Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόσο τρώνε τα παιδάκια σας 6-12 μηνών???

annoula1987

Recommended Posts

Χαιρετώ όλα τα μέλη του φόρουμ!Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο περίπου τρώνε τα παιδάκια σας από 6 έως 12 μηνών.Ο μικρός μου είναι 9 και έχουμε θέμα με το φαγητό,ενώ 7 μηνών έτρωγε αρκετά,τελευταίους 2 μήνες τρώει πολύ λίγο και ανησυχώ...Προσπαθώ να μην τον πιέζω και να παίζουμε την ώρα του φαγητού για να είναι ευχάριστη η ατμόσφαιρα αλλά δεν καταφέρνω και πολλά...Για να καταλάβετε,τρώει φρουτόκρεμα γύρω στις 15 κουταλιές τις καλές μέρες,5 κουταλιές χορτόσουπα ή κρεατόσουπα ή καμιά φορά φτάνει τις 10 κουταλιές με το ζόρι (μια φορά μάλιστα έφαγε πάνω από 30 κουταλιές!).Και το απόγευμα τρώει κάποια κρέμα από δημητριακά ή γιαούρτι,τα οποία τα τρώει συνήθως αρκετά.Αν δεν φάει καλά,του δίνω να μασουλήσει λίγο κόρα ψωμιού ή μπανάνα και θηλάζει όποτε το θέλει,συνήθως 3 φορές 1 ώρα μετά το φαγητό για 2-5 λεπτά.Από βάρος είμαστε καλά 9+ κιλά αλλά ανησυχώ που δεν τρώει και θέλω μέχρι τον χρόνο να φτάσουμε σε σημείο να τρώει αρκετό φαγητό ώστε να μην χρειάζεται να θηλάζω σαν συμπλήρωμα.

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Διαφημίσεις

Χαιρετώ όλα τα μέλη του φόρουμ!Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο περίπου τρώνε τα παιδάκια σας από 6 έως 12 μηνών.Ο μικρός μου είναι 9 και έχουμε θέμα με το φαγητό,ενώ 7 μηνών έτρωγε αρκετά,τελευταίους 2 μήνες τρώει πολύ λίγο και ανησυχώ...Προσπαθώ να μην τον πιέζω και να παίζουμε την ώρα του φαγητού για να είναι ευχάριστη η ατμόσφαιρα αλλά δεν καταφέρνω και πολλά...Για να καταλάβετε,τρώει φρουτόκρεμα γύρω στις 15 κουταλιές τις καλές μέρες,5 κουταλιές χορτόσουπα ή κρεατόσουπα ή καμιά φορά φτάνει τις 10 κουταλιές με το ζόρι (μια φορά μάλιστα έφαγε πάνω από 30 κουταλιές!).Και το απόγευμα τρώει κάποια κρέμα από δημητριακά ή γιαούρτι,τα οποία τα τρώει συνήθως αρκετά.Αν δεν φάει καλά,του δίνω να μασουλήσει λίγο κόρα ψωμιού ή μπανάνα και θηλάζει όποτε το θέλει,συνήθως 3 φορές 1 ώρα μετά το φαγητό για 2-5 λεπτά.Από βάρος είμαστε καλά 9+ κιλά αλλά ανησυχώ που δεν τρώει και θέλω μέχρι τον χρόνο να φτάσουμε σε σημείο να τρώει αρκετό φαγητό ώστε να μην χρειάζεται να θηλάζω σαν συμπλήρωμα.

Αννουλα μου αστα και εγω τα ιδια!!!!!!!!!

Καποια στιγμη ετρωγε οτι του εδινα τωρα ειναι πολυ επιλεκτικος!

Τα φρουτα δεν τα τρωει πρα μονο αν του τα δωσω στο χερι οπου γινομαστε χαλια εγω εκεινος και το καρεκλακι φαγητου!

Το μεσιμεριανο το τρωει μονο οταν ειναι καποιο λαδερο φαγηταο πχ φασολακια , αρακα , μπαμιες εαν ειναι κρεας ουτε να το δει καλα να μην σου πω οτι δεν το θελει καν αλεσμενο του το κοβω κομματακια και το μασαει ο φαφουτης με 2 δοντακια μικρα μικρα που εχει και τρωει απο το κρεατακι του 2-3 κοματακια κυβακια!

την απογευαμτινη κρεμα δεν την τρωει σχεδον ποτε βαρεθηκα να τις αγοραζω αν τις φτιαχνω ακι μετα να τις πεταω!

Πινει το γαλα του το πρωι μολις ξυπνησει και το βραδυ πριν κοιμηθει και κατα τις 12 του δινω αλλο ενα μπουκαλι!

Απο κιλα ειναι 8200 η παιδιατρος μου λεει να μην τον πιεζω να μην του δινω καθε τετραωρο αλλα οποτε θελει εκεινος!!

Αχ τι θα κανουμε με τα ζουζουνιαααααααααα??????????????????

χμμμμμμ εστι ηταν ειναι ο μεγαλοσ μου ελαχιστη τροφη εωσ ανιπαρκατη στο βαροσ πανω απο καμπιλι στο υψοσ πανυψιλοσ τσιμενετνενιοσ ατσαλινοσ απο υγεια ... παλεβα εκλεγα δεν ετρωγε δεν ετρωγε κ δεν τρωει μονο θηλασμο πολυ θηλασμο ... ο μικροσ μου τρωει οτι κουνιετε τα παντα μπορει να φαει 400 γρ φρουτοκρεμα κ στο καπακι να φαι κ ενα κοματι πιτα κ μετα κανωνικα μεσημερι κ απογευμα κ βραδυ κ να θηλαζει κ ενδιαμεσα οχι δεν εχω ενα χοντρο κ ενα αδηνατο παιδακι ειναι στα ιδια ο μικροσ ειναι κ ποιο αδηνατων συγριτικα με τον μεγαλο στην ηλικια του και ομωσ τρωει τον αβακα ... χαλαρωστε θα φανε ;)

.....

Εμεις ειμαστε στο αλλο ακρο...τρωμε τα παντα ολα!!!

Ολο μας το κρεατοχορτοφαγακι (ή κοτοπουλο ή ψαρι), ολη τη φρουτοκρεμα και την κρεμα και διαφορα εξτραδακια!!! Παρα ταυτα διατηρουμε σιλουετα μονδελου που λεει και η παιδιατρος...την Τριτη γινεται 1 και ζυγιζει 8600 και αυτο μετα απο πολυ μπουκωμα...

Ειναι τοσο λαιμαργη πρου προχθες ετρωγε φωμακι και μολις τελειωσε τη βλεπω να σκυβει και με το δαχτυλακι της να τρωει ενα ψιχουλο που ειχε πεσει χαμω...λυθηκα στα γελια!!!:mrgreen::mrgreen: Εννοειται οτι μολις βλεπει αλλον να τρωει αρχιζει μαμ μαμ μαμ μαμ...τι να πω??:rolleyes::rolleyes:

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Αννούλα

Κι εγώ έχω μια μικρούλα 9 μηνών και τρώει περίπου όπως και το δικό σου. Γύρω στις 10 κουταλιές φρούτα, σχεδόν τίποτα από χορτόσουπα και αρκετή κρέμα το βράδυ. Ενδιάμεσα της δίνω να μασουλάει ψωμί και καροτάκια - αγγούρια. Θηλάζει και η δικιά μου και της αρέσει πολύ το γάλα, γι'αυτό ίσως και να μην πεινάει για φαγητό. Από κιλά είναι 9600 και έτσι, όπως μου είπε και η παιδίατρος, δεν ανησυχώ καθόλου. Απλά προσπαθώ να της δίνω φαγητά που να της αρέσουν ώστε να τρώει λίγο παραπάνω.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας κορίτσια,αλήθεια είναι ότι δεν ανησυχούσα στην αρχή αλλά έχει καιρό που το κάνει και άρχισε να με προβληματίζει...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας κορίτσια,αλήθεια είναι ότι δεν ανησυχούσα στην αρχή αλλά έχει καιρό που το κάνει και άρχισε να με προβληματίζει...

χμμμμμμμ καιρο ειναι 9 μηνων αρα 3 μηνεσ ?

δεν ξερω αν σε παρηγοριση αν θε σε ανακουφιση να σου πω πωσ ο μεγαλοσ μου γιοσ μου ειναι 42 μηνων κ δεν εφαγε ποτε ικανοποιητικα φαγητο ... οποτε μην σε απασχολη αν φαι ποσοτητα αλλα ποιοτητα ;););)

.....

χμμμμμμμ καιρο ειναι 9 μηνων αρα 3 μηνεσ ?

δεν ξερω αν σε παρηγοριση αν θε σε ανακουφιση να σου πω πωσ ο μεγαλοσ μου γιοσ μου ειναι 42 μηνων κ δεν εφαγε ποτε ικανοποιητικα φαγητο ... οποτε μην σε απασχολη αν φαι ποσοτητα αλλα ποιοτητα ;););)

Έτρωγε την σούπα του σχεδόν όλη ή καμιά φορά όλη και σχεδόν όλη την φρουτόκρεμα μέχρι τον 8ο μήνα....ένα μήνα τώρα μου κάνει νερά,ίσως παίζει ρόλο ότι βγάζει δόντια....Μάλλον ανησυχώ άδικα ε?:rolleyes:

Έτρωγε την σούπα του σχεδόν όλη ή καμιά φορά όλη και σχεδόν όλη την φρουτόκρεμα μέχρι τον 8ο μήνα....ένα μήνα τώρα μου κάνει νερά,ίσως παίζει ρόλο ότι βγάζει δόντια....Μάλλον ανησυχώ άδικα ε?:rolleyes:

μην ανυσηχεις ο μπεμπουκος σου κοβει φορα γιατι σκεψου οτι αν συνεχισει να τρωει με αυτον τον ρυθμο που ετρωγε θα φτασει 15 κιλα σε λιγο καιρο:lol::lol:

μια χαρα ειναι! φυσιολογικο συν οτι δεν εχει κ πολυ μεγαλη ποικιλια τροφης ακομα κ βαρειται ο ανθρωπος. θα ερθει στα ισια του θα δεις!:mrgreen:

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Εμένα ο δικός μου είναι 6 μηνών κ τρώει κ την φρουτοκρεμα κ το μεσημεριανό κ μπισκοτοκρεμα ή φαρίνα το απόγευμα... Στην αρχή δεν ήθελε τα φρούτα - ξύνιζε τα μουτρακια του.... Τώρα με πολυ τραγούδι, σκερτσα κ πολλα αλλα τα τρώει όλα.... Βέβαια του τα χωνω στο στόμα κ αν δεκτά καταπιει δεν τραβαωτο κουτάλι....

Διαφημίσεις

μην ανυσηχεις ο μπεμπουκος σου κοβει φορα γιατι σκεψου οτι αν συνεχισει να τρωει με αυτον τον ρυθμο που ετρωγε θα φτασει 15 κιλα σε λιγο καιρο:lol::lol:

μια χαρα ειναι! φυσιολογικο συν οτι δεν εχει κ πολυ μεγαλη ποικιλια τροφης ακομα κ βαρειται ο ανθρωπος. θα ερθει στα ισια του θα δεις!:mrgreen:

Ναι έχεις δίκιο!Θα κουλάρω και θα προσθέσω καινούρια πραγματάκια στην διατροφή του!;)

Εμένα ο δικός μου είναι 6 μηνών κ τρώει κ την φρουτοκρεμα κ το μεσημεριανό κ μπισκοτοκρεμα ή φαρίνα το απόγευμα... Στην αρχή δεν ήθελε τα φρούτα - ξύνιζε τα μουτρακια του.... Τώρα με πολυ τραγούδι, σκερτσα κ πολλα αλλα τα τρώει όλα.... Βέβαια του τα χωνω στο στόμα κ αν δεκτά καταπιει δεν τραβαωτο κουτάλι....

Εγώ είμαι της άποψης να μην τον ζορίζω..μια φορά τον ζόρισα και 2 μέρες δεν ήθελε να βλέπει μπολάκι με φαγητό!Θα στρώσει πιστεύω σιγά σιγά...το καλό είναι ότι δεν έχουμε θέμα βάρους!

εμενα ειναι 10 μηνων.

τρωμε τα εξης, με τις ωρες στο περιπου:

πρωι 270 γαλα

11:00 300 περιπου φρουτοκρεμα (απο φρεσκα φρουτα εννοειται!)

2:00 300 περιπου φαγητο

6:00 300 περιπου απο το μεσημεριανο χωρις το κρεας. (δεν εχω δωσει κρεμες, γιαουρτι δεν το θελει αηδιαζει!)

9:30-10:00 270 γαλα

με αυτη τη διατροφουλα ειμαστε 10 κιλα και 78 ποντακια υψος!! α!! και μες την ενεργεια, περπατησε απο 9 μηνων κ εδω κ 1 μηνα τρεχουμε πισω του...