Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Όταν θέλει να κοιμηθεί θέλει στήθος

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες. Θα ήθελα να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με το παραπάνω θέμα(δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί αν είναι παραπέμψτε με) Και για να γίνω πιο κατανοητή να πώ ότι ο μπέμπης μου, πέντέμισι μηνών, θέλει να κοιμάται θηλάζοντας.

Άλλες φορές τον παίρνει ο ύπνος κατά τη διάρκεια του βραδινού γεύματος και μεταφέρεται κοιμισμένος στην κούνια του και άλλες ενώ είναι φαγωμένος δεν τον παίρνει ο ύπνος και πρέπει να πάω να ξαπλώσω δίπλα του ώστε να θηλάσει για να τον πάρει ο ύπνος(τώρα κατά πόσο τρώει δεν ξέρω μάλλον για πιπίλα με θέλει! δε νομίζω όμως να τρώει)

.

Δε λέω...εγώ φταίω γιατί από τον 3ο μήνα κουράστηκα να θηλάζω καθιστή στις 7 το πρωί που ξύπναγε οπότε τον έπαιρνα στο κρεβάτι να θηλάσει και έτσι κοιμόμασταν ως τις 9 ...Το ίδιο και το μεσημέρι θέλαμε με τον άντρα μου να κοιμηθούμε να και ο μπέμπης να θηλάζει ξαπλωτός και να κοιμόμαστε και οι τρεις.Την υπόλοιπη μέρα τρώμε καθιστοί...

Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι είναι ελάχιστες οι φορές που έχει κοιμηθεί από μόνος του. Προς το παρόν δε με ενοχλεί γιατί έτσι είμαι και εγώ πιο ξεκούραστη αλλά δε θέλω να μεγαλώσει και να θέλει οπωσδήποτε στήθος για να κοιμηθεί.Ή θέλω να λείψω κάποια στιγμή...τί θα γίνει στο σπίτι.Προσπάθησα κάποιες φορές να μην τον βάλω στο στήθος και να τον πάω στο κρεβάτι του έτσι αλλά έγινε χαμός...

Σήμερα πέτυχα το εξής...'Εβλεπα ότι ήθελε να κοιμηθεί το μεσημέρι και δεν κοιμόταν μόνος του...έκλαιγε πολύ...τον γυρνάω στο κρεβάτι και ξαπλώνω δίπλα.Γυρίζω το πρόσωπό του πάνω στο σουτιέν βάζοντας και με αστραπιαία ταχύτητα :-) την πιπίλα του...και έτσι χαλάρωσε και κοιμήθηκε χωρίς να τον βάλω στο στήθος.

Θα ήθελα να μάθω τί κάνετε εσείς που αντιμετωτωπίζετε το ίδιο θέμα;Το ξεπερνάνε μετά;Μήπως τώρα που θα αρχίσουμε στερεές αλλάξουν τα πράγματα;Μήπως να κάνω αυτό που με βολεύει τώρα και αργότερα βλέπουμε ή θα γίνει μια συνήθεια που αργότερα θα είναι πολύ δύσκολο να κοπεί οπότε πρέπει από τώρα να κάνω κάτι;

Διαφημίσεις

κι εγω εχω παρόμοιο πρόβλημα. αν και είναι μόλις 21 ημερών. βλεπει το στήθος για πιπιλα δε ξερω ποτε χορταίνει!! και το κατάλαβαμε με τον άντρα μου οτι πιπιλάει όταν είχα βγάλει με θηλαστρο γάλα και της το δώσαμε με μπιμπερό για να μαθαίνει και τον άντρα μου. εβγαλα 150 μλ και εφαγε τα 80. μετα πιπιλαγε. με το που το έβγαζες.. κλάμα. και τότε καταλαβα οτι το κάνει και στο στήθος μου. τρώει λαίμαργα στην αρχή και μετα κουράζεται την περνει ο ύπνος αλλά με το που την παω στο κρεβάτι κλαίει. ο γιατρος μου είπε οτι το γαλα μου , είναι πολύ καλή η ποσότητα και να κάνω διακοπτόμενο τον θηλασμο δηλαδή κάθε 2-3 λεπτά να την ξεκουράζω. επίσης μου έχει πει να την ταίζω όποτε θέλει αλλα αν είναι πριν το 2μισαωρο 3ωρο να της δίνω καποιο αφέψημα. κανένα δε της αρέσει βεβαια. ουτε τιλιο ουτε χαμομίλη ουτε γλυκανισο. και μου είπε και ένα παιδικο να δοκιμάσω. για πείτε μας καμμια συμβουλή. γιατί εγώ έχω απογοητευτεί. την λυπάμαι που κλαίει.... :(

κι εγω εχω παρόμοιο πρόβλημα. αν και είναι μόλις 21 ημερών. βλεπει το στήθος για πιπιλα δε ξερω ποτε χορταίνει!! και το κατάλαβαμε με τον άντρα μου οτι πιπιλάει όταν είχα βγάλει με θηλαστρο γάλα και της το δώσαμε με μπιμπερό για να μαθαίνει και τον άντρα μου. εβγαλα 150 μλ και εφαγε τα 80. μετα πιπιλαγε. με το που το έβγαζες.. κλάμα. και τότε καταλαβα οτι το κάνει και στο στήθος μου. τρώει λαίμαργα στην αρχή και μετα κουράζεται την περνει ο ύπνος αλλά με το που την παω στο κρεβάτι κλαίει. ο γιατρος μου είπε οτι το γαλα μου , είναι πολύ καλή η ποσότητα και να κάνω διακοπτόμενο τον θηλασμο δηλαδή κάθε 2-3 λεπτά να την ξεκουράζω. επίσης μου έχει πει να την ταίζω όποτε θέλει αλλα αν είναι πριν το 2μισαωρο 3ωρο να της δίνω καποιο αφέψημα. κανένα δε της αρέσει βεβαια. ουτε τιλιο ουτε χαμομίλη ουτε γλυκανισο. και μου είπε και ένα παιδικο να δοκιμάσω. για πείτε μας καμμια συμβουλή. γιατί εγώ έχω απογοητευτεί. την λυπάμαι που κλαίει.... :(

Το μωο σου ειναι 21 ημερων βρεφακι...τι πιο φυσιολογικο απο το να νανουριζεται θηλαζοντας?Ο θηλασμος δεν ειναι μονο φαγητο για τα μωρα...ειναι και νανουρσμα,παρηγορια,επαφη με τη μαμα,πιπιλισμα κλπ.Γιατι το θεωρεις προβλημα αυτο?

Καλα ο γιατρος ο οποιος προτινει σε παιδι ημερων να του δινεις τιλια και χαμομηλια αντι για γαλα απλα ανευθυνος...δν τιθεται θεμα.Το ποτε πειναει το παιδι το οριζει το ιδιο τ παιδι και οχι εσυ.Πως θα σου φαινοταν εσενα να πινας και να σου διναν χαμομλι αντο για φαγητο.Συμβουλς οτι το παιδι πρεπει να τρωει καθε 3ωρο ειναι συμβουλες που δινονταν πριν δεκαετιες...πλεον μετα απο ερευνες συστηνεται ο θηλασμος βρεφους να γινεται οποτε και οσο επιθυμει το μωρο.Με μωρο ημερων το φυιολογικο ειναι να θηλαζεις τις περισσοτερες ωρες της μερας.

Ο δικος ου ειναι 10 μηνων και ακομα το βραδυ κοιμαται θηλαζοντας...θελω να το σταματησει αλλα δεν ξερω πως.Εχουμε και μεγαλο θεμα με τον υπνο μας.

α δηλαδη με το που κλαει και ας εχει χορτασει μου προτίνεις να την βάζω στο στήθος.. ωραία.. τον γιατρο τον βρηκα μεσα απο τα φορουμ εδώ και καποιων γειτόνων. το 2μισαωρο το ειπε περισσοτερο για να μην εξαντλουμε εγω.. αλλά αν επιμένει το μωρό δεν φαντάζομαι να μου πει οχι. τα αφεψηματα τα ειπε μην τυχον εχει πονο και κλαει μετα τον θηλασμο. μηπως εφαγα κατι που μεσω του γαλακτος την πειραξε. να μην δινω λετε ε??

Διαφημίσεις