Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ερωτηση!!

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια!θελω τη γνωμη σας για αλλη μια φορα!δε ξερω αν βαζω το θεμα στην σωστη ενοτητα αλλα δε ξερω που αλλου να το βαλω!λοιπον η κορουλα μου ειναι 2,5 ετων και για καποιους λογους που εχω προαναφερει δεν την εχουμε βαπτισει ακομα,ευελπιστουμε το καλοκαιρι!μπορω να την κουρεψω βρε κοριτσια;επειδη ξερω οτι μεχρι να το βαπτισεις το παιδι δε κανει να το κουρεψεις αλλα η δικια μου εχει μεγαλωσει πολυ!!!οποιος ξερει κατι ας με βοηθησει!ευχαριστω πολυ

Διαφημίσεις

δυστυχως δεν μπορεις να την κουρεψεις για λογους που αν θελεις μπορω να σου στειλω πμ, γιατι θα βγει τεραστια η απαντηση μου. μπορεις ομως να τα μαζευεις με κοκαλακια ή στεκες. ο αδελφος μου θα βαπτισει το διχρονο αγορακι του τα Χριστουγεννα και η νυφη μου χρησιμοποιει στεκες και λαστιχακια. μοιαζει λιγο με κοριτσακι αλλα δεν εγινε και κατι σοβαρο. οτι αλλο θες και μπορω να βοηθησω ως συζυγος ιερεα.... μετα χαρας!!!

lRR9p3.png

κι εμενα στα 2μισι ηταν σα τη γενοβεφα (ελεγε η μαμα μου)...τσιμπιδακια-κοτσιδακια και λοιπα! αν ηταν αγορι ισως ναχες προβλημα, αν και βλεπω πως η misspigi απο οτι λεει τα χρησιμοποιουν κι αυτοι σε αγορακι.... αλλωστε και ο ροναλντινιο στεκες και κοκκαλακια φοραει ;) ...οποτε πες παλι καλα που ειναι κοριτσι!!!! misspigi αν καποια στιγμη αδειασεις πες μου κι εμενα γιατι δε κουρευουμε πριν τα βαφτισια θα ηθελα να μαθω μια επισημη εκδοχη ;)

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

misspigi γιατι δεν μας γραφεις τους λογους εδω να μαθαινουμε κι εμεις??? εγω παντως δεν την ειχα κουρεψει πριν την βαφτισω, αλλα τωρα που κοιταζω τις φωτο της βαφτισης το εχω μετανιωσει... μεγαλα μακρια μαλλια που πετανε (κοκαλακια-λαστιχακια-στεκες δεν δεχοταν με τιποτα)

F2ETp3.png

Διαφημίσεις

κοριτσια συγνωμμη για την καθυστερηση, αλλα τωρα τελειωσαμε με τα διαβασματα. λοιπον, η βαπτιση ειναι η "σφραγιδα" του Χριστου στα μελη του. με την κουρα (ετσι λεγεται το κουρεμα των μαλλιων) αποκοπτεται ο παλαιος ανθρωπος που εχει γεννηθει με το προπατορικο αμαρτημα και "εγκαινιαζεται" ο νεος χριστιανος. για αυτον τον λογο κουρευονται τα μαλλια σταυροειδως (σε σχημα σταυρου). οταν καποιος ενηλικας θελησει να γινει μοναχος η κουρα της βαπτισεως επαναλαμβανεται γιατι θεωρειται σαν δευτερο βαπτισμα και καθαριζεται (συμβολικα παντα) απο τις μεχρι τωρα αμαρτιες.

lRR9p3.png

ευχαριστουμε για τις πληροφοριες!!(επιτελους καποιος να γνωριζει, μια ζωη ακουμε πως δεν κανει να τα κουρεψουμε χωρις να ξερει κανεις το γιατι)..

να ρωτησω και κατι αλλο?? στη βαφτιση της κορης μου ο παπας δεν την κουρεψε! εκλαιγε τοοοοσο πολυ που δυσκολευτηκαμε ακομη και στην κολυμβηθρα να την βαλουμε και μαλλον αποσυντονιστηκαμε ολοι εντελως.. δεν "εγκαινιαστηκε" λοιπον η νεα χριστιανη κορη μου???

F2ETp3.png

Διαφημίσεις

τα παντα στην ορθοδοξια ειναι συμβολικα για να ειναι πιο κατανοητα. nouka οι ιερεις δεν κουρευουν παντα μεγαλες τουφες, αρκει και λιγο χνουδακι οταν το μωρο ειναι "γλομπος" ή οταν ειναι εξαιρετικα ανησυχο. μηπως εγινε κατι τετοιο; αν δεν την κουρεψε καθολου, τοτε ειναι λαθος του. παντως μην ανησυχεις. η μπουμπου σου ειναι αδελφακι του Χριστου εφοσον βαπτιστηκε!!

lRR9p3.png

misspigi απο μαλλι αλλο τιποτα η κορη μου... χαιτη μεχρι τους ωμους ειχε! δεν επιασε καν το ψαλιδι στα χερια του..με το ζορι κρατουσαμε το μωρο στα χερια... περιμενω να βγει το dvd να δω αν εγινε και η λειτουργια της βαφτισης κανονικα ή την τελιωσαμε αρων αρων :)

F2ETp3.png