Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τοκετος και επιστροφη στη δουλεια...

vaso lux

Recommended Posts

γεια σας μανουλες!!!! ελπιζω να ειστε ολες καλα... ηθελα να ρωτησω πως γεννησατε φυσιολογικα η με καισαρικη;;;; και μετα απο ποσο χρονικο διαστημα γυρισατε στις δουλειες σας;; ευχαριστω :mrgreen::mrgreen:::-P

dev000br___.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα!Και τους δύο γιους με καισαρική.Στον πρώτο γύρισα στον 1 χρόνο πάνω στη δουλειά.Στον δεύτερο, λόγω σύμβασης, στον 3ο μήνα ήμουν πίσω δυστυχώς :(

Γιώργος 21/10/2008 - Αλέξης 09/09/2010

Καλημέρα!Και τους δύο γιους με καισαρική.Στον πρώτο γύρισα στον 1 χρόνο πάνω στη δουλειά.Στον δεύτερο, λόγω σύμβασης, στον 3ο μήνα ήμουν πίσω δυστυχώς :(

εσυ διαλεξεs να καθισειs ενα χρονο στο πρωτο νινι σου??? απο οτι καταλαβα παιζει ρολο ποσο καιρο εχειs ελευθερο απο τη δουλεια.....η κανω λαθοs???:P:p

dev000br___.png

Kαλημέρα και με το καλό το μωρό σου! Εγώ και στα δύο μωρά μου πήρα το 4μηνο (τοκετού-λοχείας) το 6μηνο του ΟΑΕΔ και την άδειά μου. Σύνολο 11 μήνες.

Εσύ τι σκέφτεσε?

Kαλημέρα και με το καλό το μωρό σου! Εγώ και στα δύο μωρά μου πήρα το 4μηνο (τοκετού-λοχείας) το 6μηνο του ΟΑΕΔ και την άδειά μου. Σύνολο 11 μήνες.

Εσύ τι σκέφτεσε?

εγω σκεφτομαι να κατσω περιπου κανα δεκαμηνο.....:-P:-P

dev000br___.png

Διαφημίσεις

Το σίγουρο είναι ότι όσο και να κάτσεις θα σου φανεί δύσκολο όταν θα περάσει ο καιρός και θα πρέπει να αποχωριστείς το μωρούλι σου, καθημερινά για κάποιες ώρες.

Όσο για τους τοκετούς μου, ήταν καισαρικές.

Το σίγουρο είναι ότι όσο και να κάτσεις θα σου φανεί δύσκολο όταν θα περάσει ο καιρός και θα πρέπει να αποχωριστείς το μωρούλι σου, καθημερινά για κάποιες ώρες.

Όσο για τους τοκετούς μου, ήταν καισαρικές.

ειμαι σιγουρη οτι θα μου κακοφανει εστω και για 4 ωρεs αν πρεπει να αποχωριστω το νινι μου:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

dev000br___.png

εγω γεννησα με καισαρικη. πηρα την αδεια λοχειας, το μειωμενο μαζεμενο και την κανονικη μου αδεια , 6μηνο δεν δικαιουμαι και 7/11 γυριζω για δουλεια:(:(:(το μωρακι μου θα ειναι 4 μηνων...δεν θελω να παωωωωωω:(:(τουλαχιστον τελος γεναρη ληγει η συμβαση και μετα θα ειμαι κοντα στο μωρο μου....

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

εγω γεννησα με καισαρικη. πηρα την αδεια λοχειας, το μειωμενο μαζεμενο και την κανονικη μου αδεια , 6μηνο δεν δικαιουμαι και 7/11 γυριζω για δουλεια:(:(:(το μωρακι μου θα ειναι 4 μηνων...δεν θελω να παωωωωωω:(:(τουλαχιστον τελος γεναρη ληγει η συμβαση και μετα θα ειμαι κοντα στο μωρο μου....

ναι θα ειναι λιγο μικρο το μωρακι σου:?:-?:? κανονικα μετα απο ποσο καιρο ειναι καλο για το νινι, να γυρισουμε στη δουλεια?? μετα το χρονο η νωριτερα???:rolleyes::rolleyes:

dev000br___.png

εσυ διαλεξεs να καθισειs ενα χρονο στο πρωτο νινι σου??? απο οτι καταλαβα παιζει ρολο ποσο καιρο εχειs ελευθερο απο τη δουλεια.....η κανω λαθοs???:P:p

Στο πρώτο παιδάκι μου γέννησα Οκτώβρη 2008.Η σύμβασή μου έληγε Φλεβάρη 2009 και εγώ έπρεπε να γυρίσω τον Δεκέμβρη 2008, τόσο μπορούσα να πάρω.Στην ουσία επέλεξα να παραιτηθώ και έχασα 2 μήνες εισοδήματος(stage).

Στον δεύτερο δεν μας έπαιρνε καθόλου οικονομικά και είχα και πολύ καιρό μέχρι να λήξει η σύμβαση οπότε στους 3 μήνες έπρεπε να γυρίσω.Ήμουν πάλι με stage και τόσο σου δίνουν δυστυχώς.Πάντως ήταν χάλια στο δεύτερο, δεν είχα καθόλου όρεξη για δουλειά και μετά ήμουν πολύ κουρασμένη όταν γύριζα σπίτι και είχα και τύψεις..Άστα όσο πιο πολύ μπορείς να πάρεις πάρε!

Διαφημίσεις

Χριστινιό σε καταλαβαίνω απόλυτα :( Κάνε κουράγιο λήγει νωρίς η σύμβαση και θα είσαι κοντά στο μωρό σου

Στο πρώτο παιδάκι μου γέννησα Οκτώβρη 2008.Η σύμβασή μου έληγε Φλεβάρη 2009 και εγώ έπρεπε να γυρίσω τον Δεκέμβρη 2008, τόσο μπορούσα να πάρω.Στην ουσία επέλεξα να παραιτηθώ και έχασα 2 μήνες εισοδήματος(stage).

Στον δεύτερο δεν μας έπαιρνε καθόλου οικονομικά και είχα και πολύ καιρό μέχρι να λήξει η σύμβαση οπότε στους 3 μήνες έπρεπε να γυρίσω.Ήμουν πάλι με stage και τόσο σου δίνουν δυστυχώς.Πάντως ήταν χάλια στο δεύτερο, δεν είχα καθόλου όρεξη για δουλειά και μετά ήμουν πολύ κουρασμένη όταν γύριζα σπίτι και είχα και τύψεις..Άστα όσο πιο πολύ μπορείς να πάρεις πάρε!

ευχαριστω για την απαντηση σου!

dev000br___.png

ασχετο βεβαια αλλα μηπως ξερετε εγω που ειμαι 6ωρη οταν γυρισω στην δουλεια ποσο ειναι το μειωμενο ωραριο?? θα δουλευω 5ωρο η' 4ωρο?? επισης επειδη εκανα μονο πρωινο ωραριο αλλα υπαρχει κ απογευματινο(ως τις 9) θα μπορουν να μου αλλαξουν ωραριο κ να με βαλουν να κανω απογευματινο ωραριο??:oops:

Xc60p3.png ghL0p3.png

γέννησα φυσιολογικά τον Μάιο.

6μηνο δεν δικαιούμαι.

η εταιρεία που εργάζομαι δεν ανταλάσσει το μειωμένο ωράριο με άδεια.

Άρα πήρα κανομικά 4 μήνες (ΙΚΑ) συν ένα μήνα την άδεια του 2011 και μου ενέκριναν και γονική άδεια 3 μήνες άνευ αποδοχών (δύσκολες εποχές να είσαι χωρίς μισθό και ασφάλιση αλλά παιδάκι 4 μηνών δεν μου έκανε καρδιά να το αφήσω), και δυστυχώς επιστρέφω στη δουλειά 1/1/2012 όπου η μικρή μου θα κοντεύει 8 μηνών.

7Y7np3.png

γέννησα φυσιολογικά τον Μάιο.

6μηνο δεν δικαιούμαι.

η εταιρεία που εργάζομαι δεν ανταλάσσει το μειωμένο ωράριο με άδεια.

Άρα πήρα κανομικά 4 μήνες (ΙΚΑ) συν ένα μήνα την άδεια του 2011 και μου ενέκριναν και γονική άδεια 3 μήνες άνευ αποδοχών (δύσκολες εποχές να είσαι χωρίς μισθό και ασφάλιση αλλά παιδάκι 4 μηνών δεν μου έκανε καρδιά να το αφήσω), και δυστυχώς επιστρέφω στη δουλειά 1/1/2012 όπου η μικρή μου θα κοντεύει 8 μηνών.

τουλαχιστον εισαι κοντα στην μπουμπου μεχρι 8 μηνων...:-P:-P:-P:-P:-P ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου:mrgreen:

dev000br___.png

Διαφημίσεις

τουλαχιστον εισαι κοντα στην μπουμπου μεχρι 8 μηνων...:-P:-P:-P:-P:-P ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου:mrgreen:

ναι, με κόστος οικονομικό μεν, αλλά τουλάχιστον είχα την ΕΠΙΛΟΓΗ... πολλές μανούλες για διαφορους λόγους δεν μπορούν να είναι με τα μωρά τους τόσο πολύ καιρό και πραγματικά τις σέβομαι και τις κατανοώ, ζούμε ΠΟΛΥ δύσκολες μέρες :-(

7Y7np3.png

εγω σε 2 φυσιολογικες γεννες, καθησα τις προβλεπομενες μερες απο το ικα αρα 2 μηνες μετα γυρισα στη δουλεια τη καθε φορα. βλεπω πως ειμαιι απο τις ελαχιστες που το εκαναν. μαλιστα το 6μηνο βγηκε 3 μηνες μετα που γεννησα τη 1η κορη μου οποτε δεν ειχα ετσι κ αλλιως την επιλογη. στη 2η δε το σκεφτηκα καν. τα $$ που δινει ο οαεδ δε φτανουν ουτε για γαλα+πανες. πισω στη δουλεια λοιπον με το κανονικο μισθο και μειωμενο ωραριο για 30 μηνες απο 1 ωρα!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

εγω σε 2 φυσιολογικες γεννες, καθησα τις προβλεπομενες μερες απο το ικα αρα 2 μηνες μετα γυρισα στη δουλεια τη καθε φορα. βλεπω πως ειμαιι απο τις ελαχιστες που το εκαναν.

να σου πω την αλήθεια, αν είχα κάποιο πρόσωπο εμπιστοσύνης (τη μαμά μου δηλαδή ή την αδελφή μου), πιθανότατα να επέστρεφα κι εγώ στη δουλειά όταν τελείωσε η άδειά μου και η μικρή ήταν 3 μηνών. Αλλά μου έπεσε πολύ "βαρύ" να αφήσω τόσο μωράκι σε μια άγνωστη γυναίκα ή να τη στείλω βρεφονηπιακό σταθμό, δύο λύσεις που επίσης έχουν κόστος...

οπότε πήρα άνευ αποδοχών, θα θηλάσω όσο περισσότερο γίνεται, θα την αρχίσω μόνη μου στερεές και θα ξεπεταχτεί λίγο μέχρι κι εγώ να βρω μια γυναίκα που να μου "κάνει" για να μου την προσέχει.:-)

7Y7np3.png

κι εγω τη πεθερα μου ειχα την οποια δεν ηξερα και πανω απο 2 χρονια συνολο οποτε μη φανταστεις οτι ηξερα και ειχα εμπιστοσυη! απλα κορωνα γραμματα.ειναι να σου κατσει!

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

σκεφτηκα κι εγω για αδεια ανευ αποδοχων αλλα χρειαζομαι τα ενσημα για να μπω ταμειο ανεργιας......δυσκολοι καιροι για να χανεις χρηματα......εχω βαλει σε μια κορνιζα την πιο ομορφη φωτογραγια του μωρου μου για να την εχω μαζι μου και να καμαρωνω....:):)

σκεφτομαι οτι θα αναστατωθει και ο μικρουλης μου...μεχρι τωρα ξυπνουσε το πρωι, θηλαζαμε και κοιμομασταν αγκαλιτσα, μετα ξυπνουσε και του ελεγα καλημερα, του ετριβα την πλατουλα..κι αυτος μου ανταπεδιδε με ενα χαμογελο φαρδυ πλατυ!!!!τωρα οταν ξυπναει εγω θα λειπω.....:(:(

εχω φρικαρει..σε μια εβδομαδα παω για δουλεια

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

πονεμένη ιστορία...

μέχρι 1 μέρα πριν γεννήσω δούλευα κανονικά,10 μέρες μετά τη καισαρική,ακόμα πονούσα, επέστρεψα στη δουλειά...με το παιδί όμως!!!

είχα κατάστημα οπότε 9.00-14.00 κάθε μέρα είχα μαζί μου το μωρό.δεν είχα άνθρωπο να το κρατήσει.τα απογεύματα πήγαινε ο άντρας μου κι έμενα σπίτι.

περνούσαμε "αξέχαστα",το μωρό συνέχεια τάισμα-άλλαγμα-πελάτες-κουβάλημα από αποθήκη...

ευτυχώς που ήταν ήσυχο κι αντέξαμε 13 μήνες στο καρότσι...μετά κλείσαμε το μαγαζί κι επιστρέψαμε σπίτι μας.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

• 2 weeks later...

Γέννησα το γιό μου με φυσιολογικό τοκετό και γύρισα στη δουλειά μόλις σαράντησα.

Τώρα γέννησα την κόρη μου με καισαρική. Σταμάτησα τη δουλειά στις 6 Οκτωβρίου ημέρα Πέμπτη, έκατσα στις 7 (Παρασκευή) και ξεκουράστηκα :D και στις 8 (Σάββατο) γέννησα. Επέστρεψα στη δουλειά τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου (οπότε έκατσα ακριβώς ένα μήνα). Βέβαια θα δουλεύω 5-6 ώρες την ημέρα για τον επόμενο μήνα, αλλά όπως και να έχει είναι ώρες μακριά από τη μικρό μου φασολάκι:-(. Υπομονή.

bh6wp3.png

Gba0p3.png

Γέννησα το γιό μου με φυσιολογικό τοκετό και γύρισα στη δουλειά μόλις σαράντησα.

Τώρα γέννησα την κόρη μου με καισαρική. Σταμάτησα τη δουλειά στις 6 Οκτωβρίου ημέρα Πέμπτη, έκατσα στις 7 (Παρασκευή) και ξεκουράστηκα :D και στις 8 (Σάββατο) γέννησα. Επέστρεψα στη δουλειά τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου (οπότε έκατσα ακριβώς ένα μήνα). Βέβαια θα δουλεύω 5-6 ώρες την ημέρα για τον επόμενο μήνα, αλλά όπως και να έχει είναι ώρες μακριά από τη μικρό μου φασολάκι:-(. Υπομονή.

πικρα......:(:(

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

• 4 months later...

γεια σας, πρωτη φορα συμμετεχω κι εγω σε ενα θεμα, μεχρι τωρα διαβαζα ολες σας τις ιστοριες σχετικα με την εγγυμοσυνη.τωρα ομως το θεμα αυτο με καιει και εκανα εγγραφη.

εγω γεννησα με καισαρικη στισ 3 φεβρουαριου ειμαστε 49 ημερων.να σημειωσω οτι τα λοχεια δν τελειωσαν αλλα αυτο ειναι μαλλον αλλο θεμα.63 ημερες μετα τον τοκετο θα πρεπει να επιστρεψω στη δουλεια, ειμαι αναπληρωτρια και το ικα δινει μονο 2 μηνες αδεια λοχειας. ευτυχως το πασχα ειναι κλειστα τα σχολεια οποτε "γυριζω" στις 23 απριλιου μετα τις διακοπες του πασχα.ελα μου ντε ομως που η δουλεια μου ειναι στην αθηνα ενω εγω ειμαι θεσσαλονικη, τι θα κανω εχει καμια καποια ιδεα να με διαφωτισει, πριν παω εκει μονη μου, ειτε πριν με πεισει ο αντρας μου να παραιτηθω κ μετα να εχω κυρωση, 2 χρονια χςρις να με προσλαβουν?(κατι το οποιο ειναι ουτως η αλλως πιθανο, ετσι πως πανε τα πραγματα)

ελπιζω να υπαρχει καποια που να γνωριζει κατι!!!