Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Εδω και 2 εβδομάδες περίπου με πονάει η μια θηλή. Ο πόνος ξεκινάει με το που πιάνει τη θηλή η μικρή. Είναι έντονος και συνεχίζεται καθ όλη τη διάρκεια του θηλασμού. Επίσης μετά το θηλασμό συνεχίζει να πονάει για κανα 2 ωρες. Παρατηρισα εν το μεταξύ πως σαν να αλλάζει το χρώμα της. Σαν να γίνεται άσπρη μετά το θηλασμό και για κάποια ώρα, ενω η άλλη θηλή δεν παρουσιάζει κάτι τέτοιο. Ο πόνος εντοπίζεται ακριβως στο κέντρο της θηλής. Δεν ειχα δωσει σημασία, αλλά είναι πλέον ενοχλητικό. Εν το μεταξύ πριν απο κανα 10ημερο, λίγο αφού ειχε ξεκινήσει αυτος ο πόνος, με έπιασε και μαστίτιδα στο ίδιο στήθος.Δεν ξέρω αν έχει σχέση, απλά το αναφέρω...

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

• 3 weeks later...

Διαφημίσεις

Αααααχχχ μία από τα ίδια. Εδώ και 2-3 μέρες έχω πεθάνει στον πόνο γιατί ο μπέμπης με δαγκώνει. Κόντευα και εγώ να πάθω μαστίτιδα εχθές αλλά την γλίτωσα στο παρα πέντε με έντονο μασάζ κάτω από ζεστό νερό και χαμομήλι και αφού αφαίρεσα αρκετό γάλα από το μαστό για να αποσυμφωρηθεί. Για τον πόνο που είναι ερεθισμένο το στήθος μου έδωσε η παιδίατρος (και συμφώνησε και ο γυναικολόγος μου) σε μία κρέμα της Avene, την οποία έχω βάλει 3 φορές μέχρι στιγμής, αλλά ο πόνος δεν έχει περάσει. Και εμένα στην άκρη της θηλής, έχει δημιουργηθεί μία άσπρη φουσκάλα. Ο γυναικολόγος μου είπε ότι δεν είναι τίποτα, αλλά εάν συνεχίσω να πονάω, να μου δώσει μία αντιβίωση ενώ θηλάζω και δεν πειράζει για το μωρό.

Καμία ιδέα???

Μαίρη

Η Δαναη μου ήρθε 16-2-2008

Αντίο μεμπάκι 28-7-2010

Ο Τάσος μου ήρθε 22-8-2011

Αγαπητές μανούλες,

Σε συνέχεια του ανωτέρω μηνύματός μου, τελικά άργησαν πολύ και ο γυναικολόγος μου και η παιδίατρος μου να με συμβουλέψουν τι να κάνω με συνέπεια να υποφέρω από τους πόνους εδώ και 2 εβδομάδες. Η λύση ήταν τόοοοοοσο απλή όσο δεν φαντάζεστε. Έπρεπε από το στήθος που έχει τραυματιστεί, να βγάζω το γάλα με θήλαστρο και να βάζω όλη μέρα την ειδική κρέμα λανολίνης (medela - purelan) έτσι ώστε να θρέψει η πληγή και να μη σταματήσω τον θηλασμό. Από το άλλο στήθος που δεν είχα πρόβλημα, να συνεχίζω να το θηλάζω κανονικά. Μέσα σε μία μέρα (ΜΙΑ ΜΕΡΑ!!!!) ο πόνος πέρασε και μπορούσα και θήλαζα πάλι το μωρό μου με ανεση... Για να έχω ήσυχο βέβαια το κεφάλι μου, θα το κάνω και 2η μέρα για να θρέψει τελείως το στήθος και μετά τέλος!

Τι να πω. Ήταν πολύ δύσκολο να μου το πούνε από την αρχή... Πολύ δύσκολο.

Η Δαναη μου ήρθε 16-2-2008

Αντίο μεμπάκι 28-7-2010

Ο Τάσος μου ήρθε 22-8-2011

Αγαπητές μανούλες,

Σε συνέχεια του ανωτέρω μηνύματός μου, τελικά άργησαν πολύ και ο γυναικολόγος μου και η παιδίατρος μου να με συμβουλέψουν τι να κάνω με συνέπεια να υποφέρω από τους πόνους εδώ και 2 εβδομάδες. Η λύση ήταν τόοοοοοσο απλή όσο δεν φαντάζεστε. Έπρεπε από το στήθος που έχει τραυματιστεί, να βγάζω το γάλα με θήλαστρο και να βάζω όλη μέρα την ειδική κρέμα λανολίνης (medela - purelan) έτσι ώστε να θρέψει η πληγή και να μη σταματήσω τον θηλασμό. Από το άλλο στήθος που δεν είχα πρόβλημα, να συνεχίζω να το θηλάζω κανονικά. Μέσα σε μία μέρα (ΜΙΑ ΜΕΡΑ!!!!) ο πόνος πέρασε και μπορούσα και θήλαζα πάλι το μωρό μου με ανεση... Για να έχω ήσυχο βέβαια το κεφάλι μου, θα το κάνω και 2η μέρα για να θρέψει τελείως το στήθος και μετά τέλος!

Τι να πω. Ήταν πολύ δύσκολο να μου το πούνε από την αρχή... Πολύ δύσκολο.

Χαίρομαι που βρήκες λύση. Εμένα ο πόνος μου πέρασε απο μόνος του μετά απο 3-4 εβδομάδες περίπου. Εβαλα μερικές φορές λανολίνη (που δεν μου κάνει τίποτα, αλλά είπα να ξαναδοκιμάσω μπας και...) και ελαιόλαδο μερικές φορές (που όσες φορές έχω βάλει πάντα με βοηθάει με τον πόνο) Δεν είχα κάποια πληγή στη θηλή. Ενας ελαφρης ερεθισμός υπήρχε σε κάποια φάση και ο αποχρωματισμός, αλλά ο πόνος... πόνος. Σε εμένα η λανολίνη ποτέ δεν έκανε απολύτως τίποτα! Το δε θήλαστρο, πολλές φορές μου άνοιξε χειρότερα τις πληγές στις θηλές. Εν ολίγις, η λύση μιας κοπέλας, μπορεί να είναι εντελώς λάθος για κάποια άλλη.

Οι γιατροί τις περισσότερες φορές δεν ξέρουν πολλά για τέτοιου είδους πρακτικά ζητήματα. Θα σου πουν αυτό που ξέρουν και αν δουλέψει για σενα, καλώς. Η εμπειρία μου λεει πως καλό είναι να δοκιμάζεις διάφορα, μέχρι να βρεις τί δουλεύει για σένα.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

• 1 month later...

Κορίτσια καλησπέρα ! Εδώ και 2 μέρες με πονάει τρομερά η αριστερή μου θηλή, και ενίοτε νιώθω και την δεξια, σαν σουβλιές.. Είχα δύσκολες στιγμές αυτές τις μέρες, λίγο στενοχωρήθηκα λίγο κουράστηκα, δε ξέρω...Μου κάνει εντύπωση αυτό που συμβαίνει γιατί είμαι έγκυος, στην 19 εβδομάδα από αύριο.. Τι λέτε να συμβαίνει και τι μπορώ να κάνω για να ανακουφιστώ..?

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Διαφημίσεις