Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πολυκυστικές ωοθήκες

Recommended Posts

Πως τις αντιμετωπίζετε ρε κορίτσια?Εγω 3 χρόνια έπαιρνα τα gynofen.Τα σταμάτησα και είχα μέσα σε ένα μήνα 2 φορές περίοδο,σε διάστημα 15 ημερών.

Κανέναν καλό γυναικολόγο εξειδικευμένο γνωρίζετε για τη Θεσ/νίκη?

Lxelp3.png

Διαφημίσεις

3 χρονια τα gynofen?

Εγω ειχα μια κυστη (μεγαλουτσικη ομως) και επαιρνα για ενα χρονο αντισυλληπτικα.Σε αυτο το χρονο ενα διαστημα 3-4 μηνων περιπου ειχα παρει και gynofen αλλα μου ελεγε ο γιατρος μου οτι δεν κανει να τα παιρνω πολυ καιρο.Μετα εφυγε η κυστη μου και εμεινα στο καπακι εγκυος.Μου ελεγε ο γιατρος οτι επειδη πηρα τα gynofen θα πιασω πολυ ευκολα παιδι...Δεν ξερω αν οντως ισχυσε αυτο...

Για την κυστη μου λεγαν ολοι να κανω εγχειρηση αλλα τελικα ο γιατρος που παω και σημερα ητανο μονος που μου ειπε να μην κανω.Επισης ολοι μου ειπαν οτι αν κανω παιδι θα φυγει η κυστη!!Αλλα δεν ημουν ακομη τοσο ετοιμη.

bxBwp2.png EgDTp2.png

Εγω δεν άκουσα πουθενα για παρενέργειες και μάλιστα σε μένα που φάνηκαν πολύ ελαφριά,καμία παρενέργεια.Οι κύστες όμως δεν έφυγαν.Τώρα τα σταμάτησα...

Lxelp3.png

Κι εγώ είχα Πολυκυστικές ωοθήκες. Μάλιστα έκανα και επέμβαση μιας και είχε σκάσει μια και είχα εσωτερική αιμορραγία… Από τότε έχουν περάσει 7 χρονιά και τώρα έχουν εξαφανιστεί!

Είχα πάρει κι εγώ το genofen για περίπου 1 χρόνο και μια γιατρός στην Γερμανία που πρότεινε να σταματήσω, μιας και θεωρούσε ότι «ιατρεύτηκα» και οι λόγοι ήταν μάλλον το στρες και το άγχος. Πράγματι, μπορώ να πω ότι με άγχωνε το γεγονός ότι μπορεί να μην μπορέσω να κάνω παιδί. Τώρα όμως, και οι κύστες έφυγαν και μωρό έκανα!

(θα σου στείλω πμ για έναν γιατρό που επισκέφτηκα στην Θεσ/νίκη γι’ αυτό το θέμα)

0sLw.jpg

Εμένα δεν φεύγουν τόσα χρόνια κ δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί...

Κ τώρα που τα σταμάτησα είχα 2 κύκλους με διαφορά 15 ημερών μεταξύ τους... :cry:

Lxelp3.png

Διαφημίσεις

Μήπως αγχώνεσαι πολύ? Μήπως υπάρχει πολύ στρες στην Ζωή σου? Το ότι είχες 2 κύκλους με διαφορά 15 ημερών μεταξύ τους δεν νομίζω να έχει να κάνει με τις Πολυκυστικές ωοθήκες, αλλά με το γεγονός ότι σταμάτησες το genofen. Ο οργανισμός χρειάζεται χρόνο μέχρι να επανέλθει στην κανονική του αυτόνομη λειτουργία!

0sLw.jpg

• 4 weeks later...

Την πρώτη φορά που μου είπε ο γιατρός ότι είχα πολυκυστικές μου έδωσε αντισυλληπτικα και πέρασαν. Μετά από 1-2 χρόνια επανεμφανίστηκαν, είχα πόνο αλλά δεν πήγαινα στον γιατρό με αποτέλεσμα να μεγαλώσει αρκετά η κύστη. Η γιατρός μου μου είπε ότι πρέπει να κάνω επέμβαση (λαπαροσκόπηση). Τελικά διαπιστώθηκε ενδωμητρίωση και μάλιστα προχωρημένη (αυτό πριν 5 χρόνια). Μετά από εκεί δεν είχα ξανά πρόβλημα, μου είχε πει ο γιατρός να κάνω γρήγορα παιδί για να μην εχω πρόβλημα (τότε ήμουν ελεύθερη, κατά παραγγελία θα το έκανα :roll::roll::?: ). Επίσης μου είχε πει ότι ίσως δυσκολευτώ να κάνω παιδί και πως όταν το αποφασίσω θα πρέπει πρώτα να κάνω θεραπεία! Ωστόσο χωρίς θεραπεία έμεινα πολύ εύκολα έγκυος! :)

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Eίμαι στην 15η μέρα καθυστέρησης.Τα τεστ εγκυμοσύνης που έκανα ήταν αρνητικά και σήμερα πήγα σε γυναικολόγο.Βρήκε πάλι πολλές κύστες..Μου είπε ότι έχω ενδομήτριο για να πέσει,αλλά γιατί δεν έρχεται η περίοδος?Εχω και πονάκια εδώ και 1 βδομ..

Δεν αντέχω να ξαναπάρω χάπια.Θέλω να αφήσω τον κύκλο ελεύθερο αλλά... :cry::cry:

Lxelp3.png

:? Δεν ξέρω gallida...Κι εγώ είχα 15 μέρες καθυστέρηση όταν είχα το πρόβλημα με την ενδωμητρίωση (η οποία φάνηκε στην λαπαροσκόπηση), η γιατρός μου είχε πει για κύστη...αλλά δεν θυμάμαι αν μου είχε έρθει στο μεταξύ περίοδος και σε πόσες μέρες, πάνε αρκετά χρόνια από τότε...

Δεν ξέρω τον/ την γιατρό σου αλλά μήπως θα ήταν καλό να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη :?::(

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

Eχω πάει σε 3 γιατρούς συνολικά. Ολοι για πολυκυστικές μιλάνε. Φαίνεται από τον υπέρηχο και τις ορμονολογικές εξετάσεις..

Πάντα είχα καθυστερήσεις στον κύκλο,κι είναι ο 2ος μηνας χωρίς τα gynofen...

Δεν βρήκα γιατρό να με ικανοποιεί απόλυτα...

Lxelp3.png

:? Δεν ξέρω gallida...Κι εγώ είχα 15 μέρες καθυστέρηση όταν είχα το πρόβλημα με την ενδωμητρίωση (η οποία φάνηκε στην λαπαροσκόπηση), η γιατρός μου είχε πει για κύστη...αλλά δεν θυμάμαι αν μου είχε έρθει στο μεταξύ περίοδος και σε πόσες μέρες, πάνε αρκετά χρόνια από τότε...

Ssidi Μου εγω δεν έχω κανένα σύμπτωμα που να υποπτεύσει το γιατρό για ενδομητρίωση..Δεν είχα ποτέ έντονο πόνο στην κοιλιά και ποτέ δεν χρειάστηκε να πάρω παυσίπονο όταν είχα περίοδο.

Απλά εδώ και 2 βδομ (όση ειναι η καθυστερηση) νιωθω φουσκωμα και πονάκια περιοδου.Οχι εντονα απλα τσιμπηματακια

Lxelp3.png

Ssidi Μου εγω δεν έχω κανένα σύμπτωμα που να υποπτεύσει το γιατρό για ενδομητρίωση..Δεν είχα ποτέ έντονο πόνο στην κοιλιά και ποτέ δεν χρειάστηκε να πάρω παυσίπονο όταν είχα περίοδο.

Απλά εδώ και 2 βδομ (όση ειναι η καθυστερηση) νιωθω φουσκωμα και πονάκια περιοδου.Οχι εντονα απλα τσιμπηματακια

Ναι, αυτό λέω, κι εμένα δεν μου είπαν εξ' αρχής για ενδωμητρίωση, στην αρχή η γιατρός είπε ότι είναι κύστη απλά επειδή είναι μεγάλη να κάνω λαπαροσκόπηση!

Δεν θέλω να πω ότι και η δική σου περίπτωση είναι το ίδιο!!! Αφού έχεις τα πονάκια πιθανόν να σου έρθει η περίοδος σύντομα. Ωστόσο είμαι κι εγώ της άποψης να δεις κι αλλον γιατρό αν δεν είσαι ικανοποιημένη. Ξέρω, δεν είναι ότι καλύτερο να αλλάζεις συνέχεια γιατρό και μάλιστα γυναικολόγο...Καλύτερα να πας σε κάποιον που θα σου έχει συστήσει κάποια γνωστή σου ώστε να σου πει αν είναι ευχαριστημενη ή όχι...

Όπως και να χει πάτως σου εύχομαι να το ξεπεράσεις γρήγορα... :)

Νομιζω οτι ειναι σημαντικο να παρεις παραπανω γνωμες γιατρων που να σου εμπνεουν εμπιστοσυνη.Καποιος παλιος με πολυ εμπειρια ας πουμε...Αν ολες οι γνωμες συγκλινουν ομως τοτε αναγκαστικα θα πρεπι να ακολουθησεις τις συμβουλες που θα σου δωσουν ή τη θεραπεια.Δε λεει να το ρισκαρεις.... :?:?:?

bxBwp2.png EgDTp2.png

Σου έχω στείλει με πμ το όνομα και το τηλέφωνο του γιατρού μου.

Είμαι πολύ ικανοποιημένη μαζί του....

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

Ο καθένας λέει τα δικά του ρε παιδιά...

Με απασχολεί πολύ το θέμα σε περίπτωση που θα θελήσω να κάνω μωράκι.

Αλλος μου πε για αντισυλληπτικά άλλος να ακολουθησω την αγωγη για διαβητικούς κτλ...Κ σε αυτους που πήγα με είχαν συστήσει..αλλά ο γιατρςό που πάω 3 χρόνια τώρα ούτε ιστορικό δεν κρατάει.. :cry::twisted:

Lxelp3.png

Και εγώ έχω πολυκυστηκες ωοθήκες και έτρεχα αρκετά χρόνια από γιατρό σε γιατρό μέχρι που βρήκα κάποιον που ασχολήθηκε σοβαρά μαζί μου τώρα έχω 3 μωρά και είμαι μια χαρά .

• 1 month later...

Στην αρχή μου έδωσε χάπια αλλά δεν αρκούσαν για να γίνουν φυσιολογικά ωάρια και να σκάσουν και μετά έκανα ενέσεις που κάνουν όταν κάνουν εξωσωματική και όταν ήταν έτοιμα έκανα σπερματενχιση και της 2 φορές έμεινα έγκυος αμέσως .

• 4 years later...

geia sas koritsia....signomi gia ta greeklish alla to laptop mou den exei ellinika kai den kserw na katevasw to programma.ena xrono ekana therapia me gynofen 35 alla ...tipota.eimai 35 etwn kai den exw paidi...eimai poli apogoiteumeni..ton allo mina ksekinaw sistimatika giatro mpas kai kataferw....aisthanomai poli asxima otan pigainw stis files mou pou oles exoun apo 2 paidia...exw klapsei ametrites fores....kai akoma klaiw...giati na exw polikistikes ?giati????

• 2 years later...

Καλησπέρα,

να σας ρωτήσω κάτι για όσες γνωρίζετε να μου απαντήσετε ?

πολυκυστικές ωοθήκες έχεις εκ γενετής ή μπορείς να τις αποκτήσεις στην μετέπιπτα ζωή σου ?

ευχαριστώ.

Καλησπέρα,

να σας ρωτήσω κάτι για όσες γνωρίζετε να μου απαντήσετε ?

πολυκυστικές ωοθήκες έχεις εκ γενετής ή μπορείς να τις αποκτήσεις στην μετέπιπτα ζωή σου ? ευχαριστώ.

Εκ γενετής.

Αλλά μπορεί να μη σε έχουν "ενοχλήσει" ποτέ και ξαφνικά να παρουσιάσουν έξαρση, γιατί πρόκειται για ορμονική διαταραχή που επηρεάζεται πολύ από τον τρόπο ζωής, όπως και όλα τα ορμονικά : ηλικία, αύξηση σωματικού βάρους, κακή διατροφή (αμυλο και ζαχαρη ειναι πολύ επιβαρυντικά), αγχος κλπ. Μπορεί επίσης να συσχετίζονται και με τις τιμές ινσουλίνης και σακχάρου (σε μενα πχ ειναι ασχετες, το εχω τσεκάρει με 100 εξετασεις την τελευταία δεκαετία:confused:). Και βέβαια μπορεί να έχεις πολυκυστικές ωοθήκες ή οι ωοθήκες να έχουν τη μορφή πολυκυστικών ωοθηκών και να μην έχεις καμία σχετική παρενέργεια, να μη σε επηρεάσουν καθόλου στα γυναικολογικά σου δηλαδή.

Στην εγκυμοσυνη όχι, δεν νομίζω να φαινονται. Οι ωοθηκες δεν παραγουν ωάρια κατά την περίοδο της εγκυμοσυνης, δεν ξερω κιολας αν ψιλομικραίνουν, δεν το ειχα σκεφτεί ποτέ!

Πιστευω θα το ειχες δει οπωσδήποτε σε καποιον από τους υπερηχους που έκανες όλα τα προηγούμενα χρόνια που πηγαινες σε γυναικολόγο.

Εστω και σαν "εικονα πολυκυστικών" θα το ειχε παρατηρησει ο γιατρος.

Τωρα, να ειχαν παντα οι ωοθηκες σου εντελώς νορμαλ εικονα, ουτε καν υποψια μικροπολυκυστικών και ξαφνικά να εμφανίσουν κύστες τέτοιου τύπου, μου φαινεται περίεργο (βάσει της ομολογουμένως μεγαλης εμπειρίας μου ως παθούσας:rolleyes:), αλλά δεν ξερω να σε κατατοπίσω παραπάνω...

Ρωτησες τον γιατρό σου, τη γνώμη του?

Με εναν απλό υπέρηχο θα σου λυθεί η απορία, φαίνεται αμεσως η εικόνα των ωοθηκών.