Σιροπάκι δεν του δίνω ούτε εγώ. Η γιατρός βέβαια μου έιπε ότι ίσως χρειαστεί να αρχίσει νωρίτερα τις κρέμες, στους 4,5 μήνες δηλαδή...επειδή στον τρίτο μήνα πήρε το κατώτερο βάρος συγκριτικά με τα παιδιά που θηλάζουν (700 γρ).

Ελπίζω να περάσει σε μερικούς μήνες γιατί είναι ταλαιπωρία για μας (έχω βαρεθεί να την πηγαινοφέρνω για να ρευτεί) και για το μωρό βέβαια! Και βέβαια πρέπει συνεχώς να προσέχουμε μην τυχόν γυρίσει ανάσκελα, κάνει εμετό και πνιγεί στον ύπνο ή στον ξύπνιο της! (Ξέρω δύο περιπτώσεις που το έπαθαν αυτό και πήγαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο με τα παιδάκια μελανιασμένα σχεδόν... :cry: ... ευτυχώς όλα πήγαν καλά...αλλά έχω τρομοκρατηθεί :?

Είναι και γαλανομάτα ε??

Ναι, το γλυκό μου! Την ζηλεύω. Έχει να κάψει καρδιές . . . !!!

Θα σας συστηθούμε σύντομα στην αντίστοιχη ενότητα.

(ετοιμάζω μια έκπληξη)

0sLw.jpg

• 2 weeks later...

Ο μικρος μου ειναι 3 μηνων και εχει μετρια προς σοβαρη μορφη παλιδρομισης. Θηλαζει αποκλειστικα και εχουμε μαλλον καταφερει να το θεσουμε υπο ελεγχο. Σπανια κανει εμετο και 1-2 φορες την ημερα η και λιγοτερο βγαζει γουλιτσες πια. Ειχαμε παρει σιροπακι για ενα μηνα, απο το οποιο εφτυνε το μισο.

:lol::lol:

Αυτο που κανω ειναι να τον κραταω ορθιο αρκετη ωρα μεχρι να ρευτει καθε φορα και τρωει και μετα για λιγη ωρα τον κρατω στην αγκαλια μου με κλιση, σχεδον καθιστο δηλαδη (αλλα οχι καθιστο τελειως, δεν κανει). Στο κρεββατι του, κατω απο το στρωμα εχω βαλει ενα μαξιλαρακι με κλιση (απο αυτα που ειναι για τις εγκυες), οποτε η βαρυτητα κανει την δουλεια της.

Στην αρχη τον κοιμιζα πλαγια, αλλα τωρα εχει αρχιζει να στριφογυρναει, και φοβαμαι μη μου γυρισει ξαφνικα μπρουμητα, που δεν κανει λογω κινδυνου συνδρομου αιφνιδιου βρεφικου θανατου, οποτε το βαζω ανασκελα. Βεβαια γυρναει παλι μονος του στο πλαι, βολευεται καλυτερα μαλλον. Παντως αν εχει κλιση το στρωματακι του και εχει το κεφαλακι στο πλαι το βλεπω δυσκολο να κινδυνεψει απο αναγωγη. Το SIDS ειναι σαφως πιο επικινδυνο και ολες οι παιδιατρικες ακαδημιες συστηνουν υπνο ανασκελα.

Η ουσια ειναι οτι απο μια ηλικια και επειτα κοιμουνται οπως θελουν και το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να εχουμε κλιση στο στρωματακι τους η στο κρεββατακι τους, οτι σας βολευει.

όταν ήταν 15 ημερών ξύπνησα ακούγοντάς τον να πνίγεται από τον εμετό του.

δεν χρειάζεται να σας πώ το σοκ που έπαθα!! 17 ημερών κάναμε τον υπέρηχο και διαγνώστηκε βαριάς μορφής παλλινδρόμηση.

από τότε και μέχρι τον 6ο μήνα δεν τον άφηνα από τα μάτια μου από φόβο μήπως του συμβεί κάτι και δεν το προλάβω.

Στον 9ο μήνα τα συμπτώματα ελαχιστοποιήθηκαν και τώρα είμαστε μια χαρά.

Να βάζεις το μικρό σου στο ρηλάξ σε σχετικά όρθια θέση, όταν τη ταϊζεις να την κρατά λίγο παραπάνω γιατί τα παιδιά με παλλινδρόμηση συνήθως αργούν να ρευτούν - εμείς θέλαμε γύρω στο μισάωρο και επίσης, συνήθως το ένα ρέψιμο δεν ήταν αρκετό, δώσε ελαφρά κλίση και στο στρωματάκι που την κοιμίζεις βάζοντας μια κουβερτούλα κάτω από το στρώμα κοντά στο προσκέφαλο και τέλος προσπάθησε να την κοιμίζεις στο πλάι

αν δεις ότι το γάλα της φέρνει δυσκοιλιότητα στην παρασκευή του γάλατος αντί για νερό χρησιμοποίησε χαμομήλι και τήλιο

έτσι αφενός θα μειώσεις τα συμπτώματα της παλλινδρόμησης και αφετέρου θα αντιμετωπίσεις και το προβλημα της δυσκοιλιότητας :)

.png

• 3 weeks later...

Εμάς η μικρή (2,5 μηνών και πρόωρη) έχει ελαφριάς μορφής παλινδρόμηση (1-3 γουλίτσες στο σεντόνι) και ξεκίνησε με μικρή δυσκοιλιότητα.

Τις τελευταίες 2-3 μέρες δείχνει να έχει ξεπαράσει το πρόβλημα με την αλλαγή του γάλακτος. Της δίνουμε FISOLAC Comfort που περιέχει χαρουπάλευρα. Το αποτέλεσμα έιναι το γάλα να πήζει γρήγορα στο στομάχι και να ελαχιστοποιεί την παλινδρόμηση.

Το μειονέκτημα είναι ότι φέρνει ελαφράς μορφής διάρροια, οπότε αν το μωράκι δεν είναι δυσκοίλιο να θέλει συνεχώς άλλαγμα και επειδή όπως είπα το γάλα πήζει γρήγορα θα πρέπει να καταναλώνεται μέσα στο πρωτο μισάωρο της παρασκευής του (εκτός αν το ταϊζετε με το μπουρί της σόμπας). Η Νουνού επίσης λέει ότι θα πρέπει το γάλα να παρασκευάζεται σε ψηλή θερμοκρασία (85 βαθμ περίπου) και να κρυώνει στη συνέχεια.

:roll:

εμάς ο μπέμπης (38 ημερών) έκανε σχεδόν μια φορά τη μέρα εμετό μέχρι που του αλλάξαμε το γάλα λόγω κολικών και του δώσαμε υποαλλεργικό. Όταν μιλάτε για δυσκοιλιότα τι εννοείτε γιατί ο δικός μου τα κάνει μια φορά τη μέρα αλλά ζορίζεται πολύ..κοκκινίζει και σφίγγεται ολόκληρος.