Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μονοκερος μητρα-χαμηλη κινητικότητα σπερματος

Recommended Posts

Γεια σας και απο μένα. ειμαι καινουρια στο side και θα ήθελα να μοιραστω το προβλημα μου μαζι σας. Προσπαθούμε με τον ανδρα μου για παιδάκι αρκετο καιρο τωρα αλλα μάταια. η σαλπιγκογραφια μου εδειξε μονοκερη μητρα. ξερω οτι δεν ειναι αυτος ο λογος που δεν τα καταφέρνουμε αλλα η χαμηλη κινητικότητα στο σπέρμα του ανδρα μου, αλλα αυτο δε με τρομαζει και πολυ γιατι φανταζομαι πως με καποια θεραπεια ή εστω και σπερματεγχυση ίσως τα καταφερουμε. αυτο που με στεναχωρησε περισσότερο ειναι η μονοκερος (δηλ μιση για οσους δε γνωριζουν) μητρα μου. ο γιατρος ειπε οτι κατα πασα πιθανοτητα το πρωτο μωρακι να μη το αντεξει η μητρα μετα τον 5 μηνα. οσο αυτο θα μεγαλωνει τοσο θα απειλειται η ζωή του. Υπαρχει καμια κοπελα που εχει την ιδια εμπειρία? καταφερατε να κανετε παιδάκι με τετοιο ιστορικό? ανυπομονω για τις εμπειρίες σας!

Διαφημίσεις

δεν ξερω κατι σχετικο αλλα απο μια προχειρη αναζητηση βρηκα αυτο. νομιζω οτι υπαρχουν πολλες και καλες πιθανοτητες να τα καταφερετε!

καλη επιτυχια:-P

Η μονόκερος μήτρα είναι μια εκ γενετής ανωμαλία κατά την οποία έχουμε την αποτυχία της ανάπτυξης ενός πόρου και έτσι έχουμε τον σχηματισμό της μισής μήτρας η οποία συνδέεται με τη μία από τις δύο σάλπιγγες μόνο.

Και σε αυτή την περίπτωση η διάγνωση γίνεται με την υστεροσκόπηση και την σαλπιγγογραφία

Για τη διόρθωση αυτής της ανωμαλίας η θεραπεία δεν έχει σίγουρα αποτελέσματα. Το πρόβλημα που συνδέεται με την μονόκερο μήτρα είναι ο πρόωρος τοκετός και ο ανεπαρκής τράχηλος.......

Η λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η περίδεση του τραχήλου ώστε να καταφέρουμε να αποφύγουμε την ανεπάρκεια του τραχήλου σε περίπτωση εγκυμοσύνης.

Και εδώ όπως και στην Διδελφή μήτρα το πρόβλημα μπορεί να εξασθενίσει μετά την πρώτη κύηση.

Τα ποσοστά για την πορεία μιας κύησης στις γυναίκες που έχουν μονόκερη μήτρα είναι:

• Πιθανότητα για αποβολή 35%
  • Πιθανότητα για πρόωρο τοκετό 25%
  • Πιθανότητα για τελειόμηνο τοκετό 45%

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

• 1 month later...

Καλησπέρα και από εμένα. Μόλις σήμερα έκανα και εγω σαλπιγγογραφία και αυτό γιατί πριν τέσσεςρις μήνες χάσαμε το μωράκι μας στην 22η δεύτερη εβδομάδα. Αυτό που διεγνώστει είναι μονόκερος μήτρα. Πιθανόν αυτή είναι κ η αιτία του ενδομήτριου θανάτου. Στον γιατρο μου δεν εχω πάει ακόμα αλλά από όσα μου έιπε ο ακτινολόγος δεν πρέπει να το έρνω και πολύ βαριά γιατί εφόσον η εγκυμοσύνη έφτασε μέχρι την 22η εβδομάδα σημαίνει ότι ο χώρος δεν είναι κ τόσο μικρός και ότι σε μια επόμενη εγκυμοσύνη να πάει καλά εφόσον η μήτρα τέντωσε κάπως με την πρώτη. Δεν ξέρω τί να πώ πραγματικά κορίτσια. Η μητερα μου που μάλλον έχει το ίδιο πρόβλημα (γιατί τότε δεν ειχαν τόσες μεθόδους εξέτασης), ενας γιατρός της είπε ότι μάλλο εχει μικρή μήτρα και τηε έβαλε λέει ενα μπαλονάκι για να μεγαλώσει και να τεντώσει. Πάντος δεν νομίζω ότι η μονόκερη μήτρα δημιουργεί πρόβλημα σύλληψης εφόσον εγώ έμεινα έγκυος με την πρώτη και όπως είπα έχω μονόκερη μήτρα. Επίσης μου έχουν πει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δίνουν στη γυναίκα κορτιζόνη για να αναπτυχθούν τα πνευμόνια του μωρού γρηγορότερα έτσι ωστε σε περίπτωση πρόορου τοκετού να ζήσει το παιδί. Στην δικιά μου περίπτωση δυστοιχώς δεν ξέραμε τίποτα και δεν είχα αποβολή αλλά ενδομητριο θάνατο. Τώρα κρέμομαι από τα χείλη του γιατρού για να μου πει τί θα κάνουμε από εδω και πέρα...

Εύχομαι να βοήθησα και μας εύχομαι σύντομα να κρατάμε το παιδάκι μας στην αγκαλιά μας...